Τοποθέτηση σήτας: 3+1 λύσεις για εσένα!

Αν το ενοχλητικότερο στοιχείο του καλοκαιριού είναι η υπερβολική ζέστη, τότε το αμέσως επόμενο, είναι σίγουρα τα κουνούπια. Το Douleutaras.gr, μπορεί να σου παρέχει λύσεις και για τα δύο καλοκαιρινά προβλήματα. Για το πρώτο, προτείνουμε άμεση εγκατάσταση/συντήρηση κλιματιστικού ενώ για το δεύτερο δεν υπάρχει καλύτερη λύση από την τοποθέτηση σήτας.

Αν, λοιπόν, θέλεις να κλείσεις την πόρτα στους μικρούς και ιδιαίτερα ενοχλητικούς εισβολείς, έχουμε βρει τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις της αγοράς για την τοποθέτηση σήτας. Είναι σίγουρο, πως ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις, θα βρίσκεται μια ή περισσότερες σήτες που θα μπορούν να καλύψουν τις δικές σου ανάγκες.

1. Σταθερή Σήτα

Η τοποθέτηση σήτας, σε αυτή την περίπτωση, γίνεται σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο ή ξύλο. Το πλαίσιο αυτό στερεώνεται είτε επάνω στο κούφωμα είτε απευθείας στον τοίχο. Το βασικό μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίξεις τη σήτα, μετά την τοποθέτηση της. Βέβαια, για παράθυρα, που ούτως ή άλλως δεν ανοιγοκλείνουμε συχνά, λόγω θέσης, συνιστά μια αρκετά εύκολη και οικονομική λύση.

2. Κάθετη Σήτα Ελατηρίου

Η τοποθέτηση σήτας, σε αυτή την περίπτωση, απαιτεί την ύπαρξη ενός περιθωρίου μεταξύ της κάσας φύλλου και του παντζουριού, ώστε να υπάρχει χώρος για το καρούλι και τους οδηγούς. Η σήτα λειτουργεί με κάθετη κίνηση, ασφαλίζει με γάτζους στο κάτω μέρος και επανέρχεται στο καρούλι με ελατήριο. Η τοποθέτηση της ενδείκνυται περισσότερο για παράθυρα, παρά για μπαλκονόπορτες, διότι χρειάζεται να σκύψεις για να την ασφαλίσεις.

3. Ανοιγόμενη Σήτα

Η τοποθέτηση σήτας στην προκειμένη περίπτωση, γίνεται στο τελάρο της πόρτας και με φορά αντίθετη από το άνοιγμα της. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι ιδιαίτερα εύκολος στον χειρισμό, απαιτεί, όμως, προσοχή ώστε να μην σκιστεί το πανί κατά το άνοιγμα με το πόδι, αν πρόκειται να τοποθετηθεί σε πόρτα. Συνήθως, οι σήτες αυτού του τύπου διαθέτουν σύστημα επαναφοράς, ώστε να κλείνουν μόνες τους, μετά το άνοιγμα τους. Όσον αφορά το κόστος, πρόκειται, χρηματικά, για μια μέση λύση.

4. Σήτα Πλισέ

Υπάρχουν πολλές εκδοχές στην αγορά για τη σήτα αυτού του τύπου. Έχεις τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ κάθετης και οριζόντιας κίνησης, αλλά και οδηγών στο κάτω μέρος της. Η κατασκευή της είναι στο μεγαλύτερο μέρος από αλουμίνιο, με εξαίρεση το κατώτερο τμήμα, που καταλαμβάνεται, συνήθως, από ένα πλαστικό εξάρτημα, την ερπύστρια. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες σήτες, το ύφασμα στις πλισέ διπλώνει σε μορφή ζικ-ζακ αντί να τυλίγεται σε κάποιον άξονα. Στα πιο θετικά σημεία, συγκαταλέγεται και η δυνατότητα της να συγκρατείται στο ακριβές σημείο όπου την αφήσαμε. Τέλος, σου επιτρέπει να έχεις το κλιματιστικό σου ακόμα και πάνω από τα κουφώματα και να κάνεις τη συντήρηση του, χωρίς να σε εμποδίζει καθόλου, αφού δεν έχει πρόσθετα εξαρτήματα κολλημένα στον τοίχο.

Αν η τοποθέτηση σήτας στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σου, βρισκόταν στα άμεσα σχέδια σου, πρέπει να ξέρεις ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανικότερη εποχή για να το κάνεις. Οι επαγγελματίες του Douleutaras.gr τοποθετούν σήτες σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, και αντικαθιστούν τις παλιές με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μη διστάσεις να τους εμπιστευθείς για να σε εξυπηρετήσουν, εύκολα, γρήγορα αλλά κυρίως αξιόπιστα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα