5 τρόποι για να αποφύγεις διαρροές στο σπίτι σου!

Τα ρητά “ Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά” και “ προσέχω για να έχω”, σίγουρα δεν έχουν ειπωθεί τυχαία. Αν δεν έχεις αντιμετωπίσει ποτέ διαρροές στο σπίτι σου, είσαι πολύ τυχερός/-ή. Αν η ατυχία σου χτύπησε την πόρτα, τότε ξέρεις σίγουρα ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η πρόληψη.

To Douleutaras.gr συγκέντρωσε μια λίστα με όλα τα σημεία που πρέπει να ελέγξεις αν δεν θέλεις να έρθεις αντιμέτωπος με απρόοπτες βλάβες και διαρροές στο σπίτι! Μια μικρή επισκευή, πού και πού, μπορεί να είναι ο λόγος που δεν θα αδειάσει ο τραπεζικός σου λογαριασμός εξαιτίας ενός σπασμένου σωλήνα. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείς να αποφύγεις τον κίνδυνο, με ευκολία και σιγουριά!

Πώς θα αποφύγεις διαρροές στο σπίτι;

1. Να ελέγχεις τακτικά τη στέγη.

Ελέγχοντας τη στέγη του σπιτιού σου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα περιορίσεις σημαντικά τον κίνδυνο διαρροής από αυτή την πηγή. Ειδικά μετα από μια ισχυρή καταιγίδα ή πολύ δυνατούς ανέμους, είναι καλό να κοιτάς σε τι κατάσταση βρίσκεται η στέγη του σπιτιού σου. Αν έχουν καταστραφεί κεραμίδια, μην παραλείψεις να τα αντικαταστήσεις ή να τα επισκευάσεις.

2. Να καθαρίζεις τις υδρορροές.

Μία πολύ συνηθισμένη αιτία πλημμύρας είναι οι βουλωμένες υδρορροές. Χωρίς συχνή απόφραξη και καθαρισμό, οι υδρορροές του σπιτιού μπορούν πολύ εύκολα να βουλώσουν. Πετραδάκια, φύλλα που παρασέρνονται από τα νερά της βροχής και σκόνες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές διαρροές στο σπίτι σου. Ένα τακτικό καθάρισμα και λίγη προσοχή θα σε γλιτώσει από πολλά έξοδα σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

3. Δώσε προσοχή στα ηχητικά σημάδια.

Ένας εύκολος τρόπος για να προλάβεις διαρροές στο σπίτι είναι να δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες. Αν ακούς περίεργους θορύβους, ακόμη και όταν το μπάνιο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, θα πρέπει να το ελέγξεις. Ακόμη ένα σημάδι, που φανερώνει, ότι υπάρχει πρόβλημα, είναι το νερό που στάζει. Απόφυγε τη ρίψη αντικειμένων στο νιπτήρα και την τουαλέτα. Επίσης, έλεγξε τη πίεση του νερού. Αν είναι χαμηλή σε σύγκριση με το συνηθισμένο σου συνιστούμε να καλέσεις έναν έμπειρο υδραυλικό για να δώσει λύση στο πρόβλημα, προτού έρθεις αντιμέτωπος με διαρροές στο σπίτι σου.

4. Να ελέγχεις τα κουφώματα του σπιτιού.

Ένας ασφαλής τρόπος για να αποφύγεις διαρροές στο σπίτι είναι να ελέγχεις τακτικά τα κουφώματα. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της υγροποίησης ή αλλιώς του “ιδρώματος” των κουφωμάτων. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να έχει ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για το σπίτι αλλά και για την υγεία σου. Ζήτησε από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία να σου προτείνει την κατάλληλη λύση για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.

5. Μόνωσε τους σωλήνες στο σπίτι σου.

Παρότι η χώρα μας διακρίνεται για το ήπιο και εύκρατο κλίμα της, υπάρχουν χειμώνες που κάνει πραγματικά πολύ κρύο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν στο πάγωμα του νερού εντός των σωληνώσεων. Αυτό φυσικά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να εμφανιστούν διαρροές στο σπίτι. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η μόνωση των σωληνώσεων πριν έρθει ο χειμώνας και μαζί με αυτόν όλα τα αρνητικά του.

Όποιο πρόβλημα και αντιμετωπίζεις στο σπίτι σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς στους εξειδικευμένους επαγγελματίες μας για να σου δώσουν τη λύση που χρειάζεσαι! Ό,τι ψάχνεις για το σπίτι σου, σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα