Γιατί το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα;

Τον τελευταίο καιρό το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα σωστά; Αναγκάζεσαι να σκουπίζεις κάθε σκεύος πριν το βάλεις στη θέση του; 

Μάθε τις 6+1 αιτίες που το πλυντήριο δε στεγνώνει τα πιάτα!

Παρακάτω μαζέψαμε όλα τα σημεία που χρειάζεται να ελέγξεις όταν το πλυντήριο πιάτων δε στεγνώνει τα πιάτα, πριν φωνάξεις τεχνικό:

Ανεπαρκές λαμπρυντικό

Η χρήση του λαμπρυντικού είναι κάτι που συχνά αγνοούμε. Αποτελεί όμως ένα βασικό παράγοντα για το στέγνωμα των πιάτων σε κάθε πλύση. Επίσης, πιθανώς η ρύθμιση του λαμπρυντικού να έχει απενεργοποιηθεί ή η δοσολογία του λαμπρυντικού να έχει ρυθμιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αναγκαία.  Αν το πλυντήριο πιάτων δε στεγνώνει τα πιάτα, έλεγξε την ένδειξη για το λαμπρυντικό. Εφόσον έχει ανάψει το ειδικό led για το λαμπρυντικό μην το αγνοήσεις. Συμπλήρωσε αμέσως την απαιτούμενη ποσότητα πριν την επόμενη πλύση. Τέλος, έλεγξε και τη ρύθμιση για τη δοσολογία του λαμπρυντικού στη συσκευή σου.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιατα

Λανθασμένη τοποθέτηση σκευών

Το υπερβολικό στοίβαγμα των σκευών στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να οδηγήσει σε ελλιπές καθάρισμα αλλά και σε μειωμένο στέγνωμα τους, καθώς το νερό φυλακίζεται ανάμεσα στα στριμωγμένα πιάτα. Ακολούθησε πάντα τις οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση των σκευών στο πλυντήριο πιάτων, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Επιλογή λανθασμένου προγράμματος

Η επιλογή ενός σύντομου προγράμματος, δεν ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις πλύσεων και σε όλα τα σκεύη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πλυντήριο να μη στεγνώνει σωστά τα πιάτα και τα σκεύη. Προσάρμοσε το πρόγραμμα στις ανάγκες της κάθε πλύσης.
Διάβασε επίσης: Γιατί δεν πλένει καλά το πλυντήριο πιάτων; 

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Σύντομο άδειασμα πλυντηρίου

Τελειώνει η πλύση και αδειάζεις αμέσως το πλυντήριο πιάτων; Σύμφωνα με τις εταιρείες πλυντηρίων πιάτων το άμεσο άδειασμα του πλυντηρίου από τα σκεύη, δε συνιστάται. Το ιδανικό είναι, με το τέλος της πλύσης, η πόρτα να μείνει ανοιχτή για 15 λεπτά ώστε να φύγουν οι ατμοί. Έπειτα, άρχισε να αδειάζεις το πλυντήριο από το κάτω καλάθι πρώτα, ώστε να μην πέφτουν νερά στα πιάτα από το πάνω μέρος.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Σκεύη χαμηλής ποιότητας

Τα κακής ποιότητας σκεύη αποτελούνται από φθηνά υλικά και επιστρώσεις, με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν το ίδιο με τα υπόλοιπα σκεύη στο στέγνωμα. Το ίδιο ισχύει και για τα πλαστικά σκεύη, τα οποία χάνουν πολύ γρήγορα τη θερμότητα τους μετά την πλύση και σχηματίζονται υδρατμοί στις επιφάνειές τους.  

Χρήση υγρού πιάτων πριν την πλύση

Απέφυγε να χρησιμοποιείς υγρό πιάτων ώστε να ξεπλύνεις καλύτερα τα πιάτα πριν την πλύση. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία υπερβολικού αφρού κατά την πλύση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η δράση του λαμπρυντικού.

το πλυντηριο δε στεγνωνει τα πιάτα

Λανθασμένο απορρυπαντικό πιάτων

Σε περίπτωση που παρατηρείς ότι το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα, έλεγξε το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείς. Είναι καλό να γνωρίζεις, ότι για γρήγορους κύκλους πλύσεων, προτείνονται τα απορρυπαντικά σε σκόνη ή σε υγρή μορφή και όχι ταμπλέτες. Αντίστοιχα για ολοκληρωμένους κύκλους πλύσεων, μπορείς άφοβα να χρησιμοποιήσεις και ταμπλέτες, οι οποίες έχουν το χρόνο να διαλυθούν τελείως. Εάν ακολούθησες όλες τις παραπάνω συμβουλές αλλά το πλυντήριο πιάτων συνεχίζει να μη στεγνώνει τα πιάτα, είμαστε δίπλα σου! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και κλείσε ραντεβού με αξιολογημένο τεχνικό, που θα αναλάβει τη συντήρηση ή την επισκευή πλυντηρίου πιάτων άμεσα & οικονομικά! το πλυντήριο πιάτων δεν στεγνώνει τα πιάτα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα