Τι τραβάει την υγρασία; 4+1 Σπιτικά υλικά με διπλή χρήση!

Η απάντηση στην ερώτηση "τι τραβάει την υγρασία από ένα δωμάτιο;", είναι πιο απλή από ότι νομίζεις! Η υγρασία είναι μία μάστιγα κάθε οικιακού και επαγγελματικού χώρου που έχει “ηλικία” άνω των 10 ετών. Αν αγνοηθεί για καιρό, η αντιμετώπισή της είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται την εμπειρία και την τεχνογνωσία ειδικού τεχνίτη. Για να αποφύγεις αυτή τη στιγμή, χρειάζεται να λάβεις δράση με το που δεις υγρασία και μούχλα σε κάποιο χώρο του σπιτιού σου.

Τι τραβάει την υγρασία- Σπιτικά υλικά που όλοι έχουμε!

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την καταπολέμηση της υγρασίας είναι ο καλός εξαερισμός του χώρου σε καθημερινή βάση.  Επίσης η χρήση αφυγραντήρα αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία.
Διάβασε επίσης: 5+1 Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τη Σωστή Χρήση Αφυγραντήρα!
Εκτός από τον σωστό εξαερισμό σε ένα σπίτι, υπάρχουν και υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, έναντι της υγρασίας. Απλά σπιτικά υλικά, θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις την υγρασία από κάθε χώρο! Μάθε παρακάτω τι τραβάει την υγρασία αποτελεσματικά:

Αλάτι

Το αλάτι είναι ένα υλικό που έχει την ικανότητα να απορροφά την υγρασία όπου και αν βρίσκεται. Σε μία επιφάνεια κοντά στα σημεία που έχουν το πρόβλημα, τοποθετείς ένα σακουλάκι με 250 γραμμάρια αλάτι. Το αλάτι θα αρχίσει άμεσα να απορροφά την υγρασία από το χώρο, συμβάλλοντας στην άμεση αντιμετώπισή της. Μετά από λίγες μέρες η υγρασία θα έχει εξαφανιστεί εντελώς από το δωμάτιο!

τι τραβαει την υγρασια

Ρύζι

Το ίδιο χρηστικό είναι και το ρύζι.  Εκτός από το να συνοδεύει τα φαγητά μας, το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία, αλλά σε μικρότερο βαθμό από το αλάτι. Μπορείς να προσθέσεις ένα μπολ με ρύζι σε μικρούς χώρους με προβλήματα υγρασίας, όπως το εσωτερικό μίας ντουλάπας. Πες αντίο στα ρούχα με μυρωδιά μούχλας!

τι τραβαει την υγρασια

Κιμωλία

Ένα… ασυνήθιστο υλικό που όμως βοηθάει εξίσου στην αντιμετώπιση της υγρασίας στο εσωτερικό της ντουλάπας. Η κιμωλία χαρίζει φρεσκάδα στο χώρο που τοποθετείται και καταπολεμά τη συγκέντρωση υγρασίας. Πρόσθεσε μερικές κιμωλίες σε ένα πουγκί και τοποθέτησε το στο εσωτερικό της ντουλάπας! Τα ρούχα σου θα αναζωογονηθούν και η ατμόσφαιρα της ντουλάπας σου θα ανανεωθεί σημαντικά!

τι τραβαει την υγρασια

Extra tip: Τα αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και λεβάντας βοηθούν στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών, μέσα σε μία ντουλάπα με υγρασία.

Αλάτι, Ξύδι και Σόδα για τα σημεία με Μούχλα!

Το μείγμα με αλάτι, ξύδι και σόδα είναι γνωστό δραστικό καθαριστικό με πολλές χρήσεις. Το συγκεκριμένο μείγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις υγρασίας στο χώρο, που έχει εξελιχθεί σε μούχλα. Για να κάνεις το διάλυμα, προσθέτεις σε 500ml λευκό ξύδι, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Με ένα σφουγγάρι απλώνεις το μείγμα στα σημεία με μούχλα και το αφήνεις να δράσει για ένα τέταρτο. Έπειτα καθαρίζεις τα σημεία με νερό και σαπούνι. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η μούχλα.  Επιπλέον, μπορείς να κάνεις το μείγμα προληπτικά μία φορά ανά δίμηνο, ώστε να μην επανεμφανιστεί η μούχλα στα σημεία αυτά. τι τραβαει την υγρασια Extra tip: Εφόσον διαθέτεις τζάκι, προτείνεται να μην κουβαλάς επιπλέον ξύλα στο εσωτερικό του σπιτιού, καθώς η υγρασία που έχουν απορροφήσει από έξω, θα απελευθερωθεί στο χώρο.

Έμαθες τι τραβάει την υγρασία από ένα χώρο! Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, είμαστε και πάλι δίπλα σου! Καταχώρησε την εργασία σου και άφησε έναν έμπειρο υδραυλικό να εντοπίσει και να εξαφανίσει την υγρασία από το σπίτι σου!τι τραβάει την υγρασία

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα