Κουφώματα: Τι τύπο κουφώματος να επιλέξεις;

κουφώματος

Ήξερες ότι με την τοποθέτηση κουφωμάτων στο σπίτι σου μπορείς να εξοικονομήσεις ρεύμα και ενέργεια σε ποσοστό περίπου 50-70%; Πράγματι! Μικρές αλλαγές, μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάζευε, λοιπόν, κι ας είναι και κιλοβατώρες! 

Τα κουφώματα, είναι ίσως από τις πιο πολύτιμες κατασκευές για το σπίτι. Η θωράκιση απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα και η ασφάλεια που προσφέρουν, καθιστά την τοποθέτησή τους απαραίτητη. Προτού βιαστείς να τοποθετήσεις φθηνά κουφώματα αμφιβόλου ποιότητας,  διάβασε παρακάτω και ενημερώσου για τα διαθέσιμα είδη κουφωμάτων και τα χαρακτηριστικά τους. 

Τύποι Κουφωμάτων με Βάση τον Μηχανισμό!

Ανοιγόμενα Κουφώματα

Η συγκεκριμένη κατηγορία κουφώματος, απαιτεί μεγάλο λειτουργικό χώρο καθώς όλοι οι τύποι ανοιγόμενων κουφωμάτων διαθέτουν φύλλα που ανοίγουν προς τα μέσα. Είναι λοιπόν, σημαντικό ο χώρος που καταλαμβάνουν να μην γεμίζει με έπιπλα ή διακοσμητικά. Οι μονωτικές τους ιδιότητες είναι εκείνες που τα καθιστούν ξεχωριστή λύση καθώς και η δυνατότητά τους να επιδέχονται παντζούρια, τζάμια και  ρολά. Ωστόσο, δεν θεωρούνται οικονομική λύση όμως τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν δικαιολογούν το κόστος τους.

 

Συρόμενα Κουφώματα

 

 

Είναι ιδανική κατασκευή για μικρούς χώρους και η  κίνησή τους, δεν απαιτεί μεγάλα ανοίγματα. Μπορούν να είναι χωνευτά (να εισέρχονται στο εσωτερικό του τοίχου)  αλλά και επάλληλα (τα φύλλα τους να κινούνται παράλληλα). Ακόμη, υπάρχουν δίφυλλα συρόμενα κουφώματα, των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο αλλά και πολύφυλλα με αντίστοιχο μηχανισμό. Όπως και τα ανοιγόμενα, τα συρόμενα κουφώματα επιδέχονται ρολά, παντζούρια, σήτες και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ επιθυμείς. Εάν μένεις σε μικρό διαμέρισμα ή διαθέτεις λίγο χώρο στο γραφείο σου, μην έχεις δεύτερες σκέψεις. Τα συρόμενα κουφώματα, είναι μία λύση που δεν θα μετανιώσεις!  
 

Σταθερά Κουφώματα

τύποι κουφωμάτων

Χρησιμοποιούνται σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις καθώς ο μηχανισμός τους δεν τους επιτρέπει το συχνό άνοιγμα και κλείσιμο. Η κύρια χρήση τους, είναι να προσφέρουν θέα και φωτεινότητα σε ένα δωμάτιο. Τις περισσότερες φορές τοποθετούνται σε βιτρίνες καταστημάτων και σε μικρά παράθυρα μπάνιου που είναι σχεδόν πάντα κλειστά. Εάν θες να καλύψεις κάποιο μικρό άνοιγμα στο σπίτι σου ή θες μία νέα βιτρίνα για το κατάστημά σου, τα σταθερά κουφώματα είναι η λύση που αναζητείς. Εφόσον, αποφασίσεις ποιος είναι ο μηχανισμός που θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του σπιτιού σου, σειρά έχει το υλικό κατασκευής. Σίγουρα, θα έχεις ακούσει για τα κουφώματα αλουμινίου, τα κουφώματα pvc και τα ξύλινα κουφώματα. Τα συγκεκριμένα είδη κουφωμάτων, θα τα βρεις στην αγορά σε διάφορες εφαρμογές όπως παντζούρια, μπαλκονόπορτες, ρολά και παράθυρα. Εκείνο που θα σε κάνει εν τέλει να διαλέξεις το είδος κουφώματος, είναι τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το κάθε υλικό. Παρακάτω θα βρεις πληροφορίες για όλα τα τα είδη κουφωμάτων, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ενημερώσου και να είσαι σίγουρος ότι έχοντας όλα αυτά υπόψη, θα κάνεις την σωστή επιλογή!

Είδη Κουφωμάτων με βάση το Υλικό!

Κουφώματα Αλουμινίου

Θεωρείται το κυρίαρχο είδος στα κουφώματα και κανείς δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του. Τα κουφώματα αλουμινίου, διαθέτουν ως βασικό υλικό κατασκευής το αλουμίνιο το οποίο συγκεντρώνει οφέλη με πρώτο και καλύτερο την αντοχή του. Η αντοχή των κουφωμάτων αλουμινίου εγγυάται ότι δεν θα αλλάξει η όψη τους και δεν θα διαβρωθεί η επιφάνειά τους από άσχημα καιρικά φαινόμενα, γι' αυτό και είναι πολύ δημοφιλή για την κατασκευή σε αυλόπορτες αλουμινίου. Επιπλέον, διαθέτουν την ικανότητα, να μειώνουν τις θερμικές απώλειες  και να διατηρούν την θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σε σταθερά επίπεδα. Όσα χρήματα κι αν επενδύσεις για τα συστήματα αλουμινίου, να ξέρεις ότι η απόσβεση θα γίνει άμεσα και με το παραπάνω!

Κουφώματα PVC

Μπορεί να είναι οικονομικότερα από τα υπόλοιπα είδη κουφωμάτων, όμως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα τόσο από ποιότητα όσο και από αισθητική. Τα κουφώματα pvc ή αλλιώς συνθετικά ή πλαστικά κουφώματα διαθέτουν ποικιλία εφαρμογών και μηχανισμών. Μπορείς να τα τοποθετήσεις ως μπαλκονόπορτες, παράθυρα, οικιακά ρολά και παντζούρια, σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείς και να καλύψεις μεγάλα και μικρά ανοίγματα. Η τοποθέτησή τους, πραγματοποιείται άμεσα και συνήθως η εγγύηση που τα συνοδεύει ξεπερνά τα δέκα χρόνια. Τα συνθετικά κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας ειδικά, διαθέτουν απεριόριστες θερμομονωτικές ιδιότητες που οδηγούν στην εξοικονόμηση χρημάτων από λογαριασμούς θέρμανσης και ψύξης. Αρκεί, να βρεις την απόχρωση που ταιριάζει στο στυλ του σπιτιού σου και θα έχεις την κατασκευή που ονειρεύεσαι.

Ξύλινα Κουφώματα  

Το μοναδικό τους υλικό, έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές που το επιλέγουν ως βασικό στοιχείο της ρουστίκ διακόσμησής τους. Οι καταναλωτές διαλέγουν τα ξύλινα κουφώματα για την προστασία και την αισθητική αναβάθμιση του σπιτιού τους. Μπορείς να τοποθετήσεις ξύλινα κουφώματα σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ρολά και παντζούρια και να έχεις την απόχρωση και το είδος του ξύλου που σε ενθουσιάζει. Η τέλεια αισθητική, η αντοχή και η μόνωση που προσφέρουν τα καθιστά ξεχωριστή λύση στον τομέα τους. Εάν ανησυχείς για την συντήρησή τους, πρέπει να γνωρίζεις ότι ένας εξειδικευμένος ξυλουργός θα φροντίσει να εμποτίσει το ξύλο με ειδική βαφή ώστε να μην φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου και να διατηρηθεί η αρχική του όψη. 

 

Προχώρησε στην τοποθέτησή τους και το τελικό αποτέλεσμα θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σου! Όλα τα είδη κουφωμάτων, μπορούν να καλύψουν τις κατασκευαστικές και τις θερμομονωτικές ανάγκες του χώρου σου. Όμως, τα τελευταία χρόνια, τα ενεργειακά κουφώματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον της αγοράς με τα πλεονεκτήματά τους. Μπορείς να αναβαθμίσεις ενεργειακά οποιοδήποτε κούφωμα του σπιτιού σου, ανεξαρτήτως είδους. Εάν δεν είσαι βέβαιος για την τελική σου απόφαση, άσε τους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας να σε κατευθύνουν προς το καταλληλότερο για εσένα είδος! 

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα