Πώς θα πετύχεις αποτελεσματική εξωτερική σκίαση των παραθύρων σου;

Είναι γεγονός ότι είμαστε από τους τυχερούς που ζουν σε μια χώρα που έχει ήλιο τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Παρ΄όλα αυτά, ίσως υπάρχουν ορισμένες στιγμές που οι ακτίνες του ηλίου μας ενοχλούν και θέλουμε να τις εμποδίσουμε. Για παράδειγμα, μπορεί να μη θέλεις να δουλεύεις και να δημιουργείται αντηλιά στην οθόνη του υπολογιστή σου ή να θέλεις να ξυπνάς το πρωί με λιγότερο φως χωρίς να “στραβώνεσαι”. Παρακάτω, λοιπόν, θα σου προτείνουμε μερικές λύσεις για εξωτερική σκίαση παραθύρων.

Η αλήθεια είναι ότι η πιο κοινή επιλογή για τη σκίαση των παραθύρων σου είναι οι κουρτίνες. Ωστόσο, οι κουρτίνες αποτελούν περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο σε έναν χώρο. Πολλές φορές δεν παρέχουν σκίαση, αφού ο ήλιος τις διαπερνά και το ίδιο συμβαίνει και με τα αδιάκριτα βλέμματα. Από την άλλη μεριά, τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική σκίαση παραθύρων σού παρέχουν τα πλεονεκτήματα αυτά.

5 εναλλακτικές για την εξωτερική σκίαση παραθύρων!

1. Εξωτερικές περσίδες

Η πρώτη λύση για την εξωτερική σκίαση παραθύρων που σου προτείνουμε είναι οι εξωτερικές περσίδες. Κατασκευάζονται είτε από αλουμίνιο είτε από ξύλο και μπορείς να τις ανυψώσεις ή να τις περιστρέψεις ορίζοντας εσύ την κλίση τους. Ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει τόσο με το χέρι όσο και με το πάτημα ενός κουμπιού. Αποτελούν ιδανική λύση καθώς απορροφούν το φως του ηλίου έως και 80%, παρέχουν ηλιοπροστασία στο σπίτι σου, ενώ παράλληλα εξοικονομούν ενέργεια έως 40% εφόσον βοηθά στον περιορισμό χρήσης του κλιματιστικού. Ταυτόχρονα, εάν θέλεις να έχεις τον προσωπικό σου χώρο, οι περσίδες σε απομονώνουν από τα ανεπιθύμητα βλέμματα των αγνώστων, αλλά εσύ μπορείς να έχεις εξωτερική θέα. Επίσης, σου δίνεται η δυνατότητα να καθορίσεις το επίπεδο φωτός του δωματίου και να δημιουργήσεις τις ιδανικότερες συνθήκες για ύπνο, για δουλειά ή για χαλάρωση.

2. Εξωτερικές περσίδες που μόνο περιστρέφονται

Οι συγκεκριμένες περσίδες αποτελούν μια παραλλαγή της προηγούμενης λύσης. Θα λέγαμε ότι οι συγκεκριμένες είναι πιο σταθερές, αφού δεν μπορούν να ανυψωθούν παρά μόνο να περιστραφούν. Ο χειρισμός της περιστροφής γίνεται χειρωνακτικά ή ηλεκτροκίνητα, αναλόγως τι βολεύει τον καθένα. Ωστόσο, στο εμπόριο υπάρχουν και περσίδες με σταθερή μορφή, δηλαδή επιλέγεις να έχουν μόνιμα μια συγκεκριμένη κλίση γωνίας. Μπορείς να επιλέξεις είτε ξύλινες είτε αλουμινίου. Εάν φοβάσαι για την αντοχή των ξύλινων, να σου πούμε ότι οι περσίδες βάφονται με ειδικά χρώματα για ξύλινες επιφάνειες εξωτερικού χώρου που τις κάνουν απόλυτα ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την εξωτερική σκίαση παραθύρων σε ψηλά κτίρια όπως νοσοκομεία, σχολεία ή εταιρείες.

3. Ρολοκουρτίνες

εξωτερική σκίαση παραθύρων

Image Credits: Pinterest/ Stuart Clark

Για την εξωτερική σκίαση παραθύρων μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ρολοκουρτίνες. Ενδέχεται να τις έχεις συναντήσει έως τώρα μόνο στο εσωτερικό ενός σπιτιού, αλλά έχουν κατασκευαστεί και ειδικές για το εξωτερικό. Οι συγκεκριμένες είναι αρκετά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, ακόμα και σε δυνατούς αέρηδες. Το πανί που επιλέγεται είναι αδιάβροχο και μπορείς να επιλέξεις την απόχρωση που σου αρέσει χωρίς να φοβάσαι ότι θα ξεβάψει, καθώς είναι αντεξίτηλο. Πρόκειται για μια πολύ κομψή λύση που μπορεί να σου προσφέρει δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά και να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο χώρο.

https://blog.douleutaras.com.cy/pos-katharizoume-ta-koufomata-alouminiou/

4. Παντζούρια

Τα παντζούρια αποτελούν τη συχνότερη επιλογή για την εξωτερική σκίαση παραθύρων και μπαλκονόπορτων. Πρόκειται για την πιο κλασική κάλυψη κουφωμάτων. Το θέμα με τα παντζούρια είναι ότι σου προσφέρουν ολική σκίαση. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιφάνειά τους συνήθως είναι ενιαία και δεν επιτρέπει στις ακτίνες να περάσουν από κάποια χαραμάδα. Παρ’ όλα αυτά, είναι απαραίτητα σε ένα σπίτι κυρίως λόγω της ασφάλειας που προσφέρουν. Διατίθονται σε πολλά χρώματα και σχέδια όπως τα μονόφυλλα, τα δίφυλλα, τα τρίφυλλα, τα τετράφυλλα, τα συρόμενα και τα ανοιγόμενα παντζούρια. Επίσης, στο εμπόριο μπορείς να βρεις παντζούρια από πλαστικό, που είναι πιο φθηνά, από αλουμίνιο, τα οποία έχουν ηχομονωτικές ιδιότητες και υψηλή αντοχή, καθώς και ξύλινα που προορίζονται για πιο παραδοσιακά σπίτια.

5. Ρολά παντζούρια

εξωτερική σκίαση παραθύρων

Ένας ακόμα τρόπος για να αποφεύγεις τις ακτίνες του ήλιου είναι τα ρολά παντζούρια. Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις πρόκειται για ρολά που ανυψώνονται είτε με το χέρι είτε μέσω διακόπτη. Τα ηλεκτρικά ρολά είναι σίγουρο ότι υπερέχουν σε σχέση με τα κοινά παντζούρια καθώς δε χρειάζεται να τα ασφαλίζεις με το χέρι. Με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα χειριστήριο, ένα σταθερό διακόπτη ή το κινητό σου μπορείς να τα ρυθμίσεις στο ύψος που επιθυμείς. Επίσης, τα ρολά παντζούρια είναι συγκριτικά οικονομικότερα και ασφαλέστερα από τα κοινά παντζούρια. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζεται να φοβάσαι για κλέφτες, αφού σίγουρα θα τους ακούσεις σε μια πιθανή τους προσπάθεια διάρρηξης. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς να διαλέξεις μεταξύ ξύλινων, αλουμινένιων και πλαστικών ρολών ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Ελπίζουμε να σε διαφωτίσαμε σχετικά με την εξωτερική σκίαση παραθύρων και να διαλέξεις έναν από τους παραπάνω τρόπους. Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι βοήθεια με την τοποθέτηση περσίδων ή παντζουριών στο σπίτι σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την αντίστοιχη εργασία σου στην πλατφόρμα μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα