Τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση ταπετσαρίας;

Θέλεις να ομορφύνεις τον τοίχο του δωματίου σου, χωρίς να μπλέξεις με τη φασαρία του βαψίματος; H τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι μια εξαιρετική λύση για όλους τους χώρους του σπιτιού. Βέβαια, όπως οι περισσότερες εργασίες, έτσι και αυτή κρύβει πολλά μυστικά!

Αν δεν έχεις κάνει ποτέ τοποθέτηση ταπετσαρίας, πρέπει να προσέξεις πολλές παγίδες που μπορεί να χαλάσουν το οπτικό αποτέλεσμα. Οι έμπειροι επαγγελματίας του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας μερικά μυστικά, που πρέπει να ξέρεις, αν δεν θέλεις η ταπετσαρία του δωματίου σου να μοιάζει με αποτυχημένη χαλκομανία.

3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση ταπετσαρίας!

1. Προετοιμασία τοίχου

Το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχημένη τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι η σωστή προετοιμασία. Ο τοίχος του δωματίου, όπου θα κολληθεί η ταπετσαρία, πρέπει να είναι στεγνός, λείος και καθαρός. Αν υπάρχει ήδη ταπετσαρία στον τοίχο, θα πρέπει να αφαιρεθεί, πριν την τοποθέτηση της καινούργιας. Επίσης θα πρέπει να ελέγξεις το επίπεδο της υγρασίας και την απορροφητικότητα του τοίχου, για να βεβαιωθείς ότι η ταπετσαρία σου δεν θα γεμίσει φουσκάλες την επόμενη κιόλας ημέρα.

2. Πρίζες & διακόπτες

Πρωταρχικά θα πρέπει να κλείσεις την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο δωμάτιο, όπου θα γίνει η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Στη συνέχεια πρέπει να αφαιρέσεις από τις πρίζες και τους διακόπτες τα προστατευτικά καλύμματα. Κάνε μια εγκοπή σε σχήμα ¨Χ” στην ταπετσαρία, στο σημείο όπου θα βρίσκεται η πρίζα. Αφού στεγνώσει και κολλήσει καλά η ταπετσαρία, χρησιμοποίησε ένα κοπίδι για να κόψεις ό,τι εξέχει γύρω από τον διακόπτη ή την πρίζα. Μόλις επανατοποθετήσεις τα προστατευτικά θα μπορείς να ανοίξεις και πάλι την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο δωμάτιο.

3. Extra Υλικό για τα απρόοπτα

Ακόμη και αν έχεις τοποθετήσει εκατοντάδες ταπετσαρίες στο παρελθόν, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείς απροετοίμαστος/-η . Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην τοποθέτηση ταπετσαρίας δεν σχετίζεται με τη διαδικασία αυτή καθεαυτή αλλά με την προνοητικότητα και το σωστό υπολογισμό. Καθώς προμηθεύεσαι τα υλικά ποτέ μην αγοράσεις τσίμα - τσίμα, ό,τι πιστεύεις ότι θα σου χρειαστεί. Πάντα να στρογγυλοποιείς προς τα πάνω. Ακόμη και οι καλύτεροι τεχνίτες μπορεί να κάνουν λάθος, που θα στοιχίσει 1-2 μέτρα παραπάνω χαρτί και περισσότερη κόλλα. Αντί, λοιπόν, να ψάχνεις το ίδιο σχέδιο την τελευταία στιγμή, προμηθεύσου με λίγα παραπάνω μέτρα εξ αρχής!

Θέλεις να τοποθετήσεις ταπετσαρία στον τοίχο του δωματίου σου αλλά δεν το έχεις ξαναδοκιμάσει; Αν δεν είσαι σίγουρος/-ο ότι “πιάνουν τα χέρια” σου και δεν θέλεις να καταστρέψεις το υλικό, don’t do it yourself! Άφησε έναν έμπειρο επαγγελματία μας να αναλάβει τη δουλειά, όση ώρα εσύ θα βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα