Τι πρέπει να κάνεις αν το ψυγείο δεν έχει ψύξη;

Το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Μόλις αντιλήφθηκες πως το ψυγείο δεν έχει ψύξη; Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι! Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και εσύ, δε μπορείς να ζήσεις χωρίς το κρύο νερό που σου παρέχει. Όπως και να έχει, το ψυγείο σου είναι ο προστάτης των τροφίμων σου. Το χρειάζεσαι! Χωρίς την ψύξη του όλα αυτά που διατηρείς στο εσωτερικό του θα χαλάσουν. Σου περνάει από το μυαλό να τα πας στη μαμά σου, στους φίλους σου ή και στην γειτόνισσά σου, αν είναι να γλιτώσεις όσα περισσότερα μπορείς από την συμφορά που μόλις σε βρήκε!

Προσπαθείς, λοιπόν, να ανακαλύψεις τι φταίει και τόσο ξαφνικά το ψυγείο δεν έχει ψύξη; Απελπίζεσαι μέσα σου και το κλείνεις απότομα γιατί, όσο περισσότερη ώρα μένει ανοιχτό, τόσο περισσότερη ψύξη χάνει. Εύχεσαι να ήταν χειμώνας και να έβαζες όλα τα καλούδια στο μπαλκόνι σου για να πάρουν τη δροσιά που τόσο έχουν ανάγκη! Θες να τα σώσεις; Μην απελπίζεσαι! Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να δώσεις ξανά πνοή στην ψύξη του ψυγείου σου και ταυτόχρονα οξυγόνο στα τρόφιμα και στα ποτά σου!

Συμβουλευθήκαμε, λοιπόν, τους έμπειρους ψυκτικούς της πλατφόρμας μας και σου παρουσιάζουμε όλα όσα μπορείς να κάνεις εάν το ψυγείο δεν έχει ψύξη. Ταυτόχρονα, θα σου φανερώσουμε όλα εκείνα που δείχνουν ότι έχει ανάγκη από πιο δραστικά μέτρα για να καταφέρει να ζήσει!

Τι να κάνεις αν το ψυγείο δεν έχει ψύξη!

Προτού εγκαταλείψεις τον αγώνα διάσωσης, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να σώσεις την ψύξη, αλλά και όσα βρίσκονται εντός του ψυγείου σου. Γιατί το αγαπημένο αυτό κομμάτι της κουζίνας σου μοιάζει με ζωντανό οργανισμό, που κάτι μπορεί να του συνέβη. Τι μπορείς εσύ να κάνεις αν ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί η ψύξη του ή αν δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα;

#1 Έλεγχο στο φις

το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Το φις του | Pinterest.com

Μπορεί κάτι να στράβωσε και το φις του να βγήκε από τη θέση του. Όσο σίγουρος/-η κι αν είσαι πως όλα πάνε κατά γράμμα, δεν έχεις κάτι να χάσεις αν ρίξεις μια κοντινή ματιά. Βεβαιώσου ότι το σημείο εκείνο που το τροφοδοτεί εφαρμόζει καλά με την πρίζα που έχεις στην κουζίνα σου. Που ξέρεις, ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημα που τελικά το ταλανίζει!

#2 Έλεγχο στην πόρτα

το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Οι πόρτες του | Pinterest.com

Αποτελεί και το πιο απλό βήμα που μπορείς να ακολουθήσεις. Πιθανώς από την βιασύνη σου να έχεις τοποθετήσει κάτι στραβά και η πόρτα του ψυγείου σου να μην κλείνει καλά. Όσο βέβαιος/-α κι αν είσαι πως δεν οφείλεται αυτό για το ότι το ψυγείο δεν έχει ψύξη, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Κοίταξε προσεκτικά! Μπορεί κάτι να έχει στραβώσει και να χρειάζεται λίγη ώθηση για να εφαρμόσει και πάλι, χαρίζοντας στα τρόφιμά σου την ψύξη που τους αρμόζει.

#3 Έλεγχο στο θερμοστάτη

Μήπως ο θερμοστάτης στο διαμέρισμα των φρέσκων τροφίμων του ψυγείου σου είναι στη θέση low; Με μια κίνηση ο δείκτης του θερμοστάτη του είναι εύκολο να κουνηθεί. Φυσικό επόμενο είναι η ψύξη του να χάσει τη δυναμική που είχε προηγουμένως και να κατέβει επίπεδο. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ρύθμισε ξανά την ένδειξη, ώστε το ψυγείο σου να παρέχει και πάλι όσο κρύο και ψύξη επιθυμείς.

Σημείωση: Μη ξεχνάς να ρυθμίζεις τα επίπεδα του θερμοστάτη σου ανάλογα με την τρέχουσα θερμοκρασία και περίοδο. Τον χειμώνα, δηλαδή, στο ανώτατο σημείο και το καλοκαίρι, στο κατώτατο, αν θες να προσφέρεις στα καλούδια σου την απαραίτητη προστασία. Φυσικά, μπορείς να δοκιμάσεις ή να πιεις λίγο νερό, ώστε να βεβαιωθείς πως το κρύο που δημιούργησες είναι στο ιδανικό για εσένα επίπεδο.

#4 Έλεγχο στις πηγές θερμότητας

το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Οι πηγές θερμότητας κοντά του | Pinterest.com

Ο ήλιος και οι εστίες θερμότητας, όπως αυτές που έχεις στην κουζίνα σου, δύνανται να βλάψουν την δύναμη της ψύξης του πολύτιμου αυτού μηχανήματός σου. Αν, λοιπόν, η απόσταση μεταξύ του ψυγείου και του φούρνου ή της κατσαρόλας όπου μαγειρεύεις είναι μικρή, τότε, πρέπει να το αλλάξεις θέση. Ιδίως κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, η θερμότητα συσσωρεύεται και μπορεί να απειλήσει εχθρικά το ψυγείο σου. Αν πάλι είναι σε σημείο όπου το βλέπει για τα καλά ο ήλιος, τότε αυτό ενδέχεται να οδηγηθεί σε κάποια περίεργη συμπεριφορά ή σε ασθένεια της ψύξης του.

#5 Έλεγχο στο πίσω μέρος

το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Το πίσω μέρος του | Pinterest.com

Μήπως η πλάτη του ψυγείου σου είναι τοποθετημένη σχεδόν κολλητά στον τοίχο; Η κοντινή απόσταση από την επιφάνεια του τοίχου της κουζίνας σου ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ψύξη και στο μοτέρ του ψυγείου. Αν άθελά σου το μετακίνησες, τότε φρόντισε να το επαναφέρεις στην αρχική του θέση. Εκεί όπου θα μπορεί να «αναπνέει» και να κάνει τη δουλειά του ανεμπόδιστο!

#6 Έλεγχο στην ασφάλεια

Πολύ πιθανό είναι να κάηκε η ασφάλειά του, εάν τόσο ξαφνικά το ψυγείο δεν έχει ψύξη. Μπορείς, λοιπόν, να ελέγξεις με το μάτι αν η όψη της ασφάλειας έχει αλλάξει κι έχει όντως καεί. Είναι κάτι σχεδόν αναπόφευκτο, που συμβαίνει σε όλους! Σε μια τέτοια περίπτωση ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να να κάνει το ψυγείο σου να λειτουργήσει ξανά, με την αντικατάσταση της κατεστραμμένης του ασφάλειας.

#7 Έλεγχο στα ράφια

το-ψυγείο-δεν-έχει-ψύξη

Τα ράφια του | Pinterest.com

Αν το ψυγείο δεν έχει ψύξη ή δεν λειτουργεί εσωτερικά, ίσως το πρόβλημά του βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η σωστή ψύξη εξαρτάται από την διάταξη των προϊόντων εντός του και από τη διανομή τους στα ράφια. Φρόντισε επομένως να μετακινήσεις αν χρειάζεται τα πράγματα που έχεις τοποθετήσει για φύλαξη, ώστε να μην αγγίζουν τα τοιχώματά του. Παράλληλα, μην φορτώνεις τα ράφια του υπερβολικά, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να του δώσει το λάθος σήμα και να το οδηγήσει στη δυσλειτουργία του.

#8 Έλεγχο στις σχάρες εξαερισμού

fridge

Εσωτερικά το ψυγείο σου διαθέτει κάποιες ονομαζόμενες και ως σχάρες εξαερισμού, από τις οποίες μπορεί και αναπνέει! Βεβαιώσου πρώτα για την καθαριότητά τους κι έπειτα, μετακίνησε οτιδήποτε εμποδίζει την ορθή λειτουργία τους. Βάλε, λοιπόν, τις κατσαρόλες σου σε άλλο σημείο και κάνε μια ανακατάταξη στον τρόπο με τον οποίο έχεις τοποθετήσει τα υπάρχοντά σου κοντά τους. Ίσως έτσι φέρεις και πάλι το φως στην ψύξη του και τη ζωή στα αγαθά σου που εκείνο φιλοξενεί.

4 βασικά σημάδια που δείχνουν πως το ψυγείο σου χρειάζεται βοήθεια!

Αν όλα αυτά δε λειτούργησαν και η αν ακόμα το ψυγείο δεν έχει ψύξη, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Ο επαγγελματίας που θα επισκεφθεί για διάγνωση το ψυγείο σου θα σου δώσει και τις απαντήσεις που ψάχνεις. Η τελική απάντηση συνοδεύεται τις περισσότερες φορές από τη σωστή συντήρηση που εκείνο απαιτεί. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες βασικές ενδείξεις που εκείνο σου φανερώνει και στις οποίες πρέπει εσύ να εμβαθύνεις. Ίσως το ψυγείο σου να σε έχει μεγαλύτερη ανάγκη απ' όσο νομίζεις!
το ψυγείο δεν έχει ψύξη

Το ψυγείο σου σε έχει ανάγκη | Pinterest.com

Αλλοίωση τροφίμων

Έχεις μήπως παρατηρήσει ότι τα τρόφιμά σου λήγουν νωρίτερα από την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία τους; Σκέψου το καλύτερα. Ίσως όντως τελευταία κάτι να σε «χαλάει» στην όψη ή στην γεύση τους. Αν ναι, τότε πιθανώς να έχεις αντιληφθεί πως το ψυγείο σου πέραν αυτού μυρίζει και περίεργα. Αυτή είναι, τότε αυτή είναι η έκκληση για βοήθεια που σου στέλνει. Πιθανά αίτια αυτού του κακού είναι είτε η κακή λειτουργία του θερμοστάτη, είτε η συγκεντρωμένη σκόνη στα πηνία του συμπυκνωτή ή ακόμη, μια βλάβη στο μοτέρ. Απευθύνσου σε έναν ειδικό για την οριστική επίλυση του προβλήματος, αν θες να δώσεις σε εσένα και στα καλούδια σου την υγεία που σας αξίζει.

Ανύπαρκτος ήχος

Έχεις συνηθίσει κι εν μέρη αγαπήσει το βουητό που κάνει το ψυγείο σου; Μπορεί να είναι εκνευριστικός μερικές φορές, όμως αυτός ο θόρυβος δείχνει πως όλα πάνε ρολόι στη ζωή του. Αν δε θυμάσαι από πότε έχεις να το ακούσεις να βουίζει, τότε κάτι δεν πάει καλά. Μια κλασσική περίπτωση που φανερώνει ότι η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή, είναι το να ανάβουν τα leds του αλλά εκείνο, να μην «ανασαίνει». Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ακόμα και το ότι ο συμπιεστής χάλασε. Αρχικά, δοκίμασε να μετακινήσεις το θερμοστάτη του σε μια χαμηλότερη θερμοκρασία. Αν κάτι τέτοιο δεν επαναφέρει το μοτέρ του σε λειτουργία, κι αν δεν ακούσεις ήχο, τότε απαιτείται η χείρα βοηθείας ενός τεχνικού για να δώσει γιατρειά και πνοή στο ψυγείο σου.

Υψηλά επίπεδα θορύβου

Ο χαμηλός θόρυβος είναι θεμιτός και καλοδεχούμενος, αφού όπως προαναφέραμε αποτελεί σημάδι υγείας. Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα έχουν πάρει αντίστροφη πορεία; Ο έντονος ήχος και το βουητό, δείχνει πως υπάρχει ένα ζήτημα που απαιτεί λύση. Μια βλάβη στον άξονα του κινητήρα, στον ανεμιστήρα ή στα πηνία του συμπυκνωτή δύναται να είναι η πηγή του ανεπιθύμητου αυτού ήχου. Φρόνιμο είναι, να αντιμετωπιστεί άμεσα, προκειμένου το πολύτιμο αυτό μηχάνημα που κοσμεί την κουζίνα σου να επανέλθει στη φυσιολογική του συμπεριφορά.

Νερά τριγύρω

Αν βρίσκεις νερά τριγύρω του τότε πρέπει να κοιτάξεις μήπως το θέμα είναι πιο βαθύ. Φοβάσαι μη γλιστρήσεις, περνάς με προσοχή, σφουγγαρίζεις, όμως, αυτό δεν αρκεί. Ίσως κάτι να πλήττει το αγαπημένο σου μηχάνημα, το οποίο οφείλεις και να αντιμετωπίσεις προτού η κατάσταση χειροτερεύσει. Πρόβλημα στην πόρτα, στο δοχείο συλλογής νερού, στον πάγο ή στους σωλήνες που διαθέτει μπορεί να είναι η αιτία για το ότι εσύ αναγκάζεσαι να συμμαζεύεις ή να κάνεις ακροβατικά για να μην πέσεις κάθε φορά που περνάς από μπροστά του. Ένας ενδελεχής έλεγχος στα επίμαχα σημεία του από έναν ειδικό απαιτείται, εάν θες το ψυγείο σου να είναι και πάλι υγιές.

Θέλεις να μάθεις με λεπτομέρεια γιατί το ψυγείο δεν έχει ψύξη; Οι έμπειροι και αξιολογημένοι τεχνικοί μας είναι εδώ για να φέρουν το φως σε κάθε σου πρόβλημα. Καταχώρησε την εργασία σου στο Douleutaras.gr, πάρε προσφορές και βρες τον άνθρωπό σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα