Απολύμανση από τον κορονοϊό: 5+1 Συμβουλές για να προστατευτείς!

απολύμανση κορονοϊού

Ο κορονοϊός έχει εμφανιστεί από τον Δεκέμβριο του 2019 και ο τρόπος μετάδοσής του είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω σταγονιδίων από το βήχα, το φτέρνισμα και την εκπνοή. Τα κύρια συμπτώματά του είναι η ραγδαία οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην αναπνοή, βήχα και πυρετό. Η απολύμανση για κορονοϊό είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει ιδιαίτερη προσοχή στην ατομική υγιεινή, αλλά και την υγιεινή του χώρου σου. 

Οι 5 οδηγίες ατομικής υγιεινής στην απολύμανση για κορονοϊό

Οι κυριότερες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που χρειάζεται να εφαρμόσεις είναι οι εξής:

1. Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου

Ίσως ο "νούμερο ένα" και ο πιο απλός τρόπος για να εξαλείψεις μεγάλη μερίδα των μικροβίων με τα οποία έρχεσαι σε επαφή. Το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών στην απολύμανση για κορονοϊό, αφορά τα εξής:
- Μέσα στο σπίτι: Επιμελές πλύσιμο χεριών πριν το φαγητό και αφού χρησιμοποιήσεις το μπάνιο με καθαρό τρεχούμενο νερό και υγρό σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Καλό στέγνωμα των χεριών με καθαρές πετσέτες ή χειροπετσέτες μιας χρήσης, τις οποίες θα πετάξεις στους κάδους απορριμμάτων.
-Έξω από το σπίτι: Σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε σαπούνι και νερό, μία καλή λύση είναι η χρήση αντισηπτικού υγρού διαλύματος ή αντισηπτικών μαντηλιών. Και σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή του διαλύματος πρέπει να είναι λεπτομερής και να περιμένεις να στεγνώσει.

2. Απόφυγε την επαφή με το πρόσωπο

Η αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη ή στο στόμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

3. Απόφυγε τη στενή επαφή με άλλα άτομα

Καλό είναι να αποφεύγεται η κοντινή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ή άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

4. Προφυλάξου αν εμφανίζεις συμπτώματα

Σε περίπτωση που εκδηλωθούν κάποια από τα συμπτώματα της λοίμωξης τους αναπνευστικού, είναι απαραίτητο να μείνεις σπίτι και να απέχεις από την εργασία σου. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση και ο έλεγχος εξάπλωσης του ιού.  

5. Κάλυψε τη μύτη και το στόμα σου

Σε περίπτωση που θες να βήξεις ή να φτερνιστείς, κάλυψε τη μύτη και το στόμα σου με το μανίκι στο επίπεδο του αγκώνα. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χαρτομάντιλο, το οποίο χρειάζεται να πετάξεις άμεσα μετά τη χρήση του και να πλύνεις καλά τα χέρια σου.

- Tips για την καθημερινή προστασία του οργανισμού

  • Αέρισε πολύ καλά το σπίτι καθημερινά.
  • Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι.
  • Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου μόλις επιστρέψεις σπίτι.
  • Πίνε πολύ νερό και διάλεξε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Σε τι ωφελεί η επαγγελματική απολύμανση του σπιτιού;

Η απολύμανση από επαγγελματικό συνεργείο, είναι η διαδικασία με την οποία μπορείς να καθαρίσεις το σπίτι σου από μικρόβια, παθογόνους μικροοργανισμούς και τους ιούς που κυκλοφορούν. Δεν εξαλείφει εντελώς τους μικροοργανισμούς, όπως η αποστείρωση που γίνεται σε αίθουσες χειρουργείου. Ωστόσο, είναι αρκετή για να νιώθεις ασφαλής στον χώρο σου, ειδικά σε εποχές που κυκλοφορούν πολλές ιώσεις.

Η απολύμανση βοηθάει, επίσης, στη σωστή αντιμετώπιση της εξάπλωσης των μικροβίων. Τα μέσα και ο εξοπλισμός για την απολύμανση σπιτιού είναι πολλά και θα χρειαστεί ένα έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο. Οι επαγγελματίες θα σου προτείνουν αυτά που ταιριάζουν στον δικό σου χώρο. 

Στην πλατφόρμα μας θα βρεις εξειδικευμένα συνεργεία για απολύμανση σπιτιού και επαγγελματικού χώρου. Μπορούν να επισκεφθούν άμεσα τον χώρο σου και να φροντίσουν για την απολύμανσή του με ειδικά φάρμακα, που θα εξοντώσουν όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν εισβάλει μέχρι και τη στιγμή της απολύμανσης. Αν θέλεις να πάρεις προσφορά, ειδικά για τις ανάγκες σου, απλά συμπλήρωσε δωρεάν τη φόρμα μας και θα σου βρούμε τον κατάλληλο επαγγελματία άμεσα!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα