10 βήματα για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο που όλοι θα ζηλέψουν!

Τα Χριστούγεννα είναι, χωρίς αμφιβολία, η εποχή που δίνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή στο στολισμό του σπιτιού. Τα ζωηρά χρώματα και τα φωτάκια έχουν τιμητική θέση στο σκηνικό και το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ο πρωταγωνιστής της διακόσμησης. Και φυσικά, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ο στολισμός είναι το παν, για να μπεις στο πνεύμα των γιορτών.

Όμως, σε τι στυλ να στολίσεις το δέντρο; Σε τι χρώματα; Πώς θα καταφέρεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις, χωρίς να το παρακάνεις; Ο ιδανικός στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι θέμα προσωπικής άποψης και το μόνο που χρειάζεσαι, είναι μερικές ιδέες για να πάρεις έμπνευση. Εμείς είμαστε εδώ για σένα, για να σου δώσουμε την έμπνευση που χρειάζεσαι!

Επιχείρηση χριστουγεννιάτικο δέντρο: Στολισμός σε 10 βήματα!

#1 Επίλεξε τη σωστή θέση

Σίγουρα, χρειάζεσαι ένα σημείο κοντά σε πρίζα, για να ανάψεις τα φωτάκια. Μια πάντα αγαπημένη θέση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι στο σαλόνι. Εφόσον πρόκειται για έναν τόσο κεντρικό χώρο του σπιτιού, όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια, η επιλογή αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη. Μπορείς να τοποθετήσεις το δέντρο μπροστά σε παράθυρο, για να φαίνεται και έξω από το σπίτι. Από την άλλη πλευρά, μπορείς και να το τοποθετήσεις πιο κεντρικά, ανάμεσα στα έπιπλα σαλονιού σου, για να έχει ηγετική θέση στο χώρο. Πάντα να λαμβάνεις υπόψη τη διαμόρφωση του δικού σου σαλονιού!

χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμός

#2 Βρες το δέντρο που ταιριάζει στο χώρο

Σίγουρα θα μπεις στον πειρασμό να επιλέξεις το μεγαλύτερο δέντρο που θα βρεις. Ωστόσο, ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου πρέπει να είναι κατάλληλος, ανάλογα με το χώρο που τοποθετείται. Αν το σαλόνι σου έχει ρουστίκ στυλ διακόσμησης, ένα αληθινό δέντρο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Αν ακολουθείς ένα πιο μίνιμαλ ύφος, σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα απλό δέντρο, σε φυσικό πράσινο ή λευκό χρώμα, από το κοντινό σου κατάστημα. Σε περίπτωση που το σαλόνι σου είναι μικρών διαστάσεων, δεν συστήνεται να προτιμήσεις ένα μεγάλο δέντρο, γιατί θα σε περιορίζει αρκετά.

#3 Κάνε συνδυασμούς χρωμάτων για τα στολίδια

Ένας πραγματικά εντυπωσιακός στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει να κάνει και με τα χρώματα που τον απαρτίζουν. Ιδανικά, θεωρείται ότι 2-3 χρώματα είναι αρκετά για τα στολίδια, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μη μοιάζει κιτς. Για παράδειγμα, σου προτείνουμε συνδυασμούς όπως: Λευκό & χρυσό, Χρυσό & μπλε, Κόκκινο & λευκό, Χρυσό & κόκκινο, Ασημί, χρυσό & μπλε. Φυσικά, το κόκκινο και το χρυσό είναι παραδοσιακά από τα πλέον γιορταστικά χρώματα. Ωστόσο, το μπλε και το λευκό αποτελούν σύγχρονες τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και προσφέρουν έναν πιο χαλαρωτικό τόνο.

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

#4 Αποφάσισε για το στυλ του δέντρου

Μίνιμαλ, παραδοσιακό, γεμάτο με χειροποίητες κατασκευές ή ίσως θεματικό; Επίλεξε ένα στυλ και ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει αμέσως πιο εύκολος. Το να φτιάχνεις τα δικά σου χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις για φέτος. Είναι ένας οικονομικός τρόπος να στολίσεις το δέντρο, αλλά και πολύ δημιουργικός. Μπορείς να συνεργαστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα για να κατασκευάσεις τα στολίδια και το αποτέλεσμα θα είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο, που όλοι οι καλεσμένοι σου θα θαυμάσουν!

#5 Ξεκίνα με τα φωτάκια

Πάντα να ξεκινάς το στολισμό με τα φωτάκια. Ξεκίνα από την κορυφή του δέντρου και κινήσου προς τα κάτω, έτσι ώστε να καταλήξεις στη σύνδεση στην πρίζα. Σου προτείνουμε να επιλέξεις χρώμα για φωτάκια, σύμφωνα με τα υπόλοιπα στολίδια του δέντρου. Δεν είναι απαραίτητο να βάλεις πολύχρωμα φωτάκια, ίσως κάτι μονόχρωμο να σου ταιριάζει περισσότερο φέτος.

χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμός

#6 Συνέχισε με τις γιρλάντες

Εκτός από τις παραδοσιακές γιρλάντες, μπορείς να επιλέξεις κορδέλες, σε πιο μίνιμαλ ύφος. Ειδικά αν θέλεις να αναδείξεις τα στολίδια του δέντρου, μια πιο διακριτική γιρλάντα θα σε βοηθήσει να τονίσεις την παρουσία τους. Όσο για το χρώμα, προτείνουμε κάτι διακριτικό, το οποίο απλά θα συμπληρώνει το στολισμό του δέντρου, χωρίς να τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω στη γιρλάντα.

#7 Ολοκλήρωσε με τις μπάλες

Οι μπάλες και τα στολίδια του δέντρου είναι πρωταγωνιστές στο στολισμό, οπότε αξίζει να είναι εντυπωσιακά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρεμάσεις στολίδια σε κάθε κλαδάκι του δέντρου. Κράτησέ το εντυπωσιακό, αλλά όχι παραφορτωμένο! Ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου, επίλεξε και μπάλες μικρού ή μεγάλου μεγέθους, σε 2-3 χρώματα ή αποχρώσεις του ίδιου χρώματος.

χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμός

#8 Πρόσεξε ιδιαίτερα την κορυφή

Όλοι προσέχουν το αστέρι στην κορυφή, έτσι δεν είναι; Αξίζει τον κόπο να δώσεις προσοχή στην επιλογή αστεριού ή κορυφής. Το στολίδι αυτό θα πρέπει να ξεχωρίζει, αλλά χωρίς να φαίνεται πολύ βαρύ σε σχέση με τα άλλα στολίδια. Το κλασικό χρυσό αστέρι εξακολουθεί να αποτελεί καλή ιδέα, οπότε μη φοβάσαι να το χρησιμοποιήσεις. Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι έτοιμος!

#9 Υιοθέτησε τολμηρά σχέδια στολιδιών

Εκτός από τις κλασικές χριστουγεννιάτικες μπάλες, μπορείς να βάλεις κι άλλα είδη στολιδιών. Μικρά έλκηθρα, λουλούδια, καμπάνες και άλλα πολλά μπορείς να βάλεις, για να κάνεις ξεχωριστό το δέντρο σου. Το πιο σημαντικό είναι, φυσικά, να βάλεις το προσωπικό σου στυλ και να χαρείς τη διαδικασία!

στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

#10 Φτιάξε και δικά σου στολίδια για ξεχωριστό αποτέλεσμα!

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αντί για τυπικές χριστουγεννιάτικες μπάλες του εμπορίου, μπορείς να φτιάξεις δικά σου στολίδια. Για παράδειγμα, μπορείς να κάνεις εύκολες κατασκευές από πηλό και να τις χρωματίσεις, για να φτιάξεις πρωτότυπα σχέδια. Υπάρχουν τόσες ιδέες, ώστε να είναι αδύνατο να μην βρεις κάτι που ταιριάζει πραγματικά με το στυλ σου.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσουμε, για να γίνει ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου στο σπίτι σου χωρίς άγχος. Βάλε να ακούγονται αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και στολίστε το δέντρο σας μαζί!

Αν χρειαστείς τεχνικό για οποιαδήποτε εργασία στο σπίτι την περίοδο των γιορτών, θα είμαστε δίπλα σου! Μπες στην πλατφόρμα μας, πες μας τι χρειάζεσαι 24/7 εντελώς δωρεάν και θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία στην περιοχή σου!

generic banner

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα