Πλακάκια Μπαλκονιού

Πλακάκια Μπαλκονιού

Με τεχνολογία που αναλύει και επιλέγει τους καλύτερους για εσένα σε 10’’

4.8/5 από 200.000+ αξιολογήσεις επαγγελματιών
650.000+ ολοκληρωμένες εργασίες έως σήμερα
1.500+ κορυφαίοι επαγγελματίες

Αξιολόγηση εργασιών

4.9

μέσος όρος από 93 αξιολογήσεις πελατών

Elena C.
5.0

Άριστη εξυπηρέτηση.

Για: Aris Antoniou
Χριστόφορος Τ.
4.9

Πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση και ολοκλήρωση της εργασίας.

Για: Aris Antoniou
Georgia P.
5.0

Ο κ. Απόστολος είναι ένας αξιόπιστος, συνεπής και έμπειρος επαγγελματίας. Εξαιρετικής ποιότητας δουλειά και καλή τιμή.

Για: APOSTOLOS LOIZOU & SON CONSTRUCTIONS LTD
Kika N.
5.0

Πολυ καλός τεχνίτης.

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Persa P.
5.0

Ο Δημήτρης είναι από τους λίγους ανθρώπους στο τομέα του που μπορείς να επικοινωνήσεις. Τον χαρακτηρίζει ο επαγγελματισμός, η προσοχή στη λεπτομέρεια, ο σεβασμός προς το πελάτη, η…

Για: Δημήτρης Δημητρίου
Kyriacos C.
5.0

Εξερετικη εξυπηρετηση, εξερετικο αποτελεσμα

Για: ΓΙΑΝΝΟΣ ΑΝΤΡΕΟΥ
Γιαννης Ι.
5.0

Εξαιρετικη. Πολυ καλος επαγγελματιας

Για: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Αντρεας
5.0

Αριστος επαγγελματίας τόν συστήνω

Για: Chady Salowm

Δες πόσο κοστίζει

Ενδεικτικό κόστος από 9.186 αντίστοιχες εργασίες:
150€ - 340€
Επισκευή πλακιδίων από
150€
Τοποθέτηση ή αντικατάσταση πλακιδίων από
340€
Συντήρηση πλακιδίων από
180€
Μάθε το πραγματικό κόστος της εργασίας σου, επικοινωνώντας απευθείας με επαγγελματία μας.
Βρες επαγγελματία

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα κατάλληλα πλακάκια για το μπαλκόνι σου;

Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη πλακιδίων που είναι κατάλληλα για δάπεδα εξωτερικών χώρων, τα οποία πληρούν αυστηρές προδιαγραφές. Ειδικά για περιπτώσεις, όπως είναι η μόνωση ταράτσας με πλακάκι, χρειάζεται πολλή προσοχή στην επιλογή πλακιδίων.

Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσαμε να συγκαταλέξουμε στη λίστα τα γυάλινα πλακάκια, λόγω της ολισθηρής τους φύσης. Επίσης, δε θα μπορούσαμε να συγκαταλέξουμε τα κεραμικά πλακάκια, γιατί δεν έχουν επαρκή αντοχή.

1. Πλακάκι πορσελανάτο

Τα πορσελανάτα πλακάκια χρησιμοποιούνται ευρέως για εξωτερικούς χώρους, όπως κήπους, αυλές και μπαλκόνια. Η βάση τους είναι, κατά κύριο λόγο, από γρανίτη, με αποτέλεσμα να έχουν τη μέγιστη αντοχή.

Έχουν μεγάλη αντοχή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και δεν είναι απορροφητικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν τα φθείρει η υγρασία. Ωστόσο, τα πορσελανάτα πλακάκια δεν υστερούν σε καμία περίπτωση από άποψη αισθητικής, καθώς στην αγορά μπορούν να βρεθούν σε διάφορα χρώματα και μεγέθη.

2. Πλακάκι από εμποτισμένη ξυλεία

Σαν γενικός κανόνας, τα ξύλινα δάπεδα έχουν μια σχετική απορροφητικότητα της υγρασίας. Ωστόσο, όταν η ξυλεία είναι εμποτισμένη, το ποσοστό απορροφητικότητας μειώνεται δραματικά.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλακάκια δαπέδου από εμποτισμένη ξυλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εξωτερικούς χώρους. Οι τιμές τους είναι σχετικά προσιτές και έχουν σαν στόχο να εξυπηρετούν επαρκώς τις ανάγκες του μπαλκονιού, οικονομικά και με υψηλή αισθητική.

3. Πλακάκι τύπου πέτρας

Τα πλακάκια που μοιάζουν με φυσική πέτρα προσφέρουν πολύ υψηλή αισθητική. Η πέτρα είναι ένα πολύ αγαπημένο υλικό στη χώρα μας, το οποίο τείνουμε να συνδέουμε με διακοπές. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα πλακάκια δαπέδου εξωτερικού χώρου δεν κατασκευάζονται από φυσική πέτρα.

Κατασκευάζονται από άλλα υλικά με μεγάλη ανθεκτικότητα και ελάχιστη απορροφητικότητα, έτσι ώστε να είναι άψογα για το μπαλκόνι. Βέβαια, η όψη και η υφή τους μοιάζει πάρα πολύ με τη φυσική πέτρα, συνδυάζοντας έτσι την υψηλή αισθητική με τη λειτουργικότητα.

Ποιες είναι οι τιμές ανά τετραγωνικό για πλακάκια μπαλκονιού - βεράντας;

Οι τιμές για ποιοτικά πλακάκια μπαλκονιού ξεκινούν περίπου στα 6€ / m². Φυσικά, η τιμή μπορεί να αυξηθεί αρκετά, ανάλογα με το υλικό κατασκευής. Αν θέλεις να πάρεις προσφορές για τοποθέτηση πλακιδίων βεράντας με υλικά και εργατικά, απλά συμπλήρωσε δωρεάν τη φόρμα μας. Μέσα σε λίγα λεπτά, θα σου βρούμε κατάλληλους τεχνικούς στην περιοχή σου, για να σου δώσουν προσφορές! 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές τοποθέτησης στα πλακάκια μπαλκονιού;

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πλακιδίων για εξωτερικούς χώρους. Ανάμεσα στα πλακάκια κάθε είδους, αλλά και κάθε κατασκευαστικής εταιρείας υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις τιμές αγοράς.

Επίσης, θα παρατηρήσεις διαφορές ως προς την τιμή τοποθέτησης, από συνεργείο σε συνεργείο. Ενδεικτικά, σου παρουσιάζουμε κάποιους παράγοντες που συχνά επηρεάζουν τις τιμές τοποθέτησης πλακιδίων εξωτερικού χώρου.

  • Ο βαθμός δυσκολίας των εργασιών

  • Η προσβασιμότητα της τοποθεσίας

  • Η επιλογή συνεργείου

Ας τα δούμε αναλυτικά:

1. Ο βαθμός δυσκολίας των εργασιών

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, στην τιμή τοποθέτησης συμπεριλαμβάνονται οι ώρες που χρειάζεται ένα συνεργείο, για να κάνει την τοποθέτηση. Όσο περισσότερες ώρες απαιτούνται για την εργασία, τόσο πιο δύσκολη θεωρείται.

Αν, για παράδειγμα, το δάπεδο του μπαλκονιού σου έχει ανάγκη από αρκετές διαδικασίες για να λειανθεί, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο, συγκριτικά με ένα μπαλκόνι με λείες επιφάνειες.

2. Η προσβασιμότητα της τοποθεσίας

Ο παράγοντας αυτός έχει σχέση με τα κόστη που επωμίζεται το συνεργείο, προκειμένου να μεταφέρει τα απαραίτητα σύνεργα στο χώρο σου.

Αν τα πλακάκια και τα υπόλοιπα υλικά προέρχονται από αρκετά μακρινή απόσταση, ή από δύσβατη περιοχή, το συνεργείο είναι πιθανό να μην απορροφήσει το έξοδο. Με άλλα λόγια, στην τιμή τοποθέτησης πλακιδίων θα συμπεριληφθούν και τα μεταφορικά έξοδα.

3. Η επιλογή συνεργείου

Όλοι οι επαγγελματίες παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Με την ίδια λογική συχνά συναντάμε διαφορετικές τιμές για τοποθέτηση πλακιδίων από διαφορετικούς επαγγελματίες, ακόμα και αν βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Ένα έμπειρο και καταξιωμένο συνεργείο που πραγματοποιεί μεγάλο φόρτο εργασιών και μάλιστα νόμιμα, είναι πιθανό να ζητήσει υψηλότερη αμοιβή, σε σχέση με κάποιο υποδεέστερο συνεργείο.

Ωστόσο, θεωρείται ότι αξίζει αυτή τη χρηματική διαφορά, καθώς προσφέρει πιο ποιοτική και πιο ασφαλή εργασία, με πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Γιατί να επιλέξεις τεχνίτη του Douleutaras.gr για τοποθέτηση πλακιδίων βεράντας;

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένους τεχνίτες πλακιδίων, με πολυετή εμπειρία στα πλακάκια εξωτερικών ή εσωτερικών χώρων. Θα αναλάβουν την εργασία σου με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, με στόχο να σου προσφέρουν ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα, με μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Αν χρειάζεσαι επαγγελματία για τοποθέτηση πλακιδίων βεράντας, μην ψάχνεις αλλού. Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και μέσα σε λίγα λεπτά θα σου βρούμε τους κατάλληλους τεχνίτες για πλακάκια μπαλκονιού στην περιοχή σου!

Πώς γίνεται η τοποθέτηση πλακιδίων βεράντας - μπαλκονιού;

Στάδιο 1: Λείανση των δαπέδων

Στάδιο 2: Μελέτη διαστάσεων και σχεδιασμός

Στάδιο 3: Τοποθέτηση κόλλας και πλακιδίων

Στάδιο 4: Τοποθέτηση αρμόστοκου

Στάδιο 5: Καθαρισμός δαπέδου μπαλκονιού

Κρίνεται σκόπιμο να ξεκαθαριστεί εξαρχής, ότι η τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου είναι μια εργασία που συστήνεται να γίνεται από ειδικούς τεχνίτες. Η εμπειρία και η εξειδίκευση ενός επαγγελματία δεν αντικαθίσταται εύκολα. Αναλυτικά, τα βήματα που ακολουθούνται έχουν ως εξής:

Στάδιο 1: Λείανση των δαπέδων

Πριν ξεκινήσει η τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου, πρέπει να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία. Είναι χρήσιμο να είναι εντελώς λείες οι επιφάνειες, όπου πρόκειται να τοποθετηθούν πλακάκια μπαλκονιού, γιατί έτσι η τοποθέτηση γίνεται πολύ πιο εύκολη και ασφαλής.

Συνεπώς, οι επιφάνειες που εξέχουν πρέπει να απομακρυνθούν με τρίψιμο, ενώ οι επιφάνειες που χρειάζονται συμπλήρωση πρέπει να στοκαριστούν. Στο τέλος, το δάπεδο θα πρέπει να είναι όσο πιο ίσιο γίνεται και τα υλικά θα πρέπει να έχουν στεγνώσει, για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Στάδιο 2: Μελέτη διαστάσεων και σχεδιασμός

Πριν τοποθετηθούν τα πλακάκια μπαλκονιού, πρέπει να γνωρίζεις ακριβώς τι διαστάσεις έχει το μπαλκόνι, ώστε να υπολογίσεις τον αριθμό και τις διαστάσεις πλακιδίων που χρειάζεσαι. Αφού προμηθευτείς τα πλακάκια της επιλογής σου, μπορείς να κάνεις το σχεδιασμό που προηγείται της τοποθέτησης.

Ένας απλός τρόπος να καθοριστεί ο σχεδιασμός των πλακιδίων δαπέδου, είναι να επιλεγεί μια πλευρά του μπαλκονιού, όπου θα γίνουν οι μετρήσεις. Πρέπει να τοποθετηθούν κατά μήκος και κατά πλάτος της πλακάκια, με λίγα χιλιοστά κενό για τους αρμούς.

Ο σκοπός είναι να βρεθεί ο τελικός αριθμός πλακιδίων που μπορούν να τοποθετηθούν στο μπαλκόνι, για να καλυφθεί ακριβώς, ή και για να περισσέψουν ελάχιστα πλακάκια για περίπτωση ανάγκης.

Στάδιο 3: Τοποθέτηση κόλλας και πλακιδίων

Αφού γίνει ο σχεδιασμός, ξεκινά η πραγματική διαδικασία τοποθέτησης. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητη μια ειδική κόλλα για πλακάκια. Η κόλλα απλώνεται με μια σπάτουλα στο σημείο, όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το πλακάκι δαπέδου.

Στη συνέχεια, το κάθε πλακάκι τοποθετείται πάνω από την κόλλα και κολλά στο σημείο, όπου θέλουμε να βρίσκεται. Η κόλλα που εξέχει από την επιφάνεια του πλακιδίου αφαιρείται με ένα υγρό σφουγγάρι, για να μη φαίνεται αντιαισθητική και να μη δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες.

Μια καλή λύση για να είναι βέβαιο ότι όλα τα πλακάκια έχουν την ίδια απόσταση μεταξύ τους, είναι να χρησιμοποιηθούν σταυροί συναρμολόγησης κατά τη διαδικασία τοποθέτησης πλακιδίων.

Στάδιο 4: Τοποθέτηση αρμόστοκου

Ο αρμόστοκος είναι το υλικό που θα πρέπει να τοποθετηθεί ανάμεσα στα πλακάκια μπαλκονιού μια μέρα μετά την τοποθέτηση τους, για να στερεοποιηθούν και να πάρουν την τελική μορφή τους.

Είναι σημαντικό να έχει στεγνώσει η κόλλα πάνω στα πλακάκια, πριν τοποθετηθεί ο αρμόστοκος. Ο αρμόστοκος απλώνεται στα λεπτά κενά ανάμεσα στα πλακάκια, αφού φυσικά αφαιρεθούν οι σταυροί συναρμολόγησης.

Στάδιο 5: Καθαρισμός δαπέδου μπαλκονιού

Αφού στεγνώσει ο αρμόστοκος, δηλαδή αρκετές ώρες αργότερα, ακολουθεί ο προσεκτικός καθαρισμός των πλακιδίων δαπέδων. Πρόκειται για μια απαραίτητη, αλλά όχι δύσκολη εργασία.

Στην ουσία, αρκεί να τρίψεις καλά τα πλακάκια και τους αρμούς με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με ένα κοινό καθαριστικό. Ο σκοπός του καθαρισμού είναι να μη φαίνονται υπολείμματα από αρμόστοκο πάνω στα καινούργια πλακάκια μπαλκονιού.

5+1 πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά για απόλυτη ασφάλεια & υψηλή αισθητική!

1. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή πέτρας

Τα πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα αποτελούν, ίσως, την πιο αγαπημένη και διαχρονική ιδέα για δάπεδα εξωτερικού χώρου. Σε παραδοσιακές διακοσμήσεις κήπων και αυλών, εξακολουθούμε να συναντάμε φυσική πέτρα. Η φυσική πέτρα έχει τεράστια αντοχή στο πέρασμα του χρόνου και την καταπόνηση, αλλά δεν έχει την καλύτερη αντιολισθητική ικανότητα. Έτσι, χρειάζεται προσοχή στο περπάτημα, ειδικά το χειμώνα.

πλακάκια βεράντας

Image Credits: Pinterest.com | paving superstore

Το πρόβλημα αυτό λύνεται, χάρη στα πορσελανάτα πλακάκια πέτρας, τα οποία διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δεν κατασκευάζονται από πέτρα, αλλά μοιάζουν με πέτρα και έχουν πολύ πιο οικονομικές τιμές. Τα ποιοτικά πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά σε μορφή πέτρας ξεκινούν περίπου στα 10€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

2. Πορσελανάτο πλακάκι σε μορφή ξύλου

Μια εξίσου δημοφιλής επιλογή για πλακάκια εξωτερικού χώρου αποτελούν και τα πλακάκια σε μορφή ξύλου. Τα πορσελανάτα πλακάκια μπορούν να έχουν ματ μορφή ξύλου, με πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες. Το μειονέκτημα που παρουσιάζει αυτή η επιλογή βρίσκεται στην υφή του υλικού, που δε θυμίζει ξύλο. Παρόλα αυτά, την προτιμάμε σταθερά για τη μοναδική αισθητική της, την αντοχή στο χρόνο και την ασφάλεια που προσφέρει.

πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά

Τα συγκεκριμένα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου τοποθετούνται σε μεγάλες και μικρές βεράντες, μπαλκόνια, αλλά και κήπους. Ανάλογα με την απόχρωση των πλακιδίων, μπορούν να σου προσφέρουν εντυπωσιακή αισθητική πολυτελείας ή ρουστίκ αισθητική που αγκαλιάζει το παραδοσιακό στυλ.

3. Μονόχρωμο πλακάκι γρανίτη

Τα πλακάκια γρανίτη είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή σε πάρα πολλά καταστήματα πλακιδίων. Συχνά ακούμε για πλακάκια από γρανίτη και πορσελανάτο γρανίτη, τα οποία μπορεί να μοιάζουν με φυσικά υλικά, όπως αυτά που αναφέραμε παραπάνω. Επίσης, για πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμα πλακάκια γρανίτη, για μινιμαλιστικό αποτέλεσμα. Τα πιο ανθεκτικά πλακάκια χρησιμοποιούνται και για μόνωση ταράτσας με πλακάκι, ανάλογα με τις ιδιότητές τους.

πλακάκια μπαλκονιού

Image Credits: Pinterest.com | Wickes

Για παράδειγμα, το γκρι ή καφέ σαγρέ πλακάκι για μπαλκόνι ή βεράντα, μπορεί να αναδείξει το στυλ του χώρου και ταιριάζει εύκολα με τα έπιπλα κήπου σου. Αν δεν είσαι λάτρης του παραδοσιακού στυλ, αλλά θέλεις κάτι πιο μοντέρνο, πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσεις αυτή την επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, αν η βεράντα σου είναι πολύ μεγάλων διαστάσεων, η απόλυτη μονοχρωμία στα πλακάκια χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να κάνει την όψη της βεράντας μονότονη.

4. Πλακάκι ξύλου Deck

Τα συγκεκριμένα δάπεδα ονομάζονται deck, γιατί αρχικά χρησιμοποιούνταν για καταστρώματα πλοίων. Κατασκευάζονται από ξύλο και πλαστικές ίνες. Δε μπορεί να θεωρηθεί ως δάπεδο από φυσικό ξύλο, γιατί συγκεντρώνει μεγάλη περιεκτικότητα τεχνητών υλικών. Ωστόσο, το φυσικό ξύλο δε θεωρείται κατάλληλο για βεράντες και κήπους.

πλακάκια βεράντας

Image Credits: Pinterest.com | ebooklib.club

Η απουσία αντοχής του στην υγρασία το καθιστά ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη χρήση. Αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει το πάτωμα deck. Αν θέλεις πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά που μοιάζουν με ξύλο, αλλά έχουν και την υφή ξύλου, αυτή είναι η επιλογή για σένα. Ωστόσο, οι τιμές τους είναι σχετικά ακριβότερες, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και την αντοχή.

5. Πλαστικό πλακάκι εξωτερικού χώρου

Μια μοντέρνα επιλογή για το μπαλκόνι ή τη βεράντα σου είναι και το πλαστικό πλακάκι. Τα πλαστικά πλακάκια μπορούν να προσφέρουν πολύ καλές αντιολισθητικές ιδιότητες, σε οικονομικές τιμές αγοράς. Από αισθητικής απόψεως, προσφέρουν μεγάλη ποικιλία. Όπως τα πορσελανάτα πλακάκια, μπορούν να έχουν μορφή πέτρας ή ξύλου, αλλά και άλλα σχέδια που θα ταιριάξουν μοναδικά στο χώρο σου.

πλακάκια βεράντας

Image Credits: Pinterest.com | makingyourhomebeautiful.com

Μπορούν να έχουν ανάγλυφη επιφάνεια, καθαρίζονται πολύ εύκολα και προσφέρουν προστασία από το στατικό ηλεκτρισμό. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικών πλακιδίων και πρέπει να προσέχεις πολύ τα χαρακτηριστικά τους, προκειμένου να κάνεις τη σωστή επιλογή. Ωστόσο, αν ψάχνεις για μοντέρνα και οικονομικά πλακάκια μπαλκονιού, δε μπορείς να τα αγνοήσεις.

6. Μωσαϊκό πλακάκι εξωτερικού χώρου

Τα μωσαϊκά δάπεδα κατασκευάζονται από διάφορα υλικά και αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μπορείς να βρεις πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά σε στυλ μωσαϊκού και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία. Τόσο στα πλαστικά, όσο και στα πορσελανάτα πλακάκια, μπορείς να βρεις πανέμορφα σχέδια για μωσαϊκό.

πλακάκια εξωτερικού χώρου αντιολισθητικά

Image Credits: Pinterest.com | Style Curator

Εφόσον έχουν τον απαραίτητο δείκτη αντιολισθηρότητας, η ασφάλεια που θα σου παρέχουν είναι αδιαπραγμάτευτη. Εμείς ξεχωρίζουμε τα γραφικά μπαλκόνια με μωσαϊκό, αλλά και τις βεράντες με μωσαϊκό και όμορφες τραπεζαρίες. Σπανιότερα συναντάμε μωσαϊκό δάπεδο σε κήπους. Μη φοβάσαι να πειραματιστείς με ζωηρά χρώματα και σχέδια, αλλά φρόντισε τα πλακάκια να ταιριάζουν με το στυλ διακόσμησης που θέλεις να ακολουθήσεις!

Extra tip: Τι δείκτη αντιολισθηρότητας πρέπει να έχουν τα πλακάκια σου;

Η αντοχή στο γλίστρημα δεν είναι ίδια για όλα τα πλακάκια της αγοράς. Είναι πιθανό να βρεις πλακάκια εξωτερικού χώρου, τα οποία δεν έχουν υψηλό δείκτη αντιολισθηρότητας. Ωστόσο, αν θέλεις να εξασφαλίσεις μέγιστη προστασία από γλιστρήματα, πρέπει να προσέξεις το δείκτη που αναφέρουν πάρα πολλοί κατασκευαστές. Στο δείκτη R10 τα πλακάκια είναι αρκετά αντιολισθητικά. Ωστόσο, τα καλύτερα αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου έχουν δείκτη R11 - R12. Βεβαιώσου ότι θα προσέξεις αυτό το δείκτη, πριν αγοράσεις, για σίγουρο αποτέλεσμα.