Νομοθεσία για Βάψιμο Πολυκατοικίας - Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις!

νομοθεσία πολυκατοικίας

Το βάψιμο της πολυκατοικίας, τουλάχιστον για την εξωτερική πρόσοψη, δεν είναι μια εργασία που εκτελείται συχνά. Μια τυπική πολυκατοικία βάφει την εξωτερική της πρόσοψη, περίπου μια φορά στη δεκαετία. Πολλοί αναρωτιούνται, για ποιο λόγο να βαφτεί η πολυκατοικία εξωτερικά. Η απάντηση σε αυτό δεν είναι απλώς, ότι βοηθάει στο να είναι η αισθητική καλύτερη, αλλά και ότι με το βάψιμο, ανεβαίνει η αξία των σπιτιών. Όμως, τι προβλέπει η νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας;

Προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για το εξωτερικό βάψιμο της πολυκατοικίας, προηγείται η συνέλευση. Πρέπει να γίνει συνέλευση των ιδιοκτητών και των ενοίκων της πολυκατοικίας, για να συζητηθεί το κατά πόσο το βάψιμο είναι αναγκαίο. Το ίδιο ισχύει και για το βάψιμο των εσωτερικών τοίχων. Είναι σημαντικό να συμφωνήσουν, τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι της πολυκατοικίας, πριν αναζητήσετε μηχανικό για τις άδειες βαψίματος που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Η νομοθεσία ασχολείται, κυρίως, με την ύπαρξη αρμόδιου μηχανικού, ο οποίος έχει μελετήσει το χώρο του έργου, έτσι ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες για τη χρήση σκαλωσιάς στο βάψιμο της πολυκατοικίας. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας:

Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

#1 Ενημερώσου για τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου

Πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το βάψιμο της πολυκατοικίας, εσωτερικό, ή εξωτερικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις, τι προβλέπεται από τον κανονισμό της δικής σου πολυκατοικίας. Κατά γενικό κανόνα, πρέπει να προηγηθεί μια γενική συνέλευση, όπου όλοι είναι παρόντες, ιδιοκτήτες και ένοικοι. Στη συνέλευση, θα πρέπει να συζητηθεί το γιατί κρίνεται απαραίτητο το βάψιμο πολυκατοικίας.

Ακόμη, θα πρέπει να συζητηθεί, το πώς θα προσεγγίσετε τους κατάλληλους επαγγελματίες για να αναλάβουν το έργο. Το βάψιμο πολυκατοικίας, ειδικά το εξωτερικό, είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα εργασία, με μεγάλο κόστος. Έτσι, πρέπει να συμφωνήσετε εξαρχής και να κανονίσετε το ζήτημα του απαραίτητου προϋπολογισμού. Τυπικά, αν συμφωνήσουν για το βάψιμο οι μισοί και άνω κάτοικοι της πολυκατοικίας, η απόφαση εγκρίνεται.

#2 Μάθε αν χρειάζονται άδειες για το βάψιμο πολυκατοικίας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόσφατα έκανε κάποιες αλλαγές, στο πώς και πότε εκδίδονται οι άδειες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας, θα χρειαστείς άδεια ανακαίνισης, αν πρόκειται να προχωρήσεις σε εργασίες που χρειάζονται σκαλωσιές. Ας δούμε πιο αναλυτικά, τι ισχύει για το εσωτερικό και τι για το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας.

Νομοθεσία για εσωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας

Για να βαφτεί εσωτερικά η πολυκατοικία, δεν είναι απαραίτητο, πως θα χρειαστεί να επέμβει ο Νόμος. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για εργασίες ανακαίνισης, απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας, για εργασίες που χρειάζονται σκαλωσιά, ή και περιλαμβάνουν το γκρέμισμα και την ανέγερση εσωτερικών τοίχων. Εφόσον στη συνέλευση αποφασίσετε, πως απλά θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με έμπειρους ελαιοχρωματιστές. Οι επαγγελματίες θα σας κατατοπίσουν, σχετικά με το αν χρειάζεται ειδική άδεια, ή αν μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα.

Νομοθεσία για εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας

Στο εξωτερικό βάψιμο, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά. Πρόκειται για μια εργασία μεγάλης κλίμακας, με μεγάλο κόστος, αλλά και σχετικό κίνδυνο. Είναι πολύ πιθανό, να χρειαστούν σκαλωσιές, για να βαφτεί εξωτερικά η πολυκατοικία. Έτσι, η νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας προβλέπει, πως πρέπει πρωτίστως να βγει μια άδεια μικρής κλίμακας στην υπηρεσία δόμησης του Δήμου, την πολεοδομία.

Η άδεια μπορεί να κατατεθεί από εξουσιοδοτημένο τεχνικό- μηχανικό, ο οποίος έχει αναλάβει τα διαδικαστικά για εσάς. Δε συστήνεται να προχωρήσετε σε εργασίες, χωρίς να εκδοθεί η άδεια. Σε περίπτωση ατυχήματος, είτε σε άτομο του συνεργείου ελαιοχρωματισμού, είτε σε περαστικό, η ποινή θα είναι πιο κοστοβόρα, σε σχέση με την έκδοση άδειας.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για σένα: Άδεια για ανακαίνιση σπιτιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

#3 Ανακάλυψε το κόστος για την άδεια βαψίματος πολυκατοικίας

Η άδεια μικρής κλίμακας έχει διαφορετικό κόστος, ανάλογα με τις εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Όσο πιο μικρού εύρους είναι οι εργασίες, τόσο πιο οικονομική θα είναι η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας. Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας, κάθε εργασία που γίνεται με χρήση σκαλωσιάς πρέπει να λαμβάνει την άδεια. Ένας μέσος όρος του κόστους για έκδοση άδειας μικρής κλίμακας, κυμαίνεται περίπου στα 1200 ευρώ (Αυτό το ποσό δεν είναι δεσμευτικό για κάθε άδεια μικρής κλίμακας).

Ωστόσο, μεγάλη σημασία έχει το πόσα τετραγωνικά είναι η πολυκατοικία που θα βαφτεί, κάτι που επηρεάζει άμεσα την τιμή. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάς να υπολογίσεις και το κόστος για τα οικοδομικά ένσημα του συνεργείου, τα οποία προβλέπονται από τη νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας. Απαραίτητο είναι να οριστεί και μηχανικός, ο οποίος θα κάνει τη μελέτη του χώρου και θα κάνει την αντίστοιχη τεχνική έκθεση, βάζοντας σφραγίδα και υπογραφή, ως αρμόδιος. Όπως καταλαβαίνεις, το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας είναι μια εργασία με μεγάλο κόστος και γι’ αυτό δεν πραγματοποιείται, όσο συχνά θα θέλαμε.

#4 Βρες τους κατάλληλους επαγγελματίες για να αναλάβουν το έργο

Υπάρχουν δύο ειδών επαγγελματίες που θα χρειαστείς για το βάψιμο της πολυκατοικίας. Οι πρώτοι είναι οι τεχνικοί και μηχανικοί, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν με τη μελέτη και τις άδειες για οικοδομικές εργασίες. Αν η χρήση σκαλωσιάς κριθεί αναγκαία, τότε η βοήθεια ενός μηχανικού κρίνεται απαραίτητη, σύμφωνα με τη νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας.

Οι δεύτεροι είναι, φυσικά, οι ελαιοχρωματιστές. Αν ψάχνεις για επαγγελματίες για το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας, είναι πιθανό, ότι ένας ελαιοχρωματιστής δεν αρκεί. Για να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα και με ασφάλεια, θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας μπορούν να σε βοηθήσουν, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες, σε προσιτές τιμές.

Ελπίζουμε να σε κατατοπίσουμε, σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία για βάψιμο πολυκατοικίας και τις άδειες από την πολεοδομία. Αν ψάχνεις για τεχνικό να αναλάβει την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας, εμείς είμαστε εδώ. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από επαγγελματίες μηχανικούς, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημά σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα