Κάνε σωστή γενική καθαριότητα πριν τις διακοπές!

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η γενική καθαριότητα του σπιτιού είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς ακόμη και της καλύτερης νοικοκυράς! Αν θέλεις να φύγεις για διακοπές χαλαρή, ξέγνοιαστη και το σπίτι σου να μυρίζει λεβάντα όταν θα γυρίσεις, ήρθε η ώρα να πιάσεις τη δουλειά.

Υπάρχουν ορισμένα σημεία μέσα στο σπίτι, που, καλώς ή κακώς, είτε δεν έχουμε το χρόνο είτε δεν μας περνάει από το μυαλό ότι χρειάζονται καθάρισμα. Η γενική καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να μην γίνεται τόσο συχνά όσο το απλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα, αλλά αν γίνει σωστά, θα κάνει το χώρο σου να μοιάζει με καινούργιος. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι δεν πρέπει να ξεχάσεις να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές!

Ο επτάλογος της γενικής καθαριότητας του σπιτιού πριν τις διακοπές!

1. Άδειασε τα πλυντήρια

Αν έχεις βρώμικα πιάτα και ρούχα στα πλυντήρια φρόντισε να τα έχεις αδειάσει πριν φύγεις για διακοπές. Τοποθέτησε τα καθαρά πιάτα στη θέση τους και άπλωσε τα βρεγμένα ρούχα. Ακόμα καλύτερα, ξεκίνησε λίγο νωρίτερα τη γενική καθαριότητα για να έχουν στεγνώσει ώστε να προλάβεις να τα σιδερώσεις.

2. Kαθάρισε τα ντουλάπια και το πάτωμα της κουζίνας

Η κουζίνα είναι το πρώτο δωμάτιο μέσα στο σπίτι, που χρειάζεται εξονυχιστικό καθάρισμα πριν τις διακοπές. Προσπάθησε να κάνεις τα πατώματα και τα ντουλάπια να γυαλίζουν ώστε να μην βρεθείς αντιμέτωπη με απρόοπτους επισκέπτες όταν γυρίσεις.

3. Απολύμανε τα σφουγγαράκια της κουζίνας

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να απολυμάνεις τα πραγματικά θεοβρώμικα σφουγγαράκια της κουζίνας είναι να τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων και να τα αφήσεις για περίπου 2-3 λεπτά. Έτσι θα σκοτώσεις το 99% των μικροβίων.

4. Κάνε ένα ξεσκαρτάρισμα στο ψυγείο

Άδειασε το ψυγείο σου και καθάρισε τα ράφια με μπόλικο σαπούνι και νερό. Φρόντισε να πετάξεις ό,τι πρόκειται να χαλάσει, προτού φύγεις για διακοπές. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούν να σου τύχουν μετά τις διακοπές είναι να πρέπει να ασχοληθείς με μουχλιασμένα και σαπισμένα φαγητά.

5. Μετακίνησε τα ογκώδη έπιπλα

Μετακίνησε τα βαριά και ογκώδη έπιπλα, πάρε βαθιές ανάσες και ξεκίνησε το καθάρισμα. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις ό,τι κρύβεται κάτω από τους καναπέδες, τις βιβλιοθήκες και τα σύνθετα του σπιτιού σου! Γενική καθαριότητα χωρίς κόπο δυστυχώς δεν γίνεται εκτός φυσικά και αν αναθέσεις τη δύσκολη δουλειά σε μία από τις έμπειρες καθαρίστριες του Douleutaras.gr.

6. Άδειασε τα σκουπίδια

Αν δεν θέλεις να βρωμίσει ο τόπος, φρόντισε να αδειάσεις όλα τα σκουπίδια από τους κάδους του σπιτιού σου και να απολυμάνεις κάθε έναν από αυτούς. Ειδικά για τα σκουπίδια του μπάνιου αυτή η εργασία είναι απολύτως απαραίτητη!

7. Καθάρισε τον απορροφητήρα

Όσο και αν το αποφεύγουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο απορροφητήρας έχει φίλτρα και αυτά τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται. Η γενική καθαριότητα του σπιτιού σου πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει το πλύσιμο των φίλτρων, τα οποία αν δεν έχεις καθαρίσει πρόσφατα πρέπει να είναι πραγματικά πολύ βρώμικα.

Καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαίρι, που αναζητάς με προσμονή μικρές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης, η τελευταία έγνοια που θα ήθελες να έχεις, είναι το πώς θα καθαρίσεις το σπίτι! Για αυτό σου προτείνουμε να αδράξεις τον πολύτιμο χρόνο κάνοντας ό,τι αγαπάς και να αφήσεις τον οικιακό καθαρισμό στις έμπειρες οικιακές βοηθούς του Douleutaras Cleaning!

Το Douleutaras.gr σου στέλνει τις καλύτερες ευχές του για τις ομορφότερες διακοπές!

γενική καθαριότητα

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα