Σκουλήκια στο σπίτι; Μάθε πώς να απαλλαγείς οριστικά από την παρουσία τους!

Σκουλήκια στο σπίτι

Μια εισβολή ζωυφίων στο σπίτι δεν είναι ποτέ ευχάριστη υπόθεση. Είτε έχουν μπει κατσαρίδες, είτε μυρμήγκια, είτε σκουλήκια στο σπίτι, πρέπει να αναγνωρίσεις άμεσα το πρόβλημα και να δράσεις. Είναι αλήθεια, πως όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, τόσο πιο εύκολα θα ξεμπλέξεις. Αυτό συμβαίνει, γιατί πρέπει να προλάβεις την εξάπλωση τους νωρίς, πριν αναπαραχθούν. Μερικές φορές, υπάρχουν απλοί και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τα έντομα. Κάποιες άλλες φορές η απεντόμωση από επαγγελματίες είναι η μόνη λύση.

Σαν γενικός κανόνας, οι φυσικές λύσεις παύουν να φέρνουν αποτέλεσμα, όταν η εισβολή των ζωυφίων έχει μεγάλη ένταση. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερα τα σκουλήκια στο σπίτι, τόσο πιο μικρή η πιθανότητα να λειτουργήσουν οι φυσικές λύσεις. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μπουν στο σπίτι σου σκουλήκια, αλλά και διάφορα έντομα, αφού η θερμοκρασία τα ευνοεί περισσότερο. Υπάρχουν δύο ειδών σκουλήκια που μπορεί να εισβάλουν στο χώρο σου και το καθένα έρχεται για διαφορετικούς λόγους. Λοιπόν, γιατί μπαίνουν σκουλήκια στο σπίτι σου και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό;

Γιατί έχω σκουλήκια στο σπίτι & πώς να απαλλαγώ οριστικά;

Λευκά σκουλήκια

Τα λευκά σκουλήκια τείνουν να εμφανίζονται στην κουζίνα. Είναι πολύ μικρά σε μέγεθος και μοιάζουν με προνύμφες. Αργότερα, αν προλάβουν να αναπτυχθούν, μεταμορφώνονται στο σκόρο τροφίμων, ένα φτερωτό πλάσμα που μοιάζει με το σκόρο ρούχων. Το φτερωτό αυτό ζωύφιο είναι επικίνδυνο για τα τρόφιμα και όποιο τρόφιμο προσβάλλεται πρέπει να πετιέται.

Γιατί έχω λευκά σκουλήκια στο σπίτι;

Όμως, πώς εισέρχεται στην κουζίνα σου; Αν δεις τα συγκεκριμένα σκουλήκια στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι πως μεταφέρθηκαν μέσα σε κάποιο λαχανικό, ή φρούτο. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι απαραίτητα για τη διατροφή μας και δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το σπίτι. Ωστόσο, εύκολα συγκεντρώνουν λευκά σκουλήκια, λόγω της ευπάθειας τους. Τα σκουλήκια αυτά μπορούν, έπειτα, να βγουν από τις συσκευασίες των λαχανικών και να αρχίσουν να επισκέπτονται άλλα τρόφιμα.

Είναι πολύ πιθανό να τα προσελκύσει η μυρωδιά των μπαχαρικών, αν τύχει να αφήσεις κάποιο μπαχαρικό εκτεθειμένο στην κουζίνα. Κάπως έτσι εξαπλώνονται στην κουζίνα, αλλά ίσως και στο υπόλοιπο σπίτι. Φυσικά, ο λόγος που βρίσκονται εκεί είναι για να βρουν τροφή και όχι για να μας βλάψουν, αλλά δυστυχώς δε γίνεται να συμβιώσουμε στο ίδιο σπίτι, καθώς τα τρόφιμα μας πρέπει να προστατεύονται από το σκόρο τροφίμων.

Πώς να αντιμετωπίσω τα λευκά σκουλήκια;

Φάση 1:

Για να αντιμετωπίσεις τα λευκά σκουλήκια, ή σκόρο τροφίμων, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους απλούς κανόνες υγιεινής. Ευτυχώς, η εξολόθρευση τους τείνει να είναι πιο εύκολη από αυτή των μαύρων σκουληκιών. Το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις, είναι να βρεις από πού έρχονται τα σκουλήκια. Εξέτασε προσεκτικά τα λαχανικά και τα φρούτα και έπειτα όλα τα τρόφιμα του σπιτιού.

Είναι πολύ πιθανό να βρεις σκουλήκια και στο αλεύρι, ή τα μπαχαρικά, γι’ αυτό φρόντισε να τους δώσεις ιδιαίτερη σημασία. Αφού βεβαιωθείς ότι έχεις μαζέψει όλα τα επικίνδυνα τρόφιμα, πέταξε τα στα σκουπίδια. Πίστεψε μας, δε θέλεις να τα κρατήσεις στην κουζίνα σου. Στη συνέχεια, ψέκασε το χώρο με ένα κοινό εντομοαπωθητικό για να εξολοθρευτούν τυχόν σκουλήκια που παρέμειναν στην κουζίνα.

Φάση 2:

Λίγη ώρα μετά, αφού το εντομοαπωθητικό έχει εξασθενήσει κάπως, είναι ώρα για απολύμανση και ριζικές αλλαγές. Θα χρειαστεί να καθαρίσεις με οινόπνευμα και χλωρίνη όλες τις επιφάνειες και τα ντουλάπια της κουζίνας σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από νέα εξάπλωση των σκόρων τροφίμων. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνεις αλλαγές και στις συσκευασίες όπου τοποθετείς τρόφιμα.

Οι χάρτινες και πλαστικές σακούλες δεν εμποδίζουν τα σκουλήκια από το να κυκλοφορούν ελεύθερα. Πιστεύουμε πως το καλύτερο για την ασφάλεια σου, είναι να βάλεις τα τρόφιμα σε γυάλινες, ή μεταλλικές συσκευασίες, ή συσκευασίες από σκληρό πλαστικό. Φυσικά, πρέπει πάντα να θυμάσαι να κλείνεις καλά τις συσκευασίες για να μην προσελκύονται τα ζωύφια από τις μυρωδιές. Έτσι, θα απαλλαγείς μια και καλή από τα ενοχλητικά λευκά σκουλήκια.

Διάβασε επίσης: Απεντόμωση σπιτιού: Πότε, πού και γιατί είναι αναγκαία;

Μαύρα σκουλήκια υγρασίας

Τα μαύρα σκουλήκια είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος, σε σχέση με το σκόρο τροφίμων, για τον οποίο συζητήσαμε προηγουμένως. Είναι διπλόποδα και αναφέρονται και ως “Millipedes”, διότι έχουν 1000 πόδια. Τα συγκεκριμένα σκουλήκια εμφανίζονται, κυρίως, σε περιοχές στην ύπαιθρο, όπου υπάρχουν αυλές με χώμα και δέντρα. Τρέφονται με οργανική ουσία σε αποσύνθεση, όπως πεσμένα φύλλα δέντρων.

Γιατί έχω μαύρα σκουλήκια στο σπίτι;

Τα μαύρα σκουλήκια, ή σκουλήκια υγρασίας, εμφανίζονται κυρίως σε εποχές με έντονες βροχωπτώσεις. Έτσι, το φθινόπωρο είναι η βασική εποχή, οπότε μεταναστεύουν και κινούνται προς περιοχές όπου μπορούν να προστατευθούν από την κακοκαιρία. Το φυσικό τους περιβάλλον είναι το χώμα, αλλά πολλές φορές εγκαταλείπουν το χώρο όπου ζούσαν για την ασφάλεια τους από έντονα καιρικά φαινόμενα. Λοιπόν, πώς τα μαύρα σκουλήκια στο σπίτι έρχονται στο εσωτερικό; Φυσιολογικά, τα σκουλήκια υγρασίας σκαρφαλώνουν σε τοίχους, κινούμενα προς τις αυλές και τα μπαλκόνια των σπιτιών.

Έτσι, από μια μικρή χαραμάδα στα κουφώματα, στο πάτωμα, ή στον τοίχο, το σπίτι μπορεί να προσβληθεί από την εισβολή σκουληκιών. Φυσικά, το εσωτερικό του σπιτιού δεν είναι το φυσικό τους περιβάλλον, αλλά μόνο ένα προσωρινό καταφύγιο που έχουν βρει, ψάχνοντας για τροφή. Στη χώρα μας δεν υπάρχουν μαύρα σκουλήκια υγρασίας, τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία μας. Δε μολύνουν τα τρόφιμα μας, ούτε το σπίτι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορούμε να συγκατοικούμε μαζί τους.

Πώς να αντιμετωπίσω τα μαύρα σκουλήκια;

Φάση 1:

Για αρχή, μπορείς να δοκιμάσεις να εξολοθρεύσεις τα σκουλήκια στο σπίτι και να απολυμάνεις το χώρο σου. Αυτό θα λειτουργήσει, αν η εισβολή βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Πρώτα, πρέπει να ανακαλύψεις από πού μπήκαν τα σκουλήκια στο σπίτι σου. Το πρώτο μέρος όπου πρέπει να ψάξεις, είναι σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και γενικά ανοίγματα προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Αν βρεις μια μικρή διέξοδο, πρέπει να την ασφαλίσεις καλά για να αποτρέψεις μελλοντική εισβολή. Έπειτα, πρέπει να πάρεις ένα ισχυρό εντομοαπωθητικό και να εξολοθρεύσεις όσα μαύρα σκουλήκια βλέπεις στο σπίτι σου. Τέλος, πρέπει να πετάξεις έξω τα σκουλήκια και να απολυμάνεις το χώρο σου με χλωρίνη για σιγουριά. Όπως αναφέραμε, η λύση αυτή είναι πιο πιθανό να λειτουργήσει, αν έχουν εισβάλει μόνο ελάχιστα σκουλήκια στο σπίτι και τα έχεις πετύχει από νωρίς.

Φάση 2:

Αν υπάρχει μεγάλη εξάπλωση των σκουληκιών, η εξολόθρευση με εντομοαπωθητικό δύσκολα θα λύσει το πρόβλημα. Συνεπώς, περνάμε στη δεύτερη φάση, που είναι η επαγγελματική απεντόμωση του σπιτιού. Κάλεσε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο επαγγελματία για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και να εξουδετερώσει για σένα τα αποκρουστικά σκουλήκια υγρασίας. Έτσι, η λύση στο πρόβλημα είναι εγγυημένη και εσύ δε χρειάζεται να κουραστείς καθόλου. Σε κάθε εισβολή ζωυφίων στο σπίτι, αυτή είναι η πιο ασφαλής επιλογή, άλλωστε.

Θέλεις να βρεις το καλύτερο συνεργείο απεντόμωσης για να διώξεις οριστικά τα σκουλήκια στο σπίτι σου; Εμείς είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να σε απαλλάξουν οριστικά από κάθε είδους εισβολή ζωυφίων στο χώρο σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα