6 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Χαρτί!

Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει. Τα καταστήματα σύντομα θα ξεκινήσουν να φορούν τα γιορτινά τους. Τι γίνεται, όμως, με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου; Μήπως βαρέθηκες τα παλιά σου στολίδια και θέλεις καινούργια για να ανανεωθεί ο χώρος σου; Μήπως θέλεις να δώσεις ένα μοναδικό στυλ φτιάχνοντας τα δικά σου διακοσμητικά; Ε, λοιπόν, εμείς θα σου δείξουμε πως να φτιάξεις εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί!

Είναι γνωστό ότι το χαρτί είναι ένα από τα πιο φθηνά υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τις δημιουργίες σου. Αυτό σημαίνει ότι φέτος δε θα χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα για πανάκριβα στολίδια. Οι κατασκευές που θα σου προτείνουμε είναι πρωτότυπες και πολύ εύκολες. Εάν έχεις παιδιά μπορείς να τις φτιάξεις μαζί τους. Εξάλλου τα παιδιά τρελαίνονται για κατασκευές! Ακόμα κι αν δεν έχεις, όμως, είναι πολύ όμορφο να δημιουργήσεις κάτι δικό σου για να διακοσμήσεις το σπίτι σου, αφιερώνοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου.

6 πανεύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί!

1. Άγιος Βασίλης ή χιονάνθρωπος;

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Pinterest

Μήπως σου τελείωσε το χαρτί υγείας; Μην πετάξεις το ρολό! Όσα πιο πολλά κρατήσεις, τόσο περισσότερα διακοσμητικά θα φτιάξεις. Διάλεξε μεταξύ Άγιου Βασίλη και χιονάνθρωπου ή εναλλακτικά φτιάξε και τα δύο για ποικιλία. Μπορείς να τα τοποθετήσεις επάνω στο τραπέζι ή στο τζάκι σου ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια ως διακοσμητικά στοιχεία. Πέρα από το ρολό για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί θα χρειαστείς χρωματιστά χαρτόνια και διακοσμητικά στοιχεία όπως κουμπιά ή μάτια για τα χαρακτηριστικά. Μπορείς να βάψεις ή να “ντύσεις” το ρολό και στη συνέχεια να σχεδιάσεις στα χαρτόνια τα υπόλοιπα στοιχεία και να τα κολλήσεις. Για παράδειγμα, σε ένα κόκκινο χαρτόνι θα σχεδιάσεις ένα τρίγωνο για το σκούφο του Άγιου- Βασίλη και σε ένα άσπρο τα γένια του. Άφησε τη φαντασία σου να καλπάσει!

2. Τρισδιάστατη διακοσμητική χιονονιφάδα

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Pinterest

Όπως και να το κάνουμε τα τρισδιάστατα διακοσμητικά είναι πάντοτε πιο εντυπωσιακά. Για να δημιουργήσεις μία τρισδιάστατη χιονονιφάδα θα χρειαστείς μόνο ένα κομμάτι χαρτί, ακόμα και απλό Α4, ψαλίδι και κόλλα. Κόψε το χαρτί σε τετράγωνο και δίπλωσε το σε τρίγωνο δύο φορές. Στη συνέχεια κάνε 3 κοψιές παράλληλες με τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους έως τα ¾ του συνολικού μήκους. Ύστερα ξεδίπλωσέ το και κόλλησε ανά δύο τα κομμάτια ξεκινώντας από τα δύο μεσαία. Φρόντισε να ενώνεις μία από τη μία πλευρά και μία από την άλλη. Κάνε το ίδιο για άλλα 4 κομμάτια και τέλος ένωσέ τα μεταξύ τους. Μπορείς να την κρεμάσεις ως στολίδι στο δέντρο ή σε κάποιο πόμολο ή μπορείς να την τοποθετήσεις ακόμα και ως αστέρι στην κορυφή του δέντρου.

3. Κάρτες

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Από τις πιο απλές και κλασικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί είναι οι κάρτες. Το να στέλνεις ευχετήριες κάρτες σε αγαπημένους σου δεν είναι πλέον συχνό φαινόμενο, αφού έχουν αντικατασταθεί από μηνύματα στο κινητό και στα social media. Ωστόσο, είναι όμορφο να στέλνεις και να λαμβάνεις μία κάρτα χριστουγέννων. Η κατασκευή της μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και να τη διακοσμήσεις με ό,τι μπορείς να φανταστείς προσθέτοντας σχέδια που θα φτιάξεις σε χαρτόνι. Ακόμα κι αν δεν τις χαρίσεις μπορούν να στολίσουν υπέροχα μια γωνιά του σπιτιού σου.

4. Αστέρια για γιρλάντα

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Η γιρλάντα μπορεί να στολίσει το δέντρο σου, το τζάκι ή ακόμα και έναν κενό τοίχο του σπιτιού σου. Βρες ένα σχέδιο που σου αρέσει, είτε αστέρι είτε κάποιο άλλο, και ένα χοντρό χαρτόνι. Σχεδίασε και κόψε όσο πιο πολλά μπορείς. Στη συνέχεια κάνε τρύπες και πέρασε ένα σπάγκο ή εάν κορδόνι και η γιρλάντα σου είναι έτοιμη! Είναι μία από τις πιο απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί που μπορεί παράλληλα να εντυπωσιάσει, αλλά και να την κρατήσεις για όλο το χρόνο εάν σου αρέσει.

5. Αγγελάκια για το δέντρο σου

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Μήπως θέλεις νέα στολίδια για το δέντρο σου; Φτιάξε σε λίγα μόνο βήματα χειροποίητα κρεμαστά αγγελάκια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χαρτί ή χαρτόνι, χρυσόσκονη και κόλλα. Πάρε το χαρτί και ξεκίνα να το διπλώνεις μία από τη μία και μία από την άλλη σαν να θες να φτιάξεις μια βεντάλια. Αυτός θα είναι ο κορμός από το αγγελάκι σου. Κάνε το ίδιο σε δύο μικρότερα χαρτιά για να φτιάξεις τα φτερά του. Στη συνέχεια κόψε έναν κύκλο για κεφάλι και κόλλησε τα όλα μαζί. Τέλος πρόσθεσε χρυσόσκονη στα φτερά και το κάτω μέρος του “φορέματος” και πέρασε ένα σχοινί για να το κρεμάσεις. Τέτοιες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί μπορεί να κάνει πολύ εύκολα ακόμα κι ένα παιδί!

6. Διακοσμητικά δεντράκια

χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί

Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι κι αυτή τρισδιάστατη. Εσύ θα χρειαστείς κυρίως πράσινο χαρτόνι, πάνω στο οποίο θα σχηματίσεις πολλά μισά δέντρα και μετά θα τα κόψεις. Για το κάθε διακοσμητικό δέντρο θα χρειαστείς περίπου 5-6  μισά δέντρα. Θα κολλήσεις την άκρη τους και θα είναι έτοιμα! Μπορείς να φτιάξεις σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και να τα τοποθετήσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια ως διακοσμητικά.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετή έμπνευση για να φτιάξεις μόνος σου χριστουγεννιάτικες κατασκευές με χαρτί. Εσύ ασχολήσου με τη γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού σου και τις ετοιμασίες του τραπεζιού και άφησε τις υπόλοιπες εργασίες του σπιτιού σε εμάς! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας για πάνω από 90 υπηρεσίες για το σπίτι και πάρε προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες που θα σε εξυπηρετήσουν άμεσα & οικονομικά!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα