Κιτρινίλα στη Λεκάνη; 5 λύσεις για να την εξαφανίσεις!

Κιτρινίλα λεκάνη

Το μπάνιο, μαζί με την κουζίνα, είναι οι δύο χώροι του σπιτιού που απαιτούν την περισσότερη φροντίδα, από άποψη καθαριότητας. Η υγιεινή τους είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων. Τι γίνεται, όμως, όταν παρατηρήσεις σημάδια από κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας;

Η κιτρινίλα στη λεκάνη είναι πιθανό να σημαίνει ότι έχει συσσωρευτεί πουρί στη λεκάνη της τουαλέτας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πουρί της τουαλέτας είναι κάτι που μπορείς εύκολα να καταπολεμήσεις, χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Είσαι έτοιμος/ -η να μάθεις πώς θα εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη και θα κάνεις το μπάνιο σου να μυρίζει καθαριότητα;

5 τρόποι για να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας!

#1 Μαγειρική σόδα & Λεμόνι

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό, αρκετά ήπιο προς τον άνθρωπο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καθαρίζει, γυαλίζει και εξαφανίζει άσχημες οσμές. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους το καθάρισμα μπάνιου με σόδα θεωρείται πολύ καλή και οικονομική λύση για να μοιάζουν οι επιφάνειες σαν καινούριες. Πώς θα καθαρίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας με σόδα; Η διαδικασία είναι απλή.

  • Για αρχή, πασπάλισε ένα στρώμα σόδας πάνω στα τοιχώματα της λεκάνης.

  • Άφησε τη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα.

  • Το επόμενο πρωί τρίψε καλά τη λεκάνη με μια βούρτσα/ σκουπάκι που χρησιμοποιείς μόνο για την τουαλέτα.

Αν το αποτέλεσμα δε σε ικανοποιεί, δοκίμασε να φτιάξεις ένα μείγμα από φρέσκο λεμόνι και σόδα, το οποίο θα αφήσεις να δράσει για άλλη μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, επανάλαβε το τρίψιμο και το πουρί θα εξαφανιστεί.

#2 Λευκό Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό, το οποίο βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Ήξερες, όμως, ότι είναι και ένα καλό καθαριστικό για τις επιφάνειες του σπιτιού; Πράγματι, το ξύδι, αν και είναι οξύ, θεωρείται ακίνδυνο για τον άνθρωπο και γι’ αυτό έχει μπει στην καθημερινότητα μας τόσο δυναμικά.

Πώς θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις την κιτρινίλα στη λεκάνη της τουαλέτας; Αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δε φαίνεται πολύ σοβαρό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από μόνο του.

Από την άλλη πλευρά, αν θεωρείς ότι η συσσώρευση της κιτρινίλας είναι πολύ μεγάλη, συνδύασε το ξύδι με λίγη μαγειρική σόδα. Φτιάξε ένα μείγμα με μπόλικο ξύδι και λίγη σόδα και άπλωσε μια στρώση στη λεκάνη. Άφησε το να δράσει για μια νύχτα και μετά τρίψε καλά τα τοιχώματα με μια σκληρή βούρτσα για την τουαλέτα. Αν είναι ανάγκη, επανάλαβε τη διαδικασία και δεύτερη φορά.
πουρί στη λεκάνη

#3 Αναψυκτικό κόλα

Ο τρόπος αυτός δεν είναι τόσο οικολογικός, όσο οι παραπάνω. Ωστόσο, είναι αρκετά αποτελεσματικός. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι το αναψυκτικό σου μπορεί να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το σπίτι σου; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να εκπλαγείς, γιατί τα αναψυκτικά κόλα έχουν δοκιμαστεί ως προς τη χρήση τους σαν διαβρωτικά σε διάφορες περιπτώσεις. Μάλιστα, τα αποτελέσματα που έφεραν δεν ήταν ευκαταφρόνητα.

Αν αναζητείς μια άμεση και οικονομική λύση για την κιτρινίλα στη λεκάνη, μπορείς να το δοκιμάσεις. Απλώς άδειασε ένα κουτάκι με αναψυκτικό στη λεκάνη, φροντίζοντας να φτάσει σε όλα τα γύρω τοιχώματα.

Αν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, ανάμειξε το αναψυκτικό με λίγο λεμόνι ή σόδα. Άφησε το μείγμα σου να δράσει για μια νύχτα και έπειτα τρίψε τα τοιχώματα για να καθαρίσει η λεκάνη. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, μπορείς να επαναλάβεις, αν είναι ανάγκη.

#4 Χλωρίνη

Η χλωρίνη είναι ο πιο συνήθης σύμμαχός μας σε θέματα καθαριότητας. Έχει λευκαντικές, αλλά και απολυμαντικές ιδιότητες, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλά σημεία που έχουν ανάγκη για απολύμανση στο σπίτι. Η χλωρίνη είναι ένα ισχυρότατο καθαριστικό, που όμως είναι ακατάλληλο για καθάρισμα μαρμάρου, το οποίο μπορεί να διαβρώσει.

Ας δούμε πώς γίνεται ο καθαρισμός κιτρινίλας στη λεκάνη της τουαλέτας:

  • Για αρχή, θα πρέπει να φορέσεις γάντια κουζίνας και μια χάρτινη ιατρική μάσκα.

  • Δεν πρέπει να εισπνέεις τον αέρα στο μπάνιο, όταν καθαρίζεις.

  • Ρίξε αρκετή χλωρίνη γύρω γύρω στα τοιχώματα της λεκάνης

  • Μετά από λίγα λεπτά, τρίψε δυνατά με τη βούρτσα που έχεις για τον καθαρισμό της τουαλέτας.

  • Αν είναι ανάγκη, άφησε τη χλωρίνη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα, προτού τρίψεις. Έτσι, θα φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

#5 Υδροχλωρικό οξύ

Όπως η χλωρίνη, έτσι και το υδροχλωρικό οξύ είναι ένα πολύ ισχυρό καθαριστικό- διαβρωτικό. Θεωρείται πως βοηθά πραγματικά στις αποφράξεις σωληνώσεων, ακριβώς λόγω των διαβρωτικών του ικανοτήτων. Ωστόσο, η χρήση του είναι αρκετά επικίνδυνη, όπως και στην περίπτωση κάθε ισχυρού οξέος.

Μπορείς να καταλήξεις στη χρήση του, μόνο αν δοκιμάσεις πρώτα κάποια πιο ήπια συνταγή, η οποία δεν πέτυχε. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορέσεις γάντια και μάσκα, αλλά και να έχεις ανοιχτό το παράθυρο του μπάνιου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Οι αναθυμιάσεις από το υδροχλωρικό οξύ είναι βλαβερές για τον άνθρωπο, γι’ αυτό και πρέπει να λάβεις κάθε πιθανό μέτρο. Ο τρόπος καθαρισμού δε διαφέρει από τον προηγούμενο. Πρέπει να ρίξεις στα τοιχώματα της λεκάνης μια μικρή ποσότητα του οξέος και να το αφήσεις να δράσει. Μετά από 1- 2 ώρες, μπορείς να επιστρέψεις και να τρίψεις τα τοιχώματα με τη βούρτσα της τουαλέτας. Τέλος, πρέπει να ξεπλύνεις με άφθονο νερό.

Extra tip: Αναρωτιέσαι πώς καθαρίζει το πουρί στον πάτο της τουαλέτας; Δοκίμασε τις παραπάνω λύσεις και για το τρίψιμο χρησιμοποίησε μια βούρτσα με πιο μακρύ κοντάρι. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

Τώρα γνωρίζεις πώς να εξαφανίσεις την κιτρινίλα από το πουρί στη λεκάνη της τουαλέτας σου. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις, ποτέ μην ξεχνάς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Τα γάντια, η μάσκα και το ανοιχτό παράθυρο είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για να εξασφαλίσεις ότι δε θα πάθεις οτιδήποτε κακό. Αν το καθάρισμα του σπιτιού είναι αγγαρεία για σένα, εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Προγραμμάτισε τον καθαρισμό του Σπιτιού σου με μία αξιολογημένη οικιακή βοηθό της πλατφόρμας και κάνε το μπάνιο σου να λάμπει!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα