Χρώμα για ταβάνι μπάνιου - Ιδανικοί συνδυασμοί & Τι να προσέξεις!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να δώσεις ένα διαφορετικό ύφος στο μπάνιο σου; Η διακόσμηση και ειδικά η αλλαγή στο χρώμα του ταβανιού του μπάνιου είναι μία σκέψη που συνήθως περνάει απαρατήρητη. Για να σε βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, ιδέες που αφορούν το χρώμα για ταβάνι μπάνιου!

Χρώμα για ταβάνι μπάνιου; Τόλμησε το!

Εάν αφιερώσουμε χρόνο στη διακόσμηση του μπάνιου μας, μπορούμε να το μετατρέψουμε από ένα δωμάτιο χωρίς προσωπικότητα, σε όαση χαλάρωσης.

Ένα βασικό στοιχείο στην αλλαγή ύφους στο δωμάτιο, είναι το να επιλέξουμε χρώμα για ταβάνι μπάνιου.

Η συγκεκριμένη κίνηση αν και παράτολμη για πολλούς, εφόσον γίνει σωστά, μπορεί να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο μπάνιο σου.

Χρώμα για ταβάνι μπάνιου - Τι χρειάζεται να προσέξεις πριν το επιλέξεις;

1. Λάβε υπόψιν το μέγεθος του μπάνιου

Ο γενικός κανόνας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα δωμάτια, είναι ότι όταν έχουμε μικρούς χώρους, δεν επιλέγουμε έντονα χρώματα για τοίχους και ταβάνι.

Τα έντονα χρώματα μικραίνουν το χώρο και δημιουργούν ένα χαμηλοτάβανο χώρο και μια ασφυκτική ατμόσφαιρα. Συνεπώς, το χρώμα για το ταβάνι μπάνιου συνιστάται σε πιο άνετα και φωτεινά μπάνια.

Εφόσον έχεις μικρό μπάνιο, διάβασε επίσης: 10 Ιδέες για να Μεταμορφώσεις το Μακρόστενο Μπάνιο σου!  

2. Δώσε βάση στο φωτισμό του μπάνιου

Επιλέγοντας χρώμα για ταβάνι μπάνιου, χρειάζεται να λάβεις υπόψη και το φωτισμό του χώρου.

Εφόσον το μπάνιο φωτίζεται φυσικά από κάποιο παράθυρο ή από σωστά επιλεγμένα φωτιστικά, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε το ιδανικό για εμάς, χρώμα για ταβάνι μπάνιου.

Σε πιο σκοτεινά μπάνια, δεν συνιστάται και πάλι η επιλογή κάποιου χρώματος για το ταβάνι ή τους τοίχους, καθώς κάτι τέτοιο θα σκοτεινιάσει περισσότερο το δωμάτιο.

3. Προσοχή στο χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο του σπιτιού που δε μας δίνει την ίδια ελευθερία για δημιουργικότητα. όπως το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι.

Όποια απόχρωση και να επιλέξεις σε ένα χρώμα για ταβάνι μπάνιου, φρόντισε να είναι σε ένα χαλαρωτικό τόνο και να ταιριάζει αρμονικά με τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια του μπάνιου σου.

Ποιες είναι ιδανικές επιλογές σε χρώμα για ταβάνι μπάνιου;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις κυριότερες επιλογές χρώματος για ταβάνι μπάνιου, ώστε να επιλέξεις το πιο ταιριαστό για το δικό σου μπάνιο:

Γήινες αποχρώσεις

Μπεζ, ανοιχτό καφέ και αποχρώσεις της άμμου είναι ιδανικές για ένα ταβάνι μπάνιου. Αυτά τα χρώματα στο ταβάνι, αναβαθμίζουν απευθείας το μπάνιο σου σε σπα.  Συνδύασε το ιδανικά με μερικά όμορφα γλαστράκια για ένα ακόμα πιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Πηγή: pinterest.com

Τιρκουάζ & Γαλάζιο

Το σιελ και το γαλάζιο, δίνουν μία θαλασσινή αύρα στο ταβάνι του μπάνιου σου, μετατρέποντάς το σε νησιώτικο εξοχικό.

χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Πηγή: pinterest.com

Μπλε

Μία πιο σκουρόχρωμη απόχρωση του μπλε, όπως στη φωτογραφία, δίνει μία αρχοντική ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου χωρίς να το βαραίνει.  Το μπλε χρώμα για ταβάνι μπάνιου, δημιουργεί ένα πιο στιλάτο μπάνιο που αποπνέει έναν αέρα εξωτερικού.

χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Πηγή: pinterest.com

Γκρι

Το γκρι χρώμα για ταβάνι μπάνιου, αποτελεί μία τολμηρή επιλογή που αν συνδυαστεί σωστά, δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο χώρο. Το συγκεκριμένο χρώμα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο προσθέτοντας λίγα φυτά στο μπάνιο σου! 

χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Πηγή: pinterest.com

Ροζ & Σομόν

Για πιο… ρομαντικά και γλυκά αποτελέσματα στην ανακαίνιση μπάνιου σου, μπορείς να επιλέξεις αποχρώσεις του ροζ ή του σομόν για το ταβάνι. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα αξεσουάρ, το μπάνιο σου θα μεταμορφωθεί ριζικά!

χρώμα για ταβάνι μπάνιου

Πηγή: Pinterest.com

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε με την επιλογή του κατάλληλου χρώματος για το ταβάνι του μπάνιου σου! Για επαγγελματικά αποτελέσματα στο βάψιμο του ταβανιού σου και τη διακόσμηση, μην ξεχάσεις να καταχωρήσεις την εργασία σου στην υπηρεσία μας!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα