Έτσι θα καθαρίσετε την flat screen TV σας!

Σας προκαλούμε. Πλησιάστε τώρα την τηλεόρασή σας που είναι κλειστή και παρατηρήστε την οθόνη. Ναι, αυτό το άτιμο πράγμα που λέγεται σκόνη πηγαίνει παντού και έχει μία τάση να καλύπτει τα πάντα.

Οι plasma και LCD flat screen τηλεοράσεις έχουν συνήθως μπόλικες ίντσες και όσο μεγαλύτερες είναι τόσο περισσότερο χώρο βρίσκει η σκόνη για να απλωθεί. Γι’ αυτό πρέπει να τους ρίχνουμε μία ματιά συχνά και να τις καθαρίζουμε.

Είναι ωστόσο ευαίσθητες κατασκευές και το υγρό για τα τζάμια και το ρολό χαρτί μπορεί να ήταν μια χαρά λύση για τις παλιές τηλεοράσεις (όσοι τέλος πάντων τις έχουν προλάβει), εδώ όμως μπορούν να κάνουν ζημιά στο ειδικό πλαστικό της οθόνης. Πολλοί χρησιμοποιούν μέχρι και παλιά ρούχα! Αποκλείονται και αυτά!

Πώς γίνεται αποτελεσματικά ο καθαρισμός flat screen TV;

Για να γίνει το καθάρισμα πιο εύκολο και πιο σωστό αυτό που χρειάζεστε είναι ένα καλό microfiber ύφασμα (φτιαγμένο από πολύ λεπτές πολυεστερικές ίνες). Αφού κλείστε την τηλεόραση για να βλέπετε καλύτερα την σκόνη, περάστε πολλές φορές το ύφασμα από την οθόνη, χωρίς να πιέζετε υπερβολικά. Πιο εύκολα θα την αφαιρέσετε περνώντας το ύφασμα από πάνω της παρά βάζοντας πολύ δύναμη.

Είναι πολύ πιθανό να δείτε αρκετούς λεκέδες που δεν θέλουν να φύγουν. Τώρα θα περάσετε στο επόμενο βήμα που και θα καθαρίσει την επιφάνεια και θα της δώσει επιπλέον γυαλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μείγμα από λευκό ξύδι και νερό, ενώνοντας ίσες ποσότητες. Βουτήξτε το ύφασμα στο μείγμα και περάστε το επάνω από την οθόνη. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο στεγνό microfiber ύφασμα για να στεγνώσετε την οθόνη έτσι ώστε να μη μείνουν στίγματα. Προσοχή! Μην ρίξτε ή ψεκάστε απευθείας το μείγμα στην οθόνη αφού αυτό μπορεί να την καταστρέψει! Με το ίδιο μείγμα μπορείτε να καθαρίσετε και το πλαίσιο της τηλεόρασης.

Εάν τώρα θέλετε να χρησιμοποίησετε τα καθαριστικά που υπάρχουν στην αγορά θα πρέπει να προσέξετε να μην περιέχουν αμμωνία, ασετόν, αιθανόλη και αιθυλοχλωρίδιο γιατί αυτά τα χημικά μπορούν να καταστρέψουν την οθόνη εάν το παρακάνετε με το καθάρισμα.

Πηγή: Cool Home

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα