10 Μοντέρνες Ιδέες για να διακοσμήσεις τον τοίχο της κρεβατοκάμαρας σου!

Θα μπορούσαμε να πούμε με αρκετή σιγουριά, πως είναι διασκεδαστικό το να διακοσμείς το υπνοδωμάτιο σου. Η διακόσμηση αυτού του χώρου στο σπίτι είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση και μπορεί να έχει το άγγιγμα που επιθυμείς. Για την ακρίβεια, είναι πιο προσωπική σου υπόθεση από κάθε άλλο χώρο του σπιτιού και έχει, ίσως, τα περισσότερα προσωπικά σου αντικείμενα. Αν εστιάσουμε στη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσεις χαρακτήρα σε έναν απλό τοίχο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι, πολλές φορές ερχόμαστε σε απορία για το πώς να τον αξιοποιήσουμε. Ένα μέρος του καλύπτεται από το κρεβάτι, αλλά αυτό δεν αρκεί. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα, αισθητικής και πρακτικής αξίας, για να κάνεις διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας. Κάποιες ιδέες κοστίζουν παραπάνω και άλλες είναι πιο οικονομικές, από ότι φανταζόσουν. Για κάθε στυλ διακόσμησης, μπορείς να προσαρμόζεις τις ιδέες με βάση τα χρήματα που διαθέτεις. Θα ήθελες να εμπνευστείς με μερικές ιδέες για να διακοσμήσεις τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο σου;

10 εμπνευσμένες προτάσεις για τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας!

#1 Συλλογή κάδρων

Μερικά κάδρα διαφόρων διαστάσεων θα μπορούσαν να στολίσουν πολύ όμορφα τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου. Τα κάδρα μπορεί να απεικονίζουν οτιδήποτε θέλεις εσύ, από τοπία και μικρογραφίες πινάκων, μέχρι φωτογραφίες αγαπημένων σου προσώπων. Εφόσον πρόκειται για τόσο προσωπικό κομμάτι της διακόσμησης σου, πρέπει να βάλεις κάτι που να σε εκφράζει. Ιδανικά, θα σου προτείναμε να διαλέξεις κάδρα που μοιάζουν μεταξύ τους. Θα είναι ωραίο να είναι ομοιόμορφα και να μοιάζουν σαν συλλογή. Αν κάθε κάδρο είναι εντελώς διαφορετικό από το άλλο, μπορεί η διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας να τείνει προς το κιτς, κάτι που είναι καλό να αποφύγεις.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#2 Μεγάλος καθρέφτης

Οι καθρέφτες είναι χρήσιμα αντικείμενα για να αντικατοπτρίζουν το είδωλο του καθενός μας. Ωστόσο, η χρησιμότητα τους δε σταματά εκεί, επεκτείνεται στη διακόσμηση του χώρου. Επειδή καθρεφτίζει το χώρο μπροστά του, ο καθρέφτης κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο μεγάλο. Για το λόγο αυτό, οι μεγάλοι καθρέφτες θεωρούνται απαραίτητοι για τη διακόσμηση μικρού υπνοδωματίου. Όμως, ακόμα κι αν η κρεβατοκάμαρα σου δεν είναι μικρών διαστάσεων, αξίζει να επενδύσεις σε ένα μεγάλο καθρέφτη. Είναι ένα στοιχείο που στολίζει διακριτικά το χώρο, χωρίς να χρειάζεται συμπληρωματικά διακοσμητικά στοιχεία. Είναι κλασική και πάντα αγαπημένη ιδέα για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#3 Βιβλιοθήκη δωματίου

Μια βιβλιοθήκη, εντοιχισμένη, ή σε μορφή επίπλου, είναι πολύ καλή επιλογή, αν έχεις πολλά βιβλία. Όμως, ακόμα κι αν δεν έχεις τόσα πολλά βιβλία, ώστε να γεμίσει το έπιπλο, μπορείς να συμπληρώσεις τα κενά με ευρηματικό τρόπο. Βάλε στα ράφια της βιβλιοθήκης σου κορνίζες με φωτογραφίες, διακοσμητικά στοιχεία και άλλα μικρά αντικείμενα. Έτσι, όχι μόνο θα γεμίσεις τον κενό χώρο, αλλά θα διακοσμήσεις με στυλ τον τοίχο στην κρεβατοκάμαρα σου. Ο μόνος λόγος για να μην ταιριάζει η βιβλιοθήκη στο χώρο σου, είναι αν το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρών διαστάσεων. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να το σκεφτείς παραπάνω, για να μη χάσεις πολύτιμο χώρο.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#4 Επένδυση με ξύλο

Υπάρχουν διάφορα πλεονεκτήματα στην επένδυση τοίχου με ξύλο. Η επένδυση τοίχου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις τη μόνωση του δωματίου. Σε βοηθά να αποκτήσεις καλύτερη ηχομόνωση, αλλά και θερμομόνωση. Έτσι, η θερμοκρασία στο δωμάτιο παρουσιάζει μεγαλύτερη σταθερότητα και προσαρμόζεται όπως τη θέλεις. Ταυτόχρονα, η αισθητική αξία της επένδυσης με ξύλο είναι τεράστια. Το ξύλο θα κάνει τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας ξεχωριστή και το δωμάτιο να μοιάζει πιο ζεστό και οικείο. Σίγουρα, η ιδέα αυτή κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά πάντα εντυπωσιάζει, μεταμορφώνοντας την κρεβατοκάμαρα σε πολυτελή παράδεισο.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#5 Πίνακας ζωγραφικής

Οι πίνακες είναι κλασική επιλογή για τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας, ειδικά για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Η τέχνη, όποιο μέσο έκφρασης κι αν έχει, μάς κάνει καλό, όταν έρχεται σε επαφή μαζί μας. Έτσι, ένας απλός πίνακας που απεικονίζει ένα τοπίο, μια μορφή, ή και κάτι πιο ακαθόριστο, μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Αν τα χρώματα του πίνακα ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου σου, ακόμα καλύτερα για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σου. Δε χρειάζεται να είναι ένας πολύ ακριβός πίνακας, ούτε να είναι φτιαγμένος από διάσημο καλλιτέχνη. Σημασία έχει να σε εκφράζει, αλλά και να ταιριάζει με το στυλ που θέλεις για το χώρο σου.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#6 Κεφαλάρι κρεβατιού

Το κεφαλάρι είναι ένα στοιχείο που λείπει από πολλά μοντέρνα κρεβάτια. Η λογική πίσω από αυτό, είναι πως σου δίνει την ευκαιρία να αποφασίσεις ελεύθερα αν θα έχεις προσκέφαλο και αν ναι, πώς θα είναι αυτό. Η απουσία προσκέφαλου φέρνει πιο μινιμαλιστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, ένα όμορφο προσκέφαλο κρεβατιού είναι ιδανικό για τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας. Κάνει τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι να μοιάζει πιο γεμάτος και έτσι χρειάζεται λιγότερα διακοσμητικά στοιχεία. Κατά συνέπεια, χρειάζεται και μικρότερη προσπάθεια για να διακοσμηθεί. Το πιο θετικό στοιχείο της ιδέας, είναι πως σήμερα υπάρχουν ιδέες για diy κεφαλάρια κρεβατιών, τα οποία μπορείς κι εσύ να φτιάξεις πολύ οικονομικά.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#7 Ράφια τοίχου

Ίσως μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας. Το να καρφώσεις ράφια στον τοίχο σου είναι πολύ εύκολο, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σανίδες, παλιά καφάσια, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να στηρίξει τα αγαπημένα σου αντικείμενα. Όσο για το τι να βάλεις πάνω στα ράφια, το αφήνουμε πάνω σου. Βιβλία, διακοσμητικά χώρου, φωτογραφίες και χρηστικά αντικείμενα, όλα παλεύουν για μια θέση στα ράφια σου. Φυσικά, ο τελευταίος λόγος θα είναι δικός σου.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#8 Σύστημα κρυφού φωτισμού

Το σύστημα κρυφού φωτισμού αποτελείται από λαμπάκια led που τοποθετούνται σε μια κατασκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη φαίνονται εύκολα. Συνήθως, συνδυάζονται με κατασκευές από γυψοσανίδα για να μείνουν κρυφά. Η βασική τους λειτουργία είναι να φέρνουν ξεχωριστό φωτισμό στο χώρο, άσχετα από το βασικό φωτιστικό του δωματίου. Το σύστημα κρυφού φωτισμού μπορεί να αποτελέσει μια φανταστική ιδέα για διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας για να κάνεις ατμόσφαιρα. Επίσης, το σύστημα μπορεί να φωτίζει και να εστιάζει σε ένα αντικείμενο που θέλεις, όπως για παράδειγμα, έναν πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#9 Φωτιστικά τοίχου

Αν το σύστημα κρυφού φωτισμού σου φαίνεται υπερβολικό σαν ιδέα, μπορείς να βάλεις στο δωμάτιο σου φωτιστικά τοίχου. Τα φωτιστικά αυτά μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά πορτατίφ που βρίσκονται στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεβάτι. Ένας λόγος για να τα προτιμήσεις, είναι η αισθητική τους άποψη. Είναι ξεχωριστά και μη συνηθισμένα, δίνουν την αίσθηση της καλοδουλεμένης διακόσμησης. Επίσης, αφήνουν ελεύθερο το χώρο πάνω στο κομοδίνο για να βάλεις άλλα αντικείμενα. Ειδικά για την ανακαίνιση μικρής κρεβατοκάμαρας, ο χώρος αυτός μπορεί να φέρει τη σωτηρία. Άλλωστε, τα φωτιστικά τοίχου σου δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρέσεις εντελώς το κομοδίνο για να κερδίσεις χώρο.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

#10 Ταπετσαρία τοίχου

Οι ταπετσαρίες είναι στολίδια για τον τοίχο στο υπνοδωμάτιο, ή στο σαλόνι. Στην αγορά μπορείς να βρεις ταπετσαρίες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, ακόμα και σε 3D για πιο ζωντανή εμπειρία. Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις, πως η τοποθέτηση ταπετσαρίας είναι πιο οικονομική από το βάψιμο του τοίχου. Λοιπόν, σου προτείνουμε να διακοσμήσεις με ταπετσαρία τον τοίχο της κρεβατοκάμαρας που θέλεις να διακοσμήσεις. Πάνω από την ταπετσαρία θα μπορείς να εφαρμόσεις και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, οπότε δε χρειάζεται να σε ανησυχεί αυτό. Μια ταπετσαρία σε απαλά χρώματα και διακριτικά σχέδια θα είναι αρκετά χαλαρωτική, ώστε να μη σε κουράζει με το να την παρατηρείς.

διακόσμηση τοίχου κρεβατοκάμαρας

Για τις εργασίες του σπιτιού σου, εμπιστεύσου τους ειδικούς για σίγουρα αποτελέσματα. Καταχώρησε την εργασία σου για πάνω από 90 υπηρεσίες στην πλατφόρμα μας για να εξυπηρετηθείς άμεσα από έναν έμπειρο επαγγελματία του κλάδου και να χαρείς το σπίτι σου, όπως πραγματικά το θέλεις!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα