Πού οφείλονται οι βουλωμένες αποχετεύσεις;

Αν αντιμετωπίζεις συνεχώς προβλήματα με τις βουλωμένες αποχετεύσεις του σπιτιού σου, ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που προκαλούν αυτό το μαρτύριο και γιατί φέρεις και εσύ μερίδιο ευθύνης. Οι βουλωμένες αποχετεύσεις είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες, το οποίο, τις περισσότερες φορές, οφείλεται στην συχνότητα της χρήσης ή σε διάφορα αντικείμενα που φράζουν τις σωληνώσεις. Η απόφραξη των αποχετεύσεων είναι μια διαδικασία που απαιτεί σχολαστικότητα και υπευθυνότητα για να γίνει σωστά, αφού συνδέεται άμεσα με την υγιεινή του σπιτιού σου. Ας δούμε ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν σε βουλωμένες αποχετεύσεις και τι μπορείς να κάνεις εσύ σε κάθε περίπτωση.

1. Ρίζες δέντρων

Αν οι ρίζες των δέντρων στον κήπο του σπιτιού σου είναι πολύ μεγάλες, μπορούν να “εισβάλλουν” στους σωλήνες του αποχετευτικού δικτύου, είτε σπάζοντας τους είτε εμποδίζοντας την δίοδο στον αγωγό. Υπάρχουν χημικά στην αγορά που χρησιμοποιούνται πολλές φορές για αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να απομακρύνουν τις ρίζες. Τα ανωτέρω χημικά, όμως, είναι αφενός ιδιαίτερα βλαβερά για το περιβάλλον, ενώ αφετέρου η χρήση τους, πιθανότατα, θα “σκοτώσει” το φυτό. Μπορείς να αποφύγεις τέτοιου είδους προβλήματα, φροντίζοντας να διατηρείται πάντα απόσταση μεταξύ των δέντρων και των σωληνώσεων της αποχέτευσης. Αν το δέντρο προυπήρχε, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να εμπιστευτείς έναν ειδικό ώστε να σε συμβουλεύσει για το πώς θα αποφύγεις μια μεγάλη ζημιά στο μέλλον.

2. Ακατάλληλα απόβλητα

Δεν είχε σακούλα ο κάδος απορριμάτων και επειδή βαρέθηκες, αποφάσισες να πετάξεις το μωρομάντηλο, που μόλις χρησιμοποίησες, στη λεκάνη της τουαλέτας. Οι αποχετεύσεις είναι σχεδιασμένες κατά τέτοιου τρόπο ώστε να δέχονται τα ανθρώπινα απόβλητα και το χαρτί τουαλέτας, αν είναι σύγχρονες. Οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πετάμε μέσα στη λεκάνη ή τους νιπτήρες μας, είναι, δυστυχώς, λόγος για τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με βουλωμένες αποχετεύσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Εδώ η λύση δεν είναι άλλη από το να προσέχεις περισσότερο!

3. Ινώδη τρόφιμα

Η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τα είδη τροφίμων που μπορούν να περάσουν μέσα από τον σκουπιδοφάγο, στον νιπτήρα της κουζίνας, είναι ακόμη ένας λόγος που οδηγεί σε βουλωμένες αποχετεύσεις. Αφού πετάξεις τα υπολλείματα του φαγητού μέσα στον σκουπιδοφάγο, άσε το νερό να κυλήσει για ένα λεπτό, ώστε να βεβαιωθείς οτι πέρασαν από το σωλήνα αποστράγγισης. Γενικά, να απόφευγεις τη ρίψη ινωδών τροφίμων όπως είναι οι μπανανόφλουδες ή το σέλινο αν δεν θέλεις να έχεις πρόβλημα με βουλωμένες αποχετεύσεις!

4. Παλαιοί σωλήνες

Σε πολλά σπίτια οι παλαιοί σωλήνες, με τη πάροδο των χρόνων, χειροτερεύουν και διαβρώνονται. Η επισκευή των παλαιών σωλήνων είναι μια υπόθεση που προκαλεί ιδιαίτερη αναστάτωση στο σπίτι, ειδικά αν η πρόσβαση στην περιοχή του προβλήματος είναι δύσκολη. Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τις σωληνώσεις του αποχετευτικού σου δικτύου, καλό θα ήταν να συζητήσεις με έναν ειδικό για να σου προτείνει τις καλύτερες λύσεις, προσαρμόντας τες πάντοτε στις δικές σου ανάγκες. Η τακτική συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου του σπιτιού σου μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τη φθορά των αγωγών, ενώ παράλληλα βοηθά στην έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση πιθανών ζημιών. Τέλος, οι καθαρές αποχετεύσεις περιορίζουν τον κίνδυνο δημιουργίας εστιών μόλυνσης για τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και το φυσικό περιβάλλον!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα