5 ιδέες για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού!

Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης μοντέρνων και δημιουργικών ιδεών για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού στο σπίτι σου, τότε είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Τα μοναδικά δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της πλατφόρμας μας, σε συνδυασμό με τη συνεχή επικοινωνία με συνεργαζόμενους εργολάβους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές & τεχνίτες της πλατφόρμας, μας επιτρέπουν να προβλέψουμε ποιες τάσεις θα επικρατήσουν στον τομέα της ανακαίνισης το τρέχον έτος.

Πριν προβείς σε έξοδα, αξίζει να ενημερωθείς για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη φετινή χρονιά και να αναζητήσεις ιδέες που θα μεταμορφώσουν το σαλόνι και ολόκληρο το σπίτι σου στον χώρο που πάντα ονειρευόσουν!

1. Ταπετσαρία: Η κλασσική λύση στην ανανέωση διακόσμησης σαλονιού!

Οι ταπετσαρίες εξακολουθούν να κατέχουν ξεχωριστή θέση στους χώρους της σύγχρονης κατοικίας και ιδιαίτερα στο σαλόνι. Προσφέροντας χιλιάδες επιλογές και δυνατότητες, οι ταπετσαρίες είναι ιδανικός τρόπος για να φέρεις ζωή στο σπίτι σου, αρκεί να έχεις όρεξη και φαντασία. Μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στις ταπετσαρίες για το 2016 είναι η αναπαράσταση υλικών, όπως είναι για παράδειγμα το τούβλο ή το μάρμαρο. Αν θέλεις να δώσεις αέρα πολυτέλειας στο σαλόνι σου, μπορείς να τοποθετήσεις ταπετσαρίες από μετάξι ή αλκαντάρα στους τοίχους του καθιστικού. Δεδομένου ότι αυτή η επιλογή έχει υψηλότερο κόστος, είναι προτιμότερο, σε αυτή τη περίπτωση, να εμπιστευθείς την τοποθέτηση των ταπετσαριών σε έναν ειδικό τεχνίτη ώστε να εξασφαλίσεις τέλειο οπτικό αποτέλεσμα.

2. Ποιο είναι τα κορυφαίο έπιπλο για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού;

Αν και τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει σε μοντέρνες γραμμές, όσον αφορά τα έπιπλα του σαλονιού, αυτή η τάση φαίνεται πως έχει αρχίσει να αλλάζει. Ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού, όσον αφορά τα έπιπλα, είναι ο συνδυασμός του κλασσικού με ορισμένες ρετρό πινελιές και έντονα χρώματα. Χειροποίητα έπιπλα και αντικείμενα με ethnic χαρακτήρα ή αντίκες με ξεχωριστή ιστορία και συμβολισμούς θα έχουν τη φετινή χρονιά την τιμητική τους. Ο μεγάλος γωνιακός καναπές αποτελεί σταθερά κορυφαία επιλογή για την ανακαίνιση διακόσμησης σαλονιού. Ιδιαίτερα εκείνοι, που έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε κρεβάτια ή διαθέτουν κρυφούς χώρους αποθήκευσης, βρίσκονται στη κορυφή των προτιμήσεων του κοινού.

3. Ανοιχτές βιβλιοθήκες: Είναι η λύση που έψαχνες;

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται πάντοτε η πολυλειτουργικότητα του σαλονιού, λόγο για τον οποίο έχουν έρθει ιδιαίτερα στη μόδα οι ανοιχτές βιβλιοθήκες. Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες συντίθενται, συνήθως, από δύο τμήματα. Στο επάνω μέρος τους τοποθετούνται ανοιχτά ράφια για την αποθήκευση στοιχείων που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να αναδείξουν, ενώ στην κατώτερη βαθμίδα βρίσκονται κυρίως κλειστά ερμάρια για είδη και αντικείμενα που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να κρύψουν.

4. Η ανακαίνιση διακόσμησης σαλονιού περιλαμβάνει και αλλαγή πατώματος;

Στην κορυφή των προτιμήσεων για το πάτωμα του σαλονιού είναι το πλακάκι με την ξύλινη όψη, το οποίο έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αυτό όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει. Παράλληλα, αγαπημένη επιλογή του κοινού είναι και τα πλακάκια με όψη τούβλου.Τα συγκεκριμμένα πλακάκια μπορεί μην εχουν παρασκευαστεί από αληθινά τούβλα, έχουν όμως την ίδια εμφάνιση και αίσθηση, ενώ η συντήρηση τους είναι συγκριτικά ευκολότερη.

5. Γυψοσανίδα: Ένα οικοδομικό υλικό, άπειρες λύσεις!

Η γυψοσανίδα είναι ένα οικοδομικό υλικό, το οποίο μπορεί πραγματικά να σου λύσει τα χέρια, αφού προσφέρει άπειρες δημιουργικές επιλογές και προτάσεις για την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού και όχι μόνο! Οι κατασκευές από γυψοσανίδα δεν περιορίζονται μόνο σε απλές γραμμές και σχέδια αλλά αφήνουν τον δημιουργό να περιοριστεί μόνο από τη φαντασία του. Ράφια στραβά ή κάθετα, με κλίσεις και καμπύλες αλλά και βιβλιοθήκες με εσοχές ή προεξοχές είναι μόνο λίγες από τις ιδέες που μας αφήνουν να υλοποιήσουμε οι γυψοσανίδες.

Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα για την ανακαίνιση και την ανανέωση διακόσμησης σαλονιού, μπάνιου και κουζίνας, τότε μπορείς να επισκεφθείς και να απολαύσεις τον οδηγό ανακαίνισης που μόλις ετοιμάσαμε, με τίτλο “2016 Δημιουργικές τάσεις για την ανακαίνιση σπιτιού”. Ο οδηγός μας διατίθεται δωρεάν και περιέχει όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σπίτι των ονείρων σου!

Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουμε!

Anakainiseis_Banner_750x400

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα