6 πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν καθαρίζεις!

Γενικά η καθαριότητα του σπιτιού είναι πολύ σημαντική. Ειδικά αν μέσα σε αυτό κυκλοφορεί παιδί. Αν πάλι μένεις μόνη σου, μπορεί να μην είναι η πρώτη προτεραιότητα σου να καθαρίζεις συνεχώς τα δωμάτια, ωστόσο το προσέχεις όσο γίνεται περισσότερο. Είσαι σίγουρη γι’αυτό; Yπάρχουν μερικά σημεία που συνήθως ξεχνάς όταν καθαρίζεις.

Διότι υπάρχουν κάποια πράγματα στο σπίτι που δεν τα καθαρίζεις τόσο τακτικά. Για την ακρίβεια έχεις ξεχάσει από πότε έχεις να το κάνεις. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

Ποια σημεία δεν πρέπει να ξεχνάς όταν καθαρίζεις; 

1. Χαλάκι μπάνιου.

Το πατάς κάθε μέρα, κι όμως δεν έχεις φροντίσει να το καθαρίσεις το τελευταίο διάστημα. Μήπως σήμερα είναι μια καλή μέρα να το κάνεις;

2. Καναπές.

Μία φορά την εβδομάδα, βγάλε τις μαξιλάρες και πέρασε τον καναπέ με την ηλεκτρική σκούπα. Στο εσωτερικό μπορεί να βρεθεί τόση βρωμιά που δεν φαντάζεσαι.

3. Πιατοθήκη.

Όλα τα νερά που πέφτουν απ’τα ποτήρια, τις κατσαρόλες και τα πιάτα όταν στεγνώσουν μπορούν να αφήσουν βρωμιά. Γι’αυτό αν δεν την έχεις καθαρίσει ακόμα, ήρθε η ώρα να το κάνεις.

4. Το πάνω μέρος απ’τα ντουλάπια.

Είναι ψηλά και δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία, ωστόσο μία φορά το μήνα πρέπει να τα περνάς με ένα βρεγμένο πανί, διαφορετικά θα δημιουργηθεί στρώμα σκόνης.

5. Μπουρνούζι.

Κάθε βδομάδα θέλει καθαρισμό, για να το φοράς μετά από κάθε μπάνιο και να μυρίζει ωραία.

6. Τις πετσέτες μπάνιου.

Μπορεί να τις χρησιμοποιείς μετά από κάθε μπάνιο που είσαι καθαρή, ωστόσο από δύο μπάνια το πολύ θέλουν καθαρισμό. Και αυτό γιατί δημιουργούνται μικρόβια.

Πηγή: Cool Home

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα