Οδηγός για να Αποφύγεις 5 Μεγάλα Λάθη στη Μετακόμιση σου!

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο νέο σου σπίτι; Προτού “βάλεις μπροστά” αυτή την, κατά κύριο λόγο, ταραχώδη διαδικασία, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να προσέξεις, αν δεν θέλεις μεγάλα λάθη στη μετακόμιση να σου στοιχίσουν ακριβά!

Ζητήσαμε από τα έμπειρα συνεργεία της πλατφόρμας μας να μας πουν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη στη μετακόμιση, που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών. Πώς μπορείς να αποφύγεις την περιττή κούραση και να γλιτώσεις απρόοπτα έξοδα; Διάβασε προσεκτικά τις συμβουλές μας και απόφυγε τα λάθη, έξυπνα και εύκολα!

Τα 5 λάθη που πρέπει σίγουρα να αποφύγεις στη μετακόμιση!

1. Ξεφορτώσου ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Αυτό το έχουμε ξαναπεί: Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο ξεκαθάρισμα των υπαρχόντων σου. Χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα που έχεις να φορέσεις από το 2004 και σπασμένα παιχνίδια των παιδιών σου, δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν στις κούτες μετακόμισης. Η μεταφορά τους, πέραν του οτι θα σε κουράσει μακροπρόθεσμα, θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα. Το πακετάρισμα ολόκληρου του σπιτιού, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη μετακόμιση, που κάνουμε σχεδόν όλοι. Προσπάθησε να το αποφύγεις για να γλιτώσεις χρόνο και χρήματα!

Διάβασε επίσης: Λίστα για μετακόμιση: 8 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις!

2. Συγκέντρωσε σε μια λίστα όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε ότι οι λίστες μπορούν να αποβούν σωτήριες σε πάρα πολλά πεδία της ζωής μας. Από τα ψώνια του supermarket μέχρι τη μετακόμιση ολόκληρου του σπιτιού σου, η καταγραφή θα σε βοηθήσει να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ανάγκες σου. Μην κάνεις το λάθος και δεν απαρριθμήσεις όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Αν θέλεις μάλιστα να είσαι σίγουρος/-η ότι δεν θα γίνουν λάθη στη μετακόμιση σου, υπάρχει καλύτερη λύση. Διαχώρισε τις εργασίες σε αυτές που χρειάζεται να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μετακόμιση. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, μπορείς να τη σβήνεις από τη λίστα σου, ώστε να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το “πού βρίσκεσαι”.

3. Δημιούργησε ένα οργανωμένο πλάνο για το άνοιγμα των κουτιών.

Αν περιμένεις να ανακαλύψεις τι υπάρχει μέσα σε κάθε κούτα μόλις τις εναποθέσει η μεταφορική εταιρεία στο νέο σου σπίτι, χάθηκες! Αν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενο και δεν έχεις σκεφτεί εκ των προτέρων πού θα μπει καθετί, είναι βέβαιο ότι θα κουραστείς διπλά! Τοποθέτησε μαζί πράγματα που θα ήθελες να μπουν στο ίδιο δωμάτιο και κόλλησε ένα αυτοκόλλητο στην κούτα ώστε να ξέρεις τι περιλαμβάνει. Μπορεί να σου φαίνεται κουραστική η όλη διαδικασία, αλλά θα χαρείς πολύ που την έκανες, μόλις φτάσεις στο νέο σου σπίτι!

4. Σκέψου όλες τις λεπτομέρειες.

Ένας βασικός λόγος που δημιουργεί προβλήματα στις μετακομίσεις είναι η ασάφεια και η έλλειψη λεπτομερειών. Το συνεργείο πρέπει να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες προτού ξεκινήσει τη μετακόμιση του σπιτιού σου. Μπορεί οι διαστάσεις της πόρτας να είναι κάτι που δεν έχεις σκεφτεί. Αν, όμως, το υπέρδιπλο κρεβάτι σου δεν χωρά να περάσει, θα καταλάβεις ότι ακόμη και μερικά εκατοστά παίζουν καθοριστικό ρόλο. Επίσης, θα πρέπει να έχεις στα υπόψη σου ότι το κόστος της μετακόμισης διαμορφώνεται από τις λεπτομέρειες. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να βρεθείς εξ απροόπτου, φρόντισε να είσαι ειλικρινής και σαφής με το συνεργείο που θα εμπιστευθείς.

5. Κλείσε συνεργείο μετακόμισης από  νωρίς.

Η μετακόμιση στο νέο σου σπίτι δεν θέλεις να γίνει την τελευταία στιγμή. Εξέτασε όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και φυσικά τον προυπολογισμό και κλείσε συνεργείο άμεσα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το περιττό άγχος και την αναστάτωση της τελευταίας στιγμής. Αν είσαι σωστά οργανωμένος/-η η μετακόμιση στο νέο σου σπίτι θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Και το τελευταίο και μεγαλύτερο από τα λάθη στη μετακόμιση; Μα φυσικά να μην την κάνεις με χαρά! Απόλαυσε ξέγνοιαστες στιγμές με τους αγαπημένους σου και άφησε εμάς να ανησυχούμε για όλα τα υπόλοιπα!

Ό,τι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα