6+1 Αποτελεσματικοί τρόποι για να διώξεις τη μυρωδιά της μούχλας!

μυρωδιά από μούχλα

Ένας από τους σημαντικότερους και συνηθέστερους εχθρούς ενός σπιτιού, είναι η εμφάνιση υγρασίας και κατ’ επέκταση μούχλας. Το φαινόμενο αυτό συνεπάγεται με μια σειρά άλλων προβλημάτων, όπως βλάβες στα οικοδομικά υλικά του σπιτιού και πιθανή πρόκληση ασθενειών. Ίσως να έχεις παρατηρήσει ότι τα σημάδια μούχλας συνοδεύονται από μια χαρακτηριστική οσμή, η οποία ενδέχεται να περνά και απαρατήρητη ή να την έχεις συνηθίσει. Εμείς είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τρόπους για το πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας με εύκολους τρόπους.

Η έντονη μυρωδιά της μούχλας γίνεται αντιληπτή, κυρίως σε χώρους που διατηρούνται κλειστοί για πολύ καιρό. Αυτοί μπορεί να είναι υπόγεια, πατάρια, αποθήκες ή ακόμα και ολόκληρα σπίτια όπως τα εξοχικά. Το γεγονός ότι δεν αερίζονται συχνά αποτελεί πλεονέκτημα για τους μύκητες προκειμένου να δημιουργήσουν μούχλα ανενόχλητοι. Εξάλλου, η μούχλα δε χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αναπτυχθεί.

Πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας; 

1. Αέρισε το χώρο

Εφόσον αναρωτιέσαι πως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας, να γνωρίζεις ότι η πρώτη κίνηση είναι να ο καλός αερισμός του χώρου. Ειδικά εάν πρόκειται για ένα χώρο που αερίζεται σπάνια, το βήμα αυτό είναι πολύ απαραίτητο. Αφού, λοιπόν, αφήσεις πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα ανοιχτά για πολλές ώρες, η οσμή θα αρχίζει να υποχωρεί. 

Έχε στο νου σου, πως αν μιλάμε για κάποια εξοχική κατοικία, το να μείνεις σε σπίτι με τόσο έντονη τη μυρωδιά μούχλας είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για την υγεία σου. Παρ’ όλα αυτά, ο αερισμός του χώρου δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της υγρασίας. Για δραστική αντιμετώπιση, χρειάζεται να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος και να καλέσεις έναν ειδικό που να γνωρίζει πως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας.

2. Φτιάξε καθαριστικό και τρίψε τις επιφάνειες.

πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας

Οι μύκητες της μούχλας είναι ικανοί να κρυφτούν σε κάθε πιθανή επιφάνεια. Το πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας από έναν χώρο, αφορά και την εξάλειψή της. Συνεπώς, για να την αντιμετωπίσεις, θα πρέπει να ξεκινήσεις να καθαρίζεις τα επιφανειακά πράσινα ή μαύρα σημάδια υγρασίας. 

Δημιούργησε, ένα καθαριστικό από φυσικά υλικά για να εξαφανίσεις τη μούχλα. Η συνταγή περιλαμβάνει:

  • 1 μέρος βορικού οξέος
  • 2 μέρη λευκού ξυδιού 
  • 2 μέρη οξυζενέ και 
  • 4 μέρη νερού 

Ανακάτεψε τα υλικά και τοποθέτησέ τα σε έναν ψεκαστήρα. Στη συνέχεια, τρίψε και καθάρισε όλες τις επιφάνειες με το μείγμα που έφτιαξες. Μπορείς να το εφαρμόσεις άφοβα σε τοίχους, πατώματα ή/και έπιπλα. Φρόντισε μόνο να μην αφήσεις περίσσεια υγρασία, ώστε να μη δημιουργεί αργότερα μούχλα εξαιτίας σου. Επιπλέον, τα υλικά του μείγματος έχουν την ιδιότητα να δίνουν αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα του χώρου. 

Συμβουλή: Έχε στο νου σου ότι κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις γάντια και μάσκα, καθώς η έκθεση φέρει κινδύνους.

3. Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα top φυσικά καθαριστικά που εφαρμόζεται σε όλο το σπίτι. Οι χρήσεις της σόδας είναι πάρα πολλές και μία από αυτές είναι η απορρόφηση των δυσάρεστων οσμών. Επομένως, αν αναρωτιέσαι πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας από έναν χώρο, τότε χρησιμοποίησε τη μαγειρική σόδα. 

Μπορείς να πασπαλίσεις κάποιες επιφάνειες που θεωρείς ότι έχουν προσβληθεί από μούχλα. Εναλλακτικά, αν πρόκειται για πατάρι ή αποθήκη, τοποθέτησέ την σε ένα ανοιχτό βάζο και μέσα σε αυτό θα εγκλωβιστεί η δυσοσμία. Μπορείς να προσθέσεις μέσα και σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο ή ξύδι, ώστε να αφήσει μία όμορφη μυρωδιά στο χώρο.

4. Προτίμησε φυτά που καθαρίζουν τον αέρα

πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας

Τα φυτά μέσα στο σπίτι, είναι από τις επιλογές που ανανεώνουν το χώρο και δίνουν ζωντάνια. Πώς φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας με τα φυτά; Φρόντισε να επιλέξεις φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, η δάφνη, το σπαθίφυλλο και το μπέντζαμιν και η αλόη, έχουν την τάση να απορροφούν την υγρασία και να ανανεώνουν τον αέρα, αποτελώντας μία δραστική λύση. 

Τέλος, δε χρειάζεται να ποτίζεις παραπάνω από όσο πρέπει τα φυτά σου, ώστε να μη δημιουργείται περίσσεια υγρασία. Επίσης, μην τοποθετήσεις φυτά σε εντελώς κλειστούς χώρους που δε φωτίζονται όπως αποθήκες ή υπόγεια καθώς θα σαπίσουν.

5. Τοποθέτησε κιμωλία

Μια συνηθισμένη εστία εμφάνισης υγρασίας είναι το εσωτερικό της ντουλάπας ή των ντουλαπιών. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια περίεργη οσμή στα ρούχα ή στα οικιακά σκεύη. 

Πώς, όμως, φεύγει η μυρωδιά της μούχλας στη ντουλάπα εύκολα; Το μυστικό είναι η κιμωλία. Ναι, καλά διάβασες! Αγόρασε μερικές λευκές κιμωλίες και τοποθέτησε μερικές σε ένα τούλινο σακουλάκι μέσα στη ντουλάπα σου. Φρόντισε να κρεμάσεις το πουγκί σε σημείο όπου δε θα λερώσεις κάποιο ρούχο και περίμενε να δράσει! Η κιμωλία έχει την ιδιότητα να απορροφά την άσχημη μυρωδιά της μούχλας αλλά και την περιττή υγρασία.

6. Σκέψου την αγορά αφυγραντήρα

Ο αφυγραντήρας είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά “όπλα” στην απομάκρυνση οσμών μούχλας και κλεισούρας. Η λειτουργία του βασίζεται στο φιλτράρισμα του αέρα και την απομάκρυνση της υγρασίας από αυτόν. Έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της σχετικής υγρασίας και συνεπώς της αντιμετώπισης της άσχημης μυρωδιάς σε οποιονδήποτε χώρο. Πώς φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας με τον αφυγραντήρα; Απλά βάλε τον σε λειτουργία στο χώρο με το πρόβλημα και κλείσε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα. Έχε υπόψη σου να αδειάζεις το νερό που συγκεντρώνει, ώστε να έχει σταθερή απόδοση.

Μάθε περισσότερα για τη Σωστή χρήση αφυγραντήρα

Extra tip: Κάνε απόσμηση του χώρου

Τα συνεργεία καθαρισμού της υπηρεσίας μας, διαθέτουν υπηρεσίες απόσμησης που έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση κάθε δυσάρεστης μυρωδιάς από μούχλα και υγρασία. Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να συνδυαστεί τέλεια και με όλες τις παραπάνω, ώστε να μην ξαναεμφανιστεί κανένα πρόβλημα με μυρωδιά μούχλας στο σπίτι σου. Καταχώρησε δωρεάν την εργασία σου και επίλεξε αξιολογημένο συνεργείο καθαρισμού, για να διώξεις μια και καλή κάθε υποψία μούχλας!

Ελπίζουμε να σου λύσαμε την απορία σχετικά με το πώς φεύγει η μυρωδιά της μούχλας. Ωστόσο, το να απορροφήσεις ή να καλύψεις την οσμή δεν αποτελεί λύση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη ρίζα του, είτε αυτό σημαίνει κάποια υδραυλική βλάβη, είτε μείωση επιπέδου υγρασίας είτε η μόνωση του σπιτιού σου. Καταχώρησε την εργασία σου στην υπηρεσία μας εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που γνωρίζουν πως φεύγει η μυρωδιά της υγρασίας άμεσα & οικονομικά!πως φεύγει η μυρωδιά της μούχλας

Σχετικά με το Douleutaras.com.cy

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Επαγγελματικό Χώρο
Στρόβολος 20/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΣΙΜΟΣ Σ.
Χώρος για καθαρισμό:
Επαγγελματικό Χώρο
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
91 τ.μ. - 120 τ.μ.
Συχνότητα καθαρισμού:
Μία φορά
Επιπλωμένος χώρος:
Όχι
Είδος επαγγελματικού χώρου:
Κατάστημα
Σπίτι
Αγλαντζιά 24/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ Λ.
Χώρος για καθαρισμό:
Σπίτι
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
121 τ.μ. - 200 τ.μ.
Συχνότητα καθαρισμού:
Μία φορά
Επιπλωμένος χώρος:
Ναι
Είδος καθαρισμού:
Καθαρισμό πριν/μετά από μετακόμιση
Σπίτι
Λεμεσός 19/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΑΝΤΡΕΑΣ Τ.
Χώρος για καθαρισμό:
Σπίτι
Τετραγωνικά μέτρα χώρου:
121 τ.μ. - 200 τ.μ.
Συχνότητα καθαρισμού:
Μία φορά
Επιπλωμένος χώρος:
Ναι
Είδος καθαρισμού:
Καθαρισμό μετά από ανακαίνιση
Κόστος 400,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.com.cy

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.com.cy

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

3,9

Πολύ καλή επικοινωνία

Για: Ιωσήφ Γκιετάνη / Συνεργεία Καθαρισμού
5,0

Πολύ καλή δουλειά με προσιτό κόστος, το συνεργείο ήταν πολύ συνεργάσιμο και πολύ ευγενικοί όλοι!

Για: New Generation Phaethon / Συνεργεία Καθαρισμού
5,0

Πολύ καλά!

Για: Συνεργείο καθαρισμού Bubbles / Συνεργεία Καθαρισμού
5,0

Άψογη και ξεκάθαρη επικοινωνία από την αρχή και κατά την διάρκεια του έργου. Αν και δύσκολο εγχείρημα, η κυρία Βασιλάκου με την ομάδα της τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά. Σωστοί επαγγελματίες που ξέρουν την δουλειά και δίνουν προσοχή και στην λεπτομέρεια. Το προσωπικό ευγενικοί και ακούραστοι. Πολύ καλή και η σχέση ποιότητας -τιμής. Σίγουρα θα τους επιλέξουμε αν χρειαστεί ξανά και τους συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Για: Premium Cleaning / Συνεργεία Καθαρισμού
4,4

Συνέπεια και επικοινωνία 5 αστέρια. Τιμή και ποιότητα 4 αστέρια, διότι το μπάνιο δεν είχε καθαριστεί καλά, και χρειάστηκε δεύτερη επίσκεψη. Η δεύτερη επίσκεψη έγινε αδιαμαρτύρητα, άμεσα και με μεγάλη προθυμία εκ μέρους του επαγγελματία. Παρόλα αυτά, αυτή η προθυμία δικαιολογεί τα πέντε αστέρια στην συνέπεια, αλλά όχι 5 αστέρια στην ποιότητα. Δηλαδή, άν όλα είχαν γίνει όπως πρέπει από την πρώτη επίσκεψη, στην ποιότητα τι θα έπρεπε να βάλω? 6 αστέρια?!!! Πάντως σε γενικές γραμμές, αν ξαναχρειαστώ συνεργείο καθαρισμού θα είναι η πρώτη μου επιλογή και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Σωτήρης Κομνηνός / Συνεργεία Καθαρισμού
1,0

Η εμπειρία ήταν πραγματικά απογοητευτικη. Τους πηραμε να καθαρισουν σπίτι 110 τμ πριν μετακομίσουμε σε αυτό. Μας είπαν ότι αν το σπίτι ήταν πιο βρώμικο από το αναμενόμενο θα μας χρεωναν περισσότερα χρήματα το οποίο εμεις δεχτήκαμε για να γίνει καλή δουλειά. Το αποτέλεσμα.. Πέρα από ένα ντουλάπι δωματίου που είχε υπολείμματα μούχλας και τη βγάλανε, το υπόλοιπο σπίτι κυριολεκτικά το ξεπεταξαν. Σε 4 ώρες είχαν φύγει, και η κουζίνα που ήταν χάλια παρέμεινε έτσι. Ο φούρνος μέσα στη λιγδα, ο απορροφητηρας με τρίχες να κρέμονται, τα ντουλάπια αν είχαν πράγματα (πχ ένα ταψί) ούτε καν τα κουνησαν κι από κάτω από τα πράγματα είχε βρωμιες. Τα πόμολα και οι επιφάνειες κολλούσαν. Στην κουζίνα στον τοίχο είχε λεκέ από σάλτσα. Και όταν πήρα τηλεφωνο να διαμαρτυρηθώ για το τόσο βρώμικο σπίτι που σε 4 ώρες είχε "καθαριστεί" μου είπαν ότι δεν είχα αναφέρει ότι ήθελα και το φούρνο και τον απορροφητηρα και το εσωτερικό του άδειου ψυγείου που ήταν μέσα στη βρώμα με ορθάνοιχτη την πόρτα. Δηλαδή συγνώμη, αν ήθελα κάτι τόσο light όσο ένα ξεσκόνισμα κι ένα σκουπισμα, ποιος ο λόγος να πληρώσω "συνεργείο" κ μάλιστα περισσότερο από την αρχική τιμή?? Επρεπε να πω αναλυτικά ποιο ντουλάπι και ποια συσκευή προτιμώ να αφήσω βρώμικα σε ένα χώρο που ακόμη δε γνωριζα? Και γιατί όταν είπα στο τηλέφωνο ότι θέλω να καθαρισουν τα πάντα δεν αναφέρθηκε ότι οι συσκευές και τα ντουλάπια με αντικείμενα θέλουν ειδική παραγγελία? Η παροιμία όσα βλέπει η πεθερά ταιριάζει γάντι στην περίσταση. Κρίμα, πεταμένα λεφτα..

Για: Clean Makers / Συνεργεία Καθαρισμού