Τι πρέπει να σκεφτείς πριν αγοράσεις εξωτερικές πόρτες ασφαλείας;

Αν ζεις σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα, σίγουρα έχει περάσει πολλές φορές απ΄ το μυαλό σου το ζήτημα του αν κινδυνεύει το σπίτι και η ασφάλειά σου. Πιθανότατα έχεις ακούσει γνωστούς και φίλους να σου αφηγούνται για διαρρήξεις που παραλίγο να γίνουν, ή και έγιναν, στη γειτονιά τους. Πολύ πιθανό είναι να έχει γίνει διάρρηξη και στη δική σου γειτονιά. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, λογικά σου περνάει απ΄ το μυαλό η ιδέα του να μειώσεις τον κίνδυνο για το σπίτι σου, εγκαθιστώντας σύστημα συναγερμού, τοποθετώντας κάγκελα στα παράθυρα, εξωτερικές πόρτες ασφαλείας ή κάτι άλλο σχετικό.

Θέλεις να μάθεις έναν απλό και ασφαλή τρόπο για να καθησυχάσεις το πνεύμα σου, χωρίς να σου κοστίσει μια περιουσία; Ήρθε η στιγμή να μάθεις περισσότερα για τις εξωτερικές πόρτες ασφαλείας! Ανακάλυψε τα οφέλη τους, καθώς και τι πρέπει να προσέξεις για να θωρακίσεις πραγματικά το σπίτι σου!

5 σημεία που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις εξωτερικές πόρτες ασφαλείας!

#1 Δεν είναι τόσο ακριβή, όσο νομίζεις!

Ξέρεις τι εννοούμε. Είσαι σκεπτικός/ -ή ως προς το να τοποθετήσεις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας στο σπίτι; Αν ναι, ένας λόγος ίσως είναι ότι φοβάσαι το πόσο θα σου κοστίσει. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών, ώστε να βρεις εκείνη που σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δε σου προτείνουμε, φυσικά, να αγοράσεις την πιο οικονομική πόρτα που θα βρεις στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, δε χρειάζεται να πληρώσεις και μια περιουσία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις τα μέτρα για να γνωρίζεις τι ανάγκη υπάρχει για την εξωτερική σου πόρτα. Έπειτα, μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποια έμπειρα συνεργεία, για να βρεις τον επαγγελματία που χρειάζεσαι.

#2 Ο επαγγελματίας έχει σημασία

Σε αρκετά προϊόντα, η επωνυμία είναι ένας παράγοντας που δεν έχει ζωτική σημασία, για να πιστοποιήσει την ποιότητα τους. Αυτό δε μπορεί να ισχύει, όμως, και για ένα προϊόν που σχετίζεται με την ασφάλειά σου και την ασφάλεια της περιουσίας σου.  Επικοινώνησε με συνεργεία που γνωρίζεις ότι έχουν μεγάλη πείρα και καταξίωση στο χώρο. Έτσι, θα έχεις τη σιγουριά ότι η εξωτερική σου πόρτα έχει διπλή θωράκιση, επαρκώς παχύ φύλλο χάλυβα, και φυσικά την εξωτερική επένδυση που ικανοποιεί την αισθητική σου. Τέλος, έχε υπόψιν σου ότι ένα τέτοιο συνεργείο, είναι πιθανόν να εγγυάται το ίδιο τη σωστή τοποθέτηση της πόρτας, ώστε να μη δημιουργηθούν ζητήματα λειτουργικότητάς της.

#3 Ενημερώσου για τις πιστοποιήσεις ασφαλείας

Η πιστοποίηση ασφαλείας, ή πιστοποίηση αντιδιάρρηξης, αποτελεί έγγραφη επιβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστοποιεί, ότι μια πόρτα ασφαλείας έχει πράγματι αρκετή αντοχή, ώστε να παρέχει αντικλεπτική προστασία. Η πιστοποίηση έχει διαβαθμίσεις (από κλάση 1 έως κλάση 6). Όσο αυξάνεται η κλάση, τόσο ασφαλέστερη θα είναι και η πόρτα. Μια εξωτερική πόρτα ασφαλείας θεωρείται επαρκώς ασφαλής, όταν έχει βαθμολογηθεί ως κλάσης 3 και άνω, όπου προσφέρει ταυτόχρονα ηχομόνωση και θερμομόνωση. Συνεπώς, μπορείς να ζητήσεις να δεις την πιστοποίηση ασφαλείας, πριν επιλέξεις την πόρτα σου!

#4 Ποιες επιπρόσθετες παροχές χρειάζεσαι;

Μια έμπιστη εταιρία, ή συνεργείο, είναι πιθανό να έχει ήδη προβλέψει για το θέμα αυτό. Συμφωνείστε για ζητήματα που αφορούν την εγγύηση και τις υπηρεσίες service. Έτσι, δε θα νιώθεις ανασφάλεια, σε περίπτωση που η πόρτα σου δεν αποδειχθεί αυτό ακριβώς που ήθελες. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα φθαρτό, αλλά σημαντικό για σένα αντικείμενο, το οποίο αξίζει κάποια προσοχή και πρόληψη.

Ακόμα και μια άριστη κλειδαριά ασφαλείας μπορεί να παρουσιάσει φθορές σε βάθος χρόνου, μετά από έντονη χρήση και καταπόνηση. Γι΄αυτό και πρέπει να έχεις προετοιμαστεί για την επισκευή, ή και αντικατάστασή της. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει η εταιρία, ή συνεργείο, να έχει εγγυηθεί την άμεση εξυπηρέτησή σου, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Όσον αφορά την εγγύηση του προϊόντος, θα σου προτείναμε να δεχτείς μια εγγύηση 5 ετών και άνω. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί η εγγύηση να είναι και εφ΄όρου ζωής.

#5 Προστασία μετά την αγορά

Όταν οι εξωτερικές πόρτες ασφαλείας εγκατασταθούν με επιτυχία, την ευθύνη για τη σωστή χρήση της, την αναλαμβάνεις εσύ. Δε χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα, αρκεί να θυμάσαι κάποιες πολύ απλές, αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές:

  • Πρώτον, μην ξεχνάς να κλειδώνεις την πόρτα. Το γεγονός ότι στο σπίτι σου έχει τοποθετηθεί εξωτερικά μια πόρτα ασφαλείας, δε σημαίνει ότι μπορεί να σε προστατεύσει από διαρρήξεις, όταν είναι ξεκλείδωτη! Αντιθέτως, μια ξεκλείδωτη πόρτα ασφαλείας μπορεί να παραβιαστεί πολύ εύκολα, ακόμα και με την απαρχαιωμένη μέθοδο της “ταυτότητας”. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όταν η πόρτα έχει κλειδωθεί. Ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης, μπορείς να κερδίσεις αρκετό χρόνο για να δράσεις αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να προστατεύσεις τον εαυτό σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θέλεις να μάθεις ορισμένους κλασσικούς μύθους και αλήθειες σχετικά με την πόρτα ασφαλείας;
  • Δεύτερον, μην αφήνεις τα κλειδιά σου σε κλασικά σημεία, όπως κάτω απ’ το χαλάκι της εξώπορτας, ή πίσω από τη γλάστρα φεύγοντας! Ίσως κάποτε οι ιδέες αυτές να φαινόταν έξυπνες. Σήμερα, όμως, σε διαβεβαιώνουμε πως θα είναι τα πρώτα σημεία όπου θα αναζητήσει τα κλειδιά κάποιος που επιθυμεί να εισέλθει στο σπίτι σου, με καλούς, ή κακούς σκοπούς. Η καλύτερη ιδέα που μπορείς να εφαρμόσεις, είναι να κουβαλάς τα κλειδιά μαζί σου, όπου κι αν πηγαίνεις, για όσο χρονικό διάστημα. Tip: Να προσέχεις ιδιαιτέρως τα κλειδιά σου. Η αντικατάσταση ενός κλειδιού ασφαλείας θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο, από ένα παραδοσιακό κλειδί.

Ελπίζουμε ότι με αυτές τις συμβουλές θα σε βοηθήσουμε να ξεδιαλύνεις τις απορίες σου σχετικά με το θέμα της φύλαξης του σπιτικού σου, μέσω μιας εξωτερικής πόρτας ασφαλείας! Αν επιθυμείς να έρθεις σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου που εξυπηρετούν Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σου δώσουν τη λύση που χρειάζεσαι, επικοινώνησε σήμερα με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και κοιμήσου ήσυχα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα