Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας;

Η ερώτηση "Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας" , έχει εύκολη απάντηση! Πόσες φορές έχεις καθίσει να κοιτάξεις τα παλιομοδίτικα πλακάκια της κουζίνας σου και έχεις ευχηθεί να αλλάξουν μέσα σε μία στιγμή; Η αντικατάσταση πλακιδίων κουζίνας, είναι μία χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία και είναι λογικό να σου φαίνεται βουνό.

"Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας" - Ποια είναι τα βήματα;

Εφόσον αναρωτιέσαι "Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας;", σου έχουμε τη λύση! Υπάρχουν πιο εύκολες εναλλακτικές που μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε 1-2 μέρες χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το βάψιμο στα πλακάκια κουζίνας, είναι μία από αυτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις αποφασίσει το χρώμα και το ύφος που θέλεις να έχουν τα νέα σου πλακάκια.
  1. Καθαρισμός πλακιδίων

Πριν ξεκινήσεις το βάψιμο, χρειάζεται να προηγηθεί ένα καλό καθάρισμα των επιφανειών από βρωμιές και λίπη. Χρησιμοποίησε ένα καλό καθαριστικό ειδικά για πλακίδια, ώστε να ολοκληρώσει τη δουλειά γρήγορα και χωρίς κόπο.
  1. Κάλυψη με χαρτοταινία

Χρησιμοποίησε χαρτοταινία που αφαιρείται εύκολα, ώστε να καλύψεις επιφάνειες όπως πρίζες, τις ενώσεις των πλακιδίων με τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα παράθυρα. Αυτό θα σου εξασφαλίσει μεγαλύτερη ευκολία στη δουλειά σου, χωρίς να ανησυχείς αν θα βάψεις ένα σημείο που δεν πρέπει.
  1. Καλός αερισμός του χώρου & Αστάρωμα

Ο χώρος κατά τη διαδικασία του βαψίματος χρειάζεται να αερίζεται καλά. Άνοιξε τα παράθυρα, φόρεσε γάντια και μάσκα για να προστατευτείς από τη μυρωδιά του σμάλτου και είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις το βάψιμο! Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να περάσεις αστάρι τα πλακάκι πριν τα βάψεις, αλλά αυτό εξαρτάται και από το είδος του χρώματος που θα διαλέξεις. Υπάρχουν ειδικά χρώματα για κεραμικά πλακάκια που δεν απαιτούν αστάρι, πριν την εφαρμογή τους.
Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας

Image credits: Pinterest

  1. Βάψιμο πλακιδίων

  • Ετοίμασε το μείγμα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Αφήνεις το μείγμα να “ξεκουραστεί” για λίγα λεπτά πριν χρησιμοποιηθεί.
  • Η ποσότητα του σμάλτου χρειάζεται να είναι τόση όση πρέπει, για να καλύψει το πρώτο χέρι βαφής και όχι παραπάνω. Αυτό γίνεται γιατί ο απαιτούμενος χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου για να χρησιμοποιήσεις το μείγμα  είναι γύρω στις 4-5 ώρες. Μία συνήθης συσκευασία σμάλτου, εφόσον διαλυθεί σωστά, καλύπτει 10-15 τ.μ. επιφανειών.
  • Χρησιμοποίησε ειδικό σμάλτο για πλακάκια. Με ένα πινέλο πέρασε τα πλακάκια περιμετρικά, προσέχοντας να μην πάει η βαφή στους αρμούς, εφόσον θέλεις να τους κρατήσεις στο αρχικό χρώμα.
  • Έπειτα, χρησιμοποιώντας το ρολό, γέμισε το εσωτερικό των πλακιδίων με το σμάλτο κεραμικών.
  • Αφήνεις να στεγνώσει γύρω στις 6-10 ώρες και εφαρμόζεις το δεύτερο χέρι.
Κάνε όποιο χρωματικό συνδυασμό επιθυμείς! Μόλις στεγνώσει καλά το χρώμα στα πλακάκια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά την κουζίνα σου!
Δες επίσης: Βάψε τους αρμούς των πλακιδίων σε 5 εύκολα βήματα!
Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας

Image credits: Pinterest

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι ο καθαρισμός των βαμμένων πλακιδίων με σμάλτο γίνεται κανονικά με όλα τα συνηθισμένα καθαριστικά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις άλλο είδος χρώματος (π.χ. χρώμα κιμωλίας), χρειάζεται να συμβουλευτείς τις οδηγίες πριν προχωρήσεις στον καθαρισμό των πλακιδίων. Τώρα που σου δώσαμε την απάντηση στην ερώτηση "Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας", είναι η ώρα να κάνεις την επόμενη κίνηση! Από ματ μέχρι γυαλιστερό πλακάκι και από μονόχρωμο μέχρι πολύχρωμο, οι συνδυασμοί είναι άπειροι και μπορείς να εφαρμόσεις όποιον θες στα δικά σου πλακάκια. Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στάμπες- stencils για να δώσεις μία πιο ενδιαφέρουσα πινελιά στα πλακάκια της κουζίνας σου!
Πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας

Image credits: Pinterest

Tip: Επίλεξε το χρώμα με γνώμονα το χρώμα του χώρου και τα ντουλάπια της κουζίνας.
Διάβασε επίσης: 5 μοντέρνες ιδέες για χρώματα για πλακάκια που θα σε εμπνεύσουν!

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις χρώματα για πλακάκια, για την κουζίνα σου. Αν χρειάζεσαι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές για να αναλάβουν το βάψιμο στα πλακάκια της κουζίνας, σου, καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας εντελώς δωρεάν και θα πάρεις άμεσα τις καλύτερες προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες!

πώς να βάψω τα πλακάκια της κουζίνας

Σχετικά με το Douleutaras.com.cy

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Νίκαια 27/02/2021
Εκτελέστηκε από
Φιλιππος Τ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
5.0
Αναρτήθηκε από Αχιλλέας Τ.

Εξαιρετικός επαγγελματίας και ευχάριστος άνθρωπος. Η τοποθέτηση των πλακιδίων στον τοιχο της κουζίνας μετατράπηκε σε μία ευχάριστη διαδικασία λόγω του χαρακτήρα του Φίλιππου αλλά και της εξαιρετικής δουλείας του. Ακούει αυτο που θέλει ο πελάτης και είναι πρόθυμος να προτείνει λύσεις είτε για να βελτιώσει είτε για να προλάβει καταστάσεις με αποτέλεσμα το τελικό αποτέλεσμα να τον δικαιώνει και να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις του πελάτη.

Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Λεμεσός 01/03/2021
Εκτελέστηκε από
ΝΙΚΟΣ Θ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Πάνω από 100 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Μάρμαρο
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Αγλαντζιά 14/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΧΡΙΣΤΟΣ Μ.
Είδος εργασίας:
Τοποθέτηση / Αντικατάσταση
Τετραγωνικά μέτρα:
Έως 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Ναι, τα έχω προμηθευτεί ή παραγγείλει ήδη
Τι υλικό χρειάζεται να τοποθετήσεις;
Πλακάκι
Κόστος 65,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.com.cy

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.com.cy

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Εξαιρετικός μάστορας, πολύ καλή δουλειά σε λογικές τιμές. Με άμεση επικοινωνία.

Για: Χρήστος Μουρτάι / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΣ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ

Για: Albert Blloshmi / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Μένω στην Κρήτη και το σπίτι που έπρεπε να φτιάξει είναι στο Αιγάλεω... πήγε το είδε μου έστειλε φωτογραφίες από την ζημιά ...πρότεινε τρόπο επισκευής ... αγόρασε τα υλικά..το επισκεύασε ... έπλυνε και καθάρισε τα πάντα στο μπάνιο.. έστειλε φωτογραφίες από την δουλειά που έκανε....ο Ανδρέας είναι πολυεργαλείο.. Ευχαριστώ.

Για: Ανδρέας Τσούκα / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Πολύ καλή δουλειά κ άμεση εξυπηρέτηση!!!

Για: Γεώργιος Πατσάλης / Πλακάκια - Μάρμαρα
3,2

Βρήκα τον Paulin από τον douleutara. Γενικά είναι αρκετά επικοινωνιακός και στην ώρα του. Ήθελα να βάλω πλακάκια σε ένα διαμέρισμα υπο ανακαίνιση. Ο Paulin δεν κάνει την δουλειά. Παίρνει ένα γρεό μερίδιο και βρίσκει άλλους εργάτες που τους πληρώνει μεροκάματο για να κάνουν την δουλειά. Στην δική μου περίπτωση επέβλεπα τους εργάτες κάθε μέρα, όλη ημέρα, και έτσι απέφυγα πάρα πολλά λάθη που θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση. Οι εργάτες ήρθαν στο σπίτι με μηδαμινά εργαλεία και συνεχώς προσπαθούσαν να αυτοσχεδιάζουν. Ευτυχώς ήμουν εκεί και τους παρείχα οτι τους έλειπε. Οι τιμές που ζητάει ο Paulin είναι ιδιαίτερα αυξημένες ώστε να καλύπτουν το μεροκάματο των εργατών, το δικό του μερίδιο, και το μερίδιο οποιουδήποτε άλλου εμπλέκεται στην διαδικασία.

Για: PAULIN MARKU / Πλακάκια - Μάρμαρα
5,0

Εξυπηρετικότατος!

Για: Χρήστος Ιωσηφίδης / Πλακάκια - Μάρμαρα