Πώς θα διατηρήσεις το σπίτι καθαρό για περισσότερο καιρό;

Ένα από τα βασικά προβλήματα κάθε νοικοκυριού δεν είναι μόνο o καθαρισμός αλλά και η συντήρηση του σπιτιού. Το ζήτημα είναι το πώς θα διατηρήσεις το σπίτι καθαρό όταν συνεχώς κάτι λερώνεται και προκύπτουν καινούργιες δουλειές!

Λερωμένα ρούχα, βρώμικοι νιπτήρες, παρατημένα πάτια και λασπωμένα πατώματα είναι ο εχθρός κάθε νοικοκυράς. Οι έμπειρες καθαρίστριες της πλατφόρμας μας μοιράστηκαν μαζί μας τα μυστικά τους. Εμείς με τη σειρά μας σου τα παρουσιάζουμε για να σε βοηθήσουμε να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό για όσο περισσότερο γίνεται.

Τι πρέπει να φροντίσεις να κάνεις για να μοιάζει το σπίτι σου λες και μόλις έχει φύγει η καθαρίστρια;

5 έξυπνοι τρόποι για να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό!

1. Να τακτοποιείς τα πράγματα σου καθημερινά.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που το σπίτι μας δείχνει λες και έχει πέσει βόμβα είναι η ακαταστασία. Μέρα με τη μέρα μαζεύονται χαρτιά, πιάτα και λοιπά γνωστά-άγνωστα αντικείμενα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Αν φροντίζεις για το μάζεμα τους κάθε πρωί ή βράδυ τότε αμέσως ο καθαρισμός του σπιτιού θα γίνει πολύ ευκολότερος. Άμεσως θα δεις ότι θα διατηρήσεις το σπίτι καθαρό για πολύ περισσότερο καιρό απ΄ότι συνήθιζες.

2. Μην αφήνεις λερωμένα πιάτα στο νιπτήρα.

Καθαρίζεις το σπίτι σου τη μία μέρα και μετά από μερικές ώρες ο νιπτήρας είναι και πάλι ένα βουνό από πιάτα; Μην ανησυχείς, ανήκεις στην πλειονότητα των ανθρώπων. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να καθαρίσεις την κουζίνα σου. Δεν είναι κρίμα, όμως, να χάνεις τον πολύτιμο ελεύθερο σου χρόνο επειδή συσσωρεύτηκαν βρώμικα πιάτα και ποτήρια; M’ ένα μίνι καθάρισμα κάθε μέρα που θα σου πάρει το πολύ 10 λεπτά θα γλιτώσεις πολύτιμες ώρες καθαρίσματος.

3. Κάνε ένα μικρό ξεσκόνισμα “όπου βλέπει η πεθερά”.

Κανείς δεν έχει την απαίτηση να ξεσκονίζεις καθημερινά κάθε κρυφή γωνία του σπιτιού σου. Ένα γρήγορο ξεσκόνισμα, όμως, ανά 2-3 μέρες στα πιο “πολυσύχναστα” σημεία του σπιτιού θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το χώρο σου καθαρό για πολύ περισσότερο καιρό! Γλίτωσε πολύτιμο χρόνο από τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σου, φροντίζοντας να τον περιποιείσαι σε καθημερινή βάση και όχι μόνο στο τέλος της εβδομάδας.

4. Καθάριζε τακτικά τη λεκάνη και τον νιπτήρα του μπάνιου.

Ένα πέρασμα με καθαριστικό σπρέι στις επιφάνειες του μπάνιου, θα το κάνουν να αστράφτει χωρίς να χρειαστεί να κουραστείς ούτε για 10 λεπτά. Απλά θα περάσεις το σπρέι στη λεκάνη, τους νιπτήρες και το ντους και θα ρίξεις λίγο νερό για να το ξεπλύνεις. Έτσι το μπάνιο σου θα μοσχομυρίζει για ημέρες και εσύ θα διατηρήσεις το σπίτι καθαρό χωρίς να ξοδέψεις χρόνο και κόπο.

5. Στρώσε το κρεβάτι πριν φύγεις από το σπίτι.

Ένα στρωμένο κρεβάτι δημιουργεί πολύ καλή εντύπωση για το υπνοδωμάτιο. Μπορείς να κάνεις την όλη διαδικασία πολύ ευκολότερη, διατηρώντας το κρεβάτι σου απλό, λιτό και απέριττο. Μην το υπερφορτώνεις με πολλά μαξιλάρια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, ώστε να κάνεις τη διαδικασία του στρωσίματος πολύ πιο γρήγορη και εύκολη.

Αν νιώθεις κουρασμένος/-η και δεν έχεις τις αντοχές ή το χρόνο για να ασχολήθεις με τις δουλειές του σπιτιού, μην ανησυχείς! Το Douleutaras.gr λύνει τα προβλήματα σου, προτού προλάβεις να τα σκεφτείς. Οι έμπειρες καθαρίστριες της πλατφόρμας μας θα κάνουν το σπίτι σου να γυαλίζει ώσπου να πεις κύμινο!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα