Εξοικονόμηση Ενέργειας | 5 Χρήσιμα Tips

Μήνα με το μήνα βλέπεις το λογαριασμό της ΔΕΗ να φουσκώνει και ψάχνεις λύσεις για να μειώσεις τα έξοδα σου; Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε την λύση! Δεν χρειάζεται να μένεις στα σκοτάδια για να κρατήσεις χαμηλά το λογαριασμό του ρεύματος. Υπάρχουν πολύ πιο πρακτικοί τρόποι για να εξοικονομήσεις ενέργεια. 

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις πιο χρήσιμες συμβουλές από τους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε βοηθήσουμε!

 

Πώς θα κάνεις οικονομία στο ρεύμα σε 5 απλά βήματα;

1. Χρησιμοποίησε τις συσκευές σου με σύνεση.

Φρόντισε, για παράδειγμα, να σβήνεις έγκαιρα τον θερμοσίφωνα όταν φτάσει την κατάλληλη θερμοκρασία. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες συσκευές σου. Τα πλυντήρια και ο φούρνος σου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι γεμάτα. Το να ζεστάνεις μόνο 2 τυροπιτάκια παραδείγματος χάρη, να βάλεις πλυντήριο για 5 μπλουζάκια ή να ανοιγοκλείνεις συνεχώς την πόρτα του ψυγείου σου απλά για να “χαζέψεις” τι έχει μέσα, είναι κάτι που απλά δεν σε συμφέρει και σίγουρα δεν σε βοηθά να κάνεις οικονομία στο ρεύμα. 

2. Αποσύνδεσε ό,τι δεν χρησιμοποιείς.

Υπάρχει λόγος να βρίσκεται ο φορτιστής σου στην πρίζα, ενώ δεν φορτίζεις το κινητό σου; Όχι, κανένας απολύτως. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες μικροσυσκευές. Εξαιρετικό παράδειγμα αποτελεί το πιστολάκι μαλλιών, που θα σε εκπλήξει το πόσο ενεργοβόρα συσκευή είναι. Όσο παραμένουν συνδεδεμένες καταναλώνουν ρεύμα και άρα και τα λεφτά σου. Και ας μην ξεχνάμε και τα φώτα, που τα άφησες ανοιχτά στο δωμάτιο και πήγες να κάτσεις στο σαλόνι. Ίσως ένας αυτοματισμός στον φωτισμό να βοηθούσε. 

3. Βάλε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.

Ίσως αποτελεί μια προφανή συμβουλή, αλλά είναι κάτι που πραγματικά θα σε βοηθήσει! Αν και για την αγορά τους θα δώσεις λίγα παραπάνω χρήματα, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και για ευρύ χρονικό διάστημα θα σε αποζημιώσει. Τι παραπάνω θέλεις για να πειστείς; Μπορείς να ξεκινήσεις σιγά σιγά από τα δωμάτια που χρησιμοποιείς περισσότερο και σταδιακά να αντικαταστήσεις τους λαμπτήρες σε όλο το σπίτι.

4. Αντικατάστησε τις παλιές πρίζες.

Όσο αμελητέο και να ακούγεται, πίστεψέ μας δεν είναι! Η αντικατάσταση των πριζοδιακοπτών μπορεί να σου εξοικονομήσει έως και 40% στον λογαριασμό του ρεύματος σε βάθος εξαμήνου.  Αυτό συμβαίνει, διότι με την ανανέωση τους αποφεύγεται οποιαδήποτε διαρροή από τους παλιούς πριζοδιακόπτες και έτσι πετυχαίνεις την καλύτερη απόδοση και άρα εξοικονομείς στο μέγιστο.

5. Αξιοποίησε το νυχτερινό ωράριο

Το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας εκτός από πολύ κουραστική διαδικασία είναι και αρκετά πολυέξοδη. Επειδή, όμως, δεν μπορείς να την αποφύγεις, δες πως μπορείς να περιορίσεις τα περιττά έξοδα.  Γιατί να μην επωφελείσαι από το οικονομικότερο νυχτερινό ωράριο;

 

Μάζευε και ας είναι και κιλοβατώρες! Εφάρμοσε και εσύ αυτές τις απλές, αλλά χρήσιμες συμβουλές, και δεν θα χάσεις.

Για οτιδήποτε χρειαστείς μη διστάσεις να απευθυνθείς σε έναν από τους αξιολογημένους επαγγελματίες μας. 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα