Γιατί δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη; Βρες λύση στο πρόβλημα!

Γιατί δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου

Όλοι ξέρουμε πόσο άσχημο είναι, όταν συνειδητοποιείς πως το ψυγείο σου έχει βλάβη ή υπολειτουργεί. Δυστυχώς, οι οικιακές μας συσκευές δεν είναι αθάνατες και κάποιες φορές παρουσιάζουν προβλήματα, κάποια εκ των οποίων λύνονται εύκολα, ενώ άλλα όχι και τόσο. Αν δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη, δεν είναι βέβαιο το πόσο μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζεις. Θα χρειαστεί να εξετάσεις συγκεκριμένα ενδεχόμενα, για να διαπιστώσεις αν το πρόβλημα λύνεται εύκολα ή χρειάζεσαι καινούργιο ψυγείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μη χρειαστείς καν τεχνικό για την επισκευή του ψυγείου σου. Ίσως φταίει κάτι ασήμαντο για το γεγονός ότι η συντήρηση δε δουλεύει αρκετά καλά. Από την άλλη πλευρά, μπορεί όντως να χρειάζεσαι έναν έμπειρο τεχνικό, για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και να σου προτείνει την καλύτερη λύση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς συγκεντρώσαμε για σένα τους πιο βασικούς λόγους που μπορεί να μην δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου, ενώ δουλεύει η κατάψυξη, για να σε βοηθήσουμε να βρεις λύση στο πρόβλημα!

Δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη; Ανακάλυψε 5 βασικές αιτίες!

#1 Δε λειτουργεί ο θερμοστάτης του ψυγείου

Ο θερμοστάτης είναι ο βασικός ύποπτος, όταν το ψυγείο αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Αν δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη, ο έλεγχος του θερμοστάτη πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα για σένα. Μια πρώτη πιθανότητα είναι, να έχει ρυθμιστεί σε λάθος θερμοκρασία, κατά λάθος. Για παράδειγμα, αν ρυθμίζεις τη θερμοκρασία της συντήρησης με την κλασική ροδέλα στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορεί να έχει μετακινηθεί σε πιο ζεστή θερμοκρασία, χωρίς να το έχεις αντιληφθεί.

Συνεπώς, πρέπει να ρίξεις μια ματιά μέσα στο ψυγείο και να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία πιο χαμηλά. Αν αυτό δε λειτουργήσει, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πραγματικά πρόβλημα με το θερμοστάτη. Αν η συντήρηση του ψυγείου αδυνατεί να φτάσει χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανό το εξάρτημα αυτό να έχει κολλήσει ή να έχει χαλάσει. Πρέπει να καλέσεις έναν εξειδικευμένο τεχνικό, για να διαπιστώσει αν όντως χάλασε ο θερμοστάτης και να τον αντικαταστήσει με έναν καινούργιο.

Δες επίσης τι να κάνεις αν δεν ανοίγει ή δεν κλείνει η πόρτα του ψυγείου.

#2 Το λάστιχο της πόρτας έχει χαλαρώσει

Αν η συντήρηση του ψυγείου μοιάζει να λειτουργεί, αλλά δεν κρατάει κρύα τα τρόφιμα, ίσως είναι καιρός να αλλάξεις λάστιχο στην πόρτα. Το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου μπορεί να χαλαρώσει με τα χρόνια, ειδικά αν έχεις την τάση να τοποθετείς βαριά αντικείμενα στα ράφια της. Ωστόσο, το πώς να αλλάξεις το λάστιχο στο ψυγείο δεν είναι πολύ δύσκολο και μπορείς να το καταφέρεις πολύ οικονομικά, ακόμα και χωρίς βοήθεια από επαγγελματία.

Φυσικά, αν το ψυγείο σου είναι σχετικά καινούργιο, τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για τέτοιου είδους πρόβλημα. Επίσης, αν δεν έχεις παρατηρήσει καμία χαλάρωση στο λάστιχο της πόρτας, λογικά δε χρειάζεται να σε ανησυχεί αυτό. Η χαλάρωση του λάστιχου αφορά, κυρίως, σε παλιά ψυγεία, όπου δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη.

#3 Χρειάζεται συμπλήρωση ψυκτικού υγρού

Πόσο καιρό έχεις να ελέγξεις, αν το ψυγείο σου έχει αρκετό ψυκτικό υγρό; Το ψυκτικό υγρό ή αλλιώς φρέον, κυκλοφορεί μέσα στα σωληνάκια του ψυγείου σου και φροντίζει, ώστε να παράγεται κρύος αέρας στο εσωτερικό της συσκευής. Η συμπλήρωση ψυκτικού υγρού δεν απαιτείται συχνά. Παρόλα αυτά, αν έχεις χρόνια να το ελέγξεις ή αν έχεις διαρροή σε κάποιο σωληνάκι του ψυγείου, πρέπει να καλέσεις τεχνικό, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το να αναπληρώσεις το φρέον δεν είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, ο τεχνικός θα μπορέσει να βρει την εξήγηση και την αιτία που παρουσιάστηκε έλλειψη εξαρχής. Έτσι, θα μπορέσει να βρει για σένα μια πιο μόνιμη λύση, που θα εξασφαλίσει την υγιή λειτουργία της συντήρησης στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το ψυγείο σου & πώς θα τη διατηρήσεις;

#4 Έχει πιάσει πάγο και χρειάζεται απόψυξη

Σε περίπτωση που δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη, είναι ώρα να αναρωτηθείς, αν ευθύνεται η ίδια η κατάψυξη, που η ψύξη δε φτάνει ως τη συντήρηση. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά, σε περιπτώσεις όπου η κατάψυξη είναι ασφυκτικά γεμάτη με τρόφιμα. Τα τρόφιμα ακουμπούν στα γύρω τοιχώματα και προκαλούν τη δημιουργία πάγου στο εσωτερικό του ψυγείου. Σαν αποτέλεσμα, φράζει η δίοδος από την κατάψυξη προς τη συντήρηση και δε μεταφέρεται κρύος αέρας. Έτσι, η κατάψυξη μοιάζει να λειτουργεί κανονικά, ενώ η συντήρηση έχει υψηλή θερμοκρασία και δεν παγώνει τα τρόφιμα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, στην περίπτωση αυτή, είναι μια πολύ καλή απόψυξη. Άδειασε εντελώς την κατάψυξη και τη συντήρηση, κάνε απόψυξη και άφησε τη συσκευή σου άδεια για 1- 2 μέρες, για να λιώσει κάθε ίχνος πάγου. Έπειτα, σταδιακά ξεκίνα να χρησιμοποιείς ξανά το ψυγείο. Στην αρχή βάλε μέσα λίγα τρόφιμα και εξέτασε αν λειτουργεί κανονικά. Όταν σιγουρευτείς, πως το ψυγείο σου λειτουργεί άψογα, μπορείς να το γεμίσεις ξανά. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην το γεμίζεις υπερβολικά και να μην αφήνεις τρόφιμα να ακουμπούν στα τοιχώματα.

#5 Έχει σπάσει ο ανεμιστήρας του μοτέρ

Το μοτέρ του ψυγείου είναι το βασικό εξάρτημα, που επιτρέπει τη λειτουργία του. Στο εσωτερικό της συντήρησης του ψυγείου σου, μπορείς να δεις τον ανεμιστήρα του μοτέρ. Ο ανεμιστήρας γυρίζει και παράγει κρύο αέρα. Το πρόβλημα είναι, πως σε κάποια ψυγεία ο ανεμιστήρας δεν είναι απολύτως καλυμμένος. Έτσι, μπορεί να ακουμπήσει σε αυτόν κάποιο τρόφιμο ή κάποια συσκευασία και να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αν ο ανεμιστήρας κολλήσει ή σπάσει, χρειάζεται άμεση επισκευή ή αντικατάσταση, ανάλογα με τη διάγνωση που θα κάνει ο τεχνικός για επισκευές ηλεκτρικών συσκευών. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί το πρόβλημα να λυθεί αρκετά οικονομικά. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί το ανταλλακτικό να έχει υψηλό κόστος ή να είναι δύσκολο να βρεθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Το ψυγείο αυτό αξίζει την επισκευή ή μήπως πρέπει να αγοράσεις ένα καινούργιο;

Extra Tip: Τι να κάνεις, αν όλες οι λύσεις αποτύχουν;

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ένα σπίτι δε μπορεί να μείνει χωρίς ψυγείο για πολλές μέρες. Μπορείς να δοκιμάσεις τις μεθόδους που προτείνουμε και να καλέσεις τεχνικό, για να κάνει επαγγελματική διάγνωση της βλάβης. Ωστόσο, αν δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη και χρειάζεσαι ανταλλακτικά που είναι δυσεύρετα και ακριβά, ίσως σε συμφέρει να αναζητήσεις για καινούργιο ψυγείο. Διάβασε το άρθρο μας, με τίτλο “Ποια είναι τα καλύτερα ψυγεία & τι μάρκα να πάρεις;” για να μάθεις όλα όσα θέλεις, για την αγορά αξιόπιστου ψυγείου!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις γιατί δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη! Αν ψάχνεις έμπειρο τεχνικό για service οικιακών συσκευών, έχουμε τη λύση. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν στην πλατφόρμα μας και θα πάρεις άμεσα την καλύτερη προσφορά για επισκευή ψυγείου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από εξειδικευμένο επαγγελματία στην περιοχή σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα