5 όμορφες ιδέες για να περιφράξεις το σπίτι σου!

ιδέες για να περιφράξεις το σπίτι σου

Ένας φράχτης που περιβάλλει την περιουσία μας, μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις για τον καθένα μας. Για κάποιους, ο φράχτης είναι ένας τρόπος να προστατευθεί το σπίτι από ανεπιθύμητους επισκέπτες. Για ορισμένους, είναι ένα μέσο που κρύβει το χώρο από τα αδιάκριτα μάτια, ενώ για άλλους ο φράχτης μετατρέπεται σε ανάγκη για λόγους αισθητικής. Όποια κι αν είναι η δική σου ανάγκη που σε ωθεί στο να θέλεις να τοποθετήσεις ένα φράχτη γύρω από την περιουσία σου, αξίζει να αναζητήσεις την κατάλληλη λύση.

Τι μπορείς να κάνεις; Πρώτα, ανακάλυψε τις εναλλακτικές ιδέες για περίφραξη σπιτιού. Αν δε γνωρίζεις όλες τις εναλλακτικές επιλογές, πώς θα προχωρήσεις στο να πάρεις την καλύτερη δυνατή απόφαση; Στη συνέχεια, διάλεξε αυτό που σε ενδιαφέρει να κατασκευάσεις. Το καλύτερο θα ήταν να διαλέξεις την ιδανική λύση, άσχετα με το κόστος. Αν, όμως, αυτό είναι αδύνατο, υπολόγισε περίπου πόσο μπορεί να σου κοστίσει ο φράχτης, ανάλογα με τις τιμές που βρίσκεις στην αγορά. Εξέτασε αν θα το φτιάξεις μόνος/ -η σου, ή αν θα προσλάβεις επαγγελματία και τέλος, τοποθέτησε τον!

5 καταπληκτικές ιδέες για περίφραξη σπιτιού!

#1 Ξύλινος φράχτης

Μια κλασική επιλογή, αλλά πολύ χρήσιμη και σχετικά οικονομική. Ο ξύλινος φράχτης συγκαταλέγεται στις ιδέες για περίφραξη σπιτιού που μπορείς να ολοκληρώσεις και χωρίς καμία βοήθεια. Βέβαια, είναι καλό να έχεις μια σχετική εξοικείωση με τα μερεμέτια και τις κατασκευές στο σπίτι. Το κόστος σχετίζεται με το ύψος του φράχτη, την ποιότητα του ξύλου κατασκευής και άλλους σχετικούς παράγοντες. Κάτι που ίσως να μη γνώριζες, είναι πως μπορείς να φτιάξεις έναν όμορφο φράχτη από ξύλο, ακόμα και από παλέτες. Το χρώμα και το σχέδιο του φράχτη είναι δική σου επιλογή, ωστόσο θα πρέπει να προσέξεις πολύ το ζήτημα της συντήρησης. Περίπου μια φορά το χρόνο θα πρέπει να περιποιείσαι το ξύλο, περνώντας το είτε με χρώμα, είτε με βερνίκι, ανάλογα με την περίπτωση.

ξύλινος φράχτης

#2 Πέτρινος φράχτης

Πρόκειται για μια λύση με μεγάλες αντοχές στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Ένας πέτρινος τοίχος μπορεί, όπως και στην περίπτωση του ξύλου, να τοποθετηθεί στις διαστάσεις που επιθυμείς. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι συνήθως δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συντήρηση. Από την άλλη πλευρά, η περίφραξη με πέτρα μπορεί να μην αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια για δημιουργικότητα. Όσο για το κόστος, μπορεί να είναι σχετικά μεγαλύτερο για την κατασκευή. Θέλεις να ανακαλύψεις μια πιο δημιουργική ιδέα για τον πέτρινο φράχτη; Μια από τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές ιδέες για περίφραξη σπιτιού και περίφραξη οικοπέδου, είναι η κατασκευή ενός συρμάτινου καλαθιού, γεμάτο με πέτρες. Όπως καταλαβαίνεις, για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείς τη συμβουλή ενός ειδικού, οπότε μη διστάσεις να αναζητήσεις τον καταλληλότερο για την εργασία.

συρμάτινο καλάθι με πέτρες

#3 Φράχτης από μέταλλο

Ο μεταλλικός φράχτης είναι μια επιλογή που προσφέρει ασφάλεια στο χώρο, χάρη στην ανθεκτικότητα του υλικού κατασκευής. Ένας ψηλός φράχτης από σκληρό μέταλλο, μπορεί να είναι αισθητικά όμορφος, κλασικός, ή μοντέρνος. Την ίδια στιγμή, μπορεί να κρατάει έξω από την αυλή σου τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Στην αγορά θα βρεις διάφορα σχέδια για να διαλέξεις εκείνο που θα καταστήσει την περιουσία σου ασφαλή, χωρίς να μοιάζει σαν φυλακή. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να κάνεις εκτενή έρευνα αγοράς, χωρίς να συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο από αυτό που σου ταιριάζει.

μεταλλικός φράχτης

#4 Φράχτης από μπαμπού

Αν επιθυμείς να περιφράξεις τον κήπο σου γρήγορα και οικονομικά, αυτή ίσως είναι η λύση που αναζητάς. Ο φράχτης από μπαμπού είναι μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για περίφραξη σπιτιού. Αυτό συμβαίνει, γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσεις τα υλικά της επιλογής σου, και να τοποθετήσεις το φράχτη χωρίς καμία βοήθεια. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά σταθερό και ανθεκτικό, αν και ίσως δεν είναι κατάλληλο για ακραία καιρικά φαινόμενα. Αν, λοιπόν, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που χαίρονται να γνωρίζουν ότι πολλά στοιχεία του σπιτιού είναι αποτέλεσμα δικών τους κατασκευών, το μπαμπού είναι μια επιλογή που πιθανώς σου ταιριάζει.

φράχτης μπαμπού

#5 Θάμνος/ Παρτέρι

Έχεις αναλογιστεί ότι τα αγαπημένα σου φυτά μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική ασπίδα του σπιτιού; Πράγματι, αν έχεις το χρόνο και τη διάθεση να περιποιείσαι τα φυτά σου, μπορείς να αναλογιστείς την ιδέα να φυτέψεις θάμνους που θα περιβάλλουν το χώρο σου. Τι θα σου προσφέρει αυτό; Φυσικά, τη γνώση ότι ο φράχτης σου είναι απολύτως φυσικός και ότι το σπίτι σου περιβάλλεται από πράσινο, κάτι που έχει πολύ θετική επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση. Επίσης, ένας τέτοιος φράχτης μπορεί να είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφος, με λίγη περιποίηση κατά διαστήματα. Αν δεν έχεις γνώσεις κηπουρικής, αλλά σου αρέσει αυτή η ιδέα, μπορείς πάντα να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο επαγγελματία κηπουρό.

Πέρα από αυτό, μπορείς να εξετάσεις την πιθανότητα να χτίσεις μερικά μεγάλα παρτέρια με λουλούδια γύρω από την αυλή σου. Σε τι εξυπηρετεί αυτή η εναλλακτική; Ένα σημείο στο οποίο υπερέχει το παρτέρι έναντι του θάμνου, είναι πως κατασκευάζεται πολύ εύκολα. Ταυτόχρονα, δεν έχει μεγάλες ανάγκες για φροντίδα. Ένα αισθητικά όμορφο παρτέρι μπορεί να φτιαχτεί πολύ εύκολα, αρκεί να υπάρχει τσιμέντο, πέτρα και ένας άνθρωπος που γνωρίζει κάποια πράγματα για τις κατασκευές. Έπειτα, το τι είδους λουλούδια θα φυτευτούν και το πόση φροντίδα χρειάζεται το καθένα, είναι καθαρά θέμα της δικής σου προαίρεσης. Βάλε λοιπόν φαντασία και διάλεξε την ποικιλία φυτών που θέλεις να περιβάλλουν το χώρο σου.

θάμνος- φράχτης

Ανακάλυψες το φράχτη που ταιριάζει στην περιουσία σου ανάμεσα στις ιδέες για περίφραξη σπιτιού που παρουσιάζονται παραπάνω; Μήπως θα σε ενδιέφερε να μάθεις ακόμα περισσότερα πράγματα για τις περιφράξεις, από έμπειρους επαγγελματίες; Επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας, πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες και πραγματοποίησε την εργασία σου με ασφάλεια και αξιοπιστία!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα