5 βήματα για να σκοτώσεις τους ψύλλους στο σπίτι!

Bήματα για να σκοτώσεις τους ψύλλους

Οι ψύλλοι, όπως και τα τσιμπούρια, είναι από τα πιο ενοχλητικά ζωύφια που μπορούν να εισβάλουν στο χώρο σου. Ειδικά αν έχεις κατοικίδια ζωάκια στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις τέτοιου είδους εισβολή. Έπειτα, πρέπει να βρεις τι σκοτώνει τους ψύλλους και τα τσιμπούρια, για να απαλλάξεις από αυτά το κατοικίδιο σου. Φυσικά, πρέπει να απολυμάνεις και το σπίτι σου και να φροντίσεις να μη σε τσιμπήσουν.

Υπάρχουν διάφορες φυσικές λύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις για να απαλλαγείς από τους ψύλλους στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι, πως θα λειτουργήσουν αν το πρόβλημα του σπιτιού σου δεν έχει μεγάλη έκταση. Αν οι ψύλλοι έχουν κάνει μαζική εισβολή και έχεις προνύμφες, αλλά και ενήλικους ψύλλους στο σπίτι, η επαγγελματική απεντόμωση ίσως είναι η καλύτερη σου επιλογή. Εμείς είμαστε εδώ, για να σου προτείνουμε κάποιες εύκολες και γρήγορες λύσεις για να διώξεις τους ψύλλους.

Τι σκοτώνει τους ψύλλους; 5 βήματα για να καθαρίσεις το σπίτι σου!

#1 Σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις, αν θέλεις να ξεφορτωθείς τους ψύλλους από το σπίτι, είναι να κάνεις ένα καλό σκούπισμα. Σκούπισε όλα τα πατώματα, τα στρώματα, τα χαλιά και τα σημεία κάτω από τα έπιπλα με την ηλεκτρική σκούπα. Η σκούπα θα ρουφήξει ένα μέρος των ψύλλων και μετά θα μπορείς να βγάλεις τη σακούλα και να την πετάξεις στα σκουπίδια.

τι σκοτώνει τους ψύλλους

Είναι πολύ σημαντικό, αφού τελειώσεις το σκούπισμα, να κλείσεις πολύ καλά τη σακούλα, έτσι ώστε να μη δραπετεύσουν ξανά οι ψύλλοι. Βγάλε τη σακούλα από το σπίτι και πέταξε τη στον κάδο απορριμάτων. Έτσι, θα απαλλαγείς από ένα μέρος των ενοχλητικών ζωυφίων. Στη συνέχεια, σφουγγάρισε το πάτωμα με καυτό νερό και χλωρίνη, ή λεμόνι και ξύδι.

#2 Πλύνε τα χαλιά και τα υφάσματα του σπιτιού

Οι ψύλλοι στο σπίτι είναι επικίνδυνοι εχθροί, που πηδούν ψηλά και μπορούν να φτάσουν πιο μακριά, απ’ όσο νομίζεις. Πολλές φορές, βρίσκουν καταφύγιο στα χαλιά, τα στρώματα και τα υφάσματα του σπιτιού. Από εκεί, βρίσκουν πρόσβαση στο να τσιμπήσουν τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζωάκια. Τι σκοτώνει τους ψύλλους που μαζεύονται στα χαλιά; Μια πρώτη λύση είναι, να ρίξεις χοντρό αλάτι, ή βορικό οξύ (βόρακα) σε όλη την επιφάνεια των χαλιών.

τι σκοτώνει τους ψύλλους

Άφησε το να δράσει για λίγες ώρες και μετά πλύνε τα χαλιά με ζεστό νερό και σαπούνι. Αν υπάρχουν μικρά παιδιά και ζωάκια στο σπίτι, μη χρησιμοποιείς βόρακα, γιατί δεν πρέπει να τον καταπιούν. Προτίμησε το χοντρό αλάτι, που είναι πιο ασφαλές. Όσο για τα υπόλοιπα υφάσματα του σπιτιού, πλύνε τα στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία. Οπωσδήποτε, καθάρισε και το κρεβάτι του κατοικιδίου σου με πολλή προσοχή.

#3 Ψέκασε το κατοικίδιο σου με ειδικό σπρέι

Αν έχεις κατοικίδιο ζωάκι στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να απολυμάνεις το τρίχωμα του, για να καταπολεμήσεις τους ψύλλους. Υπάρχουν διάφορα σπρέι και ταμπλέτες για κτηνιατρική χρήση που μπορείς να προμηθευτείς. Συμβουλεύσου τον κτηνίατρο για να βρεις τι σκοτώνει τους ψύλλους αποτελεσματικά και μαζικά. Να θυμάσαι, πως είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσεις το κατοικίδιο και το σπίτι σου την ίδια μέρα. Αν κάνεις μπάνιο το ζωάκι σου με σαπούνι κατά των ψύλλων, ή το ψεκάσεις με σπρέι, μπορεί και πάλι να πιάσει ψύλλους, αν είναι ζωντανοί στο σπίτι.

τι σκοτώνει τους ψύλλους

Ομοίως, αν καθαρίσεις το σπίτι σου, αλλά όχι και το ζωάκι, είναι πιθανό το σπίτι να μαζέψει ξανά ψύλλους. Πολλά σπρέι κτηνιατρικής χρήσης είναι κατάλληλα και για τον ψεκασμό του σπιτιού. Λοιπόν, σου προτείνουμε, για την καταπολέμηση των ψύλλων, να ψεκάσεις και τα σημεία του σπιτιού που μοιάζουν να έχουν μολυνθεί. Για παράδειγμα, τα χαλιά, οι καναπέδες και ο χώρος κάτω από τα έπιπλα είναι πιθανές εστίες.

#4 Φτιάξε παγίδα με νερό και σαπούνι

Το σαπούνι για τα πιάτα θεωρείται, ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να ξεφορτωθείς τους ψύλλους στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να παγιδεύσουν τα ενοχλητικά ζωύφια, φτιάχνοντας μια απλή παγίδα από νερό, σαπούνι και μια λάμπα γραφείου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάζεις ένα δοχείο με νερό και σαπούνι πιάτων στο πάτωμα. Δε χρειάζεται να είναι ζεστό το νερό, το απλό νερό βρύσης αρκεί.

τι σκοτώνει τους ψύλλους

Πάνω από το δοχείο, βάζεις να φωτίζει το νερό μια λάμπα γραφείου, ή άλλη λάμπα που στέκεται στο πάτωμα. Αφήνεις την παγίδα εκεί για μια ολόκληρη νύχτα και το πρωί πας να διαπιστώσεις τι έχει μαζέψει. Θα βρεις, πως έχει σκοτώσει αρκετούς ψύλλους, οι οποίοι πήδηξαν στο νερό. Ωστόσο, αυτή η παγίδα δεν αντικαθιστά τον ψεκασμό του σπιτιού. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο συμπληρωματικά, ως προς το τι σκοτώνει τους ψύλλους στο σπίτι.

#5 Φρόντισε τον κήπο σου

Κάποιες φορές, το πρόβλημα δεν ξεκινά από τα κατοικίδια ζώα, αλλά από τον κήπο. Μπορεί να δεχτείς εισβολή ψύλλων, λόγω των φυτών στον κήπο σου, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Άλλωστε, το χειμώνα οι ψύλλοι πεθαίνουν, γιατί δεν αντέχουν το κρύο. Το τελευταίο βήμα για το τι σκοτώνει τους ψύλλους στο σπίτι, είναι να καθαρίσεις τον κήπο σου και να φυτέψεις τα κατάλληλα φυτά.

τι σκοτώνει τους ψύλλους

Αν θέλεις να διώξεις τους ψύλλους από το σπίτι, να έχεις πάντα κομμένα τα χόρτα στον κήπο και να προσέχεις, μη φυτρώνουν αγριόχορτα. Επίσης, το καλοκαίρι προσπάθησε να μη χρησιμοποιείς κοπριά για λίπασμα των φυτών, καθώς μπορεί να κουβαλάει ψύλλους. Τέλος, μπορείς να φυτέψεις βασιλικό, μέντα, ή μελισσόχορτο στο σπίτι σου. Τα φυτά αυτά είναι γνωστά για τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες και μπορούν να σε βοηθήσουν να απωθήσεις τους ψύλλους.

Απαλλάξου από τα Τσιμπούρια στο Σπίτι σου, Εύκολα & Γρήγορα!

Extra tip:

Όπως είδες, υπάρχουν αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα του τι σκοτώνει τους ψύλλους. Όμως, το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη, για να μην έρθουν ψύλλοι στο σπίτι. Κάνε συχνά μπάνιο το κατοικίδιο σου, καθάριζε το σπίτι με χλωρίνη, ή ξύδι και το πρόβλημα είναι λιγότερο πιθανό να προκύψει. Αν, όμως, δεχτείς εισβολή ψύλλων και τα παραπάνω βήματα δε σε βοηθήσουν, είναι ώρα να πάρεις επαγγελματική βοήθεια. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάς, πως η επαγγελματική απεντόμωση και απολύμανση το καλοκαίρι σε βοηθά να γλυτώσεις από κάθε απειλή!

Για την απεντόμωση ψύλλων στο σπίτι σου, απευθύνσου στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρα συνεργεία απεντόμωσης της πλατφόρμας μας, για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά ζωύφια, μια και καλή!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα