Πώς να προετοιμάσω μια μετακόμιση με παιδί;

Όταν είσαι γονιός, έχεις ανάγκη να μπορείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με το παιδί σου. Θέλεις να το στηρίζεις, να είσαι δίπλα του και να του προσφέρεις το καλύτερο δυνατό. Μερικές φορές, το καλύτερο δυνατό μπορεί να σημαίνει μια αλλαγή σπιτιού, είτε για επαγγελματικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Τι θα κάνεις, λοιπόν, όταν η μετακόμιση είναι προ των πυλών; Σίγουρα, προσπάθησες πολύ για να βρεις το κατάλληλο σπίτι και να ετοιμάσεις όλα τα χαρτιά και όλες τις διαδικασίες για να το κατοχυρώσεις. Δε μπορείς, όμως, να κάνεις τη μετακόμιση με παιδί, χωρίς να προετοιμάσεις το παιδί! Έτσι, αναδεικνύεται η ανάγκη να ακολουθήσεις ένα “τελετουργικό”, για να κυλήσει ομαλά η μετακόμιση και η εγκατάσταση στο νέο σπίτι.

Πώς να κάνω πιο εύκολη τη μετακόμιση με παιδί;

1. Συζήτησε μαζί του

Αναμφίβολα, η αλλαγή σπιτιού, ή ακόμα και περιοχής, είναι μια μεγάλη αλλαγή για σένα. Υπάρχουν λογαριασμοί που πρέπει να τακτοποιήσεις, πρέπει να κλείσεις μεταφορική εταιρία και να πακετάρεις όλα τα αντικείμενα που προορίζονται για το νέο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να αναλογιστείς και τη θέση του παιδιού. Αν, δηλαδή, το παιδί έχει περάσει την προσχολική ηλικία, τότε είναι πιθανό να βιώσει τη μετακόμιση σαν απώλεια. Ακόμα κι αν παραμείνετε στην ίδια περιοχή, οπότε δε χρειαστεί να αλλάξει σχολείο, θα πρέπει να δει θετικά την ιδέα ενός νέου χώρου. Τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Αρκετό καιρό πριν τη μέρα της μετακόμισης, φρόντισε να ξεκινήσεις τη συζήτηση περί μετακόμισης με το παιδί. Εξήγησε του τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με ειλικρίνεια, αλλά χωρίς να εκδηλώνεις απαισιοδοξία. Όποια κι αν είναι η περίσταση για την οποία μετακομίζετε, αξίζει τον κόπο να το δείτε σαν μια ευκαιρία για να γίνει η καθημερινότητα σας ακόμα καλύτερη και το παιδί πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Επίσης, φρόντισε να ακούς τους προβληματισμούς του παιδιού. Είναι λογικό να αισθάνεται περίεργα για μια τόσο μεγάλη αλλαγή, ή να φοβάται για το τι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του. Άκουσε τι έχει να σου πει και στη συνέχεια απάντησε στους φόβους του, όσο πιο ρεαλιστικά- αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξα- μπορείς.

2. Επισκεφθείτε μαζί το νέο σπίτι

Το βήμα αυτό, είναι μια ευκαιρία να δείξεις στο παιδί ότι υπολογίζεις τη γνώμη του για να λάβεις αποφάσεις. Αν, λοιπόν, είναι δυνατόν, επισκεφθείτε μαζί το νέο σπίτι, όταν έχει καθαριστεί και είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα προσωπικά σας αντικείμενα. Κατά την επίσκεψη, είναι σημαντικό να τονίσεις κάποια πλεονεκτήματα του νέου χώρου. Για παράδειγμα, τόνισε την ύπαρξη μεγάλης χωρητικότητας για παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο, την όμορφη θέα από το μπαλκόνι, ή το όμορφο μπάνιο. Κατόπιν, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τη γνώμη του παιδιού για το χώρο. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις, είναι να ζητήσεις τη γνώμη του για τον τρόπο που θα τοποθετηθούν τα πράγματα του στο νέο δωμάτιο. Μάθε αν θέλει να διατηρήσει τις θέσεις των επίπλων όπως είναι και στο τωρινό του δωμάτιο, ή αν θέλει να αλλάξει κάτι. Ρώτησε το αν θέλει κάποιο συγκεκριμένο χρώμα για τους τοίχους. Τέλος, προσπάθησε να πραγματοποιήσεις την επιθυμία του, αν αυτό είναι δυνατό.

3. Ανάμειξε το με τις διαδικασίες

Αν το παιδί σου βρίσκεται σε προσχολική ηλικία (μέχρι 4 ετών), δεν είναι εύκολο να του ζητήσεις βοήθεια για τη μετακόμιση. Ωστόσο, αν το παιδί έχει περάσει από αυτή την ηλικία, είναι καλό να του δείξεις ότι επιθυμείς την ανάμειξη του με τις διαδικασίες της μετακόμισης. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Για αρχή, εξήγησε του ποια είναι η διαδικασία της μεταφοράς, για να μη φοβηθεί πως θα χαθούν τα πράγματα του. Επίσης, για να αποβάλλει εντελώς αυτό το φόβο, πακετάρετε μαζί τα παιχνίδια του, ή άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Τοποθετήστε τα πράγματα τακτικά στις κούτες, κλείστε τις και γράψτε με ένα μαρκαδόρο το περιεχόμενο κάθε κούτας. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μη στερήσεις από το παιδί το αγαπημένο του παιχνίδι. Έτσι, θα νιώθει ότι έχει παρέα.

4. Κρατήστε επαφή με τους φίλους του παιδιού

Όπως καταλαβαίνεις, ένας βασικός λόγος που κάνει τη μετακόμιση με παιδί δύσκολη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι φοβάται πως θα χάσει τους φίλους του. Είναι στο χέρι σου να καθησυχάσεις αυτό το φόβο. Για όσο το επιθυμεί το παιδί, φρόντισε να υπάρχει επικοινωνία με τους παλιούς του φίλους, μέσω τηλεφώνου, ή επισκέψεων. Ευτυχώς, για το σκοπό αυτό μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν το παιδί σου δε διαθέτει ακόμα ένα λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να του επιτρέψεις να πραγματοποιεί κάποιες βιντεοκλήσεις από το δικό σου λογαριασμό. Έτσι, δε θα νιώθει αποκομμένο από τη ζωή που ως τώρα έχτισε.

Ελπίζουμε ότι μετά από αυτές τις συμβουλές η μετακόμιση με παιδί θα γίνει μια ελπιδοφόρα αλλαγή για όλη την οικογένεια. Πάνω απ’ όλα, θυμίσου να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να ολοκληρώνεις τις διαδικασίες για τη μετακόμιση με μια σειρά, για να μην κουραστείς παραπάνω απ’ όσο πρέπει. Οι μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας, εξυπηρετούν τόσο Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και άλλες περιοχές, έτσι δεν θα έχεις πρόβλημα να βρεις την κατάλληλη. Ευχόμαστε χαρούμενη εγκατάσταση στο νέο σου σπιτικό!

Σχετικά με το Douleutaras.com.cy

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Δάλι 30/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
ΛΑΤΣΙΑ ΠΡΟΣ ΔΑΛΙ
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για αυτό
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
1,2
Αναρτήθηκε από Christos K.

1).Ασυνεπής στην ώρα του. 2)Συμφωνήσαμε να φέρει φορτηγό και έφερε ένα παλιό βαν με αποτέλεσμα να να κάνει πολλές διαδρομές και να μας καθυστέρησει. 3)Μου υποσχέθηκε να βγάλει το πλυντήριο να μας το φέρει και να μας το ενώσει, τίποτα από αυτά δεν έκανε και το κουβάλησα μόνος μου. 4) Επειδή ήρθε με μικρό Βαν και έκανε 3 διαδρομές αφού δεν χωρούσε τα πράγματα, βιαζόταν να φύγει γιατί έλεγε ότι είχε να πάει και αλλού, με αποτέλεσμα τα μισά πράγματα να μείνουν πίσω, μου υποσχέθηκε ότι θα ερχόταν μετά από 2 ημέρες να πάρει τα υπόλοιπα μαζί και πλυντήριο. Ζήτησε να πληρωθεί χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του και έκανε το λάθος η γυναίκα μου να τον πληρώσει. Δεν ήρθε τελικά μετά από 2 ημέρες μας είχε στο περίμενε με τα τηλέφωνα. Ήρθε σήμερα Σάββατο το απόγευμα (η μετακόμιση μου ξεκίνησε απ'τη Τετάρτη) για μισή ώρα, πήρε μερικά πράγματα και εξαφανίστηκε! Την μετακόμιση τελικά την έκανα μόνος μου με το προσωπικό μου αυτοκίνητο και έναν συγγενή με ένα αγροτικό που είχε. Ο κος Μιχάλης είναι ένας κοινός ψεύτης και απατεώνας. Υπ. Η γυναίκα μου ύστερα απτό λάθος της που έκανε να τον πληρώσει πριν να ολοκληρωθεί η εργασία του και νιώθοντας τύψεις που μας κρέμασε, απτή στενοχώρια της έπεσε κατά την μετακόμιση, θέλοντας να με βοηθήσει βλέποντας με να κουβαλάω όλα τα πράγματα μόνος, έπεσε και έσπασε το κεφάλι της και την έτρεχα στο νοσοκομείο εν μέσω μετακόμισης. Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε κέρδισε 5 ράμματα στο κεφάλι. Αυτά και άλλα πολλά τηλεφωνικά εάν θελήσει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου.

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Λευκωσία 21/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΓΡΗΓΟΡΗΣ Γ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
Λαρνακα
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
2 - 4 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
5,0
Αναρτήθηκε από Κωνσταντίνος Χ.
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Γερμασόγεια 31/12/2020
Εκτελέστηκε από
ΓΙΟΥΡΗ Σ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
Εκάλη
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
5 - 10 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Ναι
5,0
Αναρτήθηκε από Μαρια Ο.

Fast, careful and responsive even on the 30th of December, for a last minute moving I asked them to do for me. Recommended 👌

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.com.cy

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.com.cy

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μετακόμιση από Αθηνα για Θεσσαλονικη. Έχω κάνει πάνω από 10 μετακομίσεις. Ο κύριος Κουταλιάς είναι ο καλύτερος μεταφορέας που έχω χρησιμοποιησει. Συνεπής, γρήγορος, ευγενικός.-Τα πράγματα μου δεν είχαν ούτε μια γρατζουνιά. Αποτελεί παράδειγμα της “καλής» Ελλάδας, που πάει τη χώρα μπροστά, που προσπαθεί και πετυχαίνει Συνίσταται ανεπιφύλακτα

Για: Κωνσταντίνος Κουταλιάς / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Ολα ηταν αψογα! Θα τον ξαναπροτιμησω.

Για: Κώστας Πολύμερος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
1,0

Παρα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση και την παροχή των υποσχομενων μεταφορικών υπηρεσιών υπήρξαν πλημμελιες και ασυνεπεια. Μετά παρακλήσεως ακολουθήθηκε η τοποθέτηση και συναρμολογηση .Επιπρόσθετως οι οδηγίες προορισμού των μεταφέρομενων προϊόντων είχαν δοθεί ευθύς εξ αρχής εν γνώσει της μεταφορικης υπηρεσίας καίτοι δεν ακολουθηθηκαν με άρτιο, υπεύθυνο και επαγγελματικο τρόπο οι υποσχόμενες και προβλεπομενες υπηρεσίες μεταφοράς με ασφαλή τρόπο και ΧΩΡΙΣ Ζημιά ουδενός προϊόντος. Αντ'αυτου εισπράττω και ψευδείς ισχυρισμούς για την αντικειμενική αλήθεια και πορεία των πραγμάτων.

Για: Μεταφορικη Stasinos / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Καλές τιμές και βοήθεια σε ότι δεν έχει γίνει σωστά με το σωστό κόστος.

Για: Θεοφάνης Ανυφαντής / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Σωστός επαγγελματίας με πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές!

Για: Χαράλαμπος Αλεξιάδης / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετική εξυπηρέτηση. Όλα τα άτομα που συμμετείχαν ήταν ευγενέστατα και ο κύριος Κουταλιάς πολύ καλός άνθρωπος, συνεπέστατος και συνεννοήσιμος. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Κωνσταντίνος Κουταλιάς / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό