Καθαρισμός εστίας τζακιού σε 4 μόνο βήματα!

Καθαρισμός εστίας τζακιού

Είσαι και εσύ από τους τυχερούς με τζάκι στο σπίτι τους; Τότε σίγουρα καλοδέχεσαι τη πτώση της θερμοκρασίας, καθώς αποτελεί απλά μια ευκαιρία να απολαύσεις τη ζεστασιά που σου χαρίζει. Τι γίνεται μετά όμως; Απολαμβάνεις και τη μαυρίλα και τις άσχημες μυρωδιές που κυκλοφορούν στο σαλόνι σου; Μάλλον όχι. Ωστόσο, ο τακτικός καθαρισμός εστίας τζακιού και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού είναι απαραίτητες εργασίες για να έχεις ένα τζάκι σαν καινούριο, που δε θα χαλάει την αισθητική του χώρου. 

Το τζάκι τις περισσότερες τουλάχιστον φορές, βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο του σπιτιού. Όσο και να καθαρίζεις το σπίτι σου, οι στοιβαγμένες στάχτες θα τραβήξουν τα βλέμματα. Αν θέλεις να το προσέχουν μόνο για την ομορφιά του, έχουμε κάποιες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις. Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες μας και συγκεντρώσαμε ότι χρειάζεται να ξέρεις για τον καθαρισμό τζακιού. Ξέχνα τη Σταχτοπούτα, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Θέλεις ο καθαρισμός εστίας τζακιού να γίνει παιχνιδάκι; Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και... καθάρισες !

1. Προμηθεύσου τα απαραίτητα.

Αρχικά φρόντισε για τον εαυτό σου. Μην καθαρίσεις το τζάκι σου χωρίς την ειδική μάσκα. Η εισπνοή της στάχτης είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Βρες πρόχειρα ρούχα που δεν σε πειράζει να λερωθούν και γάντια για να προστατεύσεις τα χέρια σου. Ακόμα θα χρειαστείς έναν άδειο κουβά, έναν κουβά με νερό, ένα πανί και ένα μικρό σκουπάκι. Ο αποτελεσματικός καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού απαιτεί, επίσης, τη χρήση μιας συρματόβουρτσας, γι’ αυτό φρόντισε να την βάλεις στη λίστα με τα απαραίτητα, πριν ξεκινήσεις.  

2. Προετοίμασε το χώρο.

Ο καθαρισμός εστίας τζακιού είναι, όπως μπορείς να φανταστείς, μια δουλειά με αρκετή βαβούρα. Αν δεν θέλεις να έχεις να καθαρίσεις και το χαλί μετά, φρόντισε να το καλύψεις. Τοποθέτησε μπροστά από το τζάκι σου κάποιο παλιό κάλυμμα, εφημερίδες ή ένα κομμάτι από νάυλον. Ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού δημιουργεί παρόμοια αναστάτωση στο σπίτι, με αυτή του καθαρισμού της καμινάδας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρύνεις τυχόν έπιπλα που βρίσκονται πολύ κοντά, ώστε να μην "κάτσει" η στάχτη πάνω τους.

Καθαρισμός καμινάδας εύκολα και απλά σε 6 μόνο βήματα!

3. Πάρε θέση και ετοιμάσου.

Αν δεν έχεις αγοράσει κάποιο ειδικό καθαριστικό, έχουμε μια τέλεια συνταγή. Διέλυσε σε 2 λίτρα νερό μισό φλιτζάνι χλωρίνη και 6 κ.σ. μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε μπροστά στο τζάκι σου όλα τα εργαλεία και καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσεις. Είναι σημαντικό να έχεις όλα τα απαραίτητα κοντά σου, πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός της εστίας και ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού. Σε αντίθετη περίπτωση, αν χρειαστεί να μετακινηθείς στη μέση της διαδικασίας, θα αφήσεις ένα μαύρο δρομάκι από όπου περάσεις.

4. Σήκωσε μανίκια, ξεκινάει το καθάρισμα.

Αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, ήρθε η ώρα να πιάσεις δουλειά. Σκούπισε όλη τη στάχτη που υπάρχει στην εστία και άδειασε την, προσεκτικά, στον άδειο κουβά. Δώσε μεγάλη προσοχή στη μεταφορά. Όσο πιο προσεκτικά μεταφέρεις τη στάχτη, τόσο καλύτερα, καθώς θα γλιτώσεις λίγο από το καθάρισμα του γύρω χώρου μετά.

Στη συνέχεια, μπορεί να ξεκινήσει ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού. Ξεκίνα να τρίβεις τους τοίχους της εστίας σου, με τη συρματόβουρτσα και το καθαριστικό σου. Σιγά σιγά θα δεις τις μαυρίλες να εξαφανίζονται. Τέλος, αφού έχεις μουλιάσει το πανί στον κουβά με το νερό, πέρνα όλη την επιφάνεια και άστο να στεγνώσει πολύ καλά. Λάμπει, ε; Τώρα που είναι καθαρό, αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις άμεσα, μπορείς να το διακοσμήσεις  και να προσφέρεις έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο! 

Extra tip: Πρόσεχε! Πριν ξεκινήσεις να καθαρίσεις την εστία σου, βεβαιώσου ότι έχει κρυώσει εντελώς. Το καλύτερο είναι να περιμένεις μία μέρα, αφού το έχεις χρησιμοποιήσει, για να το καθαρίσεις.

Ως γνωστόν, η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Μην αφήνεις τις στάχτες στο τζάκι σου να χαλάνε την εικόνα του σαλονιού σου! Αν ο καθαρισμός πυρότουβλων τζακιού δεν απέδωσε και η μουντζούρα επιμένει, στο Douleutaras.gr θα βρεις την επαγγελματική βοήθεια που χρειάζεσαι, ώστε ο τέλειος καθαρισμός εστίας τζακιού να γίνει πραγματικότητα. Κι όμως, μπορείς να κάνεις το τζάκι σου να φαίνεται σαν καινούργιο με λίγα μόνο κλικ!

καθαρισμός καμινάδας

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα