12 Μυστικά για χαλαρή μετακόμιση!

μετακόμιση μυστικά

Υπάρχουν σε μία μετακόμιση μυστικά βήματα, που θα σε διευκολύνουν; Η διαδικασία της μετακόμισης είναι μία αρκετά δύσκολη διαδικασία αν γίνει χωρίς οργάνωση. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε μερικά βασικά μυστικά για εύκολη μετακόμιση! 

Μετακόμιση Μυστικά που κερδίζουν χρόνο και χρήμα!

#1 Σύγκριση τιμών συσκευασίας

Μία καλή αρχή για τη μετακόμιση είναι η καλή οργάνωση. Ξεκίνησε από την καταμέτρηση των αντικειμένων που θα μεταφέρεις. Πριν την αναζήτηση μεταφορικής εταιρείας, καλό είναι να έχεις μία εικόνα για τα αντικείμενα που θα μεταφέρει η εταιρεία μετακόμισης και αυτά που θα μεταφέρεις μόνος/-η. 

Ένα άλλο σημείο κλειδί είναι να ψάξεις αν σε συμφέρει η συσκευασία να γίνει από τη μεταφορική ή να την κάνεις εσύ. 

Οργάνωσε μία λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείς μόνο για τη μετακόμιση (κούτες, ταμπέλες, μεμβράνες συσκευασίας κτλ) και κάνε μία έρευνα αγοράς. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μία αρχική εικόνα για το τι υπηρεσίες θα χρειαστείς από τη μεταφορική που θα επιλέξεις.

Δες επίσης: Πώς συσκευάζουμε σε μία μετακόμιση; Συμβουλές που θα σε Σώσουν!

#2 Χρησιμοποίησε την τεχνολογία

Υπάρχουν σε μία μετακόμιση μυστικά βήματα που διευκολύνουν την οργάνωση; Φυσικά! Πλέον κυκλοφορούν πολλές εφαρμογές που αυτοματοποιούν τη διαδικασία καταγραφής των αντικειμένων προς μετακόμιση. Αναζήτησε και κατέβασε την εφαρμογή που σου ταιριάζει και δε θα ξεχάσεις κανένα αντικείμενο έξω από τις κούτες!  

#3 Μη βάλεις τα ρούχα σε βαλίτσες

Ένα γνωστό κόλπο είναι να αποφύγεις να βάλεις τα ρούχα σε βαλίτσες. 

Χρησιμοποίησε σακούλες σκουπιδιών για τα ρούχα που είναι κρεμασμένα στη ντουλάπα σου. Ομαδοποίησε τα ρούχα και τοποθέτησε τη σακούλα από κάτω προς τα πάνω. Τέλος δέσε τα κορδόνια της σακούλας στις κρεμάστρες των ρούχων και είναι έτοιμα για μεταφορά. Με αυτό τον τρόπο οι βαλίτσες μένουν διαθέσιμες για μεταφορά άλλων αντικειμένων και τα ρούχα σου πιο οργανωμένα από ποτέ. 

μετακόμιση μυστικά

Image credits: Pinterest

- Τι να βάλεις στις βαλίτσες;

Ξεχώρισε τα βαριά ή/και εύθραυστα αντικείμενα. Τύλιξε τα εύθραυστα αντικείμενα με ρολά φυσαλίδας και τοποθέτησέ τα στις βαλίτσες σου. Μπορείς να βάλεις και ένα λεπτό στρώμα από πετσέτες μπάνιου για έξτρα προστασία. Επίσης, μπορείς να γεμίσεις τις βαλίτσες με όλα τα βαριά αντικείμενα και βιβλία που έχεις. Αυτό θα κάνει τη μεταφορά τους ευκολότερη. 

μετακόμιση μυστικά

Image credits: Pinterest

#4 Χρησιμοποίησε τα συρτάρια

Σε μία μετακόμιση μυστικά σημεία αποθήκευσης μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα. Ένα από αυτά είναι και η συρταριέρα σου για να μεταφέρεις τα ρούχα που περίσσεψαν. Αφαίρεσε τα συρτάρια από τη συρταριέρα και οργάνωσε τα μπλουζάκια σου μέσα σε αυτά. Για καλύτερο πακετάρισμα, τύλιξε τα μπλουζάκια σου σε ρολό.

Τέλος, κάλυψε το συρτάρι σου με μεμβράνη και είναι έτοιμο για μεταφορά. Με αυτό τον τρόπο κερδίζεις αποθηκευτικό χώρο και κάνεις τη συρταριέρα πιο ελαφριά για τη διαδικασία της μεταφοράς. 

μετακόμιση μυστικά

Image credits: Pinterest

#5 Προστάτεψε το στρώμα σου

Για να μη λερωθεί το στρώμα του κρεβατιού κατά τη μεταφορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο σεντόνια με λάστιχο για κάθε πλευρά. 

#6 Αρίθμησε τις κούτες 

Για να κάνεις ακόμα πιο εύκολη τη ζωή σου στη μετακόμιση αρίθμησε την κάθε κούτα με βάση τη προτεραιότητα ανοίγματος. Τι εννοούμε με αυτό; Μόλις μπεις στο σπίτι, η διαδικασία ξεπακεταρίσματος μπορεί να πάρει μέρες. Για να έχεις στη διάθεσή σου τα αντικείμενα που θα χρειαστείς από την πρώτην μέρα στο καινούργιο σπίτι, αρίθμησε τις κούτες με τη σειρά που θα χρειαστεί να τις ανοίξεις. 

#7 Οργάνωσε τα εξαρτήματα

Κάνε πιο εύκολη την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση επίπλων, ομαδοποιώντας τα εξαρτήματα που χρειάζονται για κάθε έπιπλο. Τοποθέτησε τα εξαρτήματα σε σακουλάκια με ταμπέλες και κόλλησε τα στο ίδιο το έπιπλο με κολλητική ταινία για να μη χαθούν. 

Όταν έρθει η ώρα να συναρμολογήσεις τα έπιπλα, θα έχεις στη διάθεσή σου ακριβώς τις βίδες που χρειάζεται απαραίτητα το κάθε έπιπλο. 

Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια των ηλεκτρονικών συσκευών. Γράψε σε μία ταμπέλα που ανήκει το κάθε καλώδιο και σε ποια υποδοχή μπαίνει ώστε η σύνδεση της τηλεόρασης και του υπολογιστή σου να γίνει στο πι και φι! 

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις ρολά από χαρτί υγείας για να βάλεις το κάθε καλώδιο μέσα. Στην εξωτερική πλευρά του ρολού μπορείς να γράψεις τις λεπτομέρειες του κάθε καλωδίου. 

#8 Προστάτεψε την τηλεόρασή σου

Σε περίπτωση που δεν έχεις κρατήσει το κουτί από την τηλεόρασή σου, η μεταφορά της μπορεί να γίνει πολύ επίφοβη. Μία καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κουβέρτες και μονωτική ταινία για να ασφαλιστεί σωστά η τηλεόραση και να μη σπάσει. 

Προσοχή! Μην τυλίξεις την τηλεόραση πολύ σφιχτά ή πολύ χαλαρά με τις κουβέρτες. Επίσης κάνε ένα τεστ σε ασφαλή περιοχή ότι μεταφέρεται εύκολα χωρίς να λυθεί. 

#9 Χρησιμοποίησε ελαστική μεμβράνη (stretch film) 

Τοποθέτησε σφιχτή μεμβράνη σαν κάλυμμα στα συρτάρια της κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο τα αντικείμενα μένουν ασφαλισμένα μέσα σε αυτά και δε χρειάζεται να τα αδειάσεις σε ξεχωριστή κούτα. 

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μεμβράνη είναι τόσο δυνατή που μπορείς να ασφαλίσεις ολόκληρα έπιπλα (κομοδίνα, συρταριέρες, παπουτσοθήκες κτλ) με το εσωτερικό τους, χωρίς να διασκορπιστεί κατά τη μετακόμιση.  

#10 Χρησιμοποίησε τα παπούτσια σου

Σε μία μετακόμιση μυστικά σημεία αποθήκευσης αντικειμένων, είναι επίσης και τα παπούτσια. Μπορείς να αποθηκεύσεις πράγματα στο εσωτερικό των παπουτσιών σου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Προτίμησε τα μυτερά εργαλεία ή τις κάλτσες σου. 

Έπειτα, μπορείς να οργανώσεις τα παπούτσια σε κούτες με διαχωριστικά για ποτήρια ή για μπουκάλια. Με αυτό τον τρόπο θα αποθηκεύσεις όσα περισσότερα γίνεται, αλλά με τάξη. 

#11 Χρησιμοποίησε χρώματα

Ένας επίσης αποτελεσματικός τρόπος οργάνωσης είναι να χρησιμοποιήσεις ένα χρωματικό κώδικα για τις κούτες του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα να σηματοδοτήσεις με κίτρινη βούλα όλες τις κούτες που περιέχουν αντικείμενα της κουζίνας κ.ο.κ. Με αυτή τη μέθοδο θα αναγνωρίζεις εύκολα που βρίσκεται το κάθε τι.  

μετακόμιση μυστικά

Image credits: Pinterest

#12 Προστάτεψε τους πίνακες και τις κορνίζες σου

Για να μεταφερθούν οι κορνίζες και τα έργα τέχνης σου με ασφάλεια, μπορείς να τα ασφαλείας με μονωτικό σωλήνα ή σωλήνα κολύμβησης.

Κόψε το σωλήνα στις διαστάσεις της κορνίζας και πέρνα τον στις άκρες της. Επίσης κάνε ένα Χ με κολλητική ταινία στο τζάμι της κάθε κορνίζας. Έτσι δε θα σπάσουν κατά τη μεταφορά τους. 

Extra tip: Τύλιξε ένα λαστιχάκι γύρω από την πόρτα της εισόδου. Αυτό θα την εμποδίσει να κλειδώνει κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι μεταφέροντας κούτες. 

     

Στη μετακόμιση μυστικά και έξυπνα βήματα είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πανεύκολη! Σου παρουσιάσαμε τις πιο οικονομικές λύσεις για την οργάνωση και τη μεταφορά των αντικειμένων σου και ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε!

Για να βρεις αξιόπιστη και οικονομική μεταφορική εταιρεία για τη μετακόμισή σου, μην ξεχάσεις να συμπληρώσεις τη φόρμα και θα λάβεις προσφορές από τις top Μεταφορικές εταιρείες της πλατφόρμας μας!μετακόμιση μυστικά

Σχετικά με το Douleutaras.com.cy

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Δάλι 30/01/2021
Εκτελέστηκε από
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
ΛΑΤΣΙΑ ΠΡΟΣ ΔΑΛΙ
Λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας των επαγγελματιών, η μετακόμιση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών.
Έχω ενημερωθεί για αυτό
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
Πάνω από 10 αντικείμενα ή πλήρη οικοσκευή
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
1,2
Αναρτήθηκε από Christos K.

1).Ασυνεπής στην ώρα του. 2)Συμφωνήσαμε να φέρει φορτηγό και έφερε ένα παλιό βαν με αποτέλεσμα να να κάνει πολλές διαδρομές και να μας καθυστέρησει. 3)Μου υποσχέθηκε να βγάλει το πλυντήριο να μας το φέρει και να μας το ενώσει, τίποτα από αυτά δεν έκανε και το κουβάλησα μόνος μου. 4) Επειδή ήρθε με μικρό Βαν και έκανε 3 διαδρομές αφού δεν χωρούσε τα πράγματα, βιαζόταν να φύγει γιατί έλεγε ότι είχε να πάει και αλλού, με αποτέλεσμα τα μισά πράγματα να μείνουν πίσω, μου υποσχέθηκε ότι θα ερχόταν μετά από 2 ημέρες να πάρει τα υπόλοιπα μαζί και πλυντήριο. Ζήτησε να πληρωθεί χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του και έκανε το λάθος η γυναίκα μου να τον πληρώσει. Δεν ήρθε τελικά μετά από 2 ημέρες μας είχε στο περίμενε με τα τηλέφωνα. Ήρθε σήμερα Σάββατο το απόγευμα (η μετακόμιση μου ξεκίνησε απ'τη Τετάρτη) για μισή ώρα, πήρε μερικά πράγματα και εξαφανίστηκε! Την μετακόμιση τελικά την έκανα μόνος μου με το προσωπικό μου αυτοκίνητο και έναν συγγενή με ένα αγροτικό που είχε. Ο κος Μιχάλης είναι ένας κοινός ψεύτης και απατεώνας. Υπ. Η γυναίκα μου ύστερα απτό λάθος της που έκανε να τον πληρώσει πριν να ολοκληρωθεί η εργασία του και νιώθοντας τύψεις που μας κρέμασε, απτή στενοχώρια της έπεσε κατά την μετακόμιση, θέλοντας να με βοηθήσει βλέποντας με να κουβαλάω όλα τα πράγματα μόνος, έπεσε και έσπασε το κεφάλι της και την έτρεχα στο νοσοκομείο εν μέσω μετακόμισης. Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε κέρδισε 5 ράμματα στο κεφάλι. Αυτά και άλλα πολλά τηλεφωνικά εάν θελήσει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου.

Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Αγλαντζιά 01/12/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Σ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
Λευκωσία
Είδος μετακόμισης:
Μόνο μεταφορά (χωρίς συσκευασία ή προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
2 - 4 αντικείμενα
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Ναι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Στρόβολος 26/11/2020
Εκτελέστηκε από
Κώστας Σ.
Τοποθεσία μετακόμισης:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ -ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ
Είδος μετακόμισης:
Φόρτωση - Μεταφορά - Εκφόρτωση (χωρίς συσκευασία με προσωπικό)
Πλήθος αντικειμένων:
1 αντικείμενο
Ανυψωτικό μηχάνημα:
Όχι
Αποθήκευση οικοσκευών:
Όχι
Κόστος 80,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.com.cy

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.com.cy

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Μετακόμιση από Αθηνα για Θεσσαλονικη. Έχω κάνει πάνω από 10 μετακομίσεις. Ο κύριος Κουταλιάς είναι ο καλύτερος μεταφορέας που έχω χρησιμοποιησει. Συνεπής, γρήγορος, ευγενικός.-Τα πράγματα μου δεν είχαν ούτε μια γρατζουνιά. Αποτελεί παράδειγμα της “καλής» Ελλάδας, που πάει τη χώρα μπροστά, που προσπαθεί και πετυχαίνει Συνίσταται ανεπιφύλακτα

Για: Κωνσταντίνος Κουταλιάς / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Ολα ηταν αψογα! Θα τον ξαναπροτιμησω.

Για: Κώστας Πολύμερος / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
1,0

Παρα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση και την παροχή των υποσχομενων μεταφορικών υπηρεσιών υπήρξαν πλημμελιες και ασυνεπεια. Μετά παρακλήσεως ακολουθήθηκε η τοποθέτηση και συναρμολογηση .Επιπρόσθετως οι οδηγίες προορισμού των μεταφέρομενων προϊόντων είχαν δοθεί ευθύς εξ αρχής εν γνώσει της μεταφορικης υπηρεσίας καίτοι δεν ακολουθηθηκαν με άρτιο, υπεύθυνο και επαγγελματικο τρόπο οι υποσχόμενες και προβλεπομενες υπηρεσίες μεταφοράς με ασφαλή τρόπο και ΧΩΡΙΣ Ζημιά ουδενός προϊόντος. Αντ'αυτου εισπράττω και ψευδείς ισχυρισμούς για την αντικειμενική αλήθεια και πορεία των πραγμάτων.

Για: Μεταφορικη Stasinos / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Καλές τιμές και βοήθεια σε ότι δεν έχει γίνει σωστά με το σωστό κόστος.

Για: Θεοφάνης Ανυφαντής / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό
5,0

Σωστός επαγγελματίας με πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές!

Για: Χαράλαμπος Αλεξιάδης / Μετακόμιση εντός του ίδιου νομού
5,0

Εξαιρετική εξυπηρέτηση. Όλα τα άτομα που συμμετείχαν ήταν ευγενέστατα και ο κύριος Κουταλιάς πολύ καλός άνθρωπος, συνεπέστατος και συνεννοήσιμος. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Για: Κωνσταντίνος Κουταλιάς / Μετακόμιση σε διαφορετικό Νομό