Διακόσμηση Μπάνιου: Πώς να διακοσμήσω το μπάνιο εύκολα και οικονομικά;

Πιστεύεις ότι οι αλλαγές στη διακόσμηση των χώρων του σπιτιού σου σε ανανεώνουν και σε αναζωογονούν με την καινούρια του όψη; Έχεις απόλυτο δίκιο, καθώς ειδικοί λένε πως μια ανανέωση στο χώρο μας μπορεί να μας ανεβάσει το ηθικό και να αλλάξει ραγδαία την ψυχολογία μας. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο ανανέωσης, μπορεί να χαλαρώνουμε, ή να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα, ακόμα και να αισθανόμαστε πιο χαρούμενοι. Η διακόσμηση μπάνιου σίγουρα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Σε απασχολεί η απάντηση στο ερώτημα: " Πώς να διακοσμήσω το μπάνιο μου; "

Παρόλο που πρόκειται για ένα δωμάτιο του σπιτιού, όπου δεν καταναλώνουμε πολύ χρόνο από τη μέρα μας, αξίζει να του προσφέρουμε μερικές ανανεώσεις, από καιρό σε καιρό. Από την άλλη πλευρά, είναι λογικό να σκέφτεσαι το κόστος των αλλαγών στη διακόσμηση. Δεν είναι εύκολο να ξοδεύεις υπέρογκα ποσά, κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι θέλεις να δεις μια αλλαγή στο χώρο σου. Έτσι, συχνά μπορεί να αναρωτηθείς: “ Πώς να διακοσμήσω το μπάνιο εύκολα και οικονομικά; “ και τότε έρχεται η στιγμή που χρειάζεσαι μερικές χρήσιμες ιδέες διακόσμησης για να λύσεις το πρόβλημα σου.

Διακόσμηση Μπάνιου: Πώς να διακοσμήσω το μπάνιο μου με low budget;

#1 Τοποθέτησε μικρά ραφάκια

Σκέφτεσαι ότι τα ντουλάπια του μπάνιου σου δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα; Ή μήπως νιώθεις ότι κάποιος τοίχος του μπάνιου είναι πολύ άδειος; Η απλή και οικονομική λύση στο πρόβλημα σου είναι τα ράφια. Τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλους σκοπούς, από λειτουργικούς, μέχρι καθαρά διακοσμητικούς. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις το υλικό κατασκευής και τις διαστάσεις που επιθυμείς να έχουν.

Ένας τρόπος για να υπολογίσεις τις απαραίτητες διαστάσεις είναι να σκεφτείς τι είδους αντικείμενα θα ήθελες να τοποθετήσεις πάνω τους. Ωστόσο, συστήνεται να μην το παρακάνεις, γεμίζοντας έναν τοίχο με ράφια μεγάλου μήκους. Είναι καλύτερο να τοποθετήσεις περισσότερα μικρά ράφια, παρά ένα μεγάλο ράφι. Αν μη τι άλλο, ένα μεγάλο ράφι μοιάζει περισσότερο με χρηστικό αντικείμενο, ενώ το μικρό θυμίζει απλώς ένα όμορφο στοιχείο διακόσμησης μπάνιου. Αν θέλεις να στολίσεις το ράφι σου, μπορείς να δοκιμάζεις την εφαρμογή της τεχνικής του ντεκουπάζ σε ξύλο.

ράφια μπάνιου

#2 Βάλε φυτά εσωτερικού χώρου

Αναρωτιέσαι “ Πώς να διακοσμήσω το μπάνιο με φυτά; “ Αν είσαι λάτρης των εποχιακών λουλουδιών, μπορείς να φέρεις μικρές γλάστρες με φθινοπωρινά λουλούδια στο χώρο σου. Η υγρασία του μπάνιου μπορεί να ωφελήσει ιδιαιτέρως συγκεκριμένα φυτά και λουλούδια, οπότε δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, αν σου φαίνεται αντιαισθητική η εικόνα των γλαστρών στο μπάνιο σου, μπορείς να τοποθετήσεις όμορφα βάζα με ανθοδέσμες πάνω στα ράφια σου.

Στην αγορά μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά φυτά και λουλούδια, ώστε να μη χρειαστεί να ανησυχείς για τη χρηματική δαπάνη. Όσο για το αν ταιριάζουν τα αληθινά φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, η απάντηση είναι θετική και υποστηρίζεται από επιχειρήματα. Τα αληθινά φυτά μας φέρνουν σε επαφή με τη φύση, με αποτέλεσμα να μας χαλαρώνουν. Σύμφωνα με το φενγκ σούι, υπάρχουν πολλά φυτά που προσφέρουν αρμονία και ισορροπία στο χώρο, ακόμα και εύνοια της τύχης.

λουλούδια στο μπάνιο

#3 Άλλαξε την κουρτίνα της ντουζιέρας

Η κουρτίνα του μπάνιου είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που παρατηρεί κανείς στη διακόσμηση μπάνιου. Λόγω της θέσης και του μεγέθους της, είναι αδύνατο να μην προσελκύσει τα βλέμματα. Ωστόσο, η κουρτίνα έρχεται συχνά αντιμέτωπη με υγρασία, με κίνδυνο να μαζέψει μικρόβια και βακτήρια. Σαν αποτέλεσμα, μπορεί να αναπτύξει μούχλα, αν δε φροντίσεις για το σωστό καθαρισμό και την αντικατάσταση της, όταν πρέπει. Ένας τρόπος για να απαλλαγείς μόνιμα από αυτό το πρόβλημα, είναι να τοποθετήσεις μια καμπίνα ντουζ στο μπάνιο σου.

Η καμπίνα κοστίζει αρκετά στην ανακαίνιση μπάνιου και οι συμβουλές που συστήνονται εδώ απαντούν στην ερώτηση " πώς να διακοσμήσω το μπάνιο εύκολα και οικονομικά". Συνεπώς, δε θα αναλύσουμε ζητήματα σχετικά με άλλα είδη ντουζιέρας, εκτός από τη ντουζιέρα με κουρτίνα. Επιστρέφοντας στο θέμα της αντικατάστασης κουρτίνας, σου προτείνουμε να διαλέξεις μια κουρτίνα σε χρώμα που ταιριάζει με τους τοίχους και τα πλακάκια μπάνιου. Όσο για το σχέδιο, επίλεξε μια κουρτίνα χωρίς υπερβολικά χρώματα και μοτίβα, ώστε το μπάνιο σου να μην κινδυνεύει να μοιάζει κιτς.

ντουζιέρα με κουρτίνα

#4 Αντικατάστησε τις πετσέτες

Με την πάροδο του χρόνου και τις συχνές πλύσεις, οι πετσέτες του μπάνιου φθείρονται και το χρώμα τους ξεθωριάζει, ενώ η υφή τους παύει να είναι τόσο απαλή, όσο στην αρχή. Όμως οι πετσέτες δεν είναι ένα δυσβάσταχτο έξοδο που μπορεί να γίνεται μια φορά τη δεκαετία. Για παράδειγμα, οι μικρές πετσέτες χεριών και προσώπου μπορούν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης μπάνιου, χωρίς να σου κοστίσουν πολύ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να διαλέξεις ένα χαρακτηριστικό χρώμα που επιθυμείς να κυριαρχεί στα αντικείμενα του χώρου. Το χρώμα αυτό θα χρησιμοποιηθεί και για τις πετσέτες, χωρίς να ανησυχείς για το αν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία του μπάνιου. Αν τα χρώματα στα πλακάκια και τους τοίχους του μπάνιου προσεγγίζουν το λευκό, τότε οι πετσέτες και τα υπόλοιπα επιλεγμένα αντικείμενα μπορούν να έχουν έντονες αποχρώσεις. Αντίθετα, αν το δάπεδο του μπάνιου κοσμείται από ένα περίτεχνο μωσαϊκό, θα ήταν καλό να μη φορτώσεις το χώρο με άλλα έντονα χρώματα.

πετσέτες μπάνιου

#5 Βάλε κεριά στο μπάνιο

Αν η ερώτηση σου είναι “ πώς να διακοσμήσω το μπάνιο για να δημιουργήσω ρομαντική ατμόσφαιρα; “, τότε η λύση είναι κλασική, αλλά πάντα πετυχημένη. Φυσικά, δε χρειάζεται να προμηθευτείς με πολυτελή κηροπήγια για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν στο χώρο μερικά κεράκια που χαρίζουν γλυκό φως το βράδυ. Μια απλή, χρήσιμη και ταυτόχρονα οικονομική λύση είναι να αγοράσεις αρωματικά ρεσό, είτε μέσα σε φαναράκια, είτε σε μικρές βάσεις.

Το μικρό τους μέγεθος θα σου επιτρέψει να τα τοποθετείς οπουδήποτε σε εμπνέουν, από τα ράφια, μέχρι πάνω από το νεροχύτη και όπου αλλού σου αρέσει. Όσο για την επιλογή αρώματος, μια ασφαλής επιλογή είναι πάντα η λεβάντα. Ο λόγος για τον οποίο η λεβάντα είναι τόσο δημοφιλής, είναι πως έχει πολύ διακριτικό άρωμα με χαλαρωτικές ιδιότητες, το οποίο ενισχύει τα συναισθήματα οικειότητας. Για τους λόγους αυτούς το άρωμα της λεβάντας είναι ιδανικό και για το μπάνιο σου.

κεριά μπάνιου

#6 Τοποθέτησε ένα μικρό χαλάκι

Το μπάνιο δεν είναι ο ιδανικός χώρος για να τοποθετήσεις ένα χαλί απ’ άκρου εις άκρον. Η υγρασία και η διαρκής έκθεση του στο νερό μπορούν να το φθείρουν αρκετά γρήγορα, αλλά και να το κάνουν να μυρίζει άσχημα. Ωστόσο, ένα μικρό χαλάκι τοποθετημένο σε απόσταση ασφαλείας από τη ντουζιέρα, ή τη μπανιέρα, αφού αυτά είναι τα σημεία που βρέχονται περισσότερο, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στη διακόσμηση του μπάνιου.

Δε χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό, αρκεί να είναι μαλακό και ζεστό. Ο σκοπός είναι να πατάς πάνω του με γυμνά πόδια μπαίνοντας στο μπάνιο το χειμώνα, χωρίς να κινδυνεύεις να κρυώσεις. Αυτό θα σε κάνει να νιώθεις άνετα, κάτι απαραίτητο για το χώρο του μπάνιου. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίζεις, έτσι ώστε να το βγάζεις στο μπαλκόνι να στεγνώσει όταν βρέχεται. Με τον τρόπο αυτό, θα το χαίρεσαι για περισσότερο καιρό.

Ελπίζουμε να σου δώσαμε τις απαντήσεις που ήθελες στην ερώτηση “ πώς να διακοσμήσω το μπάνιο εύκολα και οικονομικά “. Αν το μπάνιο σου χρειάζεται πιο εκτεταμένες εργασίες για να γίνει όπως το επιθυμείς, εμείς θα είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου δωρεάν και πάρε προσφορές από αξιολογημένα συνεργεία ανακαίνισης που θα σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις το μπάνιο των ονείρων σου!

Σχετικά με το Douleutaras

Είμαστε η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών έχοντας πραγματοποιήσει 195.000+ εργασίες, με πάνω από 3.500 αξιολογημένους επαγγελματίες και 20.000+ χρήστες σε μηνιαία βάση.

Πώς λειτουργεί o Douleutaras

Μας περιγράφεις την εργασία που θες

Μέσα σε λίγη ώρα, ένας ή περισσότεροι αξιολογημένοι επαγγελματίες επικοινωνούν μαζί σου για την υλοποίησή της

Επιλέγεις τον κατάλληλο για σένα

Οι επαγγελματίες του Douleutaras

4.5

Μέσος όρος αξιολόγησης επαγγελματιών

6.000 εργασίες

Κάθε επαγγελματίας έχει ολοκληρώσει περίπου 50 εργασίες

1.000 επαγγελματίες

+2 νέοι επαγγελματίες κάθε μέρα