Μυγάκια στην κουζίνα; 7 φυσικοί τρόποι να τα εξοντώσεις!

Μυγάκια στην κουζίνα

Ίσως τα μυγάκια στην κουζίνα σου να έκαναν τώρα το ντεμπούτο τους. Ίσως πάλι να έχουν ριζώσει για τα καλά στον αγαπημένο σου χώρο. Όπως και να έχει, σε ενοχλούν και απαιτείς την εξαφάνισή τους! Πρόκειται για ένα πρόβλημα συνηθισμένο που έχει συμβεί ή συμβαίνει σε όλους μας. Οι αδίστακτοι αυτοί πολιορκητές ονομάζονται κοινώς και μύγες των φρούτων. Είναι εκείνα τα ενοχλητικά μυγάκια που στοιχειώνουν τα φρούτα σου, ώριμα και σάπια, λαχανικά, κάδους σκουπιδιών, κονσέρβες, βάζα, νεροχύτες και ξεχασμένα νερά.

Κατά τους ειδικούς, μια μόνο εβδομάδα αρκεί ώστε τα μικρά αυτά ζωύφια να εκκολαφθούν και συνεπώς, να πολλαπλασιαστούν. Ένα θηλυκό γεννάει περισσότερα από εκατό αυγά τη μέρα! Κι εσύ μένεις να αναρωτιέσαι το πώς πραγματικά ξεφύτρωσαν στην κουζίνα σου. Αν τυχόν, λοιπόν, τα δεις να τριγυρίζουν, καλό είναι να τα ξεφορτωθείς όσο το δυνατό γρηγορότερα. Δυστυχώς, πέρα από την αισθητική, βλάπτουν και την υγιεινή του χώρου σου.

Μήπως η κουζίνα σου κοντεύει να γίνει αποικία αυτών των μικρών κι ενοχλητικών πλασμάτων; Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις, προτού η κατάσταση χειροτερεύσει. Ήρθε η ώρα να βάλεις τέλος στη ζωή τους με 7 απλούς μα και φυσικούς τρόπους!

Μυγάκια στην κουζίνα, τέλος!

Θέλεις να πεις το οριστικό αντίο στους πολιορκητές της κουζίνας σου; Ρωτήσαμε τους έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας, αλλά και τις μαμάδες μας και σου παρουσιάζουμε πώς θα αφανίσεις τα μυγάκια απ’ την κουζίνα σου!

1. Κλείσε πόρτες & παράθυρα

[caption id="attachment_5289" align="aligncenter" width="463"]μυγάκια στην κουζίνα
Pinterest.com | Κλείσε πόρτες & παράθυρα[/caption]

Λένε πως «πρέπει να προσέχεις για να έχεις». Για να μην έχεις, λοιπόν, στην περίπτωσή μας παρέα αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες, φρόντισε να κλείνεις πόρτες και παράθυρα. Πιθανότατα εισέρχονται στο χώρο σου από κάποιο παράθυρο που έχει μείνει ανοιχτό ή πόρτα. Μπορεί ακόμη να τα μεταφέρεις κι εσύ ο ίδιος στην κουζίνα σου, υπό τη μορφή αυγών, παρέα με τα φρούτα της λαϊκής ή του σούπερ μάρκετ. Κράτα επομένως κλειστή κάθε πιθανή πύλη εισόδου τους στο χώρο σου. Παράλληλα, έλεγξε προσεκτικά για να βεβαιωθείς πως δεν κατάφεραν να περάσουν το κατώφλι της κουζίνας σου.

2. Κρύψε τα φρούτα σου

[caption id="attachment_5290" align="aligncenter" width="448"]μυγάκια στην κουζίνα
Pinterest.com | Κρύψε τα φρούτα σου[/caption]

Ένας άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα μυγάκια και τα μυρμήγκια στο σπίτι είναι να μην έχεις εκτεθειμένα τα φρούτα σου. Αν νιώθεις ότι τα φρούτα σου βρίσκονται σε απειλούμενη θέση, κράτησε τα κρυμμένα με όποιο τρόπο μπορείς να σκεφτείς. Το πιο απλό πράγμα που δύνασαι να κάνεις είναι να καλύψεις τη φρουτιέρα σου με μια πετσέτα. Μπορείς πιο αποτελεσματικά να αποθηκεύσεις τα φρούτα σου κάπου όπου δε θα είναι εύκολο να τα «μυρίσουν» τα εχθρικά μυγάκια.

3. Φτιάξε παγίδα από ξύδι
[caption id="attachment_5293" align="aligncenter" width="345"]
μυγάκια στην κουζίνα
Φτιάξε παγίδα από ξίδι[/caption]

Εάν επιθυμείς να έρθει το τέλος για τα μυγάκια στην κουζίνα, χρησιμοποίησε ως όπλο σου το παντοδύναμο ξύδι. Βάλε σε ένα μπουκαλάκι, πλαστικό κατά προτίμηση, και γεμάτο κατά ⅓ με νερό, 10-20% ξίδι. Αφού δημιουργήσεις το μείγμα σου, άνοιξε το καπάκι του και άφησέ το να δράσει! Το θαυματουργό αυτό φυσικό προϊόν θα λειτουργήσει ως παγίδα. Τα μυγάκια έλκονται από το ξύδι με αποτέλεσμα, να εισέρχονται στο μπουκάλι και να πνίγονται!

4. Φτιάξε παγίδα από κρασί

[caption id="attachment_5294" align="aligncenter" width="478"]μυγάκια στην κουζίνα
Φτιάξε παγίδα από κρασί[/caption]

Μπορείς τώρα να εξολοθρεύσεις τα μυγάκια εξίσου αποτελεσματικά έχοντας ως βοηθό σου το κρασί. Ακολούθησε την πάνω συμβουλή και γέμισε αυτή τη φορά μόνο με κόκκινο κρασί το μπουκάλι σου. Μπορείς ακόμη να βάλεις κρασί σε ένα μπολ και να το καλύψεις με μια διάφανη μεμβράνη για τα τρόφιμα. Τρύπησε τώρα τη μεμβράνη σου με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία. Τα μυγάκια θα μπουν από τις τρύπες στο μπολ σου και, μη μπορώντας να βγουν, θα πνιγούν στο κρασί.

5. Χρησιμοποίησε μηλόξυδο & υγρό πιάτων

[caption id="attachment_5297" align="aligncenter" width="536"]μυγάκια στην κουζίνα
Χρησιμοποίησε μηλόξυδο & υγρό πιάτων[/caption]

Η ακόλουθη λύση μας έχει ως στοιχεία της το μηλόξυδο και το υγρό για τα πιάτα. Βρες τώρα ένα άδειο γυάλινο δοχείο μαρμελάδας ή μελιού και γέμισέ το ως τη μέση με μηλόξυδο. Πρόσθεσε δύο σταγόνες καθαριστικού για τα πιάτα και ανακαίνισε καλά το μείγμα σου. Μένει να το αφήσεις ανοιχτό πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου και να περιμένεις. Μετά από κάμποση ώρα, θα διαπιστώσεις πως τα μυγάκια έχουν μπει στο βαζάκι κι επιπλέουν πνιγμένα πάνω στο υγρό!

6. Κράτησε τον πάγκο σου καθαρό

[caption id="attachment_5291" align="aligncenter" width="392"]
μυγάκια στην κουζίνα
Κράτησε τον πάγκο σου καθαρό[/caption]

Επειδή τα μυγάκια δε συχνάζουν μόνο σε ώριμα φρούτα, μη ξεχνάς να καθαρίζεις τον πάγκο της κουζίνας σου. Λατρεύουν τους χυμένος χυμούς, τα ψίχουλα, τις σταγόνες από μέλι και μαρμελάδα, τα ίχνη από κρασί ή μπύρα στα άδεια και αφημένα μπουκάλια. Κι επειδή αγαπούν κάθε είδους υπόλειμμα φαγητού ή ποτού, πρέπει να φροντίζεις να διατηρείς καθαρό και περιποιημένο τον πάγκο της κουζίνας. Απομάκρυνε κάθε ύποπτη ουσία η οποία μπορεί να προσκαλέσει τα μυγάκια για επίθεση στην κουζίνα σου!

7. Κράτησε τον νεροχύτη σου καθαρό

[caption id="attachment_5292" align="aligncenter" width="530"]μυγάκια στην κουζίνα
Κράτησε τον νεροχύτη σου καθαρό[/caption]

Ένας καθαρός νεροχύτης συνιστά τόπο αφιλόξενο για τους μικρούς αυτούς εξερευνητές. Οφείλεις, λοιπόν, να τον καθαρίζεις σε καθημερινή βάση, απομακρύνοντας και το παραμικρό ψίχουλο ή υπόλειμμα που θα τραβήξει την προσοχή τους. Μην αρκείσαι στο νερό! Χρησιμοποίησε μπόλικη σαπουνάδα και κάνε το καθάρισμα σου πιο αποτελεσματικό. Γιατί να αφήνεις τα πιάτα σου για αργότερα, αφού μπορείς να τα πλύνεις τώρα; Κράτησε και το νεροχύτη σου καθαρό, και τα μυγάκια μακριά, αλλά και την κουζίνα σου σε τάξη!

Tip:

Καθώς η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, μην αμελείς οτιδήποτε τη χαρακτηρίζει! Τα μυγάκια δεν κάνουν πάρτι μόνο στα ώριμα φρούτα, όπως στις ώριμες μπανάνες και στα μεστωμένα πεπόνια της φρουτιέρας σου. Λατρεύουν και οποιοδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως σκουπίδι για εσένα. Για εκείνα είναι παράδεισος! Μην ξεχνάς επομένως να φροντίζεις την κουζίνα σου, αν δε θες να έχεις μυγάκια! Διώξε κάθε τι φαγώσιμο ή πόσιμο μπορεί να τα τραβήξει κοντά της. Άδειαζε τον κάδο που έχεις κάτω ή δίπλα από το νεροχύτη σου, πριν φτάσει στο απροχώρητο. Μη ξεχνάς το συχνό ξεσκαρτάρισμα, αλλά και καθάρισμα, στο ψυγείο σου! Τέλος, τα ντουλάπια θέλουν κι εκείνα την προσοχή σου, αφού τα αφημένα μακαρόνια ή το αλεύρι είναι μια ακόμα αγάπη τους.

Μη ξεχνάς την καθαριότητα αλλά και τη φροντίδα των τροφίμων σου, αν δε θέλεις να εμφανιστούν και πάλι τα μυγάκια στην κουζίνα σου! Μήπως όμως αναζητάς μια πιο δραστική λύση για να αποχαιρετίσεις μια και καλή τα έντομα από τον χώρο σου; Πάρε προσφορά από ένα αξιολογημένο συνεργείο απεντόμωσης και βάλε τέλος στο πρόβλημά σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα