Ο Απόλυτος Οδηγός για την Οργάνωση Σπιτιού από την Αρχή σε 4 Απλά Βήματα!

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις σε καινούργιο σπίτι; Η οργάνωση του νέου σπιτιού σου είναι πολύ σημαντική στο νέο σου ξεκίνημα. Μία σωστή οργάνωση σπιτιού από την αρχή, θα σε βοηθήσει να απολαύσεις πιο γρήγορα το νέο σου σπίτι. Οργανώνοντας το σπίτι σου σωστά, θα βάλεις τα θεμέλια για τη δημιουργία του προσωπικού σου χώρου. Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργήσεις ένα άνετο και πλήρως λειτουργικό σπίτι από τις πρώτες μέρες, χωρίς κόπο και στερήσεις.

Η οργάνωση σπιτιού από την αρχή μπορεί να φαίνεται μία δύσκολη διαδικασία, αλλά δεν είναι. Πριν μπεις στο νέο σου σπίτι, θα πρέπει να κάνεις μία ολοκληρωμένη προετοιμασία. Μία λίστα θα σε βοηθήσει αρκετά στην προετοιμασία σου για το νέο σου σπίτι. Η δημιουργία της λίστα, απαιτεί αρκετή προσπάθεια και θα πρέπει να σκεφτείς όλους τους παράγοντες στην οργάνωση σπιτιού από την αρχή. Στη λίστα σου, θα πρέπει να συμπεριλάβεις όλα τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι, για κάθε χώρο του σπιτιού. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, για να δημιουργήσεις το σπίτι των ονείρων σου, χωρίς κόπο.

Ο απόλυτος οδηγός στην οργάνωση σπιτιού από την αρχή!

1. Σαλόνι 

Ξεκινώντας την οργάνωση σπιτιού από την αρχή θα πάρουμε τους χώρους έναν έναν με τη σειρά. Αρχίζουμε από το σαλόνι, καθώς είναι ένας χώρος, όπου θα τοποθετηθούν τα πιο μεγάλα έπιπλα. Συνεπώς, αν θες να αρχίσεις να αρχίσεις να βάζεις σε μία τάξη το σπίτι σου, σίγουρα το σαλόνι θα πρέπει να έχει προτεραιότητα. Πριν κάνεις οτιδήποτε συμβουλέψου τη λίστα με τα απαραίτητα που έχεις ετοιμάσει για αυτό το χώρο και στη συνέχεια συγκέντρωσέ τα.

Η διαρρύθμιση του σαλονιού σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση σπιτιού από την αρχή. Καθώς βρίσκεσαι σε νέο χώρο, τα έπιπλά σου μπορεί να χρειάζονται μία καινούργια κατάταξη, για να είναι λειτουργικός ο χώρος. Η καλύτερη λύση είναι να τα τοποθετήσεις σε μία αρχική θέση και να σκεφτείς αν αυτή η διάταξη θα σου επιτρέψει να κινείσαι άνετα στο χώρο και να τον χρησιμοποιείς χωρίς δυσκολία. Αν έχεις απορίες σχετικά με τη σωστή διαρρύθμιση που θα έχει το σαλόνι σου, μπορείς να συμβουλευτείς το άρθρο μας: Οδηγίες για τη Διαρρύθμιση ενός Λειτουργικού Σαλονιού!

2. Κουζίνα

Ο χώρος της κουζίνας απαιτεί αρκετή οργάνωση. Ειδικά αν έχεις να οργανώσεις μία μικρή κουζίνα, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο δύσκολα. Συμβουλέψου τη λίστα σου, όπου έχεις σημειώσει όλα τα απαραίτητα αντικείμενα που χρειάζεται ένα σωστό νοικοκυριό. Πιάτα, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, μαγειρικά σκεύη κλπ, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα σου και να φροντίσεις να τα προμηθευτείς άμεσα και πριν μπεις στο νέο σου σπίτι.

Σύμφωνα με τη λίστα και το διαθέσιμο χώρο, θα πρέπει να αρχίσεις να τοποθετείς αντίστοιχα και τα μαγειρικά σκεύη. Στην κουζίνα, υπάρχουν ειδικές θέσεις όπου μπαίνουν τα αντικείμενα. Για παράδειγμα, στο πρώτο συρτάρι τοποθετούνται συνήθως τα μαχαιροπίρουνα, ενώ τα πιάτα μπαίνουν σε ειδικές θήκες σε κάποιο από τα πάνω ντουλάπια. Τις κατσαρόλες προτίμησε να τις τοποθετήσεις στα κάτω ντουλάπια της κουζίνας, καθώς αποτελούν βαριά αντικείμενα. Περισσότερες συμβουλές οργάνωσης μπορείς να βρείς στο άρθρο μας: Οργάνωσε τα Ντουλάπια της Κουζίνας σου σε 3 Βήματα!

3. Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο, όπως ακριβώς και στο σαλόνι, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διάταξη των επίπλων στην οργάνωση σπιτιού από την αρχή. Βέβαια στο υπνοδωμάτιο τα πράγματα είναι συνήθως πολύ εύκολα, οπότε η διάταξη του κρεβατιού δεν θα σε απασχολήσει τόσο. Ωστόσο, κάτι που θα σε απασχολήσει αρκετά είναι η οργάνωση της ντουλάπας, που θέλοντας και μη, θα πρέπει να χωρέσεις όλα σου τα πράγματα.

Η οργάνωση της ντουλάπας αποτελεί για πολλούς μία δύσκολη δουλειά. Πολλές φορές, εξαιτίας των πολλών αντικειμένων που πρέπει να τοποθετηθούν, η ντουλάπα σταματάει να είναι λειτουργική. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε ανησυχεί. Στο άρθρο μας: Οργάνωση ντουλάπας: 5 τρόποι για να λύσεις αυτόν το γρίφο!, θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

4. Μπάνιο

Το μπάνιο αποτελεί ένα μέρος του σπιτιού που παραμελείται συχνά. Θα πρέπει να ξέρεις όμως, ότι απαιτεί την ίδια σημασία με όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Στη λίστα σου, εκτός από το καλαθάκι για τα σκουπίδια και απαραίτητα είδη που χρειάζεται ένα μπάνιο, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις τα μικροαντικείμενα, δοχείο για σαπούνι, μπατονέτες κλπ. Για τη σωστή οργάνωση των μικροαντικειμένων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μερικά γυάλινα βάζα, κάτι που αποτελεί τάση στο μπάνιο.

Στην οργάνωση σπιτιού από την αρχή, στο χώρο του μπάνιου θα πρέπει να εκμεταλλευτείς σωστά τις γωνίες. Τοποθέτησε μερικά ραφάκια και στόλισε τις πετσέτες και τις κρέμες σου. Για τη διακόσμηση του μπάνιου σου, μην ξεχάσεις να προσθέσεις ένα μικρό και όμορφο φυτό. Τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και να προσφέρουν ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον στο χώρο. Αν αναζητάς το καλύτερο φυτό για το μπάνιο σου, μπορείς να συμβουλευτείς το άρθρο μας: 10 Πανέμορφα Διακοσμητικά Φυτά για Σκοτεινό Μπάνιο!

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι ιδέες μας για την οργάνωση σπιτιού από την αρχή και να βρήκες το άρθρο μας βοηθητικό στο νέο σου ξεκίνημα. Αν αναζητάς μία έμπειρη μεταφορική εταιρεία, για να αναλάβει τη μετακόμησή σου, μπορείς να καταχωρήσεις την εργασία σου στο Douleutaras.gr. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα θα λάβεις τις καλύτερες προσφορές από τους έμπειρους επαγγελματίες του κλάδου!

μετακόμιση στο εξωτερικό

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα