Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων;

Βλάβες πλυντηρίου πιάτων

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις αγαπημένες ηλεκτρικές συσκευές ολόκληρης της οικογένειας. Δυστυχώς, όμως, οι βλάβες του πλυντηρίου πιάτων δεν είναι ένα διόλου σπάνιο φαινόμενο.

Αν δεν σου έχει τύχει ποτέ να αναγκαστείς να πλύνεις μια στοίβα από πιάτα και κατσαρολικά, επειδή χάλασε το πλυντήριο, δεν μπορείς να φανταστείς την απογοήτευση. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν επαναπαυτεί ακόμα σε αυτή τη μικρή πολυτέλεια, θα σου συνιστούμε να τη δοκιμάσεις. Το Douleutaras.gr αφιερώνει αυτό το άρθρο σε εσένα που βρέθηκες αντιμέτωπος με μια μικρή πλημμύρα, που βρήκες υπολείμματα τροφών πάνω στα “φρεσκοπλυμμένα πιάτα” και κραγιόν στο χείλος του ποτηριού!

Ρωτήσαμε τους καλύτερους επισκευαστές της πλατφόρμας μας, ποιες είναι οι συνηθέστερες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων. Μας απαρίθμησαν, λοιπόν, τις πιο δημοφιλείς αιτίες των προβλημάτων και εμείς σου τις παρουσιάζουμε!

Οι πιο συνηθισμένες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων

1. Tα πιάτα παραμένουν βρώμικα.

Βάζεις το πλυντήριο σε λειτουργία και τρέχεις να ολοκληρώσεις τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Αφού γυρνάς βιαστικά να αδειάσεις το πλυντήριο για να τα προλάβεις όλα συνειδητοποιείς ότι τα πιάτα είναι ακόμη θεοβρώμικα. “Μήπως ξέχασα να το βάλω;” σκέφτεσαι. Όχι, απλώς αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες βλάβες του πλυντηρίου πιάτων. Κατά πάσα πιθανότητα έχει βουλώσει ο σωλήνας, το ακροφύσιο ή ο ψεκαστήρας. Στην περίπτωση αυτή το πρόβλημα λύνεται αρκετά εύκολα. Θα χρειαστεί να αποσυνδεθεί το πλυντήριο για να αφαιρεθεί όλο το νερό από το εσωτερικό του. Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του βιβλίου κατασκευαστή θα καθαριστούν όλες οι τρύπες. Αφού συνδεθεί και πάλι το πλυντήριο, βάλε το να λειτουργήσει για να ελέγξεις, αν λύθηκε το πρόβλημα!

2. Tα πιάτα παραμένουν βρώμικα. (Μέρος Β)

Αν το πρόβλημα δεν λύθηκε με τον παραπάνω τρόπο, ίσως να μην φταίει το πλυντήριο. Πολλές φορές οι βλάβες του πλυντηρίου πιάτων οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως είναι η έλλειψη ζεστού νερού. Aν το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό ώστε να λιώνει τα λίπη, τότε τα πιάτα θα συνεχίσουν να βγαίνουν βρώμικα. Στην περίπτωση αυτή ίσως να ήταν καλύτερο να επικοινωνήσεις με έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό ανάλογα με το πρόβλημα.

3. Το νερό διαφεύγει από την πόρτα του πλυντηρίου.

Η διαρροή είναι μάλλον η χειρότερη από τις βλάβες του πλυντηρίου πιάτων. Αν δεν προλάβεις γρήγορα την κατάσταση μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς αντιμέτωπος/-η με τη λίμνη των κύκνων. Σε πρώτο στάδιο θα πρέπει να εντοπίσεις αν υπάρχει κάποιο πιάτο, ποτήρι ή άλλο σκεύος, το οποίο να εμποδίζει το κλείσιμο της πόρτας. Αν δεν είναι αυτό το πρόβλημα, τότε η πόρτα δεν εφάπτεται όπως θα έπρεπε. Εδώ η λύση βρίσκεται είτε στο σφύξιμο της βίδας ή στην αλλαγή του λαστίχου της πόρτας.

4. Το πλυντήριο προκαλεί ηχορρύπανση.

H συμβίωση με ένα θορυβώδες πλυντήριο πιάτων μπορεί να γίνει πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη. Ειδικά όταν θέλεις να απολαύσεις την ηρεμία σου μετά από μια δύσκολη και πιεστική μέρα, το πλυντήριο πιάτων είναι ο τελευταίος ήχος που θέλεις να ακούσεις. Η πηγή του προβλήματος σε αυτή τη περίπτωση είναι κατά πάσα πιθανότητα ο ανεμιστήρας ή ο κινητήρας. Μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας ο ανεμιστήρας και οι λεπίδες του κινητήρα μπορεί να έχουν καταστραφεί.

Έχεις έρθει αντιμέτωπος/-η με βλάβες του πλυντηρίου πιάτων; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Οι έμπειροι τεχνικοί της πλατφόρμας μας θα αναλάβουν την επισκευή πλακέτας πλυντηρίου πιάτων & όποια άλλη επισκευή πλυντηρίου πιάτων χρειάζεσαι!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα