Το Πλυντήριο Ρούχων δεν Τραβάει Νερό: 5 Πιθανές Αιτίες & Πώς να τις Αντιμετωπίσεις!

το πλυντήριο δεν τραβάει νερό

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο σημαντικές οικιακές συσκευές που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Σίγουρα, το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι μια δραστηριότητα που μπορείς εύκολα να απολαύσεις. Παρόλα αυτά, φαντάζεσαι να έπρεπε να πηγαίνεις όλα σου τα ρούχα στο καθαριστήριο; Προφανώς το κόστος αυτό είναι τεράστιο και πρέπει να το αποφύγεις όσο μπορείς. Για το λόγο αυτό, η καλή λειτουργία του πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας. Μια από τις πιο συχνές βλάβες που μπορεί να παρατηρήσεις, είναι ότι το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό.

Τι μπορείς να κάνεις, όταν το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό; Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ βασικό. Το πλυντήριο είναι μια πολύπλοκη συσκευή με διαφόρους μηχανισμούς και ο χειρισμός του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεσαι το εγχειρίδιο οδηγιών της συσκευής σου, γιατί αυτό έχει τις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το δικό σου μοντέλο πλυντηρίου. Έπειτα, ίσως είναι καλό κάποιες επισκευές να αφήνονται στους ειδικούς. Αν δεν έχεις εξειδικευμένες γνώσεις στην επισκευή οικιακών συσκευών, υπάρχει κίνδυνος η επέμβαση σου να σε φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη βλάβη.

Έχοντας ξεκαθαρίσει όλα αυτά, τώρα μπορούμε να δούμε κάποιες αιτίες για τις οποίες το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό.

Γιατί το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό; Ανακάλυψε την αιτία και επισκεύασε τη συσκευή σου!

1. Η πόρτα δεν έχει κλείσει εντελώς

Για να τραβήξει το πλυντήριο σου νερό και να ξεκινήσει η πλύση, πρέπει να βεβαιωθείς ότι η πόρτα έχει κλείσει εντελώς. Καμιά φορά, κυρίως όταν βιαζόμαστε, μπορεί να μη δώσουμε πολλή σημασία σε λεπτομέρειες σαν αυτή. Κι όμως, μια τόσο μικρή λεπτομέρεια μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Για να βεβαιωθείς ότι η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων έχει κλείσει, πρέπει κλείνοντας να ακούσεις το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει. Πρόκειται για ένα στιγμιαίο ήχο σαν “κλικ”, ο οποίος απλά επιβεβαιώνει ότι η πόρτα έχει κλείσει ερμητικά. Βέβαια, αν άκουσες αυτό τον ήχο και είναι σίγουρο ότι το πλυντήριο έχει κλείσει, τότε υπάρχει πράγματι κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή, ή τη σύνδεση της και θα πρέπει να την ανακαλύψεις για να λειτουργήσει ξανά σωστά.

2. Η παροχή νερού είναι κλειστή

Θεωρείται ως μια από τις πιο συνήθεις πιθανές βλάβες πλυντηρίου ρούχων. Πράγματι, αν η βαλβίδα παροχής νερού είναι κλειστή, τότε το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό. Παρόλα αυτά, δεν έχει καμία βλάβη και δε χρειάζεται να καλέσεις ειδικό για να το φτιάξει. Μπορείς και μόνος/ -η σου να ελέγξεις αν η βαλβίδα παροχής νερού είναι ανοιχτή. Τι είναι η βαλβίδα παροχής νερού; Η βαλβίδα βρίσκεται στην άκρη του σωλήνα παροχής νερού. Δουλειά της είναι να συνδέει τη συσκευή του πλυντηρίου με τις υδραυλικές σωληνώσεις του σπιτιού, ώστε να τραβάει νερό για την πλύση. Λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξεις αν η βαλβίδα είναι ανοιχτή, ή κλειστή. Αν ανακαλύψεις πως ήταν κλειστή, απλώς άνοιξε τη και ξεκίνα ξανά το πρόγραμμα πλύσης. Αν ήταν ανοιχτή, τότε κάποιο άλλο πρόβλημα υπάρχει με τη συσκευή σου.

3. Ο σωλήνας παροχής νερού δεν έχει τοποθετηθεί σωστά

Αυτού του είδους η βλάβη είναι πιθανότερο να εμφανιστεί σε καινούρια πλυντήρια, τα οποία έχουν μόλις συνδεθεί. Όταν κάνουμε μόνοι μας τη σύνδεση στο σπίτι, χωρίς να έχουμε μεγάλη εμπειρία από επισκευές και διαχείριση οικιακών συσκευών, είναι πιθανό να υπάρξουν κάποια μικρο- προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και το να μη συνδέσουμε σωστά το σωλήνα παροχής νερού, ή να τον συνδέσουμε πολύ χαλαρά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μάλλον την πρώτη φορά που θα ξεκινήσει πλύση, το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσεις σωστά το σωλήνα είναι να ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες στο εγχειρίδιο που λαμβάνεις μαζί με το νέο πλυντήριο. Επίσης, υπάρχει τρόπος να καταλάβεις πως ο σωλήνας παροχής νερού έχει συνδεθεί λάθος. Πολύ απλά, αν έχει συνδεθεί λάθος, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει διαρροή νερού πίσω από το πλυντήριο ρούχων. Αν δεν παρατηρείς τίποτα τέτοιο, τότε μάλλον η λάθος σύνδεση δεν είναι το πρόβλημα σου. Εφόσον πρόκειται για καινούριο πλυντήριο, θα σου προτείναμε να μην πειραματιστείς άλλο. Αντίθετα, ίσως θα ήταν καλύτερο να κάνεις χρήση της εγγύησης και να ζητήσεις να ελεγχθεί το πλυντήριο, γιατί μπορεί να είναι προβληματικό, ή να έχει κάποια εργοστασιακή βλάβη.

4. Έχει φράξει το φίλτρο του σωλήνα παροχής νερού

Η βαλβίδα εισόδου νερού έχει ένα φίλτρο, το οποίο έχει σαν στόχο να την προστατεύει από κάθε τι που μπορεί να περάσει από το σωλήνα παροχής νερού. Ωστόσο, όπως κάθε φίλτρο, έτσι και αυτό, μπορεί να συσσωρεύσει βρομιά και χρειάζεται καθάρισμα. Ιδανικά, καλό είναι να καθαρίζεται 1- 2 φορές το χρόνο. Αν το φίλτρο δεν καθαρίζεται για αρκετά χρόνια, η βρομιά που συσσωρεύει μπορεί να καταλήξει στο ότι το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό. Γενικά, δεν είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσεις το φίλτρο μόνος/ -η σου.

Παρόλα αυτά, μπορείς να κανονίζεις τη συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων με έναν επαγγελματία 1- 2 φορές το χρόνο για να σε γλυτώσει από την αγγαρεία. Θα γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και θα αποτρέψει πιθανές βλάβες που δεν ξέρεις ότι διατρέχει η συσκευή σου. Για να βρεις το φίλτρο, πρέπει να ξεβιδώσεις το σωλήνα παροχής νερού. Έπειτα, με μια τσιμπίδα πρέπει να αφαιρέσεις το φίλτρο πολύ προσεκτικά για να μη φθαρεί. Τέλος, πρέπει να το καθαρίσεις στο νεροχύτη και να το ξαναβάλεις στη θέση του. Αν το φίλτρο ήταν το πρόβλημα, τώρα το πλυντήριο σου θα είναι έτοιμο να ξαναμπεί σε λειτουργία.

5. Έχουν συσσωρευτεί άλατα στην παροχή νερού

Άλλο ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις, αν το πλυντήριο σου χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια. Η συσσώρευση των αλάτων είναι κάτι που δύσκολα θα αποφύγεις, αν δε χρησιμοποιείς αντισκληρυντικό πλυντηρίου. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό, μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση αλάτων, τόσο στον κάδο, όσο και στην παροχή νερού. Ιδιαίτερα αν συσσωρευτούν στην παροχή νερού, είναι πιο πιθανό να υπάρξει πρόβλημα.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, αν υποψιάζεσαι πως το πλυντήριο σου έχει μαζέψει άλατα, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό αλάτων πλυντηρίου ρούχων. Πού μπορείς να το βρεις; Συνήθως, καθαριστικά αλάτων πωλούνται σε καταστήματα με υδραυλικά και άλλα είδη για το σπίτι. Παρόλα αυτά, ίσως είναι πιο εύκολο να αγοράσεις ένα καθαριστικό αλάτων μέσω διαδικτύου, ώστε να μη χρειάζεται να ψάξεις και πολύ. Ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης πάνω στη συσκευασία του καθαριστικού και το πλυντήριο σου θα απαλλαγεί από τα άλατα.

Διάβασε επίσης: Απολύμανση Πλυντηρίου Ρούχων σε λιγότερα από 15 λεπτά!

Ανακάλυψες το γιατί το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό; Αν δοκίμασες όλα όσα προτείναμε παραπάνω, αλλά χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα, μάλλον είναι ώρα να απευθυνθείς στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να κάνουν το πλυντήριο ρούχων σου σαν καινούριο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα