6+1 Συμβουλές για μετακόμιση σπιτιού!

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι, μεταξύ άλλων, μια ιδιαίτερα κουραστική διαδικασία, που αν δεν γίνει με το σωστό τρόπο, μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλο άγχος και ένταση. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση για να εξασφαλίσεις καλύτερη, ευκολότερη και ταχύτερη οργάνωση, χωρίς περιττό άγχος και απώλειες.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι 6+1 καλύτερες συμβουλές για να οργανώσεις τη μετακόμίση σου;

1.Συγκέντρωσε όλες τις εργασίες σε μια λίστα.

Αν θέλεις να γλιτώσεις πολύ χρόνο αλλά και κόπο, μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση, είναι να δημιουργήσεις μια λίστα, αρκετό καιρό πριν, με όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, πριν αποχωριστείς το παλιό σου σπίτι. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να διακρίνεις τις εργασίες, σε αυτές που χρειάζεται να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και αφού εγκατασταθείς στο νέο σου σπίτι.
Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια εργασία, μπορείς να τη σβήνεις από τη λίστα σου, ώστε να έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το “πού βρίσκεσαι”.

2. Aναζήτησε πληροφορίες.

Δεδομένου οτι πρόκειται να εμπιστευθείς όλα σου τα υπάρχοντα σε έναν άνθρωπο που σου είναι εντελώς άγνωστος, φρόντισε να συγκεντρώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς σχετικά με τις υπηρεσίες του. Αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με τον επαγγελματία ή το συνεργείο που θα αναλάβει τη μετακόμιση στο νέο σου σπίτι και μη βιαστείς να επιλέξεις βάσει της οικονομικής προσφοράς που θα λάβεις.
Ζήτησε, φυσικά, ασφαλιστική κάλυψη, εφόσον είναι εφικτό, ώστε να μη θρηνείς έπιπλα και σπασμένα πιάτα.

3. “Ξεφορτώσου” ο,τι δεν χρειάζεσαι.

Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα, αφιέρωσε λίγο χρόνο στο ξεκαθάρισμα των υπαρχόντων σου. Συσκευές που δεν λειτουργούν, ρούχα που έχεις να φορέσεις από το 2004 και σπασμένα παιχνίδια των παιδιών σου, δεν υπάρχει λόγος να συμπεριληφθούν στις κούτες μετακόμισης.
​​​​​​​Η διατήρηση τους, πέραν του οτι θα σε κουράσει μακροπρόθεσμα, θα σου στοιχίσει κάτι παραπάνω, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα.

4. Ζήτησε συμβουλές για μετακόμιση από το συνεργείο.

Το συνεργείο μετακόμισης που θα επιλέξεις ή και ο επαγγελματίας, προφανώς, κάνει τη συγκεκριμμένη δουλειά εδώ και χρόνια και διαθέτει την εμπειρία και τις γνώσεις, για να σου δώσει τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση.
Μη διστάσεις, λοιπόν, να τον ρωτήσεις πόσες κούτες θα χρειαστείς, κατά προσέγγιση, και ποιες είναι οι ειδικές ανάγκες πακεταρίσματος ορισμένων αντικειμένων, όπως παραδείγματος χάριν τα βαρέα ή τα εύθραυστα.

5. Δημιούργησε μια λίστα απογραφής.

Δημιούργησε μια ολοκληρωμένη λίστα απογραφής με όλα τα υπάρχοντα που θα μεταφερθούν, κατά τη μετακόμιση, στο νέο σου σπίτι.
Στη συνέχεια, μοιράσου τη λίστα με το συνεργείο που θα αναλάβει την όλη διαδικασία. Έτσι, αφενός, το συνεργείο ή ο επαγγελματίας θα μπορεί να υπολογίσει ποιο είναι το σωστό μέγεθος φορτηγού για τις ανάγκες σου, αν έχει πολλά διαφορετικά, ενώ αφετέρου θα έχεις μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα περιουσιακά σου στοιχεία.

6. Πρόσθεσε σημειώσεις και ετικέτες στις κούτες.

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση που θα σου λύσει τα χέρια, είναι να τοποθετήσεις ενδείξεις και ετικέτες σε κάθεμια από τις κούτες. Αυτές θα ενημερώσουν το συνεργείο σχετικά με το περιεχόμενο κάθε κούτας αλλά και τις ειδικές ανάγκες μεταφοράς τους.
Η αυτοκόλλητη ετικέτα μπορεί να σε βοηθήσει, επίσης, να γνωρίζεις σε ποιο δωμάτιο θα τοποθετηθεί καθεμία από τις κούτες. Έτσι θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο και κούραση! Οι μεταφορικές μας εταιρείες πέρα από επαγγελματικές και οικιακές μετακομίσεις, διαθέτουν ολοκληρωμένα πακέτα μετακόμισης για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θέλεις να οργανώσεις εύκολα  φοιτητική μετακόμιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Εμπιστεύσου τους επαγγελματίες μας και ολοκλήρωση την μετακόμιση σε χρόνο ''ντε τε''!

Εκτός από όλες τις παραπάνω, μια από τις καλύτερες συμβουλές για μετακόμιση είναι να παραμένεις θετικός/-ή, να έχεις πολλή αισιοδοξία και πάνω από όλα, κοντινά και αγαπημένα πρόσωπα δίπλα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα