Ανακάλυψε γιατί καπνίζει το τζάκι σου & βρες λύσεις!

καπνίζει το τζάκι

Οι μυρωδιές από τα τζάκια έχουν αρχίσει ήδη να χτυπάνε την πόρτα μας μιας και αυτή την εβδομάδα νιώσαμε τα πρώτα κρύα του χειμώνα. Όσο δε οι δαπάνες για τη θέρμανση του σπιτιού μας περιορίζονται, τόσο πιο πολύ στρεφόμαστε στη ζεστασιά του τζακιού. Το τζάκι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού και προσθέτει αξία στο cozy feeling που θέλουμε να νιώθουμε όταν είμαστε στο σπίτι. Αν είσαι έτοιμος/-η να βάλεις τις αγαπημένες σου παντόφλες και να αναπαυθείς δίπλα του, βλέποντας τηλεόραση, πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα. Αν καπνίζει το τζάκι σου μετά το καλοκαιρινό του διάλειμμα, θα χρειαστεί να αναλάβεις δράση. Εκτός του ότι η μυρωδιά είναι ανυπόφορη, η εισπνοή του καπνού έχει ποικίλες ακόμη αρνητικές επιπτώσεις. Πώς θα αντιμετωπίσεις αυτό το πιθανό πρόβλημα; Ζητήσαμε από τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας να μας δώσουν τις συμβουλές τους, ώστε να ξέρεις τι να κάνεις, στην περίπτωση που καπνίζει το τζάκι σου!

Γιατί καπνίζει το τζάκι σου & τι πρέπει να κάνεις;

Οι λόγοι για τους οποίους καπνίζει το τζάκι ποικίλουν. ‘Οταν καπνίζει το τζάκι, ο καπνός διαχέεται από το τζάκι στο εσωτερικό του σπιτιού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Οι παράγοντες που δημιουργούν την κατάσταση αυτή, μπορεί να αφορούν κάποιο πρόβλημα στην κατασκευή του τζακιού, κάποιο λάθος στο ύψος της καμινάδας ή το κατά πόσο η καμινάδα είναι καθαρή.

1. Κατασκευαστικό λάθος

Η κατασκευή τζακιού δεν είναι μια διόλου εύκολη υπόθεση. Ο τεχνίτης πρέπει να διαθέτει μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία, ώστε να υπολογίσει σωστά τις διαστάσεις και τις γωνίες του. Ακόμη και αν το τζάκι σου δείχνει πανέμορφο, τεχνικά ελαττώματα μπορούν να καταστήσουν αδύνατη τη σωστή λειτουργία του. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να εμπιστευτείς την κρίση ενός έμπειρου επαγγελματία για να σου προτείνει εναλλακτικές λύσεις.

2. Μικρό ύψος καμινάδας

Ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζεται συνήθως σε τελευταίους ορόφους πολυκατοικιών και σε μονοκατοικίες είναι η μικρή καμινάδα. Η μικρή καμινάδα εμποδίζει τον καπνό να εξέλθει με τον σωστό τρόπο και να απομακρυνθεί. Έτσι, το τζάκι καπνίζει προς το εσωτερικό του σπιτιού, στην προσπάθειά του να διοχετεύσει κάπου τον καπνό.  

3. Βουλωμένη καμινάδα

Πολλές φορές η λύση στα προβλήματα μας είναι πολύ απλούστερη απ’ ότι νομίζουμε. Μία από τις συνηθέστερες αιτίες εξαιτίας της οποίας καπνίζει το τζάκι είναι η βουλωμένη καμινάδα. Στο εσωτερικό της πολύ συχνά χτίζουν τις φωλιές τους πουλιά και άλλα μικρά ζωάκια με αποτέλεσμα να κλείνει η δίοδος του αέρα. Επίσης αν δεν έχεις καθαρίσει την καμινάδα σου εδώ και αρκετό καιρό είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουν μαζευτεί βρωμιές και φύλλα δέντρων στο εσωτερικό της. Τι πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Ζήτησε προσφορά από έναν έμπειρο επαγγελματία για να καθαρίσει το εσωτερικό της!

Με ποιους τρόπους γίνεται η επισκευή τζακιού που καπνίζει;

Για την επισκευή τζακιού που καπνίζει υπάρχουν κάποιες εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν. Οι λύσεις αυτές θα εξασφαλίσουν την σωστή απομάκρυνση του καπνού από το τζάκι σου και την βελτίωση της αποδοτικότητάς του.

1.Τοποθέτηση ειδικών καπέλων καμινάδας

Το καπέλο καμινάδας συμβάλλει στην σωστή λειτουργία και απόδοση του τζακιού. Σε περίπτωση που στην καμινάδα έχει τοποθετηθεί κάποιο ανεπίστροφο καπέλο, χρειάζεται η αλλαγή του με κάποιο περιστρεφόμενο. Η τοποθέτηση καπέλου καμινάδας που περιστρέφεται θα βοηθήσει σημαντικά την απόδοση του τζακιού και θα επαναφέρει την λειτουργικότητά του. Το περιστρεφόμενο καπέλο θα βοηθήσει στην καλύτερη απομάκρυνση του αέρα από το εσωτερικό της καμινάδα αποτελεσματικά. Επιπλέον, εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στην καμινάδα, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο την λειτουργία του τζακιού.

2. Προέκταση της καμινάδας

Για την εξασφάλιση της άριστης λειτουργίας και απόδοσης του τζακιού η καμινάδα του πρέπει να βρίσκεται στο σωστό ύψος. Στην επισκευή τζακιού που καπνίζει, θα πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο ύψος για την καμινάδα, σύμφωνα με την περίπτωση. Έπειτα, θα πρέπει να επεκταθεί η καμινάδα σε αυτό το ύψος, για να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητά του. Ακόμη, θα σου προτείναμε να προχωρήσεις σε εργασίες για μόνωση καμινάδας, έτσι ώστε να έχεις ένα πλήρως λειτουργικό τζάκι.

3. Μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό

Μήπως πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις το τζάκι σου σε ενεργειακό; Με την μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό θα κερδίσεις πολλά οφέλη! Η κατασκευή ενός ενεργειακού τζακιού μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητά του τζακιού σου έως 60%-80%. Έτσι, θα εξοικονομήσεις χρήματα, καθώς θα καταναλώνεις λιγότερα ξύλα, πετυχαίνοντας καλύτερη απόδοση σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το τζάκι σου δεν θα καπνίζει, ενώ θα καίει περισσότερα από τα αέρια που απελευθερώνονται στην καύση, δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για εσένα. Ένα ακόμη όφελος είναι πως τα ενεργειακά τζάκια έχουν λιγότερες ανάγκες σε συντήρηση και καθαρισμό, από τα συμβατικά τζάκια. Τέλος, η ύπαρξη της ειδικής πόρτας που κλείνει, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ενεργειακό Τζάκι – Πώς λειτουργεί & Τι πρέπει να ξέρεις;

Οι παραπάνω είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να καπνίζει το τζάκι σου! Μη διστάσεις να εμπιστευθείς έναν από τους έμπειρους τεχνίτες της πλατφόρμας μας για να δώσουν λύση στο πρόβλημα σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα