Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την προστασία σπιτιού από πλημμύρα!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού, ενώ οι ειδήσεις κατακλύζονται με εικόνες πλημμυρισμένων δρόμων και σπιτιών από τις πρόσφατες καταιγίδες. Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να ετοιμάσουμε το σπίτι μας για τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες μας και μάθαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την προστασία σπιτιού από πλημμύρα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τις σωληνώσεις σου και το αποχετευτικό δίκτυο του σπιτιού σου, ώστε να αποφύγεις ζημιές από πλημμύρες ή διαρροές. Άμα δεν θες να βρίσκεσαι ανάμεσα στους άτυχους, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, διάβασε τις παρακάτω συμβουλές.

Tips για την προστασία σπιτιού από πλημμύρα!

Οικιακές σωληνώσεις

Είναι γνωστό ότι οι αποχέτευσεις του μπάνιου ή του νεροχύτη σου βουλώνουν πολύ εύκολα. Οι τρίχες, τα λίπη και άλλα σκουπίδια μπορούν να φράξουν τους σωλήνες σου και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Φρόντιζε να τις καθαρίζεις τακτικά, ώστε να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα μεγάλο έξοδο, που δεν υπολόγιζες. Η κεντρική αποχέτευση χρειάζεται συχνή φροντίδα από επαγγελματία υδραυλικό, ή θερμουδραυλικό. Να θυμάσαι ότι το κόστος πρόληψης είναι πάντα μικρότερο του κόστους επισκευής.

Υδρορροές και φρεάτια

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις και τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Αν η καταιγίδα που πλησιάζει βρεθεί αντιμέτωπη με μια βουλωμένη υδρορροή, τότε όπως καταλαβαίνεις το νερό δεν θα έχει που να διοχετευθεί. Ακόμη, βεβαιώσου ότι το φρεάτιο έξω από το σπίτι σου λειτουργεί κανονικά. Η μεγάλη συσσώρευση νερού στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει ζημιές, τόσο στην πολυκατοικία σου όσο και στο αμάξι σου. Η τακτική συντήρηση είναι η καλύτερη λύση.

Αποφράξεις Αποχετεύσεων - Βρες του Καλύτερους Επαγγελματίες στην Περιοχή σου!

Διαρροές

Ελέγχε τακτικά τις βρύσες και το καζανάκι σου για διαρροές και αντιμετωπίσε τες άμεσα. Το μέτρο αυτό δεν βοηθάει μόνο στην προστασία σπιτιού από πλημμύρα, αλλά θα σου εξασφαλίσει και πιο χαμηλούς λογαριασμούς. Είναι σημαντικό να βρεις την αιτία της διαρροής για και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη βάση του. Ένας σπασμένος σωλήνας μπορεί εύκολα να περάσει απαρατήρητος και να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Η σωστή μόνωση σωλήνων από έμπειρους επαγγελματίες θα σου εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα, σε βάθος χρόνου.

Μην περιμένεις να πάθεις για να μάθεις! Καθάρισε το αποχετευτικό σου δίκτυο και έλεγξε τις υδραυλικές σου εγκαταστάσεις. Μπες στο Douleutaras.gr, καταχώρησε την εργασία σου και θα σου βρούμε άμεσα τον επαγγελματία που χρειάζεσαι.

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα