Σοβάτισμα στην Κύπρο

Σοβάτισμα στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 77 αξιολογήσεις πελατών

Stelios L.
5.0

Ο Απόστολος ήταν πολύ ευγενικός, είχε ακριβές χρονοδιάγραμμα το οποίο τήρησε και η ποιότητα της δουλειάς ήταν πάρα πολύ καλή.

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Κωνσταντίνα Κ.
5.0

Εξαιρετική εργασία! Ο κος. Λοΐζου είναι επαγγελματίας στη δουλειά του. Ευγενέστατος και πάντα στην ώρα του, σέβεται τον πελάτη και τις ιδιαιτερότητές του και ξέρει να προτείνει τι…

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Lia M.
5.0

ΑΨΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ,ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΟΥ, ΓΡΗΓΟΡΟΣ,ΣΥΝΕΠΉΣ, ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ. ΑΡΙΣΤΑ!

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Λούης
4.0

Συνέπεια στα ραντεβού τους. Ωραία δουλειά και καθαρισμός χώρων κάθε μέρα πριν την αναχώρηση τους.

Για: Ευστάθιος και Κώστας
Demos A.
5.0

Η δουλειά του είναι επαγγελματική. Κάνει αυτό που λέει. Συνεργάσιμος και εξυπηρετικός. Ο κύριος Κώστας με τους δύο του γιούς έκαναν επαγγελματική δουλειά και πριν φύγουν καθάρισαν…

Για: Ευστάθιος και Κώστας
Lia M.
5.0

Άψογη εξυπηρέτηση, συντονισμός και ευγένεια. Σας ευχαριστούμε

Για: Ευστάθιος και Κώστας
Theos C.
5.0

Πολύ καλός επαγγελματίας.

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Ειρήνη Γ.
5.0

Πρώτη φορά έκλεισα εργασία με τον douleutera και πραγματικά έμεινα ευχαριστημενη. Η συνεργασία μου με τον Μιχάλη Ιωσήφ ήταν άψογη. Εξαιρετικός πολύ καλός στη δουλειά του, χρησιμ…

Για: Μιχάλης Ιωσήφ

Δες πόσο κοστίζει

Ενδεικτικό κόστος από 2.936 αντίστοιχες εργασίες:
300€ - 910€
Σοβάτισμα έως 50 τ.μ. από
300€
Χτίσιμο ή γκρέμισμα (και σοβάτισμα) έως 50 τ.μ. από
300€
Χτίσιμο ή γκρέμισμα (και σοβάτισμα) άνω των 50 τ.μ. από
910€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το σοβάτισμα;

Το σοβάτισμα είναι μια οικοδομική εργασία άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοιχοποιία. Πρόκειται ουσιαστικά για την επάλειψη των εσωτερικών ή εξωτερικών τοίχων με σοβά, ώστε να δημιουργηθεί μία λεία και καθαρή επιφάνεια και να καλυφθούν τυχόν αστοχίες στην κατασκευή των τοίχων.

Ποια είναι τα κύρια είδη σοβά;

Η εφαρμογή του σοβά γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, καθώς ο παραδοσιακός σοβάς είναι ένα δομικό υλικό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από άμμο, τσιμέντο, νερό και ασβέστη. Βέβαια, με τα χρόνια έχουν προκύψει παραλλαγές στην εφαρμογή και στην αναλογία των υλικών, ενώ στην αγορά κυκλοφορεί πλέον έτοιμος σοβάς.

Οι έτοιμοι σοβάδες είναι οι πιο εύκολοι στη χρήση, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τους αναμείξεις με νερό. Σε κάθε κουτί με σκόνη σοβά, περιγράφεται το ποσοστό νερό και σοβά που απαιτείται, ώστε να έχεις ένα ποιοτικό υλικό. 

Σχετικά με τις παραλλαγές των υλικών, οι τεχνίτες μας μπορούν ενδεικτικά να χρησιμοποιήσουν επίσης μαρμαρόσκονη, υδράσβεστο και γύψο, σε δοσολογίες κατάλληλες με τη φύση της εκάστοτε εργασίας που αναλαμβάνουν.

Πόσο κοστίζει το σοβάτισμα ανά τετραγωνικό μέτρο;

Ανάλογα με τα τετραγωνικά που θα χρειαστεί να καλύψεις, το κόστος του παραδοσιακού σοβατίσματος θα κυμαίνεται περίπου στα 3-6€ / τ.μ. για τα εργατικά και 3-5€ / τ.μ. για τα υλικά.

Ο μέσος όρος τιμής για σοβάτισμα υπολογίζεται γύρω στα 300€. Βέβαια για πολύ μικρές δουλειές, το κόστος εργατικών θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο, καθώς όπως θα μάθεις παρακάτω, το παραδοσιακό σοβάτισμα απαιτεί 3 στρώματα, άρα και τουλάχιστον 3 επισκέψεις από τον επαγγελματία. Ένας μέσος επαγγελματίας μπορεί να σοβατίσει 10-15τ.μ. την ημέρα.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές για σοβάτισμα;

Τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που θα σοβατιστεί, η ενδεχόμενη ανάγκη για χρήση σκαλωσιάς, καθώς και άλλοι παράγοντες, όπως αν πρόκειται για σοβάτισμα εξωτερικού τοίχου, θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος της δικής σου εργασίας.

Αναλυτικότερα:

 • Τετραγωνικά μέτρα και τρεχόμετρα 

Καλό θα ήταν, πριν αρχίσεις την εργασία σου να συμφωνήσετε με τον επαγγελματία για τον τρόπο μέτρησης των επιφανειών, καθώς τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα και τρεχόμετρα θα είναι αυτά που στον μεγαλύτερο βαθμό θα καθορίσουν την τιμή. 

Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο τα τετραγωνικά μέτρα ανεβαίνουν, ανεβαίνει και το συνολικό κόστος, αλλά το ανά τετραγωνικό κόστος ενδέχεται να πέφτει ειδικά σε μεγάλες επιφάνειες. Αυτό συμβαίνει διότι, σε περίπτωση μικρών επιφανειών, θα πρέπει να βγουν τα μεροκάματα των τεχνιτών, ενώ σε μεγάλες επιφάνειες τα μεροκάματα είναι εγγυημένα. 

Μεγάλες επιφάνειες μπορούν να θεωρηθούν περίπου 1000 τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή η επιφάνεια μιας πολυκατοικίας. Σχετικά μεγάλες μπορούν να θεωρηθούν επιφάνειες πάνω από 250-300τ.μ.

 • Χρήση σκαλωσιάς

Μία δουλειά σοβατίσματος ενδέχεται να χρειαστεί σκαλωσιά. Αν πρόκειται για σοβάτισμα ολόκληρης οικοδομής ή επιδιόρθωση σε ψηλό σημείο εξωτερικού τοίχου, η σκαλωσιά κρίνεται απαραίτητη. Για μικρές επιδιορθώσεις σε σημεία προσβάσιμα και με απλή σκάλα, δηλαδή σε ύψος περίπου στα 2 μέτρα, ενδέχεται να μην χρειαστεί. 

Ο υπολογισμός κόστους σκαλωσιάς γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα τοίχου που θα καλυφθούν για να ολοκληρωθεί η εργασία. Γενικά σε σύγκριση με κάποιο ανυψωτικό μηχάνημα, η σκαλωσιά φαίνεται να είναι η συμφέρουσα λύση.

 • Λοιποί παράγοντες

Υπάρχουν μερικοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν το κόστος μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί. Για παράδειγμα, το σοβάτισμα εξωτερικού χώρου, ενώ απαιτεί τις ίδιες διαδικασίες και υλικά, μπορεί να κοστίσει σαν εργατικά 0,5-1€ / τ.μ. παραπάνω, λόγω του ότι ο επαγγελματίας είναι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και λόγω της επικινδυνότητας της χρήσης σκαλωσιάς.

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται είναι χωρίς ΦΠΑ.

Τι πλεονεκτήματα προσφέρει το σοβάτισμα τοίχου;

Με πολύ απλά υλικά για σοβάτισμα, η διαδικασία προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Τα βασικά οφέλη που θα κερδίσεις με το σοβάτισμα τοίχου είναι:

 • Ενίσχυση μόνωσης του κτιρίου.

 • Προστασία για τις κολώνες και τα δοκάρια.

 • Μεγαλύτερη αντοχή των εξωτερικών τοίχων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

 • Καλύτερες ιδιότητες πυραντοχής του κτιρίου.

Υλικά για σοβάτισμα: Τι θα χρειαστείς & ποιες εναλλακτικές έχεις;

Ο παραδοσιακός σοβάς περιέχει άμμο, ασβέστη και τσιμέντο, που αναμειγνύονται με νερό. Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα στον σοβά ή θερμομονωτικές ιδιότητες, χρειάζεται επιπλέον πρόσμικτα υλικά για σοβάτισμα. 

Οι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να σε καθοδηγήσουν στη σωστή χρήση υλικών, για να έχεις το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι.

Για μεγαλύτερη ευκολία, τώρα πια έχεις και την επιλογή του έτοιμου σοβά, που απλά αναμιγνύεται με νερό. Υπάρχει έτοιμος σοβάς για μερεμέτια, αλλά και για ολοκληρωμένο σοβάτισμα τοίχου.

Επίσης, μια σύγχρονη τάση είναι και το σοβάτισμα με ρολό, που θεωρείται ότι κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη. Φυσικά, δεν είναι όλα τα υλικά κατάλληλα για εφαρμογή με τον ίδιο τρόπο, γι’ αυτό και σου προτείνουμε να ζητήσεις τη γνώμη των ειδικών και να λάβεις υπόψη τις οδηγίες στη συσκευασία του έτοιμου σοβά.

Ποια είναι η διαδικασία για σοβάτισμα;

Το παραδοσιακό σοβάτισμα περιλαμβάνει 3 στρώματα σοβά (πεταχτό, λάσπωμα και μάρμαρο), τα οποία σε συνολικό πάχος δεν ξεπερνούν τα 3 εκατοστά. Κάθε στρώμα χρειάζεται κάποιες μέρες να στεγνώσει προκειμένου να συνεχίσει η διαδικασία. Αν το ένα στρώμα σοβά δεν έχει στεγνώσει και πάμε να εφαρμόσουμε καινούργιο, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο σοβάς μας να βγει προβληματικός.

Ας εξετάσουμε κάθε βήμα της διαδικασίας σοβατίσματος:

 • Πρώτη στρώση ή “πεταχτό” σοβάτισμα

Η πρώτη στρώση αποτελείται από μια τραχιά και λεπτή επιφάνεια σοβά. Σε αυτό το αρχικό στάδιο, μπαίνουν οι οδηγοί, ώστε να συνδεθεί ομοιόμορφα η πρώτη με τη δεύτερη στρώση.

 • Δεύτερη στρώση ή “λάσπωμα”

Αυτή η στρώση εξομαλύνει την επιφάνεια, ώστε να απλωθεί η τελική επίστρωση. Με τη βοήθεια μιας ειδικής χτένας, δημιουργούνται πτυχώσεις, ώστε να απλωθεί επιτυχώς η επόμενη στρώση σοβά.

 • Τρίτη στρώση ή “μάρμαρο”

Η τελευταία στρώση ονομάζεται και “μάρμαρο”, γιατί χρησιμοποιείται μαρμαρόσκονη ή άσπρο τσιμέντο. Έπειτα, η επιφάνεια λειαίνεται με τριβίδι, ώστε να είναι καθαρή, ομοιόμορφη και έτοιμη για βάψιμο.

Το διάστημα που πρέπει να περάσει για να στεγνώσει ο σοβάς διαφέρει ανάλογα με την εποχή, αλλά και στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με σοβάτισμα εξωτερικού χώρου. Επίσης. η στρώση στην οποία βρισκόμαστε καθορίζει το πόσες μέρες θα χρειαστεί να περάσουν, για να στεγνώσει σωστά ο σοβάς. Η γενική παραδοχή είναι ότι ο σοβάς είναι σκούρος όταν τοποθετείται και ασπρίζει όσο στεγνώνει.

Όσο πιο άσπρος, τόσο το καλύτερο! Η αναμονή που απαιτεί το στέγνωμα, κάνει το σοβάτισμα μία εργασία η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με τίποτα μέσα σε μία μέρα, οπότε για οποιαδήποτε εργασία σοβατίσματος, σίγουρα θα χρειαστεί να δώσεις τουλάχιστον 3 μεροκάματα.

Οι τεχνίτες μας προμηθεύονται σοβά χαμηλού κόστους και υψηλής αντοχής και ποιότητας. Η τιμή ανά τετραγωνικό που προσφέρουν, είναι η πιο ανταγωνιστική στην αγορά και η εφαρμογή του γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Καταχωρώντας άμεσα την εργασία σου, μπορείς να ζητήσεις προσφορές για τιμές στα σοβατίσματα από αξιολογημένους επαγγελματίες στην περιοχή σου!

Τι αλλάζει στο σοβάτισμα εξωτερικού τοίχου;

Αν θέλεις να επισκευάσεις σαθρούς σοβάδες σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού σου, η διαδικασία θα είναι κάπως έτσι:

 • Ξύσε τις φουσκωμένες επιφάνειες με σπάτουλα και αφαίρεσε τους σαθρούς σοβάδες.

 • Καθάρισε τον εξωτερικό τοίχο από τη σκόνη με ένα σκουπάκι.

 • Πέρασε τον τοίχο με αστάρι, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.

 • Εφάρμοσε τον σοβά με μυστρί και τρίψε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο για να αφαιρέσεις ό,τι περισσεύει.

 • Πέρασε ξανά τον εξωτερικό τοίχο με αστάρι.

 • Βάψε τον τοίχο με κατάλληλο χρώμα και άφησέ το να στεγνώσει.

Σίγουρα το σοβάτισμα εξωτερικού τοίχου για να επαναφέρεις τους σαθρούς σοβάδες είναι αρκετά μεγάλη διαδικασία. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία στην εργασία αυτή, ένας ειδικός σίγουρα θα μπορέσει να σου λύσει τα χέρια.

Πότε χρειάζεται σοβάτισμα ο τοίχος;

Εμφάνιση επιφανειακών, βαθύτερων ή δομικών ρωγμών, σκασίματα του υπάρχοντος σοβά και εμφανείς αρμοί είναι μερικές από τις ενδείξεις ότι οι εξωτερικοί ή εσωτερικοί τοίχοι ή το ταβάνι της οικίας ή του επαγγελματικού σου χώρου χρειάζονται σοβάτισμα.

Οι ενδείξεις αυτές παρουσιάζονται παρακάτω αναλυτικά, ώστε να είσαι σε θέση να κάνεις “διάγνωση” της κατάστασης του δικού σου τοίχου:

 • Επιφανειακές ρωγμές: Είναι συνήθως πολύ λεπτές και ρηχές και δεν βρίσκονται σε όλο το βάθος του σοβά. Εμφανίζονται μόνο μερικές ώρες μετά το σοβάτισμα και δεν είναι εμφανείς στο γυμνό μάτι, εκτός αν πέσει πάνω στον τοίχο υγρασία. Αυτές οι ρωγμές μπορούν να καλυφθούν με ένα κατάλληλης ποιότητας χρώμα.

 • Βαθύτερες ρωγμές: Σχηματίζουν εξάγωνα που είναι ορατά από το γυμνό μάτι και συνήθως προκύπτουν όταν χρησιμοποιείται μείγμα σοβά με υψηλή περιεκτικότητα σε τσιμέντο, το οποίο ξεραίνεται πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει. Αυτές οι ζημιές καλύπτονται με τα κατάλληλη σφραγιστικά, τα οποία έχουν συνήθως ως βάση τα υαλονήματα.

 • Δομικές ρωγμές: Μερικές ρωγμές, ορατές στον σοβά, μπορεί να έχουν προκύψει από ρωγμές που υπάρχουν ήδη στον τοίχο. Αυτές συνήθως προκύπτουν από διείσδυση υγρασίας, συρρίκνωση λόγω ξήρανσης, κίνηση στα θεμέλια κ.α. Μόνο ένας οικοδόμος μπορεί να προτείνει τον κατάλληλο τρόπο, αντιμετώπισής τους, καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στον ίδιο τον τοίχο και όχι τόσο στον σοβά.

 • Μάτιση: Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζεται ο σοβάς όταν οι θέσεις των αρμών κονιάματος φαίνονται μέσα από αυτόν. Αιτία είναι η διαφορά της αναρρόφησης μεταξύ των μονάδων τοιχοποιίας και του κονιάματος. Μπορεί να διορθωθεί με αφαίρεση του σοβά και σοβάτισμα εκ νέου.

 • Σκασίματα & Αποκολλήσεις: Τα σκασίματα είναι κωνικά θραύσματα που κάνουν την εμφάνισή τους στην επιφάνεια του σοβά, αφήνοντας οπές, ενώ οι αποκολλήσεις προκαλούνται από την ανεπαρκή προετοιμασία του υποστρώματος.

Τι είναι το σοβάτισμα με πλέγμα;

Υπάρχουν και κάποιες εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπου οι σοβάδες χρειάζονται ενίσχυση, όπως όταν το υπόστρωμα αλλάζει (π.χ. από τούβλο σε μπετόν). Για τον σκοπό αυτό, υπάρχουν πλέγματα οπλισμού, τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στους σοβάδες

Με άλλα λόγια, το σοβάτισμα με πλέγμα αυξάνει την ελαστικότητα και τελικά προστατεύει τους σοβάδες από αλλαγές της θερμοκρασίας που κάνουν τα υλικά στο υπόστρωμα να συστέλλονται ή να διαστέλλονται.

Όσο για την εφαρμογή, αξίζει να γνωρίζεις ότι μπορείς να κάνεις σοβάτισμα πεταχτό και έπειτα να τοποθετήσεις το πλέγμα, σε σημεία που αλλάζει το υλικό στο υπόστρωμα.

Τι πρέπει να προσέξεις στο σοβάτισμα;

Οι τεχνίτες της πλατφόρμας μας, μοιράζονται μαζί σου μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ένα επιτυχημένο σοβάτισμα, αλλά και για τη σωστή συντήρησή του:

 • Δεν σοβατίζουμε με ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι κατάλληλες θερμοκρασίες για σοβάτισμα κυμαίνονται από 8 έως 32°C.

 • Αν σοβατίσουμε τον χειμώνα, οι τοίχοι μας πρέπει να είναι στεγνοί. Αν σοβατίσουμε το καλοκαίρι, οι τοίχοι καλό είναι να είναι λίγο υγροί, γι’ αυτό και μπορεί να χρειαστεί να βραχούν.

 • Γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες και λοιπές κατασκευές ξηράς δόμησης δεν απαιτούν σοβάτισμα.

 • Προστατεύουμε τους τοίχους που έχουμε σοβατίσει από την υγρασία και πραγματοποιούμε τακτικό βάψιμο για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του σοβά μας.

Γιατί να επιλέξω το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά;

#1 Απλοποίηση των διαδικασιών

Θυμάσαι που για να σοβατιστεί το σπίτι, έπρεπε να ετοιμαστούν τα υλικά στο εργοτάξιο με μπετονιέρες και μετά να μεταφερθούν στο σπίτι, δημιουργώντας μια σχετική ακαταστασία; Τα υλικά αυτά δέσμευαν αρκετό χώρο και δυσκόλευαν τη δουλειά του συνεργείου. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να καθυστερούν οι εργασίες και να δυσαρεστείσαι. Ο έτοιμος σοβάς έχει φέρει λύση στο πρόβλημα αυτό! Το μόνο πράγμα που χρειάζεται, είναι να αναμειχθεί η σκόνη με το νερό σε μια μπετονιέρα. Βρίσκεται σε σακί ή σιλό και τοποθετείται με το χέρι, είτε με με μηχανές ειδικές στο σοβάτισμα.

Η τοποθέτηση του έτοιμου σοβά είναι πολύ πιο απλή για τους εργάτες, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα. Βέβαια, υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Δηλαδή, για να εφαρμοστεί εύκολα ο σοβάς και να έχει τη μέγιστη αντοχή, μεγάλη σημασία έχει το υπόστρωμα. Παλιά κομμάτια, απομεινάρια ταπετσαρίας, ακόμα και στρώσεις από παλιά χρώματα με βάση το νερό, πρέπει να αφαιρούνται εντελώς. Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στο βρέξιμο και το στέγνωμα των επιφανειών. Κοινώς, πρέπει ο τοίχος που πρόκειται να σοβατιστεί να έχει βραχεί καλά προηγουμένως. Η ανάγκη αυτή είναι πιο επιτακτική το καλοκαίρι, λόγω υψηλής θερμοκρασίας. Το αποτέλεσμα για σένα; Λιγότερο άγχος για μια τόσο βασική εργασία.

#2 Εξασφαλισμένη υψηλή ποιότητα

Ο έτοιμος σοβάς προ παρασκευάζεται με συγκεκριμένες αναλογίες υλικών, σταθερές για να γίνει σωστά η τοποθέτησή τους. Τίποτα δε μένει στην τύχη, όλες οι διαδικασίες παραγωγής γίνονται έτσι ώστε να είναι εγγυημένη η ποιότητα και η καθαρότητα των πρώτων υλών. Τι είναι αυτό που εγγυάται η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών;

Βασικά, εγγυάται ότι ο σοβάς έχει αυξημένη αντίσταση στην υγρασία και η επιφάνειά του είναι αρκετά ανθεκτική, χωρίς να εμποδίζει τη διαπνοή των δομικών υλικών. Έπειτα, είναι βέβαιο ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές παραγωγής και ελέγχονται οι ιδιότητες και οι αντοχές για το τελικό προϊόν, δηλαδή το σοβά. Με πιο απλά λόγια, ο έτοιμος σοβάς ελέγχεται για την καταλληλότητα του, πριν τοποθετηθεί στους τοίχους σου.

#3 Υψηλή αισθητική

Γνώριζες ότι ο σοβάς σου μπορεί να έρθει στο σπίτι χρωματισμένος από πριν; Κι όμως, το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά μπορεί να σε απαλλάξει από την ανάγκη του ελαιοχρωματισμού, για όσο χρονικό διάστημα το επιθυμείς. Έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις τον έτοιμο σοβά στο χρώμα που επιθυμείς για κάθε δωμάτιο. Φυσικά, αν αλλάξεις γνώμη για το χρώμα, ή δεις ότι δεν ταιριάζει με τα έπιπλα σου, οι επιλογές σου δεν έχουν τελειώσει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βαφεί οποιαδήποτε στιγμή με άλλο χρώμα, χωρίς πρόβλημα.

Βέβαια, το χρώμα του σοβά δίνει το πλεονέκτημα ότι δεν αλλοιώνεται από εξωτερικούς παράγοντες, γιατί το χρώμα διαπερνά όλο το πάχος του σοβά. Μιλάμε δηλαδή για ένα χρώμα πάρα πολύ ανθεκτικό, το οποίο όμως μπορείς και να αλλάξεις, αν δε σε ικανοποιεί. Φυσικά, κατανοείς ότι μια φρέσκια σοβατισμένη επιφάνεια πρέπει να στεγνώσει καλά, προτού τη βάψεις ξανά, αν αποφασίσεις να την βάψεις εκ νέου. Δε βρίσκεις ότι μια τέτοια επιλογή σου λύνει τα χέρια;

#4 Θερμομόνωση

Θέλεις να μάθεις άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα του έτοιμου σοβά; Μπορεί να εξασφαλίσει μόνωση της θερμότητας! Πρόκειται για ένα εμπλουτισμένο μείγμα, το οποίο έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μια σχετική σταθερότητα στη θερμοκρασία του σπιτιού. Το μείγμα αυτό αποτελείται κυρίως από πέρλες διογκωμένης πολυστερίνης, εμποτισμένες με συγκολλητική ουσία.

Επίσης, περιέχει τσιμέντο και υδράσβεστο, όπως και άλλα υλικά που συμβάλλουν στο να έχει ο σοβάς σου τη σύσταση που χρειάζεται για να είναι ανθεκτικός. Συνεπώς, δε χρειάζεται να ανησυχείς πια για τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας στο χώρο σου, είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι. Δεν περίμενες ότι με το σοβάτισμα με έτοιμο σοβά μπορούν να  προστατεύουν οι τοίχοι σου από την αύξηση της ζέστης το καλοκαίρι και του κρύου το χειμώνα, σωστά;

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
Aris Antoniou
Αγλαντζιά

Με λένε Τζαλάλ Αλιμπέντ, είμαι επαγγελματίας τεχνίτης με πολυετή εμπειρία, ικανός να αναλάβω εργασίες για Χτίσιμο - Γκρέμισμα - Σ…

5.0
(35)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Δάλι

Ονομάζομαι Μιχάλης Μιχαήλ, είμαι επαγγελματίας τεχνίτης με πολυετή εμπειρία σε οικοδομικές εργασίες και μαζί με τους έμπειρους συ…

5.0
(8)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό

Σχετικές υπηρεσίες