Τρίψιμο & Γυάλισμα Μαρμάρων στην Κύπρο

Τρίψιμο & Γυάλισμα Μαρμάρων στην Κύπρο

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες
650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών

Αξιολόγηση εργασιών

4.8

μέσος όρος από 88 αξιολογήσεις πελατών

Παναγιωτης Π.
5.0

Συνεπης ,προθυμος ,συνεργασιμος . Καλός μαστορας και προσεκτικη καθαρη δουλεια. "Αψογος.

Για: Roberto Saeed
Άννα Κ.
5.0

Πολυ καλος στη δουλειά του και σε λογική τιμή.

Για: Aris Antoniou
Kika N.
5.0

Πολυ καλός τεχνίτης.

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Maria K.
5.0

Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από την συνεργασία μας! Ο Δημήτρης είναι Αρίστος στην δουλειά του,συνεπείς , έμπειρος και πάνω απ´ολα Ανθρωπος !! Σίγουρα είναι η πρώτη μου επιλογή για …

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Marina
5.0

Σωστός άψογος επαγγελματίας

Για: ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΝΤΡΕΟΥ
Demetris E.
5.0

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ!!

Για: Μιχάλης Ιωσήφ

Δες πόσο κοστίζει

Ενδεικτικό κόστος από 8.813 αντίστοιχες εργασίες:
150€ - 330€
Επισκευή πλακιδίων από
150€
Τοποθέτηση ή αντικατάσταση πλακιδίων από
330€
Συντήρηση πλακιδίων από
190€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι τιμές για επαγγελματική συντήρηση - γυάλισμα μαρμάρων;

Οι τιμές για ολοκληρωμένη συντήρηση μαρμάρων ξεκινούν από τα 6€ / m² (+ΦΠΑ). Για κρυσταλλοποίηση μαρμάρων η τιμή ξεκινά στα 4€ / m² (+ΦΠΑ) Δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τιμές γυαλίσματος - τριψίματος μαρμάρου.

Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή κι έτσι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί μια μελέτη του χώρου σου από επαγγελματία, ο οποίος θα εξετάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μάρμαρά σου και θα λάβει υπόψη συγκεκριμένους παράγοντες -οι οποίοι αναλύονται παρακάτω- ώστε να μπορέσει να σου παρέχει μια προσωποποιημένη προσφορά.

Θέλεις να μάθεις ενδεικτικές τιμές για περισσότερες εργασίες συντήρησης μαρμάρων πλακιδίων; Έχουμε συγκεντρώσει όσα θέλεις να ξέρεις:

Είδος εργασίας Τιμή ανά τ.μ.
Τρίψιμο & Γυάλισμα μαρμάρων - πλακιδίων Από 6€ / m²
Τρίψιμο & Γυάλισμα σοβατεπί Από 8€ / m²
Κρυσταλλοποίηση μαρμάρου Από 4€ / m²
Γυάλισμα μαρμάρων - μωσαϊκών Από 5€ / m²

Ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν το κόστος ανά τετραγωνικό για γυάλισμα μαρμάρου;

Η τελική τιμή για συντήρηση-γυάλισμα μαρμάρων εξαρτάται από τους εξής παράγοντες:

 • Υπάρχουν γρατζουνιές που χρειάζονται τρίψιμο;

 • Υπάρχουν λεκέδες που έχουν ποτίσει σε βάθος;

 • Υπάρχουν λεκέδες σκουριάς; (Απαιτούν χρήση ειδικών φαρμάκων;)

 • Υπάρχουν τρύπες στα μάρμαρα;

 • Τα σοβατεπί είναι σε καλή ή κακή κατάσταση;

Συγκεκριμένα, για να επαναφέρεις τα σοβατεπί σε άριστη κατάσταση, μπορεί η τιμή να αυξηθεί έως και επιπλέον 2€/m² (+ΦΠΑ). Αυτό συμβαίνει, γιατί χρειάζονται ειδική φροντίδα και συντήρηση, για τις οποίες μπορεί να χρειαστεί τριβείο. Τα ηλεκτρικά τριβεία είναι εργαλεία ειδικά για το τρίψιμο, τα οποία κυκλοφορούν σε διάφορες εκδοχές και καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. 

Βέβαια, αν τα σοβατεπί βρίσκονται σε καλή κατάσταση (δεν έχουν λεκέδες από μπογιές κτλ), είναι πιθανό να μην επιβαρύνουν την τιμή για συντήρηση μαρμάρου.

Πώς γίνεται το γυάλισμα μαρμάρων;

Οι εργασίες για τη συντήρηση μαρμάρων αποτελούνται από δύο βασικά στάδια, τα οποία απαιτούν και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Τα δύο στάδια είναι το τρίψιμο και το γυάλισμα των μαρμάρων. Εάν κριθεί αναγκαίο, μπορεί να πραγματοποιηθεί και αδιαβροχοποίηση μαρμάρων.

Ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σου χώρου, ο εξειδικευμένος τεχνικός θα κρίνει ποιες μέθοδοι και ποια εργαλεία είναι τα καταλληλότερα για να κάνουν τα μάρμαρά σου να λάμψουν.

Πότε είναι απαραίτητο το τρίψιμο μαρμάρων;

Όπως θα διαπίστωσες και παραπάνω, το τρίψιμο μαρμάρων μπορεί να σώσει το δάπεδο σου, αν έχει φθορές σχετικά μικρής έκτασης. Για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμο:

 • Όταν το μάρμαρο έχει γρατζουνιές.

 • Όταν το μάρμαρο έχει τρύπες.

 • Όταν πρέπει να αφαιρεθεί ένας λεκές που έχει ποτίσει στο μάρμαρο.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται συντήρηση μαρμάρου;

Το μάρμαρο είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, γι’ αυτό και έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλές. Όμως δεν είναι άτρωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Καλό είναι να πραγματοποιείται τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρου ανά περίπου 3 χρόνια.

Τι είναι η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Η κρυσταλλοποίηση είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στην επιφάνεια των μαρμάρων και αποτελεί την τελική πινελιά στη συντήρηση των δαπέδων. Σκοπός της εφαρμογής της είναι το εφέ “καθρέφτης”, το οποίο ανανεώνει την όψη του πατώματος.

Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Η κρυσταλλοποίηση μαρμάρου είναι μια τεχνική που δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά σου χαρίζει ένα δάπεδο με μακροχρόνια γυαλάδα που καθρεφτίζει, με αυξημένη αντοχή στις φθορές και τις καιρικές συνθήκες.

Ας εξετάσουμε ξεχωριστά τα πλεονεκτήματά της:

1. Δημιουργεί το φαινόμενο του “καθρεφτισμού”: Το γυάλισμα φτάνει σε υψηλά επίπεδα και καθρεφτίζει, χαρίζοντας μια λάμψη στον χώρο σου.

2. Προστατεύει την επιφάνεια του δαπέδου από τυχόν φθορές, χωρίς να την τραυματίζει: Με την κρυσταλλοποίηση το πάτωμα σκληραίνει και ενισχύεται η αντοχή του σε φθορές που μπορεί να κάνουν τα έπιπλα μεγάλου βάρους.

3. Είναι μια απλή και άμεση διαδικασία: Η εφαρμογή της κρυσταλλοποίησης γίνεται σε σύντομο διάστημα και έπειτα το δάπεδο δεν γλιστράει.

4. Ενισχύει την αντοχή του μαρμάρου σε δύσκολες συνθήκες: Τα αποτελέσματα από την κρυσταλλοποίηση μένουν ανεπηρέαστα από τις αντίξοες συνθήκες, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας, η έντονη υγρασία κ.α.

5. Χαρίζει αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής: Το σχέδιο και το χρώμα του μαρμάρου αναδεικνύονται μοναδικά με την τελική κρυσταλλοποίησή του. Οπότε, εάν επιθυμείς να έχεις ένα επαγγελματικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα, δεν πρέπει να την παραλείψεις.

Με τι υλικά γίνεται κρυσταλλοποίηση μαρμάρων;

Ανάλογα με την περίπτωση, υπάρχουν ειδικά υγρά και gel για κρυσταλλοποίηση. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας θα σου προτείνουν το κατάλληλο υλικό, ειδικά για τις ανάγκες του χώρου σου.

Τι διαφορά έχει η κρυσταλλοποίηση από το γυάλισμα;

Η κρυσταλλοποίηση είναι το τελευταίο στάδιο για το γυάλισμα του δαπέδου. Δε μπορεί να σταθεί μόνη της σαν διαδικασία, χρειάζεσαι ολοκληρωμένη συντήρηση με τρίψιμο, γυάλισμα και κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού και μαρμάρων, για να έχεις το αποτέλεσμα που θα σε εντυπωσιάσει.

Είναι απαραίτητη η αδιαβροχοποίηση μαρμάρου;

Συνήθως ναι. Εφόσον προχωράς σε συντήρηση του μαρμάρου στο σπίτι σου, είναι σημαντικό να κάνεις και αδιαβροχοποίηση. Η αδιαβροχοποίηση είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται με σκοπό να προστατεύσει ένα δάπεδο από το να απορροφήσει υγρασία ή να εμφανίσει λεκέδες από ρίψη άλλων υγρών.  Έτσι, αν για παράδειγμα σου χυθεί καφές στο μάρμαρο, δεν θα ποτίσει αμέσως, με αποτέλεσμα να αφήσει λεκέ.

Ποιος εξοπλισμός χρησιμοποιείται στο γυάλισμα μαρμάρων;

Το γυάλισμα μαρμάρων είναι μια διαδικασία που γίνεται εύκολα και γρήγορα από τους τεχνίτες που διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό. Υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία για τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρων που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ολοκληρωμένη συντήρηση.

Τα βασικά εργαλεία για γυάλισμα μαρμάρων, καθώς και οι εργασίες στις οποίες χρησιμοποιούνται, είναι:

 • Μηχανή γυαλίσματος μαρμάρων

 • Άσπρο εργαλείο οδήγησης

 • Γυάλισμα και τρίψιμο μαρμάρων με σβουράκι

 • Τρίψιμο μαρμάρων με γυαλόχαρτο

 • Γυάλισμα μαρμάρων με τροχό

 • Γυάλισμα μαρμάρων με τριβείο

 • Γέμισμα μαρμάρων με ειδικές ρητίνες

Η συντήρηση μαρμάρου απαιτεί μεγάλη προσοχή και τεχνογνωσία, καθώς μια λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει οριστικά την επιφάνεια και να χρειαστεί αντικατάσταση. Για αυτό, θα πρέπει να εμπιστευτείς αυτή την εργασία σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό, που θα σου παραδώσει ένα λαμπερό δάπεδο, όπως ακριβώς το επιθυμείς!

Δημιουργούνται μπάζα από τη συντήρηση μαρμάρου;

Όχι! Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν προκύπτουν μπάζα από το τρίψιμο, την τυχόν αδιαβροχοποίηση και το γυάλισμα μαρμάρων. Ωστόσο, οι επαγγελματίες μας φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου σου, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Βonus: 4 συμβουλές για γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι!

Το γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι, το οποίο μπορείς να πραγματοποιήσεις μόνος σου, μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα της επαγγελματικής συντήρησης, είναι όμως ένα καλό πρώτο βήμα για να αποκαταστήσεις λίγη από την παλιά του αίγλη.

Ρωτήσαμε τους εξειδικευμένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για γυάλισμα μαρμάρου με το χέρι, στο σπίτι σου:

 • Στην εφαρμογή των γυαλιστικών, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μόνο μαλακά πανιά, ενώ ιδιαίτερα βοηθητικό θα σου φανεί το δέρμα σαμουά. Το σαμουά, εξαιτίας της υφής του, βοηθά το μάρμαρο να λάμψει και παράλληλα να στεγνώσει.

 • Κράτα μακριά από τα μάρμαρα σου τη χλωρίνη και άλλα καυστικά ή όξινα καθαριστικά.

 • Υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για το γυάλισμα της επιφάνειας είναι η σκόνη κιμωλίας, σκόνη στόκου ή ειδικά γυαλιστικά του εμπορίου που περιέχουν κασσίτερο.

 • Δύο φορές το χρόνο περίπου, φρόντιζε να πλένεις το μαρμάρινο πάτωμα με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι. Μην ξεχάσεις να το στεγνώσεις καλά μετά, με ένα πανί.

Αν εφαρμόζοντας τα παραπάνω τα μάρμαρά σου παραμένουν θαμπά και ταλαιπωρημένα, η λύση είναι μία: η αναζήτηση ενός ειδικού στο τρίψιμο και γυάλισμα μαρμάρων. Όσο και να προσπαθείς, είναι σίγουρο ότι δεν θα πετύχεις το αποτέλεσμα που θα έχει μια επαγγελματική περιποίηση.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες  στο γυάλισμα μαρμάρων είναι σε θέση να σου προσφέρουν ένα άριστο αποτέλεσμα στο τρίψιμο μαρμάρων χωρίς σκόνη, μπάζα και περιττό κόπο.

Κορυφαίοι Επαγγελματίες

Οι επαγγελματίες μας αξιολογούνται βάσει ποιότητας, συνέπειας & τιμής

Seller photo
ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΦΟΛΗΣ
Αμμόχωστος

Με λένε Τάκη Κατσιφόλη, είμαι επαγγελματίας τεχνίτης με 25ετή εμπειρία και εκπληρώνω εργασίες για Πλακάκια - Μάρμαρα. Η εμπειρία …

4.8
(55)
4.7
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.8
Ποσό
Seller photo
Δημήτρης Δημητρίου
Λάρνακα

Εάν αναζητάτε τις καλύτερες λύσεις για εργασίες σε Πλακάκια - Μάρμαρα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Στόχος μου πάντα …

4.9
(21)
4.8
Ποιότητα εργασίας
4.9
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Ποσό
Seller photo
Μιχάλης Ιωσήφ
Γέρι

Ονομάζομαι Μιχάλης Ιωσήφ και ως έμπειρος επαγγελματίας δραστηριοποιούμαι με εργασίες για Πλακάκια - Μάρμαρα‎.Εδώ και 25 χρόν…

5.0
(10)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
4.9
Ποσό
Seller photo
Λεόντιος Φράγκου
Λάρνακα

Λέγομαι Λεόντιος Φράγκου και είμαι επαγγελματίας τεχνίτης με ειδικότητα στις εργασίες για Πλακάκια - Μάρμαρα. Διακρίνομαι γι…

5.0
(6)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό
Seller photo
Γιώργος Πέτρου
Στρόβολος

Ονομάζομαι Γιώργος Πέτρου και αναλαμβάνω για την οικία ή την επιχείρησή σας κάθε είδους τεχνική εργασία για Πλακάκια - Μάρμαρα‎. …

5.0
(4)
5.0
Ποιότητα εργασίας
5.0
Συνέπεια / Ποιότητα επικοινωνίας
5.0
Ποσό