Μεταφύτευση Φυτών & Δέντρων

Μεταφύτευση Φυτών & Δέντρων

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

330.920 ολοκληρωμένες εργασίες
4.200+ αξιολογημένοι επαγγελματίες
1.000.000+ αναρτήσεις εργασιών

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 475 αξιολογήσεις πελατών

Μαριαννα Ζ.
5.0

Πολύ εξυπηρετικός και γρήγορος

Για: Χρύσανθος Κωνσταντίνου
Ποπη Π.
4.5

Ο Χρυσανθος ανταποκριθηκε άμεσα στο αίτημά μας. Αυτό που θέλαμε ήταν κλάδεμα ψηλών δέντρων. Ήρθε εντος του χρονοδιάγραμματος και ολοκληρωσε την εργασία.Μαζεψε ολα τα κλαδέματα επί…

Για: Χρύσανθος Κωνσταντίνου
Anna P.
5.0

Εξαιρετική δουλειά. Συνεπής. Ευσυνείδητος. Πολύ λογική τιμή! Θα τον σύστηνα σε φίλους και γνωστούς μου ανεπιφύλακτα!

Για: DANIEL ΙΩΑΝΝΟΥ
Christos P.
5.0

ΑΡΙΣΤΟΣ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟ ΚΗΠΟ ΜΑΣ

Για: DANIEL ΙΩΑΝΝΟΥ
Alexia M.
5.0

Εξαιρετική η δουλειά τους Συστήνω ανεπιφύλακτη

Για: DANIEL ΙΩΑΝΝΟΥ
Μαιρη Κ.
5.0

Ο Νικόλας και ο συνεργάτης του Χουσεΐν ήταν πολύ εξυπηρετικοί, εργατικοί και ευγενικοί.. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την δουλειά τους και σίγουρα θα τους ξαναπροτιμησω..

Για: Νικόλας Οικονομίδης
Alexandros P.
5.0

Η συνεργασία μας με το Μάριο ήταν πραγματικά πέραν των προσδοκιών μου. Ευγενής, με χιούμορ, όμορφες και ανθεκτικές ιδέες άμεσος στην επικοινωνία αλλά και στην παράδοση του έργου. …

Για: Paradise Garden
Christakis C.
5.0

Επαγγελματίας πραγματικά. Ευχαριστούμε κ. Ηλία.

Για: Ηλίας Φάνου

Δες πόσο κοστίζει

Ενδεικτικό κόστος από 6.384 αντίστοιχες εργασίες:
120€ - 330€
Δημιουργία ή επανασχεδίαση κήπου από
330€
Συντήρηση / Καθαρισμός υπάρχοντος κήπου από
120€
Δίκτυο ποτίσματος από
150€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η μεταφύτευση φυτών;

Η μεταφύτευση των φυτών, είναι η διαδικασία τοποθέτησής τους σε έναν πιο ευρύχωρο χώρο από εκείνον της γλάστρας, με σκοπό της ανάπτυξή τους. Ο νέος αυτός χώρος, συνήθως είναι είτε μία μεγαλύτερη γλάστρα είτε ένας κήπος. Το νέο χώμα που έρχεται σε επαφή το φυτό, διαθέτει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν στην ανάπτυξή του ενώ ο μεγαλύτερος χώρος, αφήνει τις ρίζες του να μεγαλώσουν.

Ποιες ενδείξεις φανερώνουν την ανάγκη μεταφύτευσης;

Στην ζωή ενός φυτού, έρχεται η στιγμή που η ανάπτυξή του περνάει στο επόμενο στάδιο και υπάρχουν ενδείξεις που φανερώνουν την ανάγκη του για μεταφύτευση. Ποιες είναι αυτές;

 • Όταν τα φύλλα των φυτών ξεπερνούν την διάμετρο της γλάστρας.
 • Όταν ξεραίνονται ή κιτρινίζουν τα φύλλα.
 • Όταν αρχίζουν και εμφανίζονται οι ρίζες στην επιφάνεια του χώματος.

Εάν παρατηρήσεις τα παραπάνω τότε πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια ενός έμπειρου κηπουρού για να μεταφέρει το φυτό σε μεγαλύτερη γλάστρα ή κήπο ώστε να επιβιώσει.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για μεταφύτευση;

Το καλύτερο χρονικό διάστημα για μεταφύτευση, διαφέρει ανά φυτό και δέντρο όμως ένας βασικός κανόνας που ισχύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι στις αρχές της άνοιξης και στο τέλος του φθινοπώρου. Γενικότερα, οι μεταφυτεύσεις των δέντρων και των φυτών, πρέπει να πραγματοποιούνται σε περιόδους που δεν επικρατούν ακραίες συνθήκες στο εξωτερικό περιβάλλον όπως έντονη υγρασία.

Σε περίπτωση που επιθυμείς να κάνεις την μεταφύτευση το καλοκαίρι ή μέσα στην άνοιξη, πρέπει να έχεις στο νου σου ότι τα φυτά θα χρειαστούν τακτικό πότισμα ώστε να μην κλονιστούν.

Ποια είδη φυτών και δέντρων μεταφυτεύονται πιο συχνά;

Ρωτήσαμε τους εξειδικευμένους κηπουρούς μας, τα είδη των φυτών που καλούνται να μεταφυτεύσουν πιο συχνά κι εκείνοι μας έδωσαν την παρακάτω λίστα:

 • Ορχιδέες
 • Ορτανσίες
 • Τριανταφυλλιές
 • Ελιές
 • Αζαλέα
 • Στερλίτσια
 • Αλόη
 • Καμέλια

Τα παραπάνω φυτά και δέντρα, είναι αρκετά δημοφιλή και εντυπωσιακά και η φροντίδα τους απασχολεί όσους διαθέτουν κήπους και βεράντες με γλάστρες. Οι επαγγελματίες κηπουροί μας, μπορούν να αναλάβουν την μεταφορά τους είτε από γλάστρα σε κήπο είτε από μικρέ γλάστρες σε μεγάλες και να χρησιμοποιήσουν το κατάλληλο φυτόχωμα ώστε να είναι βέβαιη η ανάπτυξή τους.

Γιατί να επιλέξεις κηπουρό από το Douleutaras.gr;

Οι κηπουροί μας, εκτός από μεταφυτεύσεις δέντρων και φυτών, πραγματοποιούν εργασίες σχεδίασης και κατασκευής κήπου, τοποθέτησης αυτόματου ποτίσματος, συντήρησης κήπου και κλαδέματος φυτών. Με ελάχιστα βήματα, μπορείς να συμπληρώσεις την φόρμα, να περιγράψεις τις ανάγκες του κήπου σου και πολύ σύντομα να λάβεις προσφορές για τιμές από τους καλύτερους κηπουρούς στην περιοχή σου!

Σχετικές υπηρεσίες