7 Φανταστικές Ιδέες για να ζωντανέψεις τον τοίχο του σαλονιού σου!

Αν είσαι ένα ανήσυχο πνεύμα που επιθυμεί πάντα το καλύτερο για τη διακόσμηση του χώρου του, τότε μάλλον μια στο τόσο θα αναζητείς τρόπους για να φέρεις έναναέρα ανανέωσης στο σπίτι. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις την τέλεια ιδέα για μια αλλαγή, έτσι δεν είναι; Μια λύση για να αλλάξεις την εικόνα του χώρου σου εύκολα, γρήγορα και οικονομικά, είναι η διακόσμηση τοίχου σαλονιού.

Αναρωτιέσαι γιατί αυτή είναι η καλύτερη λύση για συχνές αλλαγές; Για αρχή, αναλογίσου πως το σαλόνι είναι το πιο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού. Όλοι το επισκέπτονται συχνά και όλοι χαίρονται να βρίσκονται και να χαλαρώνουν σε αυτό. Αξίζει, λοιπόν, λίγη παραπάνω φροντίδα. Έπειτα, σκέψου πως είναι πολύ σημαντικό, αλλά και εύκολο, το να διακοσμήσεις έναν τοίχο, για να ταιριάζει με το στυλ σου και την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις. Συνεπώς, γιατί να μην έχεις υπόψιν σου μερικές χρυσές συμβουλές για τη διακόσμηση τοίχου σαλονιού;

 

Διακόσμηση Τοίχου Σαλονιού;

7 Φανταστικές Ιδέες για να του χαρίσεις αέρα ανανέωσης!

1. Βάλε χρώμα στον τοίχο σου

Είναι γεγονός ότι δε μπορείς να χτίσεις, αν δε βάλεις τα θεμέλια. Με την ίδια λογική, δε μπορείς και να διακοσμήσεις, αν δεν ξεκινήσεις από το βάψιμο του τοίχου σαλονιού. Το χρώμα είναι ένα βασικότατο συστατικό μιας ολοκληρωμένης διακόσμησης και η επιλογή του πρέπει να γίνεται με προσοχή. Μην αναλογιστείς μόνο ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα, αλλά εξέτασε πρώτα την ατμόσφαιρα που θέλεις να δημιουργήσεις στο σαλόνι σου. Επίσης, πρόσεξε μήπως το χρώμα του τοίχου δεν ταιριάζει με τα έπιπλα σου. Έτσι, θα γλυτώσεις την απογοήτευση που θα επέλθει, αν δεν έχεις το αποτέλεσμα που ήλπιζες.

Χρειάζεσαι ιδέες για να βρεις το ιδανικό χρώμα για τους τοίχους του σαλονιού σου; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε για να πάρεις έμπνευση!

χρώμα τοίχου

2. Ντύσε τον τοίχο με μία ταπετσαρία

Αν δε θέλεις να βάψεις τους τοίχους, αλλά εξακολουθείς να θέλεις μια αλλαγή στα χρώματα, αυτή είναι η λύση για σένα. Η διακόσμηση τοίχου σαλονιού γίνεται πανεύκολα με την τοποθέτηση μιας όμορφης ταπετσαρίας. Μπορείς να διαλέξεις διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με την εποχή. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην επιλέξεις πολύ σκοτεινά, ή μουντά χρώματα, για να μην περιορίζεται η φωτεινότητα του χώρου. Όσο για το σχέδιο της ταπετσαρίας, συστήνεται η επιλογή ταπετσαρίας με μεγάλα και απλά σχέδια, όπως τα γεωμετρικά σχήματα. Ο λόγος είναι ότι τα μικρά και πυκνά σχέδια γίνονται γρήγορα κουραστικά στην όψη, κάτι που θα πρέπει να αποφύγεις σ' έναν τόσο πολυσύχναστο χώρο όσο το σαλόνι σου!

ταπετσαρία

3. Τοποθέτησε Ράφια

Η τοποθέτηση ραφιών είναι ένας υπέροχος τρόπος για να κρύψεις στρατηγικά ένα μέρος του τοίχου. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να αναδείξεις περισσότερο τα έπιπλα του σαλονιού σου. Το μέγεθος και το σχήμα των ραφιών είναι καθαρά θέμα της δικής σου προαίρεσης. Μπορείς, μάλιστα, να εξετάσεις εκ των προτέρων ποια αντικείμενα πρόκειται να τοποθετηθούν στα καινούρια σου ράφια. Στη συνέχεια, θα μπορείς να τοποθετήσεις τα ράφια στις κατάλληλες διαστάσεις, ανάλογα με τα αντικείμενα που έχεις επιλέξει. Πώς θα μπορούσε να μην ταιριάζει με τη γενική διακόσμηση του σαλονιού σου;

ράφια

4. Κάλυψε ένα μέρος του τοίχου με μία βιβλιοθήκη

Μήπως σε ενδιαφέρει να αποκρύψεις εντελώς έναν τοίχο του σαλονιού; Αν είχες κάτι τέτοιο στο μυαλό σου, τότε γιατί δεν τοποθετείς στο σαλόνι σου μια κομψή βιβλιοθήκη; Το ύψος της βιβλιοθήκης είναι δική σου απόφαση. Μπορείς να έχεις μια χαμηλή, ή μια ψηλή βιβλιοθήκη, ανάλογα και με το ύψος του δωματίου. Όσο για το περιεχόμενο της, απελευθέρωσε τη δημιουργικότητα σου! Εκτός από βιβλία και περιοδικά, η βιβλιοθήκη σου μπορεί να στεγάσει κορνίζες με φωτογραφίες, βραβεία και άλλα αγαπημένα σου αντικείμενα, για μια ιδανική διακόσμηση τοίχου σαλονιού.

βιβλιοθήκη

5. Διακόσμησε τον τοίχο του σαλονιού με πίνακες

Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν μια κλασική επιλογή για μια ολοκληρωμένη διακόσμηση τοίχου σαλονιού. Η αξία τους είναι διαχρονική και πάντα υπάρχει κάτι που να ταιριάζει αποκλειστικά σε σένα. Από άποψη κόστους, ξέρεις πως μπορείς να βρεις μια τεράστια γκάμα έργων τέχνης σε μεγάλο εύρος τιμών. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να πραγματοποιήσεις έρευνα για τον ιδανικό πίνακα, μέχρι να βρεις κάτι που πραγματικά να σε συγκινεί. Φυσικά, αν ασχολείσαι με τη ζωγραφική, μια λύση για σένα θα μπορούσε να είναι να δημιουργήσεις μόνος/ -η σου τον πίνακα για το σαλόνι σου.

Πέρα από πίνακες, μπορείς πάντα να τοποθετήσεις αφίσες στους τοίχους του σαλονιού σου. Άλλη μια καλή εναλλακτική επιλογή, είναι να κρεμάσεις κορνίζες με φωτογραφίες των αγαπημένων σου προσώπων, για να τους βλέπεις κάθε μέρα, όπου κι αν βρίσκονται. Τέλος, ένα ρολόι τοίχου μπορεί πάντα να λειτουργήσει και ως διακοσμητικό χώρου, πέρα από το να προσφέρει τη χρηστική λειτουργία του.

πίνακας ζωγραφικής

6. Επένδυσε σε φωτιστικά δαπέδου

Ο κατάλληλος φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ατμόσφαιρας στο χώρο. Ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου δεν υπάρχει φυσικό φως, οι επιλογές σου αυξάνονται και πληθύνονται. Ένα όμορφο φωτιστικό δαπέδου μπορεί να αποτελέσει ένα διακριτικό και χρήσιμο στοιχείο για τη διακόσμηση τοίχου σαλονιού. Στην αγορά μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία φωτιστικών, σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Σε ενδιαφέρει κάτι σύγχρονο και μοντέρνο; Ή μήπως αγαπάς το κλασικό, ή είσαι λάτρης της αντίκας; Όποιο κι αν είναι το στυλ σου, το κατάλληλο φωτιστικό θα σε βοηθήσει να το αναδείξεις και να συμπληρώσεις αρμονικά τη διακόσμηση του σαλονιού σου. Φυσικά, μπορείς να διακοσμήσεις τον τοίχο και με μια σειρά από μικρά φωτάκια. Ίσως αυτή η ιδέα να θυμίζει κάπως τα Χριστούγεννα, αλλά είναι πάντα όμορφη, διακριτική και άκρως ατμοσφαιρική.

φωτιστικό δαπέδου

7.  Διάλεξε εντυπωσιακές κουρτίνες για τα παράθυρα

Οι κουρτίνες δεν είναι χρήσιμες μόνο για να καλύπτουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Μια κομψή και στυλάτη διπλή κουρτίνα μπορεί να περιβάλλει το παράθυρο του σαλονιού σου και ταυτόχρονα να κοσμεί τον τοίχο. Αν, μάλιστα, έχει ένα σεβαστό ύψος, μπορεί να δείχνει και το ύψος του δωματίου μεγαλύτερο. Σίγουρα, η επιλογή των κατάλληλων κουρτινών δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά με την απαραίτητη έρευνα θα πρέπει να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Επιστράτευσε την καλή σου διάθεση και τη δημιουργικότητα σου και το αποτέλεσμα δε θα σε απογοητεύσει.

κουρτίνες

8. Μεγάλωσε οπτικά το χώρο μ' έναν καθρέφτη 

Ο χώρος του σαλονιού δεν είναι όσο ευάερος και ευήλιος είχες ονειρευτεί; Θα ήθελες να έχει μεγαλύτερα ανοίγματα και να είναι πιο φωτεινός; Άφησε το φυσικό φως να ταξιδέψει στο δωμάτιο με το τρικ του καθρέφτη. Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη σε κάποιο κεντρικό σημείο του χώρου. Ιδανική επιλογή είναι ο κενός χώρος πάνω από το τζάκι. Η διακόσμηση τοίχου σαλονιού αμέσως θα αποκτήσει άλλη αίσθηση και ο χώρος σου θα μοιάζει αρκετά μεγαλύτερος απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Ο καθρέφτης αντανακλά το φως, μεταμορφώνοντας εξολοκλήρου την εικόνα του δωματίου.

Τώρα γνωρίζεις τις καλύτερες ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου σαλονιού. Μη συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από αυτό που θεωρείς ιδανικό και μη φοβάσαι να πειραματιστείς. Αν χρειαστείς βοήθεια για να βάλεις χρώμα στους τοίχους σου, εμείς είμαστε εδώ! Επικοινώνησε με τους ανθρώπους της πλατφόρμας μας και πάρε προσφορές από αξιολογημένους και έμπειρους επαγγελματίες, που θα δημιουργήσουν το σαλόνι των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα