8 Διαχρονικές Ιδέες για να Διακοσμήσεις το Σπίτι σου στο Χωριό!

διακόσμησε το σπίτι σου στο χωριό

Τα σπίτια στο χωριό έχουν μια ιδιαίτερη χάρη που μας εντυπωσιάζει. Ειδικά αν ακολουθούν παραδοσιακές τάσεις διαρρύθμισης και διακόσμησης, τα αγαπάμε πολύ για το γεγονός ότι συνδέονται άμεσα με το κλασικό. Υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ιδέες για σπίτι στο χωριό, οι οποίες προσεγγίζουν και το μοντέρνο. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσει ένα σπίτι στο χωριό κλασικό χαρακτήρα, αλλά και να είναι μοντέρνο, είναι να ακολουθήσει κάποιες κοινές αρχές με το ρουστίκ, ή το vintage στυλ διακόσμησης. Και τα δύο αυτά στυλ έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά, το ρουστίκ και το vintage στυλ δεν είναι ίδια. Έχουν αρκετές διαφορές, με το ρουστίκ να μοιάζει πιο παραδοσιακό. Το στυλ αυτό το αγαπάμε πολύ, γιατί αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τα στοιχεία της φύσης, όπως το ξύλο και την πέτρα. Από την άλλη πλευρά, το vintage στυλ είναι πιο εύκολο να γίνει τέλειο, αν έχεις παλιά έπιπλα και αντικείμενα, ή έστω να μοιάζουν παλιά. Σε κάθε περίπτωση, όποιο στυλ και αν επιλέξεις έχει προτερήματα να προσφέρει. Και τα δύο στυλ μπορούν να χτίσουν το σύνολο ενός πολύ μοντέρνου σπιτιού στο χωριό. Όμως, ας δούμε κάποιες ιδέες για σπίτι στο χωριό που το κάνουν αξέχαστο.

8 Ιδέες για Σπίτι στο Χωριό που συνδυάζουν Παράδοση & Μόδα!

#1 Επένδυση τοίχου από ξύλο

Η εσωτερική επένδυση τοίχου με διάφορα υλικά μπορεί να έχει αισθητικά, αλλά και πρακτικά οφέλη. Κάθε υλικό επένδυσης έχει κάποιες μονωτικές ιδιότητες που είναι πολύ χρήσιμες για το σπίτι. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την επένδυση τοίχου με ξύλο, είναι μια πολύ καλή ιδέα για να παρέχεις θερμομόνωση στο σπίτι σου. Με άλλα λόγια, βοηθά στο να έχεις πιο ζεστό κλίμα το χειμώνα και πιο δροσερό το καλοκαίρι. Επίσης, βοηθά στο να έχει ο χώρος σου πιο σταθερό επίπεδο υγρασίας, χωρίς να ανεβαίνει υπερβολικά. Όσο για το αισθητικό κομμάτι της διακόσμησης με ξύλο, δύσκολα κάποιος θα δηλώσει πως δεν του αρέσει. Σίγουρα, η διακόσμηση με ξύλο μασίφ είναι μια από τις σχετικά κοστοβόρες ιδέες για σπίτι στο χωριό, αλλά σε ανταμείβει με τα οφέλη που προσφέρει.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#2 Διακόσμηση σε γήινα χρώματα

Τα γήινα χρώματα κινούνται σε αποχρώσεις του καφέ και του κίτρινου, με διάφορες παραλλαγές τους. Φυσικά, το καφέ είναι και το χρώμα του ξύλου, το οποίο κυριαρχεί σε ρουστίκ διακοσμήσεις. Έτσι, για ένα σπίτι στο χωριό, ή ένα σπίτι σε χωριάτικο στυλ διακόσμησης, επιλέγουμε γήινα χρώματα. Φυσικά, μπορούμε να συνδυάσουμε το καφέ, ή το κίτρινο και με άλλα χρώματα, σκούρα, φωτεινά, έντονα, ό,τι ταιριάζει στο στυλ μας. Ωστόσο, θεωρείται πως τα γήινα χρώματα, ως βασικά για την παραδοσιακή διακόσμηση, είναι από τα πλέον κατάλληλα. Εμπιστεύσου τα για το βάψιμο των τοίχων, για τα έπιπλα, ακόμα και για τις κουρτίνες και τα υφάσματα, όπως σου αρέσουν περισσότερο. Θυμήσου να κάνεις συνδυασμούς με ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις για να αποφεύγεις τη μονοτονία.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#3 Τζάκι από ξύλο και πέτρα

Τα τζάκια με πέτρα και ξύλο έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το ρουστίκ στυλ διακόσμησης. Γενικότερα, το τζάκι σαν στοιχείο του σαλονιού είναι πάρα πολύ αγαπημένο. Με τη ζεστή και ιδιαίτερη παρουσία του, καταφέρνει να γίνεται το κέντρο της προσοχής και να στολίζει το σπίτι. Αυτό ισχύει για τα σπίτια στο χωριό, αλλά και στην πόλη. Η επένδυση του τζακιού με πέτρα και ξύλο είναι εντυπωσιακή και έχει πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, που είναι ότι γεμίζει το χώρο. Αυτό σημαίνει, πως δεν είναι απαραίτητο να βάλεις άλλα διακοσμητικά τοίχου, στον ίδιο τοίχο με το τζάκι. Βάλε πάνω στο τζάκι σου κεριά, ή έναν απλό και λιτό καθρέφτη και θα δεις πώς το παραδοσιακό στοιχείο συνθέτει μοντέρνο αποτέλεσμα. Και φυσικά, μην ξεχνάς την καθαριότητα και συντήρηση του τζακιού σου για να είναι πάντα εντυπωσιακό.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#4 Δοχεία με λουλούδια στο σπίτι

Κάτι που ποτέ δε θα βαρεθούμε, είναι να βλέπουμε και να μυρίζουμε όμορφες ανθοδέσμες. Τα λουλούδια, ειδικά τα αληθινά λουλούδια, ομορφαίνουν το σπίτι και μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευδιάθετοι. Είναι πολύ καλή ιδέα να βάλεις ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορείς να στολίσεις με ανθοδοχεία κάθε τραπέζι του σπιτιού. Έπειτα, πρόκειται για μια από τις πιο οικονομικές ιδέες για σπίτι στο χωριό. Χρειάζεσαι μόνο μερικά δοχεία της επιλογής σου και λουλούδια που μπορείς να κόψεις από τις γλάστρες σου, ή τον κήπο σου. Ακόμα κι αν αγοράσεις από ανθοπωλείο, πολλά εποχιακά λουλούδια έχουν μικρό κόστος, αλλά μεγάλη ομορφιά. Η ανθοδέσμη είναι ένα διακριτικό διακοσμητικό στοιχείο για το σπίτι, το οποίο καταλήγει να έχει μεγάλη σημασία.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#5 Φυτά εσωτερικού χώρου

Αν έχεις αρκετό διαθέσιμο χώρο να διακοσμήσεις στο σπίτι σου, μπορείς πάντα να φέρεις μερικές γλάστρες μέσα. Ειδικά για το χειμώνα, όπου οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην ευνοούν κάποια λουλούδια, η ιδέα αυτή είναι πολύ χρήσιμη. Αρκεί να μετακινήσεις τα ευπαθή φυτά μέσα στο σπίτι, σε σημείο κοντά στο παράθυρο για να τα βλέπει ο ήλιος. Έτσι, θα τα προστατεύσεις από τη βροχή και τον αέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα και μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν να ζουν όλο το χρόνο μέσα στο σπίτι. Φυτά, όπως ο φίκος μπέντζαμιν και η δράκαινα, κερδίζουν τις προτιμήσεις και συναντώνται συχνά μέσα σε σπίτια, στολίζοντας μοντέρνα σαλόνια, κουζίνες και κρεβατοκάμαρες.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#6 Υφάσματα με περίτεχνα σχέδια

Ένα χαρακτηριστικό σε παραδοσιακά σπίτια στο χωριό είναι και τα χαλιά και υφάσματα με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Μάλιστα, πολλές φορές στις ιδέες για σπίτι στο χωριό υπήρχε και η διακόσμηση τοίχου με περίτεχνα υφάσματα. Τα υφάσματα αυτά λειτουργούσαν σαν πίνακες τέχνης και πολλές φορές ήταν χειροποίητα. Τέτοιου είδους ιδέες θεωρούνται σήμερα κομμάτι της ρουστίκ και της vintage διακόσμησης. Σαν αποτέλεσμα, είναι μοντέρνες και προτείνονται για σύγχρονα σπίτια με διακόσμηση σε χωριάτικο στυλ. Όσο για το καλοκαίρι, όπου το σπίτι δε χρειάζεται βαριά χαλιά και υφάσματα, μπορείς να αρκείσαι σε περίτεχνες κουρτίνες με έντονα χρώματα για να στολίζουν το χώρο σου.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#7 Ρουστίκ έπιπλα καθιστικού

Δε θα μπορούσες να ολοκληρώσεις μια διακόσμηση σε χωριάτικο στυλ, χωρίς να αναλογιστείς ποια έπιπλα ταιριάζουν στο χώρο σου. Για τη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού, συνηθίζεται να επιλέγουμε βαριά, κλασικά έπιπλα. Για το καθιστικό, τα έπιπλα που κερδίζουν τον ανταγωνισμό είναι τα ξύλινα τραπεζάκια και οι δερμάτινοι καναπέδες. Τα έπιπλα αυτά αποπνέουν κύρος και θυμίζουν κάτι το κλασικό που αγαπάμε στο ρουστίκ στυλ. Φυσικά, είναι από τις ιδέες για σπίτι στο χωριό που μπορούν να έχουν παραλλαγές. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως οι δερμάτινοι καναπέδες μπορεί να είναι πολύ ακριβοί. Για το λόγο αυτό, μπορείς, εναλλακτικά, να ντύσεις τους καναπέδες σου με υφάσματα και καλύμματα, τα οποία έχουν ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Έτσι, η διακόσμηση σου γίνεται αμέσως πιο οικονομική υπόθεση.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

#8 Δροσερά χρώματα για το μπάνιο

Φυσικά, δεν πρέπει να παραμελήσουμε τη διακόσμηση του μπάνιου. Το μπάνιο δεν είναι απλά ένα χρηστικό σημείο του σπιτιού, όπως κάποιες φορές σκεφτόμαστε. Είναι ένα μέρος για χαλάρωση και ηρεμία, όπου μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου, μετά από μια δύσκολη μέρα. Λοιπόν, ποια χρώματα να διαλέξεις για τη διακόσμηση του μπάνιο σου; Μια από τις ωραιότερες ιδέες για σπίτι στο χωριό, ή σπίτι σε χωριάτικο στυλ, είναι να χρησιμοποιείς χρώματα της φύσης. Έτσι, τόσο τα γήινα χρώματα, όσο και το πράσινο και το γαλάζιο θεωρούνται ταιριαστά για το μπάνιο σου. Μάλιστα, το γαλάζιο και το ανοιχτό πράσινο είναι πολύ χαλαρωτικά χρώματα. Το πράσινο της μέντας είναι μια πολύ μοντέρνα απόχρωση, που ταιριάζει πολύ με το καφέ και μπορεί να σου φέρει ένα χαλαρωτικό, αλλά και παραδοσιακό μπάνιο.

ιδέες για σπίτι στο χωριό

Ποιες διακοσμητικές ιδέες για σπίτι στο χωριό κερδίζουν τη δική σου προτίμηση; Για οποιαδήποτε επαγγελματική εργασία χρειάζεσαι για να αλλάξεις διακόσμηση στο σπίτι σου, απευθύνσου στους ειδικούς. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από έμπειρους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να διαμορφώσουν το σπίτι των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα