Προετοιμασία για βάψιμο τοίχου: Τί πρέπει να κάνεις;

βάψιμο τοίχου

Η σωστή προετοιμασία για βάψιμο τοίχου, είναι το <<Α>> και το <<Ω>> για να έχεις ένα ολοκληρωμένο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν είναι συγκεκριμένες και μπορεί να χρειαστείς επαγγελματική καθοδήγηση εάν βάφεις για πρώτη φορά. Μπορεί να νομίζεις ότι το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί μόνο από την ποιότητα των χρωμάτων που θα διαλέξεις αλλά δεν είναι έτσι.
Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις συγκεκριμένα βήματα ώστε να προετοιμάσεις την επιφάνεια του τοίχου κατάλληλα και μετέπειτα να εφαρμόσεις τα χρώματα. Εάν δεν γνωρίζει τα βήματα προετοιμασίας για το βάψιμο του τοίχου, μην ανησυχείς!
Φτιάξαμε για εσένα μία αναλυτική λίστα με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις.
Διάβασε παρακάτω και θα κάνεις το βάψιμο των τοίχων, σαν επαγγελματίας!

Βασικά Βήματα Προετοιμασίας για Βάψιμο Τοίχου!

Προστάτευσε δάπεδο και έπιπλα.

Να θυμάσαι ότι πρέπει «να προσέχεις για να έχεις». Μπορεί ο στόχος σου να είναι το βάψιμο του τοίχου, αλλά εάν στην πορεία καταστρέψεις το πάτωμα και τα έπιπλά σου, σίγουρα θα απογοητευτείς. Πριν ξεκινήσεις τις εργασίες, στρώσε στο πάτωμα εφημερίδες, μετέφερε τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου και κάλυψέ τα με ειδική μεμβράνη ώστε να μην πιτσιλιστούν.

Καθάρισε την επιφάνεια των τοίχων.

Είναι σημαντικό για να γίνει σωστή πρόσφυση του χρώματος στην επιφάνεια του τοίχου, να έχει προηγουμένως καθαριστεί σωστά. Ξεσκόνισε τους τοίχους και έπειτα πλύνε την επιφάνειά τους με αραιό διάλυμα απορρυπαντικού. Άφησέ τους να στεγνώσουν καλά πριν αρχίσεις το βάψιμο.

Κατέβασε τις ασφάλειες του ρεύματος.

Ειδικά, εάν ετοιμάζεσαι να βάψεις τοίχους κουζίνας, πρέπει πρώτα να αποσυνδέσεις τις ηλεκτρικές συσκευές και να τις απομακρύνεις από τους τοίχους. Ακόμη, σε τοίχους ταβανιών, πρέπει να φροντίσεις να αφαιρέσεις τα φωτιστικά που πιθανόν θα έχουν. Να θυμάσαι η ασφάλειά σου, είναι το σημαντικότερο γι’ αυτό μην την αμελείς.

Στόκαρε τρύπες για την εξομάλυνση του τοίχου.

Οι τοίχοι που έχουν πολύ καιρό  να βαφούν, μπορεί να παρουσιάσουν φθορές, με αποτέλεσμα η επιφάνειά τους να μην είναι λεία. Το στοκάρισμα των τοίχων, βοηθάει ώστε να καλυφθούν τρύπες που έχουν δημιουργηθεί και να προετοιμαστεί ο τοίχος για την τοποθέτηση των χρωμάτων. Ο στόκος, εφαρμόζεται με σπάτουλα και γεμίζει τις τρύπες στους τοίχους ώστε να μην υπάρχουν βαθουλώματα. Όταν στεγνώσει καλά ο στόκος, ακολουθεί το αστάρωμα.

Τοποθέτησε αστάρι στον τοίχο.

Το αστάρωμα των τοίχων, είναι μία διαδικασία δημιουργίας ενός υποστρώματος που επιτρέπει την καλύτερη εφαρμογή των χρωμάτων στους τοίχους. Αυτό που ουσιαστικά, θα πετύχεις με το αστάρωμα είναι να μην δημιουργηθούν φουσκάλες, σκασίματα και αποχρωματισμοί στην επιφάνεια των τοίχων. Με τα παραπάνω βήματα, είναι σίγουρο ότι η προετοιμασία για το βάψιμο τοίχου, θα γίνει παιχνιδάκι.
Και για να μην έχεις απρόοπτα στο βάψιμο, ζητήσαμε από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές μας, κάποιες σημαντικές συμβουλές που θα έδιναν σε έναν αρχάριο για το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.

Βάψιμο Τοίχου: Συμβουλές για αρχάριους!

Προτίμησε Χρώματα με Κάλυψη Κατηγορίας 1.

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να επιλέξεις φθηνά χρώματα, πρέπει να αντισταθείς. Τα οικονομικά χρώματα, συνήθως έχουν μικρότερη δυνατότητα κάλυψης, με αποτέλεσμα να χρειάζεται δεύτερο και τρίτο χέρι πέρασμα με την μπογιά. Αυτό με την σειρά του οδηγεί στο να χρειάζεσαι περισσότερη ποσότητα χρώματος άρα να ξοδεύεις περισσότερα χρήματα. Τα επώνυμα χρώματα που αναγράφουν επάνω καλυπτικότητα κατηγορίας 1, είναι η πιο ασφαλής και συμφέρουσα επιλογή για το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων.

Χρησιμοποίησε σχάρα στραγγίσματος και σκαφάκι.

Είναι απαραίτητα στην διαδικασία του βαψίματος καθώς βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος στα ρολά και την καλύτερη εφαρμογή του χρώματος στους τοίχους. Χωρίς αυτά τα εργαλεία, τα ρολά και τα πινέλα δεν στραγγίζονται και έτσι δημιουργούν νερά στους τοίχους.

Επίλεξε οικολογικά χρώματα.

Τα οικολογικά χρώματα, θα τα βρεις στην αγορά και σε μορφή πούδρας που αναμειγνύεται με νερό. Δεν διαθέτουν διαλύτες ή πτητικά συστατικά και αυτό βοηθάει την επιφάνεια στην οποία τοποθετούνται να αναπνέει. Πολλά από αυτά έχουν και αντιμουχλική δράση, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία. Τέλος, θεωρούνται και μία ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή αφού διακρίνονται για τον βαθμό καλυπτικότητας που προσφέρουν. Τώρα, μπορείς να πεις με σιγουριά ότι έχεις τις γνώσεις ενός επαγγελματία ελαιοχρωματιστή σχετικά με την προετοιμασία για το βάψιμο των τοίχων. Μην βιαστείς να ξεκινήσεις τις εργασίες! Πάρε τον χρόνο σου, συγκέντρωσε τα υλικά σου και βήμα βήμα άρχισε τα βαψίματα. Κι αν κουραστείς στην πορεία, οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές μας είναι στην διάθεσή σου να σε απαλλάξουν από κούραση και άγχος και να παραδώσουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα! προετοιμασία για βάψιμο τοίχου

Σχετικά με το Douleutaras.com.cy

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πρόσφατα Ολοκληρωμένες Εργασίες

Εσωτερικό Βάψιμο
Λάρνακα 26/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΓΙΩΡΓΟΣ Φ.
Επιθυμείς να γίνει ραντεβού εκτίμησης στον χώρο σου από επαγγελματία μας;
Ναι
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εσωτερικό Βάψιμο
Λεμεσός 18/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΣΑΒΒΑΣ Π.
Είδος βαψίματος:
Εσωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
11 τ.μ. - 25 τ.μ.
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Εξωτερικό Βάψιμο
Λιβάδια 04/02/2021
Εκτελέστηκε από
ΣΠΥΡΟΣ Γ.
Είδος βαψίματος:
Εξωτερικό Βάψιμο
Τετραγωνικά μέτρα για βάψιμο:
70 τ.μ. και άνω
Αγορά υλικών:
Όχι, θα χρειαστώ τη γνώμη του επαγγελματία
Πότε θέλεις να ξεκινήσει η εργασία;
Άμεσα
Κόστος 800,00€

Πώς λειτουργεί o Douleutaras.com.cy

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras.com.cy

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα

Πρόσφατες αξιολογήσεις

5,0

Παρά πολύ καλή δουλειά, συνεπής, εργατικός και αξιόπιστος. Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Σίγουρα θα ξανασυνεργαστούμε!

Για: Παναγιώτης Βλάχος / Ελαιοχρωματισμοί
4,9

Επαγγελματισμός, καθαριότητα, ευγένεια και αξιοπιστία είναι οι λέξεις που ταιριάζουν στον επαγγελματία. Δεν έχω λόγια. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Βαλέριος Κόλτσα / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Η εργασία μου προχώρησε και ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο ημέρες με τον Αχιλλέα και την ομάδα του. Ενώ ξεκίνησε για ένα άσπρισμα σε όλο το σπίτι εσωτερικά τελικά βάψαμε και το εξωτερικό του σπιτιού καθώς και τα κάγκελα. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη με την δουλειά και τον χαρακτήρα τους. Πάντως είμαι ευχαριστημένη με την προθυμία και την εργατικότητά τους. Ότι ζητούσα όχι δεν έλεγαν. Δουλεύουν με όρεξη και κέφι. Σας ευχαριστώ πολύ όλους και συγχαρητήρια για την σελίδα σας. Μου λύσατε τα χέρια. Κάτι που μου φαινόνταν πολύ δύσκολο να γίνει μου τα κάνατε εύκολο.

Για: Mr. Paint / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Εξαιρετικός επαγγελματίας, δςν εχω κανενα παράπονο. Ειχα πολυ πιεσμένο προγραμμα και μου εκανε ολο το σπιτι σε ενα πρωινό. Άψογος και πολυ φιλικός. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Για: Βασiλης Χατζηιγνατιάδης / Ελαιοχρωματισμοί
4,4

Πολύ καλή επικοινωνία

Για: ΝΙΚΟΣ ΝΤΡΟΥΒΑΣ / Ελαιοχρωματισμοί
5,0

Επέλεξα το συγκεκριμένο επαγγελματία λόγω των σχολίων που διάβασα στο site του douleutaras.gr. Το δείγμα με τα σχόλια ήταν αρκετά μεγάλο η πρώτη εμφάνιση του Βαλέριου αρκετά θετική και προχώρησα στη συνεργασία χωρίς να περιμένω άλλη πρόταση. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο του αναμενόμενου. Η καλή δουλειά φαίνεται στις λεπτομέρειες και η δική μου δουλειά είχε αρκετές. Όπως και στα σχόλια των προηγούμενων, ο Βαλέριος είναι καλός τεχίτης, γνωρίζει τη δουλειά του, προτείνει ιδέες, δέχεται και συζητάει ιδέες δικές σου χωρίς να παρεξηγείται και είναι αρκετά προσεκτικόις, σοβαρός και συνεσταλμένος.

Για: Βαλέριος Κόλτσα / Ελαιοχρωματισμοί