Πώς θα πακετάρεις μόνος/-η σε μία μετακόμιση;

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και αγχώνεσαι για την όλη διαδικασία; Μην ανησυχείς, ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις για να κυλήσουν όλα ομαλά. Η αλήθεια είναι ότι λίγο - πολύ όλοι γνωρίζουμε τα βασικά. Πέτα ότι δεν χρειάζεσαι, φτιάξε μια λίστα, κλπ κλπ. Το πιο δύσκολο κομμάτι, όμως, στην οργάνωση είναι το πακετάρισμα για μετακόμιση!

Έχεις αποφασίσει ότι θα αναλάβεις μόνος/-η σου το πακετάρισμα της μετακόμισης σου; Εκτός από τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία, θα χρειαστείς φυσικά και σωστή οργάνωση! Φοβάσαι ότι όλο αυτό ίσως σου στοιχίσει πολύ σε χρόνο, κόπο αλλά και χρήματα; Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το καταφέρεις χωρίς άγχος και λάθη. Συγκεντρώσαμε για σένα σε μία λίστα ό,τι πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις να ετοιμάζεις τα πράγματα σου.

Εκτός από κούτες για μετακόμιση θα χρειαστείς αρκετά ακόμα υλικά για να συσκευάσεις όλη σου τη ζωή και να τη χωρέσεις σε ένα φορτηγό! Ας δούμε, λοιπόν, τι θα σου είναι απαραίτητο στο πακετάρισμα για μετακόμιση.

Πακετάρισμα για Μετακόμιση: Τι θα χρειαστείς;

 

1. Ρολό Περιτυλίγματος

Ορισμένα αντικείμενα είτε λόγω της συναισθηματικής είτε της πραγματικής τους αξίας είναι αδύνατον να συσκευαστούν όπως-όπως μέσα σε κούτες μετακόμισης. Το βάζο της γιαγιάς σου, οι κορνίζες στο σαλόνι ή ο καθρέφτης του μπάνιου είναι μερικά από τα περιουσιακά σου στοιχεία που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης. Για αυτό υπάρχει το ρολό περιτυλίγματος! Κατασκευάζεται από διογκωμένο πολυαιθυλένιο και ο σκοπός του είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή να προστατεύει εύθραυστα αντικείμενα από σπασίματα και γρατσουνιές κατά το πακετάρισμα για μετακόμιση. Θα βρεις αρκετές συσκευασίες στην αγορά σε ποικίλες τιμές. Το κόστος του ρολού εξαρτάται από τα μέτρα του, επομένως μπορείς να διαλέξεις το κατάλληλο για τις ανάγκες της μετακόμισης σου, ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα επιλογών.

2. Κούτες μετακόμισης πακετάρισμα για μετακόμιση

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε γιατί θα χρειαστείς κούτες για τη μετακόμιση σου. Το ζήτημα σε αυτή την περίπτωση είναι να διαλέξεις την κατάλληλη για κάθε αντικείμενο και να προτιμήσεις το σωστό μέγεθος για να μην δυσκολευτείς στη συνέχεια. Στην αγορά μπορείς να βρεις περισσότερα από δέκα διαφορετικά μεγέθη χαρτοκιβωτίων που χρησιμεύουν στο πακετάρισμα για μετακόμιση. Μπορείς ακόμα και να παραγγείλεις τις δικές σου κούτες στις διαστάσεις που σε βολεύουν. Αφού διαλέξεις το κατάλληλο μέγεθος θα έρθει και η ώρα να γεμίσεις τις κούτες! Τι πρέπει να προσέξεις στο πακετάρισμα;

Πρωταρχικά δεν θα πρέπει να τις παραγεμίσεις. Αγόρασε αρκετές παραπάνω απ΄ότι πιστεύεις ότι θα χρειαστείς. Διαφορετικά εκτός του ότι θα ταλαιπωρηθείς πολύ σε οποιαδήποτε μεταφορά υπάρχει και υψηλός κίνδυνος να προκαλέσεις ζημιά στο περιεχόμενο τους. Τέλος, απόφυγε κούτες μεγάλου μεγέθους διότι θα δυσκολευτείς πολύ στο κουβάλημα.

3. Φύλλα ή ρολό οντουλέ

Το οντουλέ όπως και το ρολό περιτυλίγματος είναι απολύτως απαραίτητα αν σκοπεύεις να συσκευάσεις μόνος/-η σου όλα τα εύθραυστα αντικείμενα. Ειδικά για ευαίσθητα αντικείμενα και σκεύη που μεταφέρονται μαζικά, όπως είναι τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα, το ειδικό χαρτόνι οντουλέ θα σε σώσει! Τοποθέτησε το φύλλο ανάμεσα στα πιάτα για να αποφύγεις την μεταξύ τους επαφή. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις μήπως γίνουν θρύψαλα. Δεν έχεις διάθεση για χαρτοκοπτική; Μπορείς να αγοράσεις το χαρτόνι είτε σε μορφή ρολού είτε σε έτοιμα φύλλα.

 

4. Φιλμ Αεροπλάστπακετάρισμα για μετακόμιση

Θυμάσαι εκείνο το φανταστικό πλαστικό περιτύλιγμα με τις αμέτρητες φυσαλίδες που λάτρευες να σπας στα παιδικά σου χρόνια; Εκτός από την εκτόνωση και την καταπολέμηση του στρες οι φυσαλίδες εξυπηρετούν και άλλους σκοπούς. Θέλεις να είσαι σίγουρος/-η ότι τα γυάλινα ποτήρια σου δεν θα πάθουν τίποτα κατά το πακετάρισμα και τη μεταφορά στο νέο σου σπίτι; Το αεροπλάστ προστατεύει 100% τα εύθραυστα αντικείμενα από εκδορές, κραδασμούς, χτυπήματα και οποιαδήποτε άλλη ζημιά. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του αεροπλάστ είναι η διαφάνεια. Χάρη σε αυτή μπορείς να δεις τι κρύβεται στο εσωτερικό του χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις όλες τις συσκευασίες για να δεις τι έχουν μέσα!  Εύκολη αναζήτηση και ασύγκριτη προστασία; Δύο σε ένα!    

5. Ταινίες & Μηχανή Συσκευασίας

Τώρα που έχεις όλα τα υλικά για να συσκευάσεις τα πράγματα σου μέσα στις κούτες μετακόμισης λείπει μόνο το κλείσιμο. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε ταινίες και μηχανή συσκευασίας. Θα μπορούσες να κόβεις τις ταινίες με το ψαλίδι αλλά αυτό θα σου πάρει σίγουρα πολύ περισσότερο χρόνο και πιθανότατα θα σε κουράσει. Μπορείς να γλιτώσεις αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σου επιλέγοντας μία μηχανή με ειδική λάμα κοπής και πρακτική λαβή. Έτσι το πακετάρισμα για μετακόμιση θα ολοκληρωθεί εύκολα και γρήγορα, χωρίς ατέλειες!

 

 

   

 

Πώς θα οργανώσεις σωστά το πακετάρισμα της μετακόμισης;

1. Εφοδιάσου με τα απαραίτητα.

Μετακόμιση χωρίς κούτες είναι σαν στρατιώτης χωρίς όπλο. Είναι πιθανό το συνεργείο, που έχεις επιλέξει να σε προμηθεύσει με τις κούτες. Αν αυτό δεν ισχύει αγόρασε μπόλικες κούτες, αρκετές παραπάνω από ότι νομίζεις ότι χρειάζεσαι, σε διάφορα μεγέθη. Μην προτιμήσεις τις πολύ μεγάλες, αν δεν είναι απαραίτητο, καθώς είναι πιο δύσκολες στη μεταφορά. Ακόμη θα χρειαστείς μπόλικη, γερή ταινία, προστατευτικό με φουσκάλες, ψαλίδι και έναν μαρκαδόρο.

2. Φτιάξε την τσάντα της πρώτης μέρας.

Σε μια μικρή βαλίτσα βάλε ότι θα χρειαστείς τις πρώτες ώρες στο νέο σου σπίτι. 1-2 αλλαξιές ρούχα, πιτζάμες, είδη για την τουαλέτα και σεντόνια για το κρεβάτι σου. Φαντάσου μια εικόνα. Φτάνεις εξαντλημένος πια στο καινούργιο σου σπίτι και πρέπει να ψάξεις σε ένα βουνό από κούτες για ένα ζευγάρι καθαρά σεντόνια ώστε να μπορέσεις επιτέλους να πάρεις λίγες δυνάμεις. Δράμα. Πίστεψε μας, θα είσαι πολύ χαρούμενος για αυτή σου την κίνηση.

3. Ξεκίνα το πακετάρισμα.

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια στην οργάνωση μετακόμισης, είναι η τοποθέτηση των πραγμάτων στις κούτες. Όταν γεμίζεις τα κουτιά με τα πράγματά σου πρέπει να ακολουθείς μια σειρά, ώστε να μπορέσεις να ξεπακετάρεις εύκολα. Πρώτα βάλε σε ειδικές τσάντες ή βαλίτσες όλα τα ρούχα σου. Έπειτα ξεκίνα να πακετάρεις δωμάτιο δωμάτιο. Άρχισε από τα πράγματα που έχεις μέσα σε συρτάρια και ντουλάπια και έπειτα συνέχισε στο υπόλοιπο δωμάτιο. Πρόσεχε! Μη παραγεμίζεις τις κούτες. Θα είναι πιο δύσκολες στο κουβάλημα και πιθανότατα θα γίνει ζημιά.

4. Πρόσθεσε ετικέτες και σημειώσεις

Αφού έχεις τελειώσει με το πακετάρισμα, γράψε με μεγάλα γράμματα τι περιέχει κάθε κούτα και σε ποιο δωμάτιο ανήκει. Αν περιέχει εύθραυστα αντικείμενα, μη ξεχάσεις να ζωγραφίσεις ένα βέλος που να δείχνει που πρέπει να πατάει η κούτα. Τέλος κλείσε προσεχτικά τις κούτες με τη ταινία. Φρόντισε να την τοποθετήσεις εκεί που ενώνονται τα καπάκια. Για ασφάλεια τοποθέτησε άλλο ένα κομμάτι, σχηματίζοντας έναν σταυρό. Βεβαιώσου ότι κάθε κούτα είναι καλά κλεισμένη για να μη γίνουν ζημιές.

Το πακετάρισμα για μετακόμιση είναι μία διαδικασία που όλοι έχουμε ζήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στο Douleutaras.gr θα βρεις αξιόπιστες μεταφορικές εταιρείες που θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς. Οι εταιρείες μας εξυπηρετούν όλες τις συνοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μην πελαγώνεις, αντιμετώπισε το βήμα - βήμα και σε λίγο θα ξεκουράζεσαι στο καινούργιο σου σπίτι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα