Παγίδες για Ποντίκια: Είναι απαραίτητες;

Οι παγίδες για ποντίκια είναι ένα διαχρονικό μέσο καταπολέμησης τρωκτικών. Είναι, όμως, το πιο αποτελεσματικό;

Παγίδες για Ποντίκια: Αποτελούν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης;

Αρχικά, τα τρωκτικά αποτελούν πάντα μία δυσάρεστη έκπληξη μέσα στο σπίτι, καθώς είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών και μπορούν να καταστρέψουν ηλεκτρολογικό και οικιακό εξοπλισμό μέσα στο χώρο. Με την πάροδο των ετών, τα μέσα αντιμετώπισης των τρωκτικών επικεντρώνονται περισσότερο προς την απομάκρυνσή τους και όχι προς την εξόντωση.

Παγίδες για Ποντίκια

Παρακάτω σου αναφέρουμε όλους τους τρόπους αντιμετώπισης έναντι σε μία εισβολή τρωκτικών, αλλά και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου, ώστε να αποφασίσεις την καταλληλότερη για το χώρο σου.

Παγίδες με Ηλεκτρισμό:

Αφορούν παγίδες που προξενούν ηλεκτροσόκ στα τρωκτικά που θα παγιδευτούν, σκοτώνοντάς τα ακαριαία. Δε χρησιμοποιούνται τόσο συχνά, λόγω του αυξημένου κόστους τους.

Παγίδες με Κόλλα:

Ίσως η πιο βάρβαρη μορφή εξόντωσης τρωκτικών μαζί με τη φάκα. Η κόλλα διατίθεται σε πλάκες ή σωληνάριο και με τη χρήση δολώματος προσελκύεις το τρωκτικό στην παγίδα. Από εκεί και πέρα το ποντίκι δεν μπορεί να ξεφύγει και πεθαίνει από αφυδάτωση και πείνα. Κύριο μειονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι μπορεί να παγιδεύσει οποιοδήποτε ζώο, καθιστώντας τη μέθοδο επικίνδυνη για κατοικίδια, αλλά και αναποτελεσματική.

Παγίδες με Μηχανισμό (Φάκα):

Η φάκα είναι στην ίδια κατηγορία καταπολέμησης τρωκτικών και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με τις παγίδες για ποντίκια με κόλλα. Το δόλωμα προσελκύει τα τρωκτικά τα οποία παγιδεύονται στο κλουβί ή τη φάκα. Ένα βασικό μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι μπορεί να πιάσει και άλλα μικρά ζώα. Επιπλέον, εφόσον παγιδευτεί το πρώτο τρωκτικό, τα υπόλοιπα μαθαίνουν να μην πλησιάζουν το συγκεκριμένο σημείο, οπότε η μέθοδος δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. παγίδες για ποντίκια

Δολωματικοί σταθμοί με δηλητήρια (Ποντικοφάρμακα):

Οι δολωματικοί σταθμοί μοιάζουν με φωλιές που στο εσωτερικό τους περιέχουν το αντίστοιχο δόλωμα- δηλητήριο. Το δηλητήριο έχει μελετηθεί ώστε να δρα μόνο σε τρωκτικά και δεν επηρεάζει την πλειοψηφία των κατοικιδίων και άλλων ζώων.  Στα τρωκτικά το συγκεκριμένο δηλητήριο δρα ως αντιπηκτικό του αίματος, εξολοθρεύοντας τα. Με την πάροδο των ετών, πολλά τρωκτικά έχουν εξελίξει την ανθεκτικότητά τους στα δηλητήρια. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα της μεθόδου. παγίδες για ποντίκια

Ξηρός πάγος:

Μία σχετικά καινούρια μέθοδος αντιμετώπισης είναι η χρήση ξηρού πάγου στο περιβάλλον που απαντώνται ποντίκια. Έχει ως στόχο τη δημιουργία τοξικής ατμόσφαιρας πλούσιας σε διοξείδιο του άνθρακα, που οδηγεί σε ασφυξία των τρωκτικών τα οποία βρίσκονται στην περιοχή. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποτελεσματικότητας μόνο αν έχεις εντοπίσει τη φωλιά των τρωκτικών, αλλιώς δεν είναι χρήσιμη.

Πώς μπορείς να αποφύγεις τις Παγίδες για Ποντίκια;

Οι παγίδες για ποντίκια είναι ένα μέσο αντιμετώπισης, αλλά μπορείς να τις αποφύγεις, εστιάζοντας στην απομάκρυνση και όχι στην εξολόθρευση των τρωκτικών.
  • Το πρώτο βήμα είναι η καλή μόνωση του σπιτιού, στα σημεία που είναι πιθανότερο να εισέλθουν τα τρωκτικά.  Ψάξε το σπίτι για τυχόν τρύπες, ρωγμές και ανοίγματα και προχώρησε άμεσα στο κλείσιμο αυτών.
  • Επίσης, τοποθέτησε σίτες στα λούκια και σε κάθε σημείο εισόδου - εξόδου από και προς το σπίτι.
  • Τέλος, σιγουρέψου ότι τα τρόφιμα είναι πάντα αεροστεγώς κλεισμένα στα δοχεία τους και ότι ο χώρος είναι καθαρός από ψίχουλα και υπολείμματα τροφών.

Χρησιμοποίησε φιλικούς τρόπους απομάκρυνσης τρωκτικών

Ένας από τους πιο μοντέρνους και φιλικούς τρόπους αντιμετώπισης είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπομπής υπερήχων που διώχνουν τα ποντίκια μακριά από το χώρο σου. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε μεγάλους χώρους που δεν περιέχουν ογκώδη αντικείμενα, τα οποία παρεμποδίζουν το σήμα. Επένδυσε σε μία τέτοια συσκευή και δε θα δεις ποντίκι στο χώρο σου! Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις φυσικά ή/ και σπιτικά συστατικά για την απώθηση των τρωκτικών: #1 Αιθέριο έλαιο μέντας Βάλε σε ένα βαμβάκι σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας και τοποθέτησέ το στα πιθανά σημεία εισόδου των τρωκτικών. Είναι σίγουρο ότι η μυρωδιά δε θα τα αφήσει να προχωρήσουν! #2 Μείγμα spray από πιπέρι καγιέν, λάδι και σκόρδο Βάλε σε ένα βαποριζατέρ 3/4 του φλιτζανιού λάδι και 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν και 1 σκελίδα σκόρδο και ανακίνησε το καλά. Άφησέ το για 4 ημέρες να κάτσει και έπειτα ψέκασε τους εκτεθειμένους χώρους. Το μείγμα είναι αρκετά αποτελεσματικό και για άλλους οργανισμούς όπως τα μυρμήγκια. #3 Κρεμμύδια & Ναφθαλίνη Οι μυρωδιές των συγκεκριμένων είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για τα ποντίκια και δρουν σαν απωθητικά σε όσους χώρους είναι πιθανό να κινούνται.
Διάβασε περισσότερους τρόπους εδώ: Πώς θα εξαφανίσεις τα ποντίκια από το σπίτι σου;
Έχεις δοκιμάσει όλους τους φυσικούς τρόπους πρόληψης και απομάκρυνσης,  αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο; Η επαγγελματική μυοκτονία είναι η πιο στοχευμένη και επαγγελματική μορφή αντιμετώπισης, εφόσον ο χώρος σας έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Πραγματοποιείται από εξειδικευμένα συνεργεία, χρησιμοποιώντας κατάλληλη μέθοδο για κάθε χώρο και περίσταση. Η επαγγελματική μυοκτονία προτιμάται και ως προληπτικό μέτρο σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και επαγγελματικούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία μυοκτονίας του Douleutaras.gr θα σε βοηθήσουν άμεσα! Καταχώρησε την εργασία σου και άφησε τους ειδικούς να αναλάβουν!

παγίδες για ποντίκια

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα